Tråden til de små spørgsmål
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.
Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.
Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.
1
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.
Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.
Vil du slet ikke lave noget selv? For ellers kunne det være lækkert med noget godt oksekød, marineret og hårdt stegt - skåret i strimlerne, som fanges med en tandstikker.
Man kunne også lave nogle kyllinge spyd.
Til begge dele kunne en pimentdip gå godt til
Ellers er jeg tilbage i grisen:
Dadler omviklet med bacon
Gedeost omviklet med Serrano (og stegt i ovnen)
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
HappyPaww skrev:Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.
Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.
Vil du slet ikke lave noget selv? For ellers kunne det være lækkert med noget godt oksekød, marineret og hårdt stegt - skåret i strimlerne, som fanges med en tandstikker.
Man kunne også lave nogle kyllinge spyd.
Til begge dele kunne en pimentdip gå godt til
Ellers er jeg tilbage i grisen:
Dadler omviklet med bacon
Gedeost omviklet med Serrano (og stegt i ovnen)
Har ikke tid til at lave mere med alt det andet jeg også skal lave, så nej desværre.
Gode bud til sidst - men den ene gæst kan ikke lide dadler og gedeost... og ja, ville helst ud i noget andet end gris. Men tak
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.
Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.
Hvad med en god oksespegepølse? Og eventuelt lidt færdigkøbt carpaccio?
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Ja, færdig carpaccio, bresaola o.lign. er jo noget andet end gris..
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.
Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.
Bresaola med parmesanflager og oliven olie fåes vist færsigt i større supermarkeder, ellers er det meget nemt og hurtigt.
Rejer i hvidløg og olie - kan sikkert købes hos fiskehandleren eller en italiensk butik
2
Bøllen 08.06.2010
Billen 22.07.2014
IG blogger under navnet Strawberryonion
Billen 22.07.2014
IG blogger under navnet Strawberryonion
Re: Tråden til de små spørgsmål
Pandesteg skrev:Jeg skal have gæster til tapas på søndag. Jeg synes jeg mangler lidt kød; har serranoskinke, honningstegt landskinke og nogle små snackpølser med valnødder. Det hele er gris, så kunne godt tænke mig en anden type dyr på bordet Men hvad? Det skal være noget jeg kan købe færdiglavet.
Af andet tilbehør skal vi have:
Hjemmebagte surdejsboller, lagkagehusets 100% økorugbrød, rugstænger, havreknækbrød, hummus og dildpesto, 2 slags salater (en salat med grillede peberfrugter, feta og persille og en salat med avocado, pink grape og paprikamandler), gulerodsstænger, artiskokhjerter, oliven, nye kartofler med pesto, 2 slags chips, tomat/minimozzerella/basilikum på cocktailpind, månetørrede tomater og 4 slags oste (provolone, brie, gorgonzola og hvidløgsflødeost.
Noget fisk!
Rejer
Gravad laks
Jomfruhummere
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Ih hvor er I gode! Tænkte også på nogle gode rejer - har nemlig også aioli, hvilket jeg havde glemt at skrive på...
Jeg har forresten også en spegepølse, men det kan to af gæsterne ikke lide, så er endnu ikke helt sikker på, om jeg gider servere den.
Jeg har forresten også en spegepølse, men det kan to af gæsterne ikke lide, så er endnu ikke helt sikker på, om jeg gider servere den.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg er kommet for skade at love min klasse flødebollelagkage på tirsdag, men jeg er ikke hjemme før sent i morgen aften, så kan jeg lave skummet i aften mon?
(Jeg gider ikke bruge færdigkøbte flødeboller)
(Jeg gider ikke bruge færdigkøbte flødeboller)
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- Badesandalen
- Indlæg: 2401
- Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
- Kort karma: 209
- Likede indlæg: 2841
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Badesandalen skrev:Hvis jeg kun skal bruge et halvt løg i dag og resten i morgen, er det så dumt at skære bunden af nu, eller er det lige meget?
Hak det hele. Smid det i en bøtte. Brug i morgen
Eller nej. Så skærer du bare lidt af.
0
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9162
Re: Tråden til de små spørgsmål
Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?
0
Closure, closure, closure closure closure
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9162
Re: Tråden til de små spørgsmål
Rakel skrev:Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?
Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.
Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig.
0
Closure, closure, closure closure closure
Re: Tråden til de små spørgsmål
Kommodedyret skrev:Rakel skrev:Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?
Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.
Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig.
Nej det bliver de ikke. De går kun i dvale, der er ikke formindskning.
Jeg er ikke lige inde i hyldeblomstsaft, men tror måske grundet til at man ikke vælger at lave et opkog igen er at hvis folk så ikke er hurtigt nok til at få kogt det op, og kølet ned, øger risikoen meget i form af bakteriedannelse. Især fra 20-46 grader hygger de fleste bakterier sig, og hvis de har været ved den temperatur en gang (og altså ikke alle er blevet dræbt, så går det bare så meget hurtigere med formering anden gang, og så kommer risikoen for toksindannelse.
1
- Kommodedyret
- Indlæg: 3908
- Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
- Kort karma: 782
- Likede indlæg: 9162
Re: Tråden til de små spørgsmål
Rakel skrev:Kommodedyret skrev:Rakel skrev:Kommodedyret skrev:Er der nogen der ved dette: hvorfor giver man ikke hyldeblomstsaften et opkog igen, efter den har stået og trukket 4 dage i køleskabet? Kunne det ikke eliminere et par baktusser eller tre?
Jeg gør det og har altid gjort det.
Smagen ændrer sig ikke og jeg laver alt saft på den måde.
Min søster lægger saften i fryseren i isterninger, der svarer til en liter vand og det fungerer tilsyneladende også ok.
Hvis man lægger den direkte på frost, bliver baktusserne så også elimineret? Jeg har tænkt mig at smide det meste på frost nemlig.
Jeg ved det ikke. Der må være nogle, der har en reel baggrund for at vide der, men det lyder fornuftigt nok.
Anniooooooneeeee, hvor eeeeeerrrr duuuu?
0
Closure, closure, closure closure closure