En food director fra MASH er i Godmorgen DK med en klump Kobe kød.
Super eksklusivt.
Godt nok.
Men måske forstår jeg ikke helt the fuzz over det. For dén klump han stod med, det var da smækfyldt med fedt.
Nærmest over-marmoreret i min optik og ikke meget kød.
Ja, køerne får massage og øl. Det gør ikke alle køer.
Men hvad gør det så eksklusivt, når man tager lige den klump kød han havde med, i betragtning?
A) det er ikke mainstream
B) det er dyrt
C) det tager tid.
Men...
(Igen ud fra klumpen i tv - kødet, ikke food directoren) det var jo langt mere fedt, end jeg havde forventet og ikke noget, som jeg umiddelbart ville glæde mig til at smage.
Anyone?
Kobe kød Godmorgen Danmark
- Sophies-mor
- Indlæg: 9490
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7809
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Smagen - du kan slet ikke sammenligne det med et mere almindeligt stykke kød. Det er vitterligt markant bedre end selv et stykke virkelig godt traditionelt produkt.
Nu er gode bøffer generelt ikke for de fedtforskrækkede. Nøglen til smagfuldt kød, med saft og kraft i god kvalitet, ligger direkte i fedtmarmoreringen. Uden den får man nemt et tørt og smagsløst resultat. Kobe og tilsvarende gør lige netop det. men bare langt bedre.
Nu er gode bøffer generelt ikke for de fedtforskrækkede. Nøglen til smagfuldt kød, med saft og kraft i god kvalitet, ligger direkte i fedtmarmoreringen. Uden den får man nemt et tørt og smagsløst resultat. Kobe og tilsvarende gør lige netop det. men bare langt bedre.
8
- Sophies-mor
- Indlæg: 9490
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7809
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Tobywan skrev:Smagen - du kan slet ikke sammenligne det med et mere almindeligt stykke kød. Det er vitterligt markant bedre end selv et stykke virkelig godt traditionelt produkt.
Nu er gode bøffer generelt ikke for de fedtforskrækkede. Nøglen til smagfuldt kød, med saft og kraft i god kvalitet, ligger direkte i fedtmarmoreringen. Uden den får man nemt et tørt og smagsløst resultat. Kobe og tilsvarende gør lige netop det. men bare langt bedre.
Jo, men når du så på klumpen han havde med, vil jeg tro, at det var 90 % fedt, og 10 % kød.
Og jeg kan ellers netop godt lide en godt marmoreret bøf!
Men i det målestoksforhold?
0
Hæklerier på hjernen
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Det er netop fedtmarmoreringen, der gør forskellen.
Jeg spiste både kobe og wagyukød (kobe er kun fra et bestemt område, nemlig Kobe, mens wagyu er den samlede betegnelse for det her kød) for nylig i Japan, og det er klart hypen og pengene værd. Både smag og tekstur er noget ganske særligt.
Jeg spiste både kobe og wagyukød (kobe er kun fra et bestemt område, nemlig Kobe, mens wagyu er den samlede betegnelse for det her kød) for nylig i Japan, og det er klart hypen og pengene værd. Både smag og tekstur er noget ganske særligt.
3
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Sophies-mor skrev:Tobywan skrev:Smagen - du kan slet ikke sammenligne det med et mere almindeligt stykke kød. Det er vitterligt markant bedre end selv et stykke virkelig godt traditionelt produkt.
Nu er gode bøffer generelt ikke for de fedtforskrækkede. Nøglen til smagfuldt kød, med saft og kraft i god kvalitet, ligger direkte i fedtmarmoreringen. Uden den får man nemt et tørt og smagsløst resultat. Kobe og tilsvarende gør lige netop det. men bare langt bedre.
Jo, men når du så på klumpen han havde med, vil jeg tro, at det var 90 % fedt, og 10 % kød.
Og jeg kan ellers netop godt lide en godt marmoreret bøf!
Men i det målestoksforhold?
Den bedste klasse Kobe skal have omkring 80 % fedt.
1
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
- Onkel Reje
- Sophies-mor
- Indlæg: 9490
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7809
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
JoyNips skrev:Sophies-mor skrev:Tobywan skrev:Smagen - du kan slet ikke sammenligne det med et mere almindeligt stykke kød. Det er vitterligt markant bedre end selv et stykke virkelig godt traditionelt produkt.
Nu er gode bøffer generelt ikke for de fedtforskrækkede. Nøglen til smagfuldt kød, med saft og kraft i god kvalitet, ligger direkte i fedtmarmoreringen. Uden den får man nemt et tørt og smagsløst resultat. Kobe og tilsvarende gør lige netop det. men bare langt bedre.
Jo, men når du så på klumpen han havde med, vil jeg tro, at det var 90 % fedt, og 10 % kød.
Og jeg kan ellers netop godt lide en godt marmoreret bøf!
Men i det målestoksforhold?
Den bedste klasse Kobe skal have omkring 80 % fedt.
Ok tak.
0
Hæklerier på hjernen
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Modsat fedtkanten som det kendes f.eks. fra en Entrecote så er fedtet i Kobe, intramuskulært. Når du tilbereder kødet så vil fedtet og smagen trænge ind i kødet. Det er på ingen måde et fedtorgie man ender med på tallerkenen, hvor en masse skal skæres fra.
2
Do as I say!
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Tobywan skrev:Wizzze skrev:hvor en masse skal skæres fra.
Skæres fra??
Jeg ved det godt, det var også et svært koncept for mig at acceptere, men der findes åbenbart mennesker der skærer fedtet af deres bøffer!! Ja jeg ved det lyder skørt og som som en skrøne, men det er altså sandt!!
3
Do as I say!
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Wizzze skrev:Tobywan skrev:Wizzze skrev:hvor en masse skal skæres fra.
Skæres fra??
Jeg ved det godt, det var også et svært koncept for mig at acceptere, men der findes åbenbart mennesker der skærer fedtet af deres bøffer!! Ja jeg ved det lyder skørt og som som en skrøne, men det er altså sandt!!
Det må være som at skære i eget kød
4
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Tobywan skrev:Wizzze skrev:Tobywan skrev:Wizzze skrev:hvor en masse skal skæres fra.
Skæres fra??
Jeg ved det godt, det var også et svært koncept for mig at acceptere, men der findes åbenbart mennesker der skærer fedtet af deres bøffer!! Ja jeg ved det lyder skørt og som som en skrøne, men det er altså sandt!!
Det må være som at skære i eget kød
Næh, men det er en ret effektiv måde at undgå fedtdiarré på
2
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Købte noget engang fra Skagenfoods, det var simpelthen helt lyserødt af fedtmamorering - en fremragende smag. Og ungerne som normalt ikke er 100% vild med skærtkød/steaks osv lappede det i sig. Ja, ved det er en brist i min opdragelse af dem, at de ikke spiser alm steaks - arbejder på det.
Det har ikke den fedt-fornemmelse man kan få, ved at sætte tænderne i en fedtkant - som for NOGLE kan være herre klammo. Kan klart anbefale man prøver...
Det har ikke den fedt-fornemmelse man kan få, ved at sætte tænderne i en fedtkant - som for NOGLE kan være herre klammo. Kan klart anbefale man prøver...
1
- Myresluger
- Indlæg: 2347
- Tilmeldt: 25. dec 2015, 22:04
- Kort karma: 110
- Likede indlæg: 3802
Re: Kobe kød Godmorgen Danmark
Jeg melder mig i koret... Kobe kød er intet mindre end fantastisk!!
1