At kunne lide svampe.
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
At kunne lide svampe.
Jeg vil gerne lære at kunne lide svampe, men igennem mit liv har jeg kun smagt en svamp jeg kunne lide, og den kan jeg ikke huske hvad hedder.
Mit største problem med tilberedte svampe er konsistensen, og ved rå svampe er det smagen.
Jeg tænker at vejen frem er at smage det en masse gange, altså begynde at inkluderer svampe i min mad lige så langsomt så eg bliver vant til dem. Men jeg tænker at nogle svampe/retter er bedre at starte ud med end andre?
Mit største problem med tilberedte svampe er konsistensen, og ved rå svampe er det smagen.
Jeg tænker at vejen frem er at smage det en masse gange, altså begynde at inkluderer svampe i min mad lige så langsomt så eg bliver vant til dem. Men jeg tænker at nogle svampe/retter er bedre at starte ud med end andre?
0
...
-
- Indlæg: 51
- Tilmeldt: 31. maj 2016, 20:17
- Kort karma: 0
- Likede indlæg: 14
Re: At kunne lide svampe.
Risotto med kantareller i små stykker... Det er mit bud på en mild svamperet:-)
2
Re: At kunne lide svampe.
Der er vel to veje at gå.
Enten skal du gå med retter, hvor svampe er integreret, så du ikke får følelsen af at "NU spiser jeg en svamp". Det kunne være svampesuppe (uden svampestykker i) eller lasagne med svampe, der er hakket så småt, at de bare føles som en del af kødet.
Alternativt skal du gå med svampe, der ikke smager enormt meget af svamp. Jeg har lidt svært ved at vurdere, hvilke det er, fordi jeg godt kan lide dem, men jeg synes fx ikke, at en grillet portobellosvamp med ost og/eller eller som bund til en burgerbøf smager af alverden (den tager smag af det, man spiser den med eller krydrer den med). Omvendt er det en stor svamp, så det kan godt være, den vil være overvældende for dig.
Enten skal du gå med retter, hvor svampe er integreret, så du ikke får følelsen af at "NU spiser jeg en svamp". Det kunne være svampesuppe (uden svampestykker i) eller lasagne med svampe, der er hakket så småt, at de bare føles som en del af kødet.
Alternativt skal du gå med svampe, der ikke smager enormt meget af svamp. Jeg har lidt svært ved at vurdere, hvilke det er, fordi jeg godt kan lide dem, men jeg synes fx ikke, at en grillet portobellosvamp med ost og/eller eller som bund til en burgerbøf smager af alverden (den tager smag af det, man spiser den med eller krydrer den med). Omvendt er det en stor svamp, så det kan godt være, den vil være overvældende for dig.
1
Livslinjen: 70 201 201
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: At kunne lide svampe.
Simsallabim skrev:Risotto med kantareller i små stykker... Det er mit bud på en mild svamperet:-)
Det er da også et godt bud, planen var at spise risotto i den nærmeste fremtid
0
...
- billiebean
- Indlæg: 3417
- Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
- Kort karma: 332
- Likede indlæg: 4383
Re: At kunne lide svampe.
En omelet med stegte svampe i små stykker, stegt grønkål, lidt hvidløg og godt med parmesan smager godt. Der er også noget til at tage fokus væk fra svampene.
1
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: At kunne lide svampe.
Rapfisk skrev:Der er vel to veje at gå.
Enten skal du gå med retter, hvor svampe er integreret, så du ikke får følelsen af at "NU spiser jeg en svamp". Det kunne være svampesuppe (uden svampestykker i) eller lasagne med svampe, der er hakket så småt, at de bare føles som en del af kødet.
Alternativt skal du gå med svampe, der ikke smager enormt meget af svamp. Jeg har lidt svært ved at vurdere, hvilke det er, fordi jeg godt kan lide dem, men jeg synes fx ikke, at en grillet portobellosvamp med ost og/eller eller som bund til en burgerbøf smager af alverden (den tager smag af det, man spiser den med eller krydrer den med). Omvendt er det en stor svamp, så det kan godt være, den vil være overvældende for dig.
Det tror jeg du har ret i.
Jeg tænker selv at jeg er mest til ikke at prøve at snyde mig selv ved at kamuflerer svampen så meget som muligt i retten sådan at jeg nærmest ikke opdager det, da målet ikke er jeg skal kunne spise det, men mere at jeg skal kunne nyde at spise det.
0
...
- Persnikedy
- Indlæg: 12397
- Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
- Kort karma: 1072
- Likede indlæg: 18411
Re: At kunne lide svampe.
Jege r som dig ikke glad for at spise dem (smagen genere mig ikke men konsistensen...) og risottto er et godt sted at starte. især fordi du akn skære svampene i små stykker så de ikke er overvældende.
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: At kunne lide svampe.
Hvis du bruger portobello så vil jeg ikke anbefale at fylde dem med ost. Når sådan en smeltet ost bliver kold får den ret meget konsistens af svampen og det tror jeg ikke du vil bryde dig ret meget om når du ikke bryder dig om konsistensen..
1
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: At kunne lide svampe.
Hunkat skrev:Hvis du bruger portobello så vil jeg ikke anbefale at fylde dem med ost. Når sådan en smeltet ost bliver kold får den ret meget konsistens af svampen og det tror jeg ikke du vil bryde dig ret meget om når du ikke bryder dig om konsistensen..
Det er muligt. Hvis jeg går med portobellosvampen så er det måske en idé at prøve noget uden ost først, så kan jeg jo vurdere om jeg har mod på at give det med osten et skud senere hen. Jeg elsker ost
0
...
Re: At kunne lide svampe.
Kantareller har en kraftig smag, så den ville jeg ikke starte med som introduktion til svampe.
Jeg ville starte med karl Johan svampen stegt i smør og fløde på toast, som her
http://sjoenne.com/mad/karl-johan-svampe-i-floede/
Svampen er ikke så jordet/umami i smagen, men fin og let, og supplerer det fede i smør/fløde godt, og konsistensen er ikke gummi eller vandet blød, men med et fint lille bid, uden det er som rå champignon eller lign.
Næste jeg ville kaste mig over er Portobello, f.eks. bagt i ovn eller grillet med hvidløgssmør eller en cremet smøreost.
De fine små hvide enoki svampe er også nemme at gå til enten som rå i en salat, eller lige med det sidste minut eller to, i en wok ret eller noget pasta på panden.
Hvordan har TS det med alm. Champignon? både rå og tilberedte, hvordan er den smag / konsistens, det kan måske guide os mere ind på hvilke slags svampe der rammer godt, og hvilke der bør undgås.
Jeg ville starte med karl Johan svampen stegt i smør og fløde på toast, som her
http://sjoenne.com/mad/karl-johan-svampe-i-floede/
Svampen er ikke så jordet/umami i smagen, men fin og let, og supplerer det fede i smør/fløde godt, og konsistensen er ikke gummi eller vandet blød, men med et fint lille bid, uden det er som rå champignon eller lign.
Næste jeg ville kaste mig over er Portobello, f.eks. bagt i ovn eller grillet med hvidløgssmør eller en cremet smøreost.
De fine små hvide enoki svampe er også nemme at gå til enten som rå i en salat, eller lige med det sidste minut eller to, i en wok ret eller noget pasta på panden.
Hvordan har TS det med alm. Champignon? både rå og tilberedte, hvordan er den smag / konsistens, det kan måske guide os mere ind på hvilke slags svampe der rammer godt, og hvilke der bør undgås.
2
Do as I say!
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: At kunne lide svampe.
Wizzze skrev:Kantareller har en kraftig smag, så den ville jeg ikke starte med som introduktion til svampe.
Jeg ville starte med karl Johan svampen stegt i smør og fløde på toast, som her
http://sjoenne.com/mad/karl-johan-svampe-i-floede/
Svampen er ikke så jordet/umami i smagen, men fin og let, og supplerer det fede i smør/fløde godt, og konsistensen er ikke gummi eller vandet blød, men med et fint lille bid, uden det er som rå champignon eller lign.
Næste jeg ville kaste mig over er Portobello, f.eks. bagt i ovn eller grillet med hvidløgssmør eller en cremet smøreost.
De fine små hvide enoki svampe er også nemme at gå til enten som rå i en salat, eller lige med det sidste minut eller to, i en wok ret eller noget pasta på panden.
Hvordan har TS det med alm. Champignon? både rå og tilberedte, hvordan er den smag / konsistens, det kan måske guide os mere ind på hvilke slags svampe der rammer godt, og hvilke der bør undgås.
Den stuvning lyder meget blød i det. Men hvis du siger det ikke er så slemt er det vel rigtigt
Jeg er rigtig dårlig til champignon, tilberedt er det som sagt konsistensen der driller, jeg finder dem meget blød og dog alligevel lidt seje i det, eg synes dog ikke det smager af så meget.
Rå kan jeg godt med konsistensen, men synes til gengæld at de har meget smag, sådan meget intenst, og jordet som du nævner.
Champignon er den svamp jeg har smagt jeg mindst har kunne lide, men jeg har heller ikke meget erfaring med svampe, og har ikke styr på hvilke som jeg hat smagt. Men jeg prver lige at google mig lidt ind på hvilken svamp det er jeg har smagt som jeg synes smagte godt.
0
...
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: At kunne lide svampe.
Oh, hvis du rigtig skal på eventyr så skulle du næsten prøve at gå på svampejagt selv når vi kommer nærmere efteråret. Udover f.eks. karl Johan så kan man også finde Stor Løghat. Tørret og i gryderetter smager den af... ja, løg og er rigtig lækker.
0
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Re: At kunne lide svampe.
LadyFox skrev:Wizzze skrev:Kantareller har en kraftig smag, så den ville jeg ikke starte med som introduktion til svampe.
Jeg ville starte med karl Johan svampen stegt i smør og fløde på toast, som her
http://sjoenne.com/mad/karl-johan-svampe-i-floede/
Svampen er ikke så jordet/umami i smagen, men fin og let, og supplerer det fede i smør/fløde godt, og konsistensen er ikke gummi eller vandet blød, men med et fint lille bid, uden det er som rå champignon eller lign.
Næste jeg ville kaste mig over er Portobello, f.eks. bagt i ovn eller grillet med hvidløgssmør eller en cremet smøreost.
De fine små hvide enoki svampe er også nemme at gå til enten som rå i en salat, eller lige med det sidste minut eller to, i en wok ret eller noget pasta på panden.
Hvordan har TS det med alm. Champignon? både rå og tilberedte, hvordan er den smag / konsistens, det kan måske guide os mere ind på hvilke slags svampe der rammer godt, og hvilke der bør undgås.
Den stuvning lyder meget blød i det. Men hvis du siger det ikke er så slemt er det vel rigtigt
Jeg er rigtig dårlig til champignon, tilberedt er det som sagt konsistensen der driller, jeg finder dem meget blød og dog alligevel lidt seje i det, eg synes dog ikke det smager af så meget.
Rå kan jeg godt med konsistensen, men synes til gengæld at de har meget smag, sådan meget intenst, og jordet som du nævner.
Champignon er den svamp jeg har smagt jeg mindst har kunne lide, men jeg har heller ikke meget erfaring med svampe, og har ikke styr på hvilke som jeg hat smagt. Men jeg prver lige at google mig lidt ind på hvilken svamp det er jeg har smagt som jeg synes smagte godt.
Det er vigtigt at svampen bliver stegt ikke kogt, dvs. man skal have stegt væsken ud af svampen, så en varm varm pande en tricket. Og så stege dem til de begynder at blive gyldne/brune, før fløden kommer på, og så skal det reduceret ind, til det bliver cremet, så bliver de ikke bløde og gummi.
1
Do as I say!
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: At kunne lide svampe.
Hunkat skrev:Oh, hvis du rigtig skal på eventyr så skulle du næsten prøve at gå på svampejagt selv når vi kommer nærmere efteråret. Udover f.eks. karl Johan så kan man også finde Stor Løghat. Tørret og i gryderetter smager den af... ja, løg og er rigtig lækker.
Jeg har tit været på svampejagt, og det er rigtig hyggeligt. Jeg tror dog det er lidt sjovere når man spiser fangsten, i stedet for at frygte at skulle grave uden om den i maden
0
...
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: At kunne lide svampe.
Wizzze skrev:LadyFox skrev:Wizzze skrev:Kantareller har en kraftig smag, så den ville jeg ikke starte med som introduktion til svampe.
Jeg ville starte med karl Johan svampen stegt i smør og fløde på toast, som her
http://sjoenne.com/mad/karl-johan-svampe-i-floede/
Svampen er ikke så jordet/umami i smagen, men fin og let, og supplerer det fede i smør/fløde godt, og konsistensen er ikke gummi eller vandet blød, men med et fint lille bid, uden det er som rå champignon eller lign.
Næste jeg ville kaste mig over er Portobello, f.eks. bagt i ovn eller grillet med hvidløgssmør eller en cremet smøreost.
De fine små hvide enoki svampe er også nemme at gå til enten som rå i en salat, eller lige med det sidste minut eller to, i en wok ret eller noget pasta på panden.
Hvordan har TS det med alm. Champignon? både rå og tilberedte, hvordan er den smag / konsistens, det kan måske guide os mere ind på hvilke slags svampe der rammer godt, og hvilke der bør undgås.
Den stuvning lyder meget blød i det. Men hvis du siger det ikke er så slemt er det vel rigtigt
Jeg er rigtig dårlig til champignon, tilberedt er det som sagt konsistensen der driller, jeg finder dem meget blød og dog alligevel lidt seje i det, eg synes dog ikke det smager af så meget.
Rå kan jeg godt med konsistensen, men synes til gengæld at de har meget smag, sådan meget intenst, og jordet som du nævner.
Champignon er den svamp jeg har smagt jeg mindst har kunne lide, men jeg har heller ikke meget erfaring med svampe, og har ikke styr på hvilke som jeg hat smagt. Men jeg prver lige at google mig lidt ind på hvilken svamp det er jeg har smagt som jeg synes smagte godt.
Det er vigtigt at svampen bliver stegt ikke kogt, dvs. man skal have stegt væsken ud af svampen, så en varm varm pande en tricket. Og så stege dem til de begynder at blive gyldne/brune, før fløden kommer på, og så skal det reduceret ind, til det bliver cremet, så bliver de ikke bløde og gummi.
Jeg er lidt lost i at finde ud af hvad det er for en svamp jeg godt kunne lide. Men den ligner enoki svampen i formen i hvert fald, jeg fik svampen stegt som tilbehør til noget oksefilet på en fin restaurarent.
0
...