Fordi jeg siger det!

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14712
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19042

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Flora » 20. sep 2015, 14:39

Sesamolie i stegte nudler skal stoppes omgående. Stegte nudler er lækkert, men bliver SÅ skuffet, hvis jeg bestiller det på en restaurant/take out sted og det så er sølet til i sesamolie. Det giver den klammeste bismag og ødelægger hele måltidet :evil:
0
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 4137
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 1136
Likede indlæg: 16358

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf vibbsen » 20. sep 2015, 15:00

Sophaya skrev:
Whoosh skrev:
Sophaya skrev:... bruns sovs i store mængder og franske kartofler så man kan dyppe dem direkte i sovseskålen.

Eller som det hedder her 3. juledag: Brun dip. :-D


Så længe efter juleaften er sovseskålen tømt for længst herhjemme :D


Det sker så ikke her.....Hver eneste år så går jeg totalt sovseamok juleaften....Rekorden er 4 liter....Til 4 mennesker :fløjt: Sidste år blev min bror faktisk dårlig af sovsen fordi han spiste for meget....
1
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 14705
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 1180
Likede indlæg: 24712

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf sigge » 20. sep 2015, 15:28

Risalamande skal være med masser af hakkede mandler og ægte vanilje - aldrig ALDRIG mandelessens! Og kirsebærsovsen skal være lun.

Hold så den citron langt væk fra mine æbleskiver.

Og så er frikadeller i øvrigt lavet på hakket kalv/flæsk, mens karbonader(!) er med rent svin (og paneret i æg og rasp).

Stegt flæsk smager godt både med og uden panering, og det ene er ikke mere rigtigt end det andet. Bare der er rigeligt med persillesovs.

De franske kartofler til julemaden skal ikke være varme.

Det er en dødssynd at blande sky fra and og flæskesteg for at lave sovs juleaften, det ødelægger jo den gode smag af flæskestegssovs.
3
You can't spell awesome without me.
Brugeravatar
Whoosh
Indlæg: 2081
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 334
Likede indlæg: 2932

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Whoosh » 20. sep 2015, 15:30

Er det med mandelessens i risalamande egnsbestemt?
Jeg har aldrig oplevet det.
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Fru Sunshine » 20. sep 2015, 15:33

sigge skrev:Risalamande skal være med masser af hakkede mandler og ægte vanilje - aldrig ALDRIG mandelessens! Og kirsebærsovsen skal være lun.

Hold så den citron langt væk fra mine æbleskiver.

Og så er frikadeller i øvrigt lavet på hakket kalv/flæsk, mens karbonader(!) er med rent svin (og paneret i æg og rasp).

Stegt flæsk smager godt både med og uden panering, og det ene er ikke mere rigtigt end det andet. Bare der er rigeligt med persillesovs.

De franske kartofler til julemaden skal ikke være varme.

Det er en dødssynd at blande sky fra and og flæskesteg for at lave sovs juleaften, det ødelægger jo den gode smag af flæskestegssovs.


Fuldstændig enig i, at flæskestegssovs og andesovs aldrig må komme i berøring med hinanden. And er noget ækelt væmmeligt stads og sovsen smager af det.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 4137
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 1136
Likede indlæg: 16358

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf vibbsen » 20. sep 2015, 15:46

Wizzze skrev:
Persnikedy skrev:
vibbsen skrev:
Persnikedy skrev:Der skal ikke rejer i tarteletter! :cuss:
Der er nogle som kan lide de små ækle væsner men de høre ikke til som spise og da slet ikke i tarteletter

(er igang med at lave høns i asparges så kom lige i tanke om at der var nogen der var så langt fra almindelig anstændighed at de gør sådan)


I vores lokale "center" ligger der en Cafe hvor man kan få "lette retter"....Her har jeg engang bestilt deres luksustarteletter, Det dækkede over tarteletter med høns i asparges. Og rejer..... :gisp:

Jeg havde også en svigerfamilie engang som elskede tarteletter med fiskeboller og rejer :puke: :puke: :puke: FY FOR SATAN


Hvor er det trist at nogen vil ødelægge noget så vidunderligt som tarteletter.

Og fiskeboller er i sig selv forkerte. De smager af gammel fisker spand. Næ du, melboller FTW :-D


Man kan da ikke lave forloren Pilskade uden fiskeboller :8:
ej ej ej, I er jo fuldstændig ude på et sideplan, hvad skal der dog blive af jer :stoned:


Jeg afskyr Forlores skildpadde...Fy-for-ytter.. :badr: :badr: :badr:
0
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 6324
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 764
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 14465

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Pjeps » 20. sep 2015, 16:46

Forloren skildpadde er hundemad.
2
:ninja:
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 6324
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 764
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 14465

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Pjeps » 20. sep 2015, 16:52

Liseletpåtå skrev:
Pjeps skrev:Forloren skildpadde er hundemad.


Jeg ville f... ikke byde min hund det, hvis jeg havde en!

Men det ligner og lugter af det man hælder ud af en dåse hundemad.
1
:ninja:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Fru Sunshine » 20. sep 2015, 21:48

Skipperlabskovs er godt.
3
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21951
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2513
Likede indlæg: 59512

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf DetSorteCirkus » 20. sep 2015, 22:24

Chokolade med højt kakaoindhold smager surt, skal holdes ude af min mad og egentlig bare dø.
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf Wizzze » 20. sep 2015, 22:37

DetSorteCirkus skrev:Chokolade med højt kakaoindhold smager surt, skal holdes ude af min mad og egentlig bare dø.


Du har bare ikke smagt de rigtige endnu, Friis Holm og Bojesen laver utrolig god chokolade, og selv med meget høje procenter, smager det ikke bittert eller "hårdt", men blødt og chokoladet :lun:

http://shop.oialla.com/pages/om-oialla

http://www.friis-holm.dk/da/
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21951
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2513
Likede indlæg: 59512

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf DetSorteCirkus » 20. sep 2015, 23:10

Wizzze skrev:
DetSorteCirkus skrev:Chokolade med højt kakaoindhold smager surt, skal holdes ude af min mad og egentlig bare dø.


Du har bare ikke smagt de rigtige endnu, Friis Holm og Bojesen laver utrolig god chokolade, og selv med meget høje procenter, smager det ikke bittert eller "hårdt", men blødt og chokoladet :lun:

http://shop.oialla.com/pages/om-oialla

http://www.friis-holm.dk/da/


Jeg tvivler. Jeg har smagt det i mange forskellige kvaliteter og prislag, og den sure bismag er der altid.
Det er det samme med kaffe.
0
hthy
Indlæg: 575
Tilmeldt: 17. aug 2015, 22:48
Kort karma: 32
Likede indlæg: 699

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf hthy » 20. sep 2015, 23:42

vibbsen skrev:
Sophaya skrev:
Whoosh skrev:
Sophaya skrev:... bruns sovs i store mængder og franske kartofler så man kan dyppe dem direkte i sovseskålen.

Eller som det hedder her 3. juledag: Brun dip. :-D


Så længe efter juleaften er sovseskålen tømt for længst herhjemme :D


Det sker så ikke her.....Hver eneste år så går jeg totalt sovseamok juleaften....Rekorden er 4 liter....Til 4 mennesker :fløjt: Sidste år blev min bror faktisk dårlig af sovsen fordi han spiste for meget....



Hvordan får du væske der smager af noget nok til så meget sovs?
0
Brugeravatar
thomassneum
Indlæg: 3355
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
Kort karma: 135
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 2920

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf thomassneum » 21. sep 2015, 06:19

Ninjawho skrev:Der skal ikke sukker i kaffe. :sur:


Der skal så mælk og sukker i den sorte th - Og ja, det må meget gerne være Medova.
0
Med bov skal man mad lave, men...
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 4137
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 1136
Likede indlæg: 16358

Re: Fordi jeg siger det!

Indlægaf vibbsen » 21. sep 2015, 06:34

hthy skrev:
vibbsen skrev:
Sophaya skrev:
Whoosh skrev:
Sophaya skrev:... bruns sovs i store mængder og franske kartofler så man kan dyppe dem direkte i sovseskålen.

Eller som det hedder her 3. juledag: Brun dip. :-D


Så længe efter juleaften er sovseskålen tømt for længst herhjemme :D


Det sker så ikke her.....Hver eneste år så går jeg totalt sovseamok juleaften....Rekorden er 4 liter....Til 4 mennesker :fløjt: Sidste år blev min bror faktisk dårlig af sovsen fordi han spiste for meget....



Hvordan får du væske der smager af noget nok til så meget sovs?


Stegesky fra 2 ænder. Væsken fra bunden af bradepanden hvor jeg altid har et par ekstra andelår og noget rodfrugter til at at ligge - Jeg tager det meget alvorligt når de skriver at der aldrig må være risiko for at den koger tør...Og har derfor altid masser af sky til sovs......Derudover laver jeg som regel fond af indmad /et ekstra andelår og grøntsager kogt på dagen...Overhovedet ikke noget problem at producerer rigelige mængder sovs....især ikke når man ikke er fedtet med piskefløde og kartoffelvand....

Sidste år havde jeg også lavet fond på forhånd...Noget med et andeskrog og nogen ekstra andelår......Det gør jeg igen... :love2:

Mit bedste trick til at få en god andesovs er faktisk at købe nogen af de der billige frosne andelår og stege med i bunden af bradepanden...det giver altså en rigtig god sovs..
2
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof

Tilbage til "Mad og drikke"