"Spis mere fisk". Sådan lyder et kostråd fra Fødevarestyrelsen. Men hvordan? Ak, ja. Det er jo logisk. Alligevel mangler jeg inspiration og jeg er nysgerrig på jeres fiskevaner. Jeg spiser ikke fiskeolie som tilskud og jeg synes fisk er både dyrt og svært at gøre lækkert. Så giv mig lige fif, opskrifter, ideer og fisketanker!
Oprems gode/nemme/sunde/din yndlingsopskrift med fisk. Det kan være dyrt, billigt eller midt i mellem. Det kan være til alle slags måltider alle tider om dagen. Jeg vil gerne undgå for mange tungmetaller (fx tun), men en gang i mellem er fint. Opskriften kan være nem og svær, fisken kan være kold og varm. Sæson er underordnet - men skriv gerne, hvor du synes retten passer ind.
Slå jer løs!
Fisk
Re: Fisk
Jeg lægger ud:
- Torskerognsmousse. Most torskerogn, fedtfattig cremefraiche, grønt efter køleskabet/behov. Spises typisk til frokost.
- Fiskelasagne. Hvid fisk, fx torsk, bruges i stedet for sædvanlig okse/tomatsovs. Bruger bare flåede tomater som væde og en del grønt (gerne spinat). Spises typisk til aften.
- Tunfrikadeller. Dåsetun, æg, lidt mel, lidt væde, diverse krydderier og lidt løg. I ovn. Spises typisk til aften.
- Torskerognsmousse. Most torskerogn, fedtfattig cremefraiche, grønt efter køleskabet/behov. Spises typisk til frokost.
- Fiskelasagne. Hvid fisk, fx torsk, bruges i stedet for sædvanlig okse/tomatsovs. Bruger bare flåede tomater som væde og en del grønt (gerne spinat). Spises typisk til aften.
- Tunfrikadeller. Dåsetun, æg, lidt mel, lidt væde, diverse krydderier og lidt løg. I ovn. Spises typisk til aften.
0
Re: Fisk
Lulu skrev:Jeg spiser meget rugbrød / groft brød med most avocado og laks på til frokost.
Røget laks?
0
- LadyFox
- Indlæg: 19610
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2444
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46096
Re: Fisk
http://www.arla.dk/opskrifter/orreder-i-folie/
^ Den er virkelig god. Og passer perfekt til sommer.
^ Den er virkelig god. Og passer perfekt til sommer.
0
...
-
- Indlæg: 2225
- Tilmeldt: 11. apr 2016, 16:42
- Kort karma: 136
- Geografisk sted: Odense
- Likede indlæg: 2762
Re: Fisk
Torn skrev:Lulu skrev:Jeg spiser meget rugbrød / groft brød med most avocado og laks på til frokost.
Røget laks?
Ja.
Primært røget laks fra fiskehandleren.
Men også bare "pålægslaks" som jeg faktisk ikke ved om er røget men de der helt tyndt skårne skiver.
0
Re: Fisk
Jeg spiser en rugbrødssandwich med flødeost, avocadoskiver og røget laks til frokost hver dag
Nogen gange skifter jeg det også ud med lidt pestomayo, tomat, salat og røget laks.
Lakselasagne smager pragtfuldt.
Torskefileter eller sejfileter bagt sammen med grøntsager i en bagepapirspose. Vi plejer at ligge et en filet, løg, gulerødder, forårsdag, porrer, tomater, hvad end du nu lige har på et udklippet stykke bagepapir, tilsætter olivenolie, og så binder vi det sammen med lidt snor. 20 min i ovnen, og så med salat og pesto-pasta til
Nogen gange skifter jeg det også ud med lidt pestomayo, tomat, salat og røget laks.
Lakselasagne smager pragtfuldt.
Torskefileter eller sejfileter bagt sammen med grøntsager i en bagepapirspose. Vi plejer at ligge et en filet, løg, gulerødder, forårsdag, porrer, tomater, hvad end du nu lige har på et udklippet stykke bagepapir, tilsætter olivenolie, og så binder vi det sammen med lidt snor. 20 min i ovnen, og så med salat og pesto-pasta til
0
T ♡ sep 2016
M ♡ okt 2018
M ♡ okt 2018
Re: Fisk
Laks - enten fileter eller en hel lakseside bliver super lækkert med honning smurt ovenpå, salt og peber og så et godt drys hakkede mandler. Bages i ovnen 15-20 minutter. Vi fik det i går med nye kartofler, smørstegt sommergrønt og hollandaise - og et koldt glas hvidvin
2
Re: Fisk
Billig fisk:
Stegt torskerogn
Fiskefrikadeller
Dampede blåmuslinger
Tun salat / Salad Nicoise med dåsetun
Salat med rejer, eller franner med rejer
Marinerede/røde/whatever sild på rugbrød
Sol over gudhjem / røget sild
Salat med røget makrel, eller franner med røget makrel, radise, løg/forårsløg/purløg
Snitte med røget/gravad laks eller hellefisk
Foreller i sølvpapir med smør, hvidvin og grøntsager
Panerede og stegte skrubber, eller skrubbefilet rullet om asparges og dampet med hvidvin
Bagt mørksej, multe eller kulmule på bund af grønt/rodfrugter
Pandestegt mørksej, multe eller kulmule, med sommersalat, fennikel salat eller spidskål
Stegt torskerogn
Fiskefrikadeller
Dampede blåmuslinger
Tun salat / Salad Nicoise med dåsetun
Salat med rejer, eller franner med rejer
Marinerede/røde/whatever sild på rugbrød
Sol over gudhjem / røget sild
Salat med røget makrel, eller franner med røget makrel, radise, løg/forårsløg/purløg
Snitte med røget/gravad laks eller hellefisk
Foreller i sølvpapir med smør, hvidvin og grøntsager
Panerede og stegte skrubber, eller skrubbefilet rullet om asparges og dampet med hvidvin
Bagt mørksej, multe eller kulmule på bund af grønt/rodfrugter
Pandestegt mørksej, multe eller kulmule, med sommersalat, fennikel salat eller spidskål
0
Do as I say!
-
- Indlæg: 2530
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 170
- Likede indlæg: 4383
Re: Fisk
Hornfisk, paneret i majsmel og stegt på panden. I smør naturligvis
Lakseside/ ørred penslet med honning, drysset med sesam og så i ovnen
Pasta med fløde, laks, hvidvin og grønt
Fisketacos
Lakseside/ ørred penslet med honning, drysset med sesam og så i ovnen
Pasta med fløde, laks, hvidvin og grønt
Fisketacos
0
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Fisk
Coop har fået tunamørbrad, et langt stykke tun i sådan lidt en pølseform. Den koster som regel 30-40 kr og er stor nok til to, så det er jo okay billigt.
Jeg bruger det både til hollandaise og fritter, i wok, til nudler og i asiatisk salat. Det er virkelig et taknemmeligt stykke fisk som er super nemt at arbejde med.
Chevich er også superlækkert. Det skal marineres i 2-3 timer i en lime/citronmarinade (der er mange forskellige opskrifter).
Det passer sig selv, skal ikke steges (=ingen overstegning) og så på tallerken.
Jeg bruger det både til hollandaise og fritter, i wok, til nudler og i asiatisk salat. Det er virkelig et taknemmeligt stykke fisk som er super nemt at arbejde med.
Chevich er også superlækkert. Det skal marineres i 2-3 timer i en lime/citronmarinade (der er mange forskellige opskrifter).
Det passer sig selv, skal ikke steges (=ingen overstegning) og så på tallerken.
0
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Fisk
Den obligatoriske her er norsk fiskegratin som regel lavet på torsk.
Ellers er jeg glad for stegt laks med pasta vendt i pisket æg med citron og lidt fløde.
Ellers er jeg glad for stegt laks med pasta vendt i pisket æg med citron og lidt fløde.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Fisk
Pasta med fisk / skaldyr?
Fisk i tern (laks og eller anden hvid fisk), rejer, muslinger etc. varmes i en flødesovs smagt til med citronskal, dild (eller anden foretrukken krydderurt), og vendes til sidst sammen med friskkogt pasta.
Det er en klassiker hjemme hos os. Især en fredag aften med et glas hvidvin.
Fisk i tern (laks og eller anden hvid fisk), rejer, muslinger etc. varmes i en flødesovs smagt til med citronskal, dild (eller anden foretrukken krydderurt), og vendes til sidst sammen med friskkogt pasta.
Det er en klassiker hjemme hos os. Især en fredag aften med et glas hvidvin.
0
... Look to the light, Leland, find the light. Into the light, Leland, into the
light. Into the light, Leland... into the light... Don't be afraid. ...
light. Into the light, Leland... into the light... Don't be afraid. ...
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59513
Re: Fisk
Jeg prioriterer at spise fisk til aftensmad to dage om ugen (dvs. en ret til to måltider, fordi jeg bare er mig) og også gerne som pålæg.
Jeg er opmærksom på tilbud, osv., men ellers betaler jeg, hvad det måtte koste. Jeg synes ikke, at fisk behøver være væsentlig dyrere end andet kød. Nogle gange er mængden ganske vist mindre til samme pris, men det kan man kompensere for med ekstra mættende tilbehør.
For noget tid siden var jeg så svineheldig at finde havkat og sandart på frost til 10 kr. pakken i Irma, og begge dele har fungeret rigtig godt i dette fiskefad fra Madbanditten. Det er let og hurtigt at lave, og jeg har ikke engang behøvet den foreslåede salat.
http://www.madbanditten.dk/2013/04/11/h ... isk-i-fad/
Derudover er jeg bl.a. glad for indbagt tun i butterdej, små pakker i ovnen med hvid fisk, løg, tomat, krydderurter og hvidvin, rugbrød med salat, dåsemakrel, karse og og mayonnaise med kogte æg til (det spiser jeg også til aftenmad), laks på Rema 1000s dertil egnede grøntsagsblanding, rispapir med forskelligt grønt og rejer, stegt torskerogn og fiskefrikadeller ikke at forglemme Sidstnævnte køber jeg færdig, hvis de er på tilbud, og ellers laver jeg selv farsen med fx. frossen sej.
Af pålæg bliver det ofte makrel som beskrevet eller mousse rørt af torskerogn.
Jeg er opmærksom på tilbud, osv., men ellers betaler jeg, hvad det måtte koste. Jeg synes ikke, at fisk behøver være væsentlig dyrere end andet kød. Nogle gange er mængden ganske vist mindre til samme pris, men det kan man kompensere for med ekstra mættende tilbehør.
For noget tid siden var jeg så svineheldig at finde havkat og sandart på frost til 10 kr. pakken i Irma, og begge dele har fungeret rigtig godt i dette fiskefad fra Madbanditten. Det er let og hurtigt at lave, og jeg har ikke engang behøvet den foreslåede salat.
http://www.madbanditten.dk/2013/04/11/h ... isk-i-fad/
Derudover er jeg bl.a. glad for indbagt tun i butterdej, små pakker i ovnen med hvid fisk, løg, tomat, krydderurter og hvidvin, rugbrød med salat, dåsemakrel, karse og og mayonnaise med kogte æg til (det spiser jeg også til aftenmad), laks på Rema 1000s dertil egnede grøntsagsblanding, rispapir med forskelligt grønt og rejer, stegt torskerogn og fiskefrikadeller ikke at forglemme Sidstnævnte køber jeg færdig, hvis de er på tilbud, og ellers laver jeg selv farsen med fx. frossen sej.
Af pålæg bliver det ofte makrel som beskrevet eller mousse rørt af torskerogn.
Senest rettet af DetSorteCirkus 7. jul 2016, 09:18, rettet i alt 1 gang.
0