Ja, som overskriften siger, skal jeg stå for en madklub for mænd.
Sådan generelt skal det være en treretters menu pr. gang og jeg er selv i gang med at planlægge lidt, men kunne godt bruge input fra jer.
Jeg regner med at presse de der mænd lidt og lære dem at lave Wellington og nogle lidt mere avancerede retter, men også helt normal mad og gerne fra det gamle danske køkken.
Jeg har en fryser til rådighed så med lidt planlægning kan vi faktisk godt selv Køge supspe og lave kød- og melboller fx.
Hvad tror I at jeres bedsteforældre ville synes var sjovt at lave? Der er ikke det vilde talent at give af, men mon ikke vi kommer i mål alligevel?
Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
0
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Jeg tænker at en nem indgangsvinkel er at hver person skal lave deres yndlingsret.
Ellers kunne man måske tænke i temaer? Vælge nogle årtier og så lave typiske retter fra 80'erne f.eks. Eller mexicansk køkken en gang, dansk næste, osv.
Det giver lidt mere retning end bare 'vi skal lave mad'.
Ellers kunne man måske tænke i temaer? Vælge nogle årtier og så lave typiske retter fra 80'erne f.eks. Eller mexicansk køkken en gang, dansk næste, osv.
Det giver lidt mere retning end bare 'vi skal lave mad'.
1
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Hvad med Osso Buco.
Store stykker kød i sovs.. simpelt og alligevel en raffineret ret, der er både nem og sjov at lave.
Risotto eller kartoffelmos til.
Store stykker kød i sovs.. simpelt og alligevel en raffineret ret, der er både nem og sjov at lave.
Risotto eller kartoffelmos til.
4
- Marichen12
- Indlæg: 751
- Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:14
- Kort karma: 290
- Likede indlæg: 2046
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Jeg tænker tarteletter med høns i asparges
4
Mor til 4...
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Kalvefrikasse med nye kartofler.
Gammeldags oksesteg med alt hvad den kan trække. Fantastisk hvis det bliver lavet ordenligt og kan hæve sig over kogekone/forsamlingshus niveau.
Til vinter kan I lave traditionel Mortens aften menu med and, hjemmelavet rødkål osv.
Gammeldags oksesteg med alt hvad den kan trække. Fantastisk hvis det bliver lavet ordenligt og kan hæve sig over kogekone/forsamlingshus niveau.
Til vinter kan I lave traditionel Mortens aften menu med and, hjemmelavet rødkål osv.
2
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Flæskesteg/andesteg med der ganze sweineri
Hj.røget ål eller sylte hvis ål ikke lige er sagen (de er vist truet?)
Braiserede svinekæbe
Hj.røget ål eller sylte hvis ål ikke lige er sagen (de er vist truet?)
Braiserede svinekæbe
1
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Jeg tænker umiddelbart nogle af de klassiske kødretter, som Forloren hare, Wienerschnitzel, Engelsk bøf med bløde løg, Stroganoff osv.
Der kommer man gennem ting som fars, panering, stegetider, udskæring, tilsmagning osv. og man kan gøre dem lidt mere avancerede med tilbehør som bearnaise, pommes anna, pommes rissolee, glaserede gulerødder mv. som man så kan bygge på til de mere avancerede retter som Wellington´en.
Der kommer man gennem ting som fars, panering, stegetider, udskæring, tilsmagning osv. og man kan gøre dem lidt mere avancerede med tilbehør som bearnaise, pommes anna, pommes rissolee, glaserede gulerødder mv. som man så kan bygge på til de mere avancerede retter som Wellington´en.
3
Do as I say!
- Anlewi
- Indlæg: 2611
- Tilmeldt: 21. maj 2016, 12:13
- Kort karma: 178
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Likede indlæg: 3908
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Forloren hare
Karbonader med tilbehør
Desserter:
Citronfromage
Jordbærgrød
Rababergrød
Karbonader med tilbehør
Desserter:
Citronfromage
Jordbærgrød
Rababergrød
2
selvom man er tyk kan man godt have tynd mave
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sovs
Stegt flæsk med kartofler og persillesovs.
Stegt flæsk med kartofler og persillesovs.
0
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Fiskefrikadeller med kartofler og remouladesovs eller persillesmør.
1
...
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Hvor er I gode. Jeg er meget taknemmelig.
Vi starter først til september, så bliv endelig ved.
Vi starter først til september, så bliv endelig ved.
0
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Flora skrev:Hakkebøf med bløde løg, kartofler og brun sovs
Stegt flæsk med kartofler og persillesovs.
Brun sovs er vigtig, og jeg ved, det er dét, min far på 73 synes er allersværest. Det, og så at planlægge alle komponenter, så de er færdige samtidig.
6
Livslinjen: 70 201 201
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Nogle retter med hele fisk er nu heller ikke at foragte - og det er der sikkert mange, der ikke rigtig ved, hvordan man laver godt.
3
Re: Jeg skal starte en madklub for mænd. Kom med ideer til maden?
Nu er det lige om lidt. Jeg har fået det hele op at stå og jeg fik 10 tilmeldinger på 4 dage... Jeg er glad for støtten og en smule præstationsangst faktisk.
Vi starter til januar med lidt let et eller andet og forventningsafstemmer, så vi tilgodeser så mange som muligt. Der er flere af dem, der har meldt sig til, som godt kan lave mad, så jeg tror godt, at vi kan oppe niveauet lidt. Jeg tænker straks gastrik og hjemmelavet bearnaiseessens, osv.
Vi starter til januar med lidt let et eller andet og forventningsafstemmer, så vi tilgodeser så mange som muligt. Der er flere af dem, der har meldt sig til, som godt kan lave mad, så jeg tror godt, at vi kan oppe niveauet lidt. Jeg tænker straks gastrik og hjemmelavet bearnaiseessens, osv.
1
Vor herre til fucking pipirøvhest altså!