Tråden til de små spørgsmål
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lidt hvidvinseddike kommer jeg i hvis jeg ikke gider åbne en flaske.
2
Re: Tråden til de små spørgsmål
godtnavn skrev:Bliver risotto meget kedelig af at udelade vinen? Jeg er gravid, ved godt alkoholen i selve retten fordamper, men åbner jeg en hvidvin for at bruge under en deciliter ender resten jo i vasken og det er synd. Derfor håber jeg I kan fortælle mig at hvidvin ikke er særlig vigtigt for risotto
Køb en billig vin, og frys så resten ned i små portioner (bare i fryseposer) - så har du altid til risotto en anden gang
Jeg synes smagen bliver "flad" uden, men ja, den kan godt reddes med en sjat hvidvinseddike og så ekstra meget parmesan
2
Re: Tråden til de små spørgsmål
HappyPaww skrev:Køb en billig vin, og frys så resten ned i små portioner (bare i fryseposer) - så har du altid til risotto en anden gang
Jeg synes smagen bliver "flad" uden, men ja, den kan godt reddes med en sjat hvidvinseddike og så ekstra meget parmesan
Det ville jo kræve fryserplads Tror jeg må gå med hvidvinseddike, og selvfølgelig skal man aldrig sparer på parmesan
2
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lykke skrev:Jeg har sådan en stor pose studenterfutter/nødde-rosin-blanding.
Hvad ville I bruge den til?
Jeg gider ikke rigtig bare snacke af den. Måske mysli.
Har I et lidt mere kreativt forslag?
Jeg har brugt en del af det til en omgang mysliboller. Det kan virkelig anbefales!
0
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?
Hvad spiser I til som fungerer godt?
0
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21951
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2513
- Likede indlæg: 59510
Re: Tråden til de små spørgsmål
Jeg skal spise på Skodsborgs brasserie, og en af mulighederne er rokkevinge. Er der nogen, som ved, hvordan det smager?
0
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Tråden til de små spørgsmål
Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?
Jeg synes de er allerbedst klassiske:
Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).
Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.
Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen
Total livret...!
3
Re: Tråden til de små spørgsmål
Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?
Som fyld i risotto, til suppe, fyldte og gratinerede, råmarinerede mm.
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
HappyPaww skrev:Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?
Jeg synes de er allerbedst klassiske:
Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).
Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.
Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen
Total livret...!
Tak! Det vil jeg prøve så!
1
- LadyFox
- Indlæg: 19607
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2443
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46087
Re: Tråden til de små spørgsmål
Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?
Vegetarfrikadeller.
1
...
Re: Tråden til de små spørgsmål
Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?
Frikadeller
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Lykke skrev:HappyPaww skrev:Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?
Jeg synes de er allerbedst klassiske:
Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).
Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.
Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen
Total livret...!
Tak! Det vil jeg prøve så!
Du vil ikke fortryde Det er så nemt og hurtigt - og billigt endda, men så også total luksushyggemad
2
Re: Tråden til de små spørgsmål
^ Ja lige nu har de økologiske linemuslinger i fakta til 30/35 kr.
Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.
Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.
1
Re: Tråden til de små spørgsmål
Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?
I skiver på grillen. Derefter en dressing med hvidløg, olivenolie, balsamico, sukker og salt mens de stadig er lune. Drys med feta på toppen. Lækkert tilbehør til fx en steg eller bøffer.
2