Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
godtnavn
Indlæg: 5160
Tilmeldt: 4. jan 2016, 13:47
Kort karma: 473
Likede indlæg: 3977

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf godtnavn » 19. aug 2016, 09:02

HappyPaww skrev:Køb en billig vin, og frys så resten ned i små portioner (bare i fryseposer) - så har du altid til risotto en anden gang :D

Jeg synes smagen bliver "flad" uden, men ja, den kan godt reddes med en sjat hvidvinseddike og så ekstra meget parmesan :)


Det ville jo kræve fryserplads :lol: Tror jeg må gå med hvidvinseddike, og selvfølgelig skal man aldrig sparer på parmesan :D
2
Lykke
Indlæg: 4134
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3661

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. aug 2016, 05:30

Lykke skrev:Jeg har sådan en stor pose studenterfutter/nødde-rosin-blanding.

Hvad ville I bruge den til?
Jeg gider ikke rigtig bare snacke af den. Måske mysli.
Har I et lidt mere kreativt forslag?


Jeg har brugt en del af det til en omgang mysliboller. Det kan virkelig anbefales!
0
Lykke
Indlæg: 4134
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3661

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. aug 2016, 05:32

Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 11643
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1477
Likede indlæg: 26639

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf DetSorteCirkus » 21. aug 2016, 09:20

Jeg skal spise på Skodsborgs brasserie, og en af mulighederne er rokkevinge. Er der nogen, som ved, hvordan det smager?
0
- nu med røvlågeugle :lun:
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 9908
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1478
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 13242

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 21. aug 2016, 09:21

Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 3579
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 509
Likede indlæg: 9528

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. aug 2016, 10:23

Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?


Jeg synes de er allerbedst klassiske:

Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).

Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.

Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen :savl:

Total livret...!
4
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 3579
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 509
Likede indlæg: 9528

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. aug 2016, 10:24

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?

Som fyld i risotto, til suppe, fyldte og gratinerede, råmarinerede mm. :)
1
Lykke
Indlæg: 4134
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3661

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. aug 2016, 11:42

HappyPaww skrev:
Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?


Jeg synes de er allerbedst klassiske:

Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).

Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.

Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen :savl:

Total livret...!


Tak! Det vil jeg prøve så!
1
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 12292
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 1377
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 22923

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 21. aug 2016, 11:44

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?

Vegetarfrikadeller.
1
- Helgen og ordensstifter, prædikant og digter, dyreven og miljøforkæmper.
Brugeravatar
Bøtte
Indlæg: 4279
Tilmeldt: 12. aug 2015, 12:04
Kort karma: 873
Likede indlæg: 6092

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Bøtte » 21. aug 2016, 11:59

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?


Frikadeller :)
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 3579
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 509
Likede indlæg: 9528

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. aug 2016, 12:06

Lykke skrev:
HappyPaww skrev:
Lykke skrev:Hvad er din bedste opskrift med blåmuslinger/linemuslinger?
Hvad spiser I til som fungerer godt?


Jeg synes de er allerbedst klassiske:

Svits et hakket løg og et par fed hvidløg i en stor gryde. Tilføj grove grøntsager - personligt er jeg glad for gulerødder og fennikel.
Når der er god varme på smider muslingerne ned hurtigt. På med låget og ryst gryden lidt. Efter et par minutter tilsættes et par glas hvidvin og nogle krydderurter (timian er godt). Lad muslingerne dampe færdigt (5 minutters tid - endelig ikke for længe).

Herefter kan de spises som de er, men som regel tager jeg muslingerne op med en hulske, og Koger suppen op med en deciliter fløde.

Hæld suppen tilbage over muslingerne og server med godt brød og resten af vinen :savl:

Total livret...!


Tak! Det vil jeg prøve så!


Du vil ikke fortryde :D Det er så nemt og hurtigt - og billigt endda, men så også total luksushyggemad
2
Lykke
Indlæg: 4134
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 161
Likede indlæg: 3661

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lykke » 21. aug 2016, 12:12

^ Ja lige nu har de økologiske linemuslinger i fakta til 30/35 kr.

Nu er der hvidvin på køl og en dej over til at lave et olivenbrød til.
1
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 2670
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 385
Likede indlæg: 4926

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 21. aug 2016, 12:37

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?


I skiver på grillen. Derefter en dressing med hvidløg, olivenolie, balsamico, sukker og salt mens de stadig er lune. Drys med feta på toppen. Lækkert tilbehør til fx en steg eller bøffer.
2
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2412
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 594
Likede indlæg: 5068

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 21. aug 2016, 12:39

En god men billig parmesan til at putte i pesto?
0
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2412
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 594
Likede indlæg: 5068

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 21. aug 2016, 12:41

Fru Sunshine skrev:Hvad kan man bruge en kæmpe squash til, ud over kage, boller og fyld i kødsovsen?


Måske til squashspaghetti/palæospaghetti.
1
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!

Tilbage til "Mad og drikke"