Jeres bedste opskrift på frikadeller.
- Venus222
- Indlæg: 1048
- Tilmeldt: 4. sep 2015, 18:32
- Kort karma: 135
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Likede indlæg: 2693
Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Jeg kan ikke lave frikadeller, eller jo... Men de bliver som oftest rimelig kedelige.
Så hvordan laver i almindelige frikadeller?
Så hvordan laver i almindelige frikadeller?
0
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
500 g. hk. Kalv og flæsk
1 stort løg
Hvedemel (på slum, men ca som 1/4 af kødet)
1 æg
Bouillon
Salt og peber.
Jeg blender løget med kogende vand (ikke særlig meget) og en bouillonterning. Blander det hele sammen og steger frikadellerne. De er altid gode
1 stort løg
Hvedemel (på slum, men ca som 1/4 af kødet)
1 æg
Bouillon
Salt og peber.
Jeg blender løget med kogende vand (ikke særlig meget) og en bouillonterning. Blander det hele sammen og steger frikadellerne. De er altid gode
2
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Min opskrift på perfekte frikadeller:
(Har fået den fra min mor og som alle ved, er mors frikadeller er de bedste )
Du skal bruge:
3/4kg hakket kalv og flæsk (slagter kvalitet med lavt fedt)
ca. 75g rasp, et godt hint er at fjerne 1/4del af farsen, og så fylde hjørnet med rasp, det passer.
2 spsk hvedemel (strøget, ikke med top!)
3 gode fingerspidser salt, salt er meget vigtigt i fars!
godt med paprika (mild, endelig ikke røget)
tilsvarende peber
1 stort løg, finthakket!!
3 hele æg (store XL)
1½ DL danskvand. En lys øl kan også bruges
Det hele røres sammen til farsen har en god konsistens, hvis den en lidt for tør så tilsæt mere danskvand, er den for fugtig så lidt mere rasp, men den skal være en lille smule klistret og fugtig. Smør(rigeligt ) brunes på panden og dellerne formes med en stor ske (større end en normal spiseske, men ikke grydeske størrelse)
Og så steges dellen til den har en god fast skorpe, og så vendes den en gang, så den anden halvdel får samme tur. Ikke noget med at vende dem tilfældigt en gang i mellem, lang tid på den ene side, og lang tid på den anden side, og så af.
Rasp og danskvand sørger for at de bliver luftige og ikke tunge og kompakte, og derfor er de gode at fryse ned og tø op/genopvarme.
Man kan også rive lidt muskatnød i farsen, og man kan bruge lidt hvidløgspulver, eller man kan bruge forårsløg i stedet for alm. løg, men så er det ikke længere Mors deller
(Har fået den fra min mor og som alle ved, er mors frikadeller er de bedste )
Du skal bruge:
3/4kg hakket kalv og flæsk (slagter kvalitet med lavt fedt)
ca. 75g rasp, et godt hint er at fjerne 1/4del af farsen, og så fylde hjørnet med rasp, det passer.
2 spsk hvedemel (strøget, ikke med top!)
3 gode fingerspidser salt, salt er meget vigtigt i fars!
godt med paprika (mild, endelig ikke røget)
tilsvarende peber
1 stort løg, finthakket!!
3 hele æg (store XL)
1½ DL danskvand. En lys øl kan også bruges
Det hele røres sammen til farsen har en god konsistens, hvis den en lidt for tør så tilsæt mere danskvand, er den for fugtig så lidt mere rasp, men den skal være en lille smule klistret og fugtig. Smør(rigeligt ) brunes på panden og dellerne formes med en stor ske (større end en normal spiseske, men ikke grydeske størrelse)
Og så steges dellen til den har en god fast skorpe, og så vendes den en gang, så den anden halvdel får samme tur. Ikke noget med at vende dem tilfældigt en gang i mellem, lang tid på den ene side, og lang tid på den anden side, og så af.
Rasp og danskvand sørger for at de bliver luftige og ikke tunge og kompakte, og derfor er de gode at fryse ned og tø op/genopvarme.
Man kan også rive lidt muskatnød i farsen, og man kan bruge lidt hvidløgspulver, eller man kan bruge forårsløg i stedet for alm. løg, men så er det ikke længere Mors deller
2
Do as I say!
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
500 g. hakket kalv og flæsk
1 lille smadret løg
Mel svarende til 1/4 af farsen
1 æg
1 1/2-2 dl. mælk
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
Rør farsen sej med saltet, rør resten i.
Lad farsen hvile en halv times tid. Tilsæt evt. mere mel eller mælk, så konsistensen er blød, men ikke for lind.
Steges i smør.
1 lille smadret løg
Mel svarende til 1/4 af farsen
1 æg
1 1/2-2 dl. mælk
1 tsk. salt
1/4 tsk. peber
Rør farsen sej med saltet, rør resten i.
Lad farsen hvile en halv times tid. Tilsæt evt. mere mel eller mælk, så konsistensen er blød, men ikke for lind.
Steges i smør.
3
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Jeg laver farsen på slump af 500 g. kød, men med følgende ingredienser:
Hakket svinekød/Hakket svin og kalv
Et par store spiseskeer havregryn
Vand (kan ikke tåle mælk, men det kan også bruges)
1-2 æg
1-2 løg
Salt
Peber
Det er "grundopskriften", men så plejer jeg gerne at putte persille i for at give det lidt (mere) smag Det kan også erstattes af fx muskatnød. Og så kan man putte diverse grønt i, eks. hakket peberfrugt, men det er en smagssag.
Jeg laver også nogle gange frikadeller af hakket kyllingkød eller oksekød, men det ved jeg ikke om du også vil have opskriften på?
Hakket svinekød/Hakket svin og kalv
Et par store spiseskeer havregryn
Vand (kan ikke tåle mælk, men det kan også bruges)
1-2 æg
1-2 løg
Salt
Peber
Det er "grundopskriften", men så plejer jeg gerne at putte persille i for at give det lidt (mere) smag Det kan også erstattes af fx muskatnød. Og så kan man putte diverse grønt i, eks. hakket peberfrugt, men det er en smagssag.
Jeg laver også nogle gange frikadeller af hakket kyllingkød eller oksekød, men det ved jeg ikke om du også vil have opskriften på?
1
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
- Venus222
- Indlæg: 1048
- Tilmeldt: 4. sep 2015, 18:32
- Kort karma: 135
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Likede indlæg: 2693
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Hvor er i gode, mange tak!
Og jo jeg vil gerne bede om opskriften på deller med kylling.
Og jo jeg vil gerne bede om opskriften på deller med kylling.
0
- Sophies-mor
- Indlæg: 9526
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7841
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
500 gr Svinefars. Ikke kalv og flæsk.
1-2 Løg, afhængig af str.
1 æg,
2 spsk mel,
"en slat" mælk - måske ½ dl.?
salt peber.
Til kylling, samme - bare med kyllingefars i stedet for gris.
Nogle gange kommer jeg så krydderier og lidt grøntsager og hvidløg i.
1-2 Løg, afhængig af str.
1 æg,
2 spsk mel,
"en slat" mælk - måske ½ dl.?
salt peber.
Til kylling, samme - bare med kyllingefars i stedet for gris.
Nogle gange kommer jeg så krydderier og lidt grøntsager og hvidløg i.
0
Hæklerier på hjernen
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Venus222 skrev:Hvor er i gode, mange tak!
Og jo jeg vil gerne bede om opskriften på deller med kylling.
500 g hakket kyllingekød.
1-2 løg
2 æg
2 gulerødder, revet
½-1 squash, revet
2 spiseskeer havregryn
2 spiseskeer hvedemel
Salt og peber
Jeg bager dem i ovnen (uden at brune dem først) på 180 grader i ca. 25 minutter Nu får jeg helt lyst til dem, tror jeg er nødt til at lave dem i morgen/senere
1
Forarget kan man altid blive
En bruger du ikke kan nå
-
- Indlæg: 9096
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 13:24
- Kort karma: 738
- Likede indlæg: 11241
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Orchidea skrev:500 g. hk. Kalv og flæsk
1 stort løg
Hvedemel (på slum, men ca som 1/4 af kødet)
1 æg
Bouillon
Salt og peber.
Jeg blender løget med kogende vand (ikke særlig meget) og en bouillonterning. Blander det hele sammen og steger frikadellerne. De er altid gode
Ca. det samme her, pånær at jeg ikke blender løget, og jeg lader bouillonterningen opløse i en smule kogt vand og tilsætter det så i farsen.
Mine deller slår heller aldrig fejl jeg fatter seriøst ikke behovet for frikalet
1
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Jeg trumfer lige med mormors opskrift (det må da slå mors).
500 g hakket kalv/flæsk
1 stort revet løg
1 æg
1 spsk mel
2 spsk rasp
2 tsk salt
sort peber, et godt skud
mælk til passende konsistens, start hellere med en lille smule og tilsæt lidt mere undervejs, så farsen ikke bliver for blød.
Det hele røres sammen og kan steges med det samme, men det bliver kun bedre at lige at hvile ½ time, hvorefter man så kan justere konsistensen med mælk.
500 g hakket kalv/flæsk
1 stort revet løg
1 æg
1 spsk mel
2 spsk rasp
2 tsk salt
sort peber, et godt skud
mælk til passende konsistens, start hellere med en lille smule og tilsæt lidt mere undervejs, så farsen ikke bliver for blød.
Det hele røres sammen og kan steges med det samme, men det bliver kun bedre at lige at hvile ½ time, hvorefter man så kan justere konsistensen med mælk.
1
You can't spell awesome without me.
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Jeg har også en mormor opskrift! Den stammer fra der sønderjyske.
500 g. hakket kalv/flæsk
12 strøgne spsk. rasp
Bouillon af én tern Maggi (giver 2,5 dl. bouillon, og det er dem i den rød/gule emballage)
1 strøgen tsk. salt
½ strøgen tsk. peber
Røres sammen, sættes på køl min. 30 min. Formes og steges i rigeligt med fedtstod, så man får en god stegeskorpe.
Jeg foretrækker helt klar ovenstående opskrift kontra min mors vestjyske opskrift med mel og æg. Synes rasp/bouillon gør dellerne knapt så tunge.
500 g. hakket kalv/flæsk
12 strøgne spsk. rasp
Bouillon af én tern Maggi (giver 2,5 dl. bouillon, og det er dem i den rød/gule emballage)
1 strøgen tsk. salt
½ strøgen tsk. peber
Røres sammen, sættes på køl min. 30 min. Formes og steges i rigeligt med fedtstod, så man får en god stegeskorpe.
Jeg foretrækker helt klar ovenstående opskrift kontra min mors vestjyske opskrift med mel og æg. Synes rasp/bouillon gør dellerne knapt så tunge.
0
B - 20.01.18
O - 03.07.20
O - 03.07.20
- thomassneum
- Indlæg: 3356
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:23
- Kort karma: 135
- Geografisk sted: København
- Likede indlæg: 2926
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
500g Kalv og Flæsk
1 stort løg.
1-2 æg
En pøs mælk
Mel/Rasp/Havregryn/Gammel fransbrød - eller andet tørstof som binder. (til farsen bliver klæg til lidt våd)
Salt peber
Ønsker du dem helt luftige og lette, så kan du komme en tsk. bagepulver i.
Pift den evt. op med engelsk sovs, og eller krydderier som du lyster.
Steges i smør evt. men lidt olivenolie i.
1 stort løg.
1-2 æg
En pøs mælk
Mel/Rasp/Havregryn/Gammel fransbrød - eller andet tørstof som binder. (til farsen bliver klæg til lidt våd)
Salt peber
Ønsker du dem helt luftige og lette, så kan du komme en tsk. bagepulver i.
Pift den evt. op med engelsk sovs, og eller krydderier som du lyster.
Steges i smør evt. men lidt olivenolie i.
1
Med bov skal man mad lave, men...
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
thomassneum skrev:500g Kalv og Flæsk
1 stort løg.
1-2 æg
En pøs mælk
Mel/Rasp/Havregryn/Gammel fransbrød - eller andet tørstof som binder. (til farsen bliver klæg til lidt våd)
Salt peber
Noget á la ovenstående men med 3 spsk sød chilisauce i stedet for æg - og havregryn for at give lidt fylde
0
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it!
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Ud af hoveddøren. Stig op på cyklen. Kør op til slagteren i Rødovre centret. Beregn 1-2 frikadeller pr. person.
Det er min bedste opskrift på frikadeller. Og man får ovenikøbet motion af den også....
Det er min bedste opskrift på frikadeller. Og man får ovenikøbet motion af den også....
1
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden
Citat Hella Joof
Re: Jeres bedste opskrift på frikadeller.
Wizzze skrev:Min opskrift på perfekte frikadeller:
(Har fået den fra min mor og som alle ved, er mors frikadeller er de bedste )
Du skal bruge:
3/4kg hakket kalv og flæsk (slagter kvalitet med lavt fedt)
ca. 75g rasp, et godt hint er at fjerne 1/4del af farsen, og så fylde hjørnet med rasp, det passer.
2 spsk hvedemel (strøget, ikke med top!)
3 gode fingerspidser salt, salt er meget vigtigt i fars!
godt med paprika (mild, endelig ikke røget)
tilsvarende peber
1 stort løg, finthakket!!
3 hele æg (store XL)
1½ DL danskvand. En lys øl kan også bruges
Det hele røres sammen til farsen har en god konsistens, hvis den en lidt for tør så tilsæt mere danskvand, er den for fugtig så lidt mere rasp, men den skal være en lille smule klistret og fugtig. Smør(rigeligt ) brunes på panden og dellerne formes med en stor ske (større end en normal spiseske, men ikke grydeske størrelse)
Og så steges dellen til den har en god fast skorpe, og så vendes den en gang, så den anden halvdel får samme tur. Ikke noget med at vende dem tilfældigt en gang i mellem, lang tid på den ene side, og lang tid på den anden side, og så af.
Rasp og danskvand sørger for at de bliver luftige og ikke tunge og kompakte, og derfor er de gode at fryse ned og tø op/genopvarme.
Man kan også rive lidt muskatnød i farsen, og man kan bruge lidt hvidløgspulver, eller man kan bruge forårsløg i stedet for alm. løg, men så er det ikke længere Mors deller
Jeg lavede Wizze's Mors Deller igår....Og for første gang nogensinde (17 år....17 år, så ved man et og andet) sagde min mand et var altså nogen gode frikadeller
2
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden
Citat Hella Joof