Kan man redde en død surdej?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Kan man redde en død surdej?

Indlægaf Pandesteg » 28. aug 2016, 08:45

Jeg har en hvedesurdej, som jeg har haft i ca. 3 mdr. Desværre er den død henover sommeren, fordi jeg ikke har fået den brugt. Kan man på nogen måde genoplive den? Den ligner og lugter af sig selv, men bageovnen er lig 0 :D plejer at opbevare den på køl og røre i den hver eller hver anden dag.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
DollsLiveForever
Indlæg: 113
Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
Kort karma: 13
Likede indlæg: 102

Re: Kan man redde en død surdej?

Indlægaf DollsLiveForever » 28. aug 2016, 09:41

Den trænger bare til mad og kærlighed.Tag en skefuld af den og bland med 100 g vand, 25 g rugmel og 75 g hvedemel. Lad det stå på køkkenbordet. Gentag dagligt til den er boblende så burde bageevnen være der igen. Det burde ikke tage mere end to tre dage.
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21756

Re: Kan man redde en død surdej?

Indlægaf Pandesteg » 28. aug 2016, 09:45

DollsLiveForever skrev:Den trænger bare til mad og kærlighed.Tag en skefuld af den og bland med 100 g vand, 25 g rugmel og 75 g hvedemel. Lad det stå på køkkenbordet. Gentag dagligt til den er boblende så burde bageevnen være der igen. Det burde ikke tage mere end to tre dage.


Altså forstået sådan at jeg tynder den ud som du foreskriver de næste 2-3 dage? Tak!
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
DollsLiveForever
Indlæg: 113
Tilmeldt: 3. sep 2015, 20:57
Kort karma: 13
Likede indlæg: 102

Re: Kan man redde en død surdej?

Indlægaf DollsLiveForever » 28. aug 2016, 09:53

Pandesteg skrev:
DollsLiveForever skrev:Den trænger bare til mad og kærlighed.Tag en skefuld af den og bland med 100 g vand, 25 g rugmel og 75 g hvedemel. Lad det stå på køkkenbordet. Gentag dagligt til den er boblende så burde bageevnen være der igen. Det burde ikke tage mere end to tre dage.


Altså forstået sådan at jeg tynder den ud som du foreskriver de næste 2-3 dage? Tak!


Ja, det er det jeg mener.
0
Brugeravatar
Novella
Indlæg: 1930
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:21
Kort karma: 488
Likede indlæg: 5499

Re: Kan man redde en død surdej?

Indlægaf Novella » 28. aug 2016, 09:54

Det kan godt være, at du skal bage med den i nogle omgange, før den er helt up to date. Tag evt et par reserveklatter fra til fryseren, så du kan fyre dem i. Jeg har det med at glemme at tage fra, så jeg skal helst have noget at falde tilbage på.
I øvrigt kan du købe tørret surdej i bla brugsen. Det kan være et ok supplement.
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29991

Re: Kan man redde en død surdej?

Indlægaf Wizzze » 28. aug 2016, 10:01

Jeg ville give den en lille smule sukker, det giver gæren et kickstart
0
Do as I say! :whip:

Tilbage til "Mad og drikke"