Mad på køl

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 2840
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 169
Likede indlæg: 3480

Mad på køl

Indlægaf Torn » 27. sep 2016, 05:10

Hvor længe går der, inden du sætter rester fra aftensmaden på køl? Og kommer det bare ind i gryden eller pakker du om?
0
JoyNips
Indlæg: 12085
Tilmeldt: 21. dec 2015, 12:25
Kort karma: 1386
Likede indlæg: 33991

Re: Mad på køl

Indlægaf JoyNips » 27. sep 2016, 05:26

Jeg køler hurtigt ned, dvs. at tingene ryger ind efter vi har spist. Om vinteren kan jeg godt finde på at bruge vores afdækkede altan som stort køleskab mens vi spiser.

Jeg pakker som regel om, mest fordi det så fylder mindre i køleskabet, og hvis det ikke er muligt at pakke om - forleden lavede vi eksempelvis to fade lasagne og smed det ene på køl med det samme - så stiller vi fadet på kølelegemer fra fryseren.
Senest rettet af JoyNips 27. sep 2016, 07:50, rettet i alt 1 gang.
0
“Man kan blive taget på røven. Og man kan blive taget røven på. Begge dele kan være dejligt. Men begge dele kan også være det modsatte. Sådan er livet.”
- Onkel Reje
Brugeravatar
Pixie88
Indlæg: 580
Tilmeldt: 26. aug 2015, 10:39
Kort karma: 132
Geografisk sted: Nordpolen
Likede indlæg: 1254

Re: Mad på køl

Indlægaf Pixie88 » 27. sep 2016, 05:48

Pakker det om. Kommer det på køl når det har kølet af.
0
I'm headin' out to South Park, gonna see if I can't unwind. Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, livin' a lie TIMMY!
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 9526
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 787
Likede indlæg: 7841

Re: Mad på køl

Indlægaf Sophies-mor » 27. sep 2016, 05:58

Lader det køle ned, inden det ryger i køleskabet.
0
Hæklerier på hjernen :cool:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 13013
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1557
Likede indlæg: 21767

Re: Mad på køl

Indlægaf Pandesteg » 27. sep 2016, 06:04

Stiller det i køleskabet, når vi har spist færdig. Det er vel 30-60 minutter efter maden er færdiglavet.

Om jeg pakker maden om kommer an på hvad det er. Hvis det er kødsovs, som skal spises igen næste dag, så får det lov at blive i gryden. Er det frikadeller, så sætter ikke panden i køleskabet, men putter dem i en bøtte/skål. Så det kan man ikke rigtig entydigt svare på, synes jeg.
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 5339
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 567
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 8604

Re: Mad på køl

Indlægaf Studsgaard » 27. sep 2016, 06:27

Når vi er færdige med at spise kommer vi resterne på køl.
Det meste pakkes om, dog vil en evt (kød)sovs der skal bruges dagen efter nok blive i gryden.

Hjemmefra lod min mor altid maden stå og køle inden det kom i køleskab og den uvane tog jeg med mig, men efter jeg har været på hygiejne og levnesmiddels kursus m.m. Så er jeg blevet meget opmærksom på at få min mad hurtigt kølet ned.
0
Brugeravatar
Torn
Indlæg: 2840
Tilmeldt: 29. dec 2015, 10:21
Kort karma: 169
Likede indlæg: 3480

Re: Mad på køl

Indlægaf Torn » 27. sep 2016, 07:45

Jeg er vist lidt en gris. Jeg pakker for det meste ikke om. Maden ryger på køl i de fade, gryder eller pander, som det er lavet i. Jeg venter til det er helt afkølet, og det kan godt tage lang tid. Jeg har en gang læst en huskeregel, der hedder max to timer. Det tror jeg, jeg overskrider af og til.
1
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 7493
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 829
Likede indlæg: 19617

Re: Mad på køl

Indlægaf Animi » 27. sep 2016, 07:49

Jeg pakker om og køler ned forholdsvis hurtigt.
0
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 14724
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 688
Likede indlæg: 19077

Re: Mad på køl

Indlægaf Flora » 27. sep 2016, 07:53

Jeg pakker det om og sætter i køleskabet når maden er kølet af.
0
Allmost_Famous
Indlæg: 4178
Tilmeldt: 12. aug 2016, 18:37
Kort karma: 746
Likede indlæg: 17191

Re: Mad på køl

Indlægaf Allmost_Famous » 27. sep 2016, 07:58

Jeg lader altid mad køle inden det kommer i køleskab/fryser, da varmen fra f.eks en gryde vil få temperaturen til at stige i køleskab/fryser, og nedsætte holdbarheden på alt, der ellers er derinde.
0
I've said it before and I'll say it again...

:lol:
Brugeravatar
girl_beat
Indlæg: 3993
Tilmeldt: 21. sep 2015, 19:24
Kort karma: 407
Likede indlæg: 5237

Re: Mad på køl

Indlægaf girl_beat » 27. sep 2016, 08:29

Pandesteg skrev:Stiller det i køleskabet, når vi har spist færdig. Det er vel 30-60 minutter efter maden er færdiglavet.

Om jeg pakker maden om kommer an på hvad det er. Hvis det er kødsovs, som skal spises igen næste dag, så får det lov at blive i gryden. Er det frikadeller, så sætter ikke panden i køleskabet, men putter dem i en bøtte/skål. Så det kan man ikke rigtig entydigt svare på, synes jeg.

This :)
0
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it! :-D
Brugeravatar
Studsgaard
Indlæg: 5339
Tilmeldt: 1. nov 2015, 15:06
Kort karma: 567
Geografisk sted: Rebild kommune
Likede indlæg: 8604

Re: Mad på køl

Indlægaf Studsgaard » 27. sep 2016, 08:43

Allmost_Famous skrev:Jeg lader altid mad køle inden det kommer i køleskab/fryser, da varmen fra f.eks en gryde vil få temperaturen til at stige i køleskab/fryser, og nedsætte holdbarheden på alt, der ellers er derinde.


Den begrundelse er også den jeg er vokset op med.

Men hvis du har et nyt og fint fungerende køleskab så skulle varmen ikke stige inde i køleskabet selvom du sætter noget varmt der ind. Det bruger bare mere energi på at holde hele køleskabet koldt.

Jeg har en udvendig termostat på mit så jeg har holdt øje med om det passer og selvom jeg sætter et varmt fad ind i køleskabet stiger temperaturen ikke der inde.

Selvfølgelig er jeg opmærksom på at jeg ikke sætter det varme ovenpå eller lige op af noget koldt som jo selvfølgelig vil blive påvirket af det.
0
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 4148
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 998
Likede indlæg: 7799

Re: Mad på køl

Indlægaf Filipai » 27. sep 2016, 09:51

Vi portionsanretter altid maden herhjemme, så når jeg øser op, pakker jeg også resten i en boks, og direkte i køleren.
Manden plejer at lade det stå til vi har spist, før det bliver pakket om, og så i køleren.
0
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 7493
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 829
Likede indlæg: 19617

Re: Mad på køl

Indlægaf Animi » 27. sep 2016, 09:56

Jeg opdagede i går at temperaturen i mit køleskab steg, da jeg satte en gryde med varm suppe ind. Mit køleskab er helt nyt og fungerer normalt fint, men det var en stor gryde og det er et lille køleskab, så det er jo sikkert derfor.
Det hjalp dog helt klart, da jeg hældte suppen i bøtter, i stedet for at sætte hele gryden derind.
1
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 4137
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 1136
Likede indlæg: 16358

Re: Mad på køl

Indlægaf vibbsen » 27. sep 2016, 10:05

Når maden er færdig så spiser vi. Og når vi er færdig med at spise så pakker vi resten af maden ned og sætter på køl. Nogen gange pakker jeg om. Nogen gange gør jeg ikke.

Det er muligt at alverdens anbefalinger foreskriver at man bør køle maden ned hurtigst muligt. Men ro i trussen. Jeg vil have min mad mens den er varm, så jeg tillader mig at gamble med både mit eget og min families sundhed ved at vente de 30-45 minutter det tager for os at spise aftensmad med at køle ned. En ægte dare-devil...Det er mig :-D
4
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof

Tilbage til "Mad og drikke"