Nu har vi talt om de ting vi IKKE tog med. Men hvad så med dem vi tog med ?
Medisterpølse...Det fik vi tit i mit barndomshjem. Og idag elsker jeg stadig medister. Jeg forstår ikke hvorfor den stakkels pølse er så udskældt. Jeg synes det er en herlig spise. Enten med kartofler og sovs til, eller bare på rugbrød...
Dansk mad/husmandskost....Min mor er ikke nogen stor kok..Og interesserede sig ikke for madlavning..Så det der kom ud af hendes køkken var ganske almindelig dansk mad/husmandskost Og idag elsker jeg det køkken. Jeg er dog en betydelig bedre kok end hun var, og laver mad fra det danske køkken fordi jeg synes der er masser af skønne retter. Min mor lavede det fordi det var hurtigt og billigt. Og elsker iøvrigt at spise min mad.
Rød dressing : Min mors opskrift på en almindelig rød dressing hænger stadig ved. Ymer, ketchup, paprika og salt/peber. Bum. Hverken mere eller mindre. Stort hit.
Sovs....Min mor lærte mig at lave skysovs....Min far lærte mig at lave pandesovs og opbagt sovs......Jeg kan lave sovs i søvne og min sovs spiller bare HVER gang.
Fondue....Jeg ELSKER fondue...Det lugter, det oser og det fedter....Men det smager altså godt...Og så er det MEGA hyggeligt...Tror faktisk at vi skal have fondue på lørdag når vi er ovre hos dem....Min far elsker nemlig også fondue
Røde kogte pølser med stuvede kartofler....FØJ hvor smager det bare modbydelig godt
Farseret porre....Jeg får næsten tårer i øjnene ved tanken om min mors farserede porrer...
Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
0
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden
Citat Hella Joof
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Kål...
Brunkål
Gratin med hvidkål eller rosenkål
Kogt blomkål
Sønderjysk stuvet hvidkål
Vendsysselsk grønlangkål
grønlangkål
uhmmmm kål
Brunkål
Gratin med hvidkål eller rosenkål
Kogt blomkål
Sønderjysk stuvet hvidkål
Vendsysselsk grønlangkål
grønlangkål
uhmmmm kål
2
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Rejecocktail
Gammeldags hønsekødssuppe med hjemmelavede kød-, mel- OG rund-boller (det er vist en sønderjysk ting... Fucking awesome!)
At drysse sovsen... Det bliver bare bedre...
Gammeldags hønsekødssuppe med hjemmelavede kød-, mel- OG rund-boller (det er vist en sønderjysk ting... Fucking awesome!)
At drysse sovsen... Det bliver bare bedre...
0
- Daine
- Indlæg: 24635
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3200
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36814
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Jeg er med på farseret porre - og min mors hvidkålsrouletter
Jeg er også vokset op med alm. dansk husmandskost, kartofler, kød og grøntsager i nævnte rækkefølge. En sjælden gang pasta med millionbøf.
Jeg kan stadig godt lide det, men er ikke nogen ørn i et køkken, så laver det ikke så tit. Men noget af det jeg voksede op med, og som jeg stadig elsker, er stegt blodpølse med sirup
Min mors stegte hjerter smager også godt og hjemmelavet gule ærter er gudespise!
Jeg er også vokset op med alm. dansk husmandskost, kartofler, kød og grøntsager i nævnte rækkefølge. En sjælden gang pasta med millionbøf.
Jeg kan stadig godt lide det, men er ikke nogen ørn i et køkken, så laver det ikke så tit. Men noget af det jeg voksede op med, og som jeg stadig elsker, er stegt blodpølse med sirup
Min mors stegte hjerter smager også godt og hjemmelavet gule ærter er gudespise!
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
- Daine
- Indlæg: 24635
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3200
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36814
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Stuvet hvidkål - eller endnu bedre, stuvet spidskål - med et godt drys peber. Så behøver jeg ikke kød til, selvom en frikadelle ikke er uvelkommen
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Vi fik meget traditionel dansk mad i mit barndomshjem og jeg spiser stadig det meste.
Hakkebøffer, karbonader, koteletter, frikadeller - alt sammen blev serveret med kartofler og brun sovs (det gør det ikke altid her, men det sker).
Spaghetti med kødsovs (min mor havde en bestemt gryde hun lavede kødsovsen i som jeg har arvet. Den dag i dag føles det bare helt forkert at lave kødsovs i andre gryder end den ).
Boller i karry
Og meget andet..
Hakkebøffer, karbonader, koteletter, frikadeller - alt sammen blev serveret med kartofler og brun sovs (det gør det ikke altid her, men det sker).
Spaghetti med kødsovs (min mor havde en bestemt gryde hun lavede kødsovsen i som jeg har arvet. Den dag i dag føles det bare helt forkert at lave kødsovs i andre gryder end den ).
Boller i karry
Og meget andet..
0
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Millionbøf med spaghetti eller kartoffelmos. Det var en livret, og det smager stadig godt.
Og stuvede kartofler. Det elsker jeg stadig.
Faktisk tror jeg, at jeg spiser det meste af det, jeg er vokset op med.
Og stuvede kartofler. Det elsker jeg stadig.
Faktisk tror jeg, at jeg spiser det meste af det, jeg er vokset op med.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21958
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2515
- Likede indlæg: 59560
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Bortset fra kyllingelever, som jeg nævnte i den anden tråd, og som mine forældre heller ikke selv spiser mere, er der faktisk ikke noget, jeg ikke længere spiser. Mine forældres og mine madvaner er ret forskellige, primært fordi jeg i modsætning til dem godt kan lide ikke-europæisk mad, og fordi deres kostbudget er dobbelt så stort som mit, men der er ikke nogen af deres mad, jeg decideret har valgt fra.
Ting som halvfabrikata, dåsemad og konsekvent fede retter er og var ikke fremherskende i mit barndomshjem, så det har jeg ikke skulle tage et opgør med. Tværtimod har jeg af ren nysgerrighed som voksen prøvet nogen af de ting.
Ting som halvfabrikata, dåsemad og konsekvent fede retter er og var ikke fremherskende i mit barndomshjem, så det har jeg ikke skulle tage et opgør med. Tværtimod har jeg af ren nysgerrighed som voksen prøvet nogen af de ting.
0
- Æske
- Indlæg: 1304
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 17:01
- Kort karma: 423
- Geografisk sted: Århus
- Likede indlæg: 2340
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Blodpølse, sild og æbleflæsk.
Senest rettet af Æske 8. okt 2015, 21:36, rettet i alt 1 gang.
0
Det skal være sjovt, ellers er det ikke morsomt!
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Brændende kærlighed - i en helt særlig familieudgave med smørklat, sprød flæsk i tern, bløde løg og sirup ovenpå
Mine bedsteforældre havde efter krigen en af mine bedstefars soldaterkammerater til spisning, og han 'opfandt' retten, da han bad om smør og sirup til kartoffelmosen. Siden er den gået i arv, og min kæreste spiser det også glædeligt, selvom han var ret skeptisk i starten. Dog er flæsk skiftet ud med bacontern i den moderne udgave
Mine bedsteforældre havde efter krigen en af mine bedstefars soldaterkammerater til spisning, og han 'opfandt' retten, da han bad om smør og sirup til kartoffelmosen. Siden er den gået i arv, og min kæreste spiser det også glædeligt, selvom han var ret skeptisk i starten. Dog er flæsk skiftet ud med bacontern i den moderne udgave
0
I don't mind living in a man's world as long as I can be a woman in it!
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Risengrød med kanel og sukker
1
Jeg har nået den alder,
hvor jeg ved, hvad der er værd at vide
og på en god dag kan jeg også huske noget af det..
hvor jeg ved, hvad der er værd at vide
og på en god dag kan jeg også huske noget af det..
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Der er ikke rigtig noget, hvor jeg tænker at det har jeg "holdt ved". Jeg synes, vi fik rimelig almindelig, alsidig mad, og der er ikke noget, hvor jeg kan se en grund til, at jeg skulle være holdt op med at spise det.
Mine forældre og især min far var også meget berejste, så vi var ret hurtigt ude med mange ting, der dengang var eksotiske, såsom sushi.
Men en ting, jeg elskede som barn og stadig gør, som jeg ikke rigtig kender nogen, der spiser (længere) er baconsandwich.
Mine forældre og især min far var også meget berejste, så vi var ret hurtigt ude med mange ting, der dengang var eksotiske, såsom sushi.
Men en ting, jeg elskede som barn og stadig gør, som jeg ikke rigtig kender nogen, der spiser (længere) er baconsandwich.
0
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Akehurst2 skrev:Men en ting, jeg elskede som barn og stadig gør, som jeg ikke rigtig kender nogen, der spiser (længere) er baconsandwich.
Århhh, det er altså godt
Vi fik (og får stadig) vores med spejlæg i
1
03.05.2017
- Æske
- Indlæg: 1304
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 17:01
- Kort karma: 423
- Geografisk sted: Århus
- Likede indlæg: 2340
Re: Hvad er du så vokset op med som du stadig elsker ???
Blodpølse, sild og æbleflæsk.
0
Det skal være sjovt, ellers er det ikke morsomt!