Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Fik i forbindelse med aftenens madlavning ryddet grundigt op i skuffen med krydderier og måtte herefter konstatere, at beholdningen egentlig er ret begrænset. Jeg lavede filo-ruller med krydret oksekød og syntes det manglede noget kraft og smag. Måske noget lidt eksotisk.
Hvidløg kunne have gjort underværker og måske lidt chili, men det er jo efterhånden blevet så klassisk.
Derudover indeholder skuffen de klassiske krydderier som paprika, karry og jeg har kastet min kærlighed på timian - men synes herefter jeg bliver lidt handicappet.
Hvilke krydderier og krydderurter kan I anbefale at bruge og til hvad? Jeg vil rigtigt gerne lære nogle flere krydderier at kende og ha' nogle ideer til, hvordan jeg kan bruge dem og til hvad.
Hvidløg kunne have gjort underværker og måske lidt chili, men det er jo efterhånden blevet så klassisk.
Derudover indeholder skuffen de klassiske krydderier som paprika, karry og jeg har kastet min kærlighed på timian - men synes herefter jeg bliver lidt handicappet.
Hvilke krydderier og krydderurter kan I anbefale at bruge og til hvad? Jeg vil rigtigt gerne lære nogle flere krydderier at kende og ha' nogle ideer til, hvordan jeg kan bruge dem og til hvad.
0
- Sophies-mor
- Indlæg: 9526
- Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
- Kort karma: 787
- Likede indlæg: 7841
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Denne her har jeg brugt rigtigt meget.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... a741de.jpg
Nu blander jeg på kryds og tværs.
Det korte svar er prøv dig frem med et ad gangen. Når du kender dem, så prøv at blande dem og leg med dem.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... a741de.jpg
Nu blander jeg på kryds og tværs.
Det korte svar er prøv dig frem med et ad gangen. Når du kender dem, så prøv at blande dem og leg med dem.
1
Hæklerier på hjernen
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Jeg elsker frisk rosmarin, røget paprika og havsalt.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- LadyFox
- Indlæg: 19643
- Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
- Kort karma: 2446
- Geografisk sted: Kbh
- Likede indlæg: 46284
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Jeg et blevet ret glad for indisk mad, så krydderier som spidskommen, kardemomme, kanel, gurkemaje, muskatnød osv. Hitter her.
Derudover synes jeg at frisk basikilum passer godt i næsten alt
Derudover synes jeg at frisk basikilum passer godt i næsten alt
3
...
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Jeg elsker koriander, men passer på da mange hader det.
Rosmarin er superlækkert på meget. Særlig kartofler.
Lidt ingefær, chili, hvidløg.
Forskellige slags løg. Det at løg ikke bare er løg, men har forskellig smag. Samme med salt. Uhmmm flage havsalt er en nydelse.
Jeg bruger ofte blandingskrydderier. Min mand kan spise Santa Maria allround på alt
Rosmarin er superlækkert på meget. Særlig kartofler.
Lidt ingefær, chili, hvidløg.
Forskellige slags løg. Det at løg ikke bare er løg, men har forskellig smag. Samme med salt. Uhmmm flage havsalt er en nydelse.
Jeg bruger ofte blandingskrydderier. Min mand kan spise Santa Maria allround på alt
1
Folk med begge ben på jorden, hænger ikke på træerne
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Garam Masala Jeg bruger det til hakket øksekød med hvidkål og grøntsager.
I det vietnamesiske køkken skal man huske de flydende krydderier: Fiskesauce, østerssauce og soya.
I det vietnamesiske køkken skal man huske de flydende krydderier: Fiskesauce, østerssauce og soya.
1
Livslinjen: 70 201 201
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Jeg er afhængig af laurbærblade og enebær. Putter det sådan nogenlunde i alt. Supper, sovser, alt med kødsovs. Det er så lækkert.
Spidskommen, chili og cayennepeber bruger jeg også ofte - det er mest i kødretter.
Rosmarin putter jeg også i meget mad, gerne retter med kylling. Og svin.
Spidskommen, chili og cayennepeber bruger jeg også ofte - det er mest i kødretter.
Rosmarin putter jeg også i meget mad, gerne retter med kylling. Og svin.
0
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Er der nogen, der har et bud på, hvad det er der dufter af ud fra stort set alle små spisebikse og boder i lande som Thailand og Laos?
En meget distinkt duft, men jeg har aldrig kunnet genskabe noget, der bare mindede om det
En meget distinkt duft, men jeg har aldrig kunnet genskabe noget, der bare mindede om det
0
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
dgd2007 skrev:Er der nogen, der har et bud på, hvad det er der dufter af ud fra stort set alle små spisebikse og boder i lande som Thailand og Laos?
En meget distinkt duft, men jeg har aldrig kunnet genskabe noget, der bare mindede om det
Karrypasta er mit gæt...
1
- Hunkat
- Indlæg: 7787
- Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
- Kort karma: 574
- Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
- Likede indlæg: 19143
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Sophies-mor skrev:Denne her har jeg brugt rigtigt meget.
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/73 ... a741de.jpg
Nu blander jeg på kryds og tværs.
Det korte svar er prøv dig frem med et ad gangen. Når du kender dem, så prøv at blande dem og leg med dem.
Cooksmarts har faktisk en shop hvor man kan købe en del af deres infographics som plakater (til ok priser). Jeg har selv en og den er både pæn i køkkenet og rigtig god som inspiration.
1
L'enfer, c'est les autres
First debat-mover
First debat-mover
Persnikedy skrev
Hun er så på tværs at de skal have fat i de slæbebåde fra Suez kanalen
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
HappyPaww skrev:dgd2007 skrev:Er der nogen, der har et bud på, hvad det er der dufter af ud fra stort set alle små spisebikse og boder i lande som Thailand og Laos?
En meget distinkt duft, men jeg har aldrig kunnet genskabe noget, der bare mindede om det
Karrypasta er mit gæt...
Men karrypasta kan vel være næsten hvadsomhelst?
0
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
dgd2007 skrev:HappyPaww skrev:dgd2007 skrev:Er der nogen, der har et bud på, hvad det er der dufter af ud fra stort set alle små spisebikse og boder i lande som Thailand og Laos?
En meget distinkt duft, men jeg har aldrig kunnet genskabe noget, der bare mindede om det
Karrypasta er mit gæt...
Men karrypasta kan vel være næsten hvadsomhelst?
De er typisk baseret på chili, hvidløg, citrongræs, galangarod, ingefær osv. Ingredienserne afgør om det er rød, gul, grøn, panang osv :-) Men grundprincippet er det samme.
0
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
HappyPaww skrev:De er typisk baseret på chili, hvidløg, citrongræs, galangarod, ingefær osv. Ingredienserne afgør om det er rød, gul, grøn, panang osv :-) Men grundprincippet er det samme.
Det kan måske være det der galangarod ... har det en stærk duft?
0
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Lemonella skrev:Den skulle efter sigende dufte lidt af skyllemiddel, men smage fantastisk.
Uhhhm, skyllemiddel!
0
Re: Krydderier og krydderurter - at lære at bruge nye
Det handler ofte om sammensætningen. Her er mine yndlingsblandinger:
Citron, hvidløg, persille
Havsalt, timian
Ingefær, koriander, soya, lime
Spidskommen, chili, kanel
Det kan tit give lidt ekstra smag til retten, hvis man tilføjer løg, eddike og vin.
Citron, hvidløg, persille
Havsalt, timian
Ingefær, koriander, soya, lime
Spidskommen, chili, kanel
Det kan tit give lidt ekstra smag til retten, hvis man tilføjer løg, eddike og vin.
2