Gæstemad - tom for idéer
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Gæstemad - tom for idéer
Vi har inviteret lidt venner til middag på lørdag og det eneste, jeg endnu er sikker på, at vi skal have er en lækker roastbeef.
Men hvad med tilbehøret? Har I nogle gode bud?
Kan på forhånd sige at det IKKE må være tomater, bearnaissauce, rosenkål, sqaush og auberginer - og sikkert sytten andre ting jeg ikke lige kan komme i tanke om
Overvejer også forret og dessert eller kun en af delene eller slet ingen af delene - hvor desserten skiftes ud med små chokolader og kagehapsere til kaffen/irish coffee.
Men hvad med tilbehøret? Har I nogle gode bud?
Kan på forhånd sige at det IKKE må være tomater, bearnaissauce, rosenkål, sqaush og auberginer - og sikkert sytten andre ting jeg ikke lige kan komme i tanke om
Overvejer også forret og dessert eller kun en af delene eller slet ingen af delene - hvor desserten skiftes ud med små chokolader og kagehapsere til kaffen/irish coffee.
1
Re: Gæstemad - tom for idéer
Bagte rodfrugter?
0
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Re: Gæstemad - tom for idéer
En nem hurtig forret kunne være en snitte med gravad laks, grønne asparges og rævesovs.
Så roastbeefen, hertil vil jeg foreslå hasselback kartofler, grønne bønner med bacon omkring og så en flødesovs lavet på stegeskyen fra kødet.
og så kage, chokolade og kaffen med procenter.
Så roastbeefen, hertil vil jeg foreslå hasselback kartofler, grønne bønner med bacon omkring og så en flødesovs lavet på stegeskyen fra kødet.
og så kage, chokolade og kaffen med procenter.
0
Do as I say!
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8941
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25616
Re: Gæstemad - tom for idéer
En efterårssalat...
Jeg lavede en på
Hjertesalat
æbler skåret i små bidder
tørrede tranebærk
valnødder
Og så dryppet en olie-honning-eddike dressing
Det var sprødt, lækkert og sødt og står godt til rødt kød
Ville måske overveje en god grov kartoffelmos, lavet med lidt andre gode smagsgivende rodfrugter, f.x. persillerod.
Forret ville jeg nok også orientere mig lidt mod årstid og vælge f.x. suppe.
Jeg lavede en på
Hjertesalat
æbler skåret i små bidder
tørrede tranebærk
valnødder
Og så dryppet en olie-honning-eddike dressing
Det var sprødt, lækkert og sødt og står godt til rødt kød
Ville måske overveje en god grov kartoffelmos, lavet med lidt andre gode smagsgivende rodfrugter, f.x. persillerod.
Forret ville jeg nok også orientere mig lidt mod årstid og vælge f.x. suppe.
1
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8941
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25616
Re: Gæstemad - tom for idéer
eller sådan nogle kartofler her
http://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelroulade/
http://www.arla.dk/opskrifter/kartoffelroulade/
2
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8941
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25616
Re: Gæstemad - tom for idéer
hvis man er til svampe, så er det jo også højsæson
1
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Gæstemad - tom for idéer
Svampe og persillerod er noget væmmeligt noget.
Det er gravad laks også - og rævesovs.
Og så skal peberfrugter brændes og graves ned.
Flødekartofler (uden løg) er godt til roastbeef.
Det er gravad laks også - og rævesovs.
Og så skal peberfrugter brændes og graves ned.
Flødekartofler (uden løg) er godt til roastbeef.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Gæstemad - tom for idéer
Og de der små hapser, du plejer at servere til velkomst, kan sagtens gøre det ud for forret.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Gæstemad - tom for idéer
DD_81 skrev:hvis man er til svampe, så er det jo også højsæson
Ja, det er bare med at udnytte det. Fx er risotto godt til roastbeef, så en risotto med svampe ville passe godt.
0
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: Gæstemad - tom for idéer
Jeg ville nok lave nogle lækre, cremede flødekartofler til og så en salat (evt. bare lidt spæde salatblade med lidt farverige grøntsager i).
Har du mod på at bage, er hjemmebagt brød også rigtig lækkert til. Har en god opskrift på langtidshævede baguetter, hvis du er interesseret. Skal det gå hurtigt, går man dog aldrig fejl af saltflutes (som kan laves klar inden for en time fra start til færdigt brød). Det ligger jeg også inde med en opskrift på. Er man lidt overskudsagtig, kan man røre sin egen kryddersmør. Det er faktisk ret hurtigt. Plejer oftest bare at lave hvidløg-persillesmør. Rulles til en pølse og pakkes i vitavrap. Kan opbevares i fryseren, til det skal spises. Tag det op lidt på forhånd og skær pølsen i skiver.
Har du mod på at bage, er hjemmebagt brød også rigtig lækkert til. Har en god opskrift på langtidshævede baguetter, hvis du er interesseret. Skal det gå hurtigt, går man dog aldrig fejl af saltflutes (som kan laves klar inden for en time fra start til færdigt brød). Det ligger jeg også inde med en opskrift på. Er man lidt overskudsagtig, kan man røre sin egen kryddersmør. Det er faktisk ret hurtigt. Plejer oftest bare at lave hvidløg-persillesmør. Rulles til en pølse og pakkes i vitavrap. Kan opbevares i fryseren, til det skal spises. Tag det op lidt på forhånd og skær pølsen i skiver.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Gæstemad - tom for idéer
Egentlig lyder Wizzzes idé også ret god - altså bortset fra det der gravad laks-noget.
Men hovedretstilbehøret. Mmmmm.
Og jeg synes, det vil være så fint med lidt chokolade og små kagehapser i stedet for dessert.
Men hovedretstilbehøret. Mmmmm.
Og jeg synes, det vil være så fint med lidt chokolade og små kagehapser i stedet for dessert.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
- Tricolette
- Indlæg: 1674
- Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
- Kort karma: 390
- Geografisk sted: Himmerland
- Likede indlæg: 3883
Re: Gæstemad - tom for idéer
Tak for alle de gode bud - nu skal jeg så lige beslutte mig 100%.
Det vigtigste er vel at der er kød, sauce og kartofler - de der grøntsager er jo bare unødvendigt fyld i sidste ende
Det vigtigste er vel at der er kød, sauce og kartofler - de der grøntsager er jo bare unødvendigt fyld i sidste ende
0
Re: Gæstemad - tom for idéer
Og flødekartofler er bedst, når de laves som "ægte" pommes dauphinoise:
http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
2