Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 1454
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 111
Likede indlæg: 3374

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Maoam » 5. nov 2015, 15:38

Har I forslag og opskrifter med ribs? Jeg har 1,3 kg i fryseren, og jeg er egentlig ikke så glad for ribs.

Jeg har selv tænkt på ribssaft, rød grød og ribsgele.
0
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 24993
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 3672
Likede indlæg: 29990

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 5. nov 2015, 15:43

Maoam skrev:Har I forslag og opskrifter med ribs? Jeg har 1,3 kg i fryseren, og jeg er egentlig ikke så glad for ribs.

Jeg har selv tænkt på ribssaft, rød grød og ribsgele.


Ribsgele er rigtig godt at have til alle julens sovser og sæsonens fede retter.
1
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 3908
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 782
Likede indlæg: 9159

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 6. nov 2015, 14:18

Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:
0
Closure, closure, closure closure closure
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 6. nov 2015, 14:20

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:

Jeg kan godt lide at røre det op med dåsetun, så det bliver til en slags tunmousse.
2
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 3908
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 782
Likede indlæg: 9159

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 6. nov 2015, 14:25

Fru Sunshine skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:

Jeg kan godt lide at røre det op med dåsetun, så det bliver til en slags tunmousse.

Det var en god ide, eftersom jeg faktisk har et par dåser tun i skabet.
1
Closure, closure, closure closure closure
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 6. nov 2015, 14:27

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Jeg ved ikke om det tæller som bagværk.
Jeg plejer at bruge det til kyllingbryst eller filet. Kom salt og peber på kyllingefilen og brun af på panden, tag dem af og lad dem køle lidt. Smør dem med krydderosten (eventuelt med mere krydderier eller urter) og pak dem ind i butterdej og bag færdig i ovnen.
2
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 6. nov 2015, 14:27

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Du kan bruge det til indbagte kyllingefileter fx.

Brun kyllingefilet, og læg på et stykke butterdej (stort nok til at det kan pakkes rundt om). Rist nogle hakkede champignong og bland med flødeosten, og læg ovenpå kyllingen. Pak butterdejen tæt omkring, prik nogle huller med en gaffel og pensl med æg. Bages ved 200 grader I ca. 20 minutter :)
2
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Persnikedy » 6. nov 2015, 14:29

HappyPaww skrev:
Du kan bruge det til indbagte kyllingefileter fx.

Brun kyllingefilet, og læg på et stykke butterdej (stort nok til at det kan pakkes rundt om). Rist nogle hakkede champignong og bland med flødeosten, og læg ovenpå kyllingen. Pak butterdejen tæt omkring, prik nogle huller med en gaffel og pensl med æg. Bages ved 200 grader I ca. 20 minutter :)


2 sjæle, en tanke :-D
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 12998
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 1556
Likede indlæg: 21755

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Pandesteg » 6. nov 2015, 14:46

Hvilke krydderier putter I i, når I koger rødkål?
0
Don’t drink the Kool-Aid! :deer:
Brugeravatar
MissBailey
Indlæg: 687
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:08
Kort karma: 40
Likede indlæg: 656

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissBailey » 6. nov 2015, 16:06

Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Bland det i en kartoffelmos, evt. med bacontern - og bag det 10-15min :love:
2
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 3908
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 782
Likede indlæg: 9159

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Kommodedyret » 6. nov 2015, 21:38

MissBailey skrev:
Kommodedyret skrev:Jeg har et bæger philadelphia m krydderurter/hvidløg.

Kan man ikke bruge dette til noget spændende, andet end smørepålæg? Evt noget bagværk? :gruble:


Bland det i en kartoffelmos, evt. med bacontern - og bag det 10-15min :love:


God ide! Lyder lækkert og billigt :D
1
Closure, closure, closure closure closure
Brugeravatar
Maoam
Indlæg: 1454
Tilmeldt: 28. sep 2015, 10:26
Kort karma: 111
Likede indlæg: 3374

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Maoam » 10. nov 2015, 20:16

Jeg fandt ricotta til 5 kr i dag og købte tre bøtter. Så er der nogle af jer, der har en god opskrift med ricotta?

I morgen laver jeg cannelloni med ricotta, spinat (der var også billig øko. spinat) og kikærter. Jeg har også kig på nogle amerikanske pandekager med ricotta og citronskal.
0
Love, love, peace, peace :pompom:
Brugeravatar
MissBailey
Indlæg: 687
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:08
Kort karma: 40
Likede indlæg: 656

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf MissBailey » 11. nov 2015, 11:00

Maoam: Jeg har brugt det som lag i en lasagne, hvor ricottaen er blandet med parmesan, spinat og æg. Det er ret godt :gogo:
2
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 19. nov 2015, 22:53

Hvor længe kan hjemmesyltet agurkesalat holde sig på køl?
Det er lagret i almindelig eddike tilsat salt og peber.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Fru Sunshine » 20. nov 2015, 09:47

Lemonella skrev:
Fru Sunshine skrev:Hvor længe kan hjemmesyltet agurkesalat holde sig på køl?
Det er lagret i almindelig eddike tilsat salt og peber.


Hvis ikke du har tilsat Atamon, vil jeg mene det kan holde sig i en 6-7 dage.
Vi spiser altid vores inden for en uge, men laver jeg rigeligt, får det lige en lille sjat Atamon og kan så holde sig i køleskabet i et ½ års tid. Så Atamon kan anbefales. :)

Det var ikke længe. Det har stået i et par uger nu, men det lugter og smager fint. Og der er ingen sære gevækster. :gruble:
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.

Tilbage til "Mad og drikke"