Hvad så...hvordan laver I den?
Er det helt traditionelt eller er der nogle afstikkere i blandt os, som ikke putter mandler i? Som tilsætter mandelessens? Husblas? Portvin? Eller som dropper kirsebærsovsen og erstatter den med karamelsovs?
Kom frit frem.
Risalamande-gate
- icelady
- Moderator
- Indlæg: 16251
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:56
- Kort karma: 1069
- Geografisk sted: Randers
- Likede indlæg: 32467
Re: Risalamande-gate
Lavet på hjemmelavet risengrød, med hakkede mandler, vanillesukker og en rætti god portion flødeskum.
Og uden kirsebærsovs...eller anden sovs, for den sags skyld.
Og uden kirsebærsovs...eller anden sovs, for den sags skyld.
1
....
“I do not see why man should not be as cruel as nature” -A. Hitler
Re: Risalamande-gate
Den skal bare være fuldstændig traditionel.
Jeg foretrækker i øvrigt kirsebærsovsen uden de hele kirsebær - så jeg er en af de slemme mennesker der "fisker"
Vi har også altid disse dessertkirsebær på bordet, men dem bryder jeg mig absolut ikke om
Jeg foretrækker i øvrigt kirsebærsovsen uden de hele kirsebær - så jeg er en af de slemme mennesker der "fisker"
Vi har også altid disse dessertkirsebær på bordet, men dem bryder jeg mig absolut ikke om
0
- Sustentaculum
- Indlæg: 861
- Tilmeldt: 27. aug 2015, 16:53
- Kort karma: 140
- Likede indlæg: 1034
Re: Risalamande-gate
Risengrød tilberedes under dynen dagen før, koges med vaniliestang og sødmælk. Røres op med flødeskum og tonsvis af hakkede mandler. Ellers bare helt almindelig kirsebærsovs. Vi er splittede i familien, så vi har både kold og varm på bordet. Jeg foretrækker varm Min datters oldemor kører karamelsovs stilen, det virker egentlig også fint - det er bare lidt.. forkert
2
Re: Risalamande-gate
I mit køkken fucker man ikke med risalamande.
Grøden bliver kogt med grødris, jeg kan ikke lide minutris.
Jeg bruger sødmælk, salt, sukker og vaniljestang.
Flødeskum, og rigeligt med hakkede mandler.
Og kirsebærsauce til.
Det vildeste var vist det år, hvor jeg kom til at købe et glas kirsebærsauce, hvor det der var lidt rom i. Det var okay.
Der skal hverken citronskal eller andet halløj i min risalamande.
Jeg vil vædde med der kommer en opskrift i et dameblad på risalamande "med et tvist af lakrids".
Du kan få et tvist i dine patter....
Grøden bliver kogt med grødris, jeg kan ikke lide minutris.
Jeg bruger sødmælk, salt, sukker og vaniljestang.
Flødeskum, og rigeligt med hakkede mandler.
Og kirsebærsauce til.
Det vildeste var vist det år, hvor jeg kom til at købe et glas kirsebærsauce, hvor det der var lidt rom i. Det var okay.
Der skal hverken citronskal eller andet halløj i min risalamande.
Jeg vil vædde med der kommer en opskrift i et dameblad på risalamande "med et tvist af lakrids".
Du kan få et tvist i dine patter....
13
- Ado
- Indlæg: 12997
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3538
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55895
- Kontakt:
Re: Risalamande-gate
Tibbler skrev:Den skal bare være fuldstændig traditionel.
Jeg foretrækker i øvrigt kirsebærsovsen uden de hele kirsebær - så jeg er en af de slemme mennesker der "fisker"
Vi har også altid disse dessertkirsebær på bordet, men dem bryder jeg mig absolut ikke om
Uhm! Amarena kirsebær.
2
Donna Martin Graduates!
Re: Risalamande-gate
Helt traditionelt, risengrød, flødeskum, hakkede mandler (plus en hel ), udskrabet vaniljestang.
Og så kirsebær sovs, vi har også prøvet jordbærsovs, det var ok, men kun noget der skal bruges for variation, ligeså med revet chokolade.
Portvinen skal kun nydes som tilbehør ikke som del af retten.
Og så kirsebær sovs, vi har også prøvet jordbærsovs, det var ok, men kun noget der skal bruges for variation, ligeså med revet chokolade.
Portvinen skal kun nydes som tilbehør ikke som del af retten.
0
Do as I say!
- Ado
- Indlæg: 12997
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3538
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55895
- Kontakt:
Re: Risalamande-gate
Lakrids i risalamande burde udløse en udvisning af Danmark!
Her koger jeg også bare grøden med alm. grødris, sødmælk og en flækket vanillestang. (Død over minutris! ) Masser af hakkede mandler, lidt sukker blandet med vanillekorn og fløde, der er pisket luftigt og ikke stiv-træls. Og kirsebærsauce.
Her koger jeg også bare grøden med alm. grødris, sødmælk og en flækket vanillestang. (Død over minutris! ) Masser af hakkede mandler, lidt sukker blandet med vanillekorn og fløde, der er pisket luftigt og ikke stiv-træls. Og kirsebærsauce.
3
Donna Martin Graduates!
Re: Risalamande-gate
Jeg har en helt særlig måde at lave den på .
Jeg går ned i Netto og tager sådan en her ned fra hylden:
Så betaler jeg for den og går hjem
Jeg går ned i Netto og tager sådan en her ned fra hylden:
Så betaler jeg for den og går hjem
8
- Ado
- Indlæg: 12997
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3538
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55895
- Kontakt:
Re: Risalamande-gate
Flora skrev:Jeg har en helt særlig måde at lave den på .
Jeg går ned i Netto og tager sådan en her ned fra hylden:
Så betaler jeg for den og går hjem
8
Donna Martin Graduates!
- Pjeps
- Indlæg: 6344
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 771
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14590
Re: Risalamande-gate
Risengrød kogt i kogepose med vanilliestang. Afkøles og tilsætter flødeskum, mere vanille og masser af hakkede mandler.
Serveres med kirsebærsovs, men det vil jeg ikke selv have på, den skal spise plain.
Serveres med kirsebærsovs, men det vil jeg ikke selv have på, den skal spise plain.
0
- Madam Pomfrey
- Indlæg: 8939
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
- Kort karma: 1517
- Likede indlæg: 25613
Re: Risalamande-gate
Koger grød, på sødmælk naturligvis, dagen før. Hvis vi spiser den til aften, sker oftest - for så er det RIGTIG jul! Så koges den almindeligt.
Ellers koger jeg den med vanillie stang i!
Og så skal den blandes op ned fløde, godt stift, og en god del fint hakket mandel.
Den serveres med lun kirsebær sauce til de der kan lide dette, ellers jordbær sauce eller en rød frugtsaft kogt op og tyknet. ( det har min mor med sig fra Norge, der er kirsebær sauce vist ikke helt normen )
Har smagt med karamelsauce og det var bestemt også godt, meeeen det duer ikke juleaften der skal det være traditionelt!
Ellers koger jeg den med vanillie stang i!
Og så skal den blandes op ned fløde, godt stift, og en god del fint hakket mandel.
Den serveres med lun kirsebær sauce til de der kan lide dette, ellers jordbær sauce eller en rød frugtsaft kogt op og tyknet. ( det har min mor med sig fra Norge, der er kirsebær sauce vist ikke helt normen )
Har smagt med karamelsauce og det var bestemt også godt, meeeen det duer ikke juleaften der skal det være traditionelt!
Senest rettet af Madam Pomfrey 8. nov 2015, 18:40, rettet i alt 1 gang.
1
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
-
- Indlæg: 2538
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 171
- Likede indlæg: 4394
Re: Risalamande-gate
Har prøver en version med græsk yoghurt ... Eller mandelessens. Hvad sker der for folk?
Jeg laver den klassiske version. Det vigtigste er faktisk at flødeskummen er pisket perfekt, alt for mange overpisker så desserten bliver grynet og skilt, ad.
Jeg laver den klassiske version. Det vigtigste er faktisk at flødeskummen er pisket perfekt, alt for mange overpisker så desserten bliver grynet og skilt, ad.
1
-
- Indlæg: 2538
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
- Kort karma: 171
- Likede indlæg: 4394
Re: Risalamande-gate
Flora skrev:Jeg har en helt særlig måde at lave den på .
Jeg går ned i Netto og tager sådan en her ned fra hylden:
Så betaler jeg for den og går hjem
Hvis det absolut skal være er steff Houlbergs langt bedre (den i pølsen)
0
Re: Risalamande-gate
Altså jeg kan jo faktisk hverken lide mandler eller kirsebærsovs. Som det forkælede enebarn jeg er, så er der altid blevet serveret hakkede mandler ved siden af.
Idag er jeg blevet så voksen at jeg godt kan spise med mandler, hvis de er tilpas finthakkede. "Heldigvis" er der en mandelallergiger i min svigerfamilie, så der bliver alligevel taget fra.
Men altså ellers er den lavet på traditionel vis, med risengrød lavet på sødmælk, masser af fuldfed flødeskum og vanilie fra stang.
Idag er jeg blevet så voksen at jeg godt kan spise med mandler, hvis de er tilpas finthakkede. "Heldigvis" er der en mandelallergiger i min svigerfamilie, så der bliver alligevel taget fra.
Men altså ellers er den lavet på traditionel vis, med risengrød lavet på sødmælk, masser af fuldfed flødeskum og vanilie fra stang.
0