sigge skrev:Jeg spiser ikke brunede kartofler, og derfor laver jeg dem heller ikke. Hvilket gør det ekstra superduper uretfærdigt, at jeg sidste år fik en karameldråbeforbrænding på hånden, fordi kartoflerne sprøjtede helt vildt på panden, mens jeg stod ved siden af og lavede sovs. Vi kan ikke blive enige om, om det ekstreme spruttteri skyldtes panden eller glaskartoflerne, for vi har ikke før været ude for, at karamellen sprøjtede på den måde. Men i hvert fald er det besluttet at udelukke begge variable i år og bruge kogte, pillede kartofler og en anden pande.
Er der nogen, der har oplevet det med sprutteri og har en teori om en årsag?
Og så tilslutter jeg mig i øvrigt, at de hvide, kogte kartofler er eminente til at søbe noget sovs.
Kunne lyde som om karamellen måske har været for varm. Når der så kommer fugtige kartofler ned i vil det sprutte helt vildt.
Nå, men jeg laver også altid brunede kartofler med glaskartofler - det er det eneste rigtige i min familie
Sukker på panden (helt almindeligt hvidt strøsukker), når det er smeltet kommes en klat rigtig smør på og så glaskartoflerne. Simrer en 10-15 minutter (vil jeg skyde på,, tager aldrig tid) indtil de er brune og lækre
I vores familie er der kun brunede kartofler juleaften, ingen gider alligevel spise de hvide, så ingen grund til det ekstra arbejde. Tilgengæld æder vi 6 mand vist omkring 3 glas kartofler