Den store juletråd 2015

Er du faret vild i planlægningen af din fest, eller er du bare vild med påske? Så skal du kigge herinde.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Fru Sunshine » 27. nov 2015, 10:50

Kommodedyret skrev:Er der nogen som har et tip til den bedste dej til udstikskager?
Peberkager, eller hvad nu det hedder.

Dem her er gode
http://www.recept.nu/recept-nu/pepparka ... undrecept/
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Muuh
Indlæg: 1333
Tilmeldt: 13. aug 2015, 08:31
Kort karma: 250
Likede indlæg: 3607

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Muuh » 27. nov 2015, 11:28

xxx---xxx skrev:Jeg håber det er okay at dette spørgsmål ender i denne tråd.

Men hvad tid spiser i andre juleaften? Og er jeres selskab med eller uden børn?


Vi har altid spist omkring 18 tiden i min familie, vi har 3 børn og når min brors familie også er med er det 2 ekstra

Her kommer julemanden gerne og banker på ved 17 tiden, så børnene får en lille gave, inden det går rigtig løs.
0
Time is a great teacher, but unfortunately it kills all it's pupils
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 611
Likede indlæg: 2922
Kontakt:

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Pussikat82 » 27. nov 2015, 12:48

For alle jer, der gør i marcipankonfekt (eller laver kransekage til nytår eller i det hele taget bruger meget marcipan), vil jeg bare lige minde om, at Rema har deres eget mærke til 39 kr for 400 g denne uge! Det er svinsk billigt (i fht. nutidens standardpris), og selvom jeg sædvanligvis kun køber Odense eller Anthon Bergs, har jeg altså købt et godt lager ind nu, så jeg har til et stykke tid. Jeg kan simpelthen ikke holde ud, at 1 kg marcipan af de andre typer skal koste knap 120 kr! Det er sindssygt! Jeg har endnu ikke smagt på Remas marcipan, men der står på siden af den, at mht. forbrugerkontakt skal man kontakte Odense marcipan. Så det kommer altså derfra. Mandelprocenten er 60 (63 i en almindelig rulle marcipan fra Odense), men så længe den er 60, har jeg ikke nogen kritik af mandelindholdet.
Senest rettet af Pussikat82 27. nov 2015, 13:31, rettet i alt 1 gang.
3
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Brugeravatar
Skralde
Indlæg: 2137
Tilmeldt: 11. aug 2015, 07:13
Kort karma: 429
Likede indlæg: 5338

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Skralde » 27. nov 2015, 12:55

Min datter og jeg havde den dejligste julehygge-fridag i går. Vi blev godt nok slet ikke færdige med at pynte op, men det render jo ingen vegne! Juletræerne nåede vi dog bl.a. at pynte og juledekorationerne blev da også klaret. Lianna på 5 år tog i den grad fusen på mig, og lavede den fineste dekoration til kalenderlyset - jeg skulle blot fjerne 3 grangrene, som sad for tæt på lyset og ellers har hun selv lavet den helt selv! :lun: Advents"kransen" lavede jeg også helt selv - det er dog knapt så imponerende, når man har rundet de 30 år :genert:

Dagen i billeder:
12
L, mit livs lys - 3.10.2010
@denkreativerappenskralde
Brugeravatar
Skralde
Indlæg: 2137
Tilmeldt: 11. aug 2015, 07:13
Kort karma: 429
Likede indlæg: 5338

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Skralde » 27. nov 2015, 12:57

Har jeg fortalt, at jeg er glad for at tage billeder :fløjt:
9
L, mit livs lys - 3.10.2010
@denkreativerappenskralde
Brugeravatar
Skralde
Indlæg: 2137
Tilmeldt: 11. aug 2015, 07:13
Kort karma: 429
Likede indlæg: 5338

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Skralde » 27. nov 2015, 13:29

Kommodedyret skrev:Skal vi ikke bestille noget mere sne?
Øv den er væk nu, og det var jo lige så hyggeligt.



Der ligger stadigvæk lidt sne her :slem:
0
L, mit livs lys - 3.10.2010
@denkreativerappenskralde
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 21958
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 2515
Likede indlæg: 59560

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf DetSorteCirkus » 27. nov 2015, 13:45

Jeg har afleveret min Julehjælpen-pakkekalender i dag. Det var rigtig fint.
På vejen købte jeg ind til en lille julefrokost, som skal serveres for min veninde og hendes kæreste, der kommer til aftensmad og Vild med Dans-finale.
Så nu skal jeg i gang med at kokkerere :jule:
3
Brugeravatar
Skralde
Indlæg: 2137
Tilmeldt: 11. aug 2015, 07:13
Kort karma: 429
Likede indlæg: 5338

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Skralde » 27. nov 2015, 15:08

DetSorteCirkus skrev:Jeg har afleveret min Julehjælpen-pakkekalender i dag. Det var rigtig fint.
På vejen købte jeg ind til en lille julefrokost, som skal serveres for min veninde og hendes kæreste, der kommer til aftensmad og Vild med Dans-finale.
Så nu skal jeg i gang med at kokkerere :jule:


Det lyder som en dejlig aften du har i vente - god fornøjelse :kys:
0
L, mit livs lys - 3.10.2010
@denkreativerappenskralde
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Persnikedy » 27. nov 2015, 20:20

Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig :savl:

Men der er et eller andet forkert ved dem.


De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?

Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.

Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Fru Sunshine » 27. nov 2015, 20:36

Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig :savl:

Men der er et eller andet forkert ved dem.


De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?

Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.

Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?

De ser da fine ud. Sådan ser mine også ud og sådan foretrækker jeg dem.
Dem man kan købe er som regel mere krystalliserede i sukkeret. Det stadie når de, før sukkeret bliver flydende igen, så hvis det er det, du gerne vil have, har de fået lidt for lang tid.

Jeg plejer at bruge 300 g. mandler, 200 g. sukker, 1 dl. vand og en klat smør. Mandler, sukker og vand får lov at koge for fuld skrue. Når sukker og vand er smeltet kommes smør i, og så krystalliserer det.
Jeg plejer så at koge videre under omrøring, så mandlerne bliver blanke - ligesom dine er.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Persnikedy » 27. nov 2015, 20:46

Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig :savl:

Men der er et eller andet forkert ved dem.


De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?

Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.

Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?

De ser da fine ud. Sådan ser mine også ud og sådan foretrækker jeg dem.
Dem man kan købe er som regel mere krystalliserede i sukkeret. Det stadie når de, før sukkeret bliver flydende igen, så hvis det er det, du gerne vil have, har de fået lidt for lang tid.

Jeg plejer at bruge 300 g. mandler, 200 g. sukker, 1 dl. vand og en klat smør. Mandler, sukker og vand får lov at koge for fuld skrue. Når sukker og vand er smeltet kommes smør i, og så krystalliserer det.
Jeg plejer så at koge videre under omrøring, så mandlerne bliver blanke - ligesom dine er.


De smager skam også dejligt, men ja, det må bare være fordi jeg har givet dem for lang tid (ifølge min smag :-D )
Men jeg vil prøve din med at komme mindre sukker i også en klat smør.

Har du et forslag til hvordan man stopepr dem fra at klistre sammen når jeg skal have dem over i en skål?
0
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Fru Sunshine » 27. nov 2015, 21:06

Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig :savl:

Men der er et eller andet forkert ved dem.


De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?

Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.

Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?

De ser da fine ud. Sådan ser mine også ud og sådan foretrækker jeg dem.
Dem man kan købe er som regel mere krystalliserede i sukkeret. Det stadie når de, før sukkeret bliver flydende igen, så hvis det er det, du gerne vil have, har de fået lidt for lang tid.

Jeg plejer at bruge 300 g. mandler, 200 g. sukker, 1 dl. vand og en klat smør. Mandler, sukker og vand får lov at koge for fuld skrue. Når sukker og vand er smeltet kommes smør i, og så krystalliserer det.
Jeg plejer så at koge videre under omrøring, så mandlerne bliver blanke - ligesom dine er.


De smager skam også dejligt, men ja, det må bare være fordi jeg har givet dem for lang tid (ifølge min smag :-D )
Men jeg vil prøve din med at komme mindre sukker i også en klat smør.

Har du et forslag til hvordan man stopepr dem fra at klistre sammen når jeg skal have dem over i en skål?

Er de helt kolde? De skal skilles helt ad, inden de bliver kolde. Ellers er det noget nær umuligt. Når de er helt kolde, skulle de ikke klistre så meget.

Hvis de "kun" er nået til krystalstadiet, klistrer de ikke, når de er skilt ad.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 12397
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 1072
Likede indlæg: 18411

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Persnikedy » 27. nov 2015, 21:11

Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig :savl:

Men der er et eller andet forkert ved dem.


De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?

Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.

Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?

De ser da fine ud. Sådan ser mine også ud og sådan foretrækker jeg dem.
Dem man kan købe er som regel mere krystalliserede i sukkeret. Det stadie når de, før sukkeret bliver flydende igen, så hvis det er det, du gerne vil have, har de fået lidt for lang tid.

Jeg plejer at bruge 300 g. mandler, 200 g. sukker, 1 dl. vand og en klat smør. Mandler, sukker og vand får lov at koge for fuld skrue. Når sukker og vand er smeltet kommes smør i, og så krystalliserer det.
Jeg plejer så at koge videre under omrøring, så mandlerne bliver blanke - ligesom dine er.


De smager skam også dejligt, men ja, det må bare være fordi jeg har givet dem for lang tid (ifølge min smag :-D )
Men jeg vil prøve din med at komme mindre sukker i også en klat smør.

Har du et forslag til hvordan man stopepr dem fra at klistre sammen når jeg skal have dem over i en skål?

Er de helt kolde? De skal skilles helt ad, inden de bliver kolde. Ellers er det noget nær umuligt. Når de er helt kolde, skulle de ikke klistre så meget.

Hvis de "kun" er nået til krystalstadiet, klistrer de ikke, når de er skilt ad.


De er kolde, men klistre. Jeg må nok bare servere dem på et fad imorgen istedet for en skål :-D
Også karamellisere dem mindre næste gang
1
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 3908
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 782
Likede indlæg: 9162

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Kommodedyret » 27. nov 2015, 22:00

Persnikedy skrev:
Fru Sunshine skrev:
Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig :savl:

Men der er et eller andet forkert ved dem.


De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?

Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.

Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?

De ser da fine ud. Sådan ser mine også ud og sådan foretrækker jeg dem.
Dem man kan købe er som regel mere krystalliserede i sukkeret. Det stadie når de, før sukkeret bliver flydende igen, så hvis det er det, du gerne vil have, har de fået lidt for lang tid.

Jeg plejer at bruge 300 g. mandler, 200 g. sukker, 1 dl. vand og en klat smør. Mandler, sukker og vand får lov at koge for fuld skrue. Når sukker og vand er smeltet kommes smør i, og så krystalliserer det.
Jeg plejer så at koge videre under omrøring, så mandlerne bliver blanke - ligesom dine er.


De smager skam også dejligt, men ja, det må bare være fordi jeg har givet dem for lang tid (ifølge min smag :-D )
Men jeg vil prøve din med at komme mindre sukker i også en klat smør.

Har du et forslag til hvordan man stopepr dem fra at klistre sammen når jeg skal have dem over i en skål?


Dem du allerede har lavet, kan du redde ved at vende dem i flormelis.

Jeg foretrækker mine brændte mandler med krystallisering. Jeg plejer at have dem over blus op til flere gange, tage dem af og røre rundt i massen indtil den bliver krystaliseret som jeg kan lide den. Tricket er rigtignok at tage panden af blusset før sukkeret bliver for smeltet.

Noget nyt: jeg vil i år eksperimentere med at tilsætte natron. Natron skulle have en effekt på sukkermassen som fremmer krystalliseringen. Glæder mig til at prøve det.
1
Closure, closure, closure closure closure
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 3908
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 782
Likede indlæg: 9162

Re: Den store juletråd 2015

Indlægaf Kommodedyret » 27. nov 2015, 22:03

Fru Sunshine skrev:
Kommodedyret skrev:Er der nogen som har et tip til den bedste dej til udstikskager?
Peberkager, eller hvad nu det hedder.

Dem her er gode
http://www.recept.nu/recept-nu/pepparka ... undrecept/


Jeg tager oversættelsen som en udfordring.
Især punkt nummer 4 :D
0
Closure, closure, closure closure closure

Tilbage til "Fest og bryllup"