Kommodedyret skrev:Er der nogen som har et tip til den bedste dej til udstikskager?
Peberkager, eller hvad nu det hedder.
Dem her er gode
http://www.recept.nu/recept-nu/pepparka ... undrecept/
Kommodedyret skrev:Er der nogen som har et tip til den bedste dej til udstikskager?
Peberkager, eller hvad nu det hedder.
xxx---xxx skrev:Jeg håber det er okay at dette spørgsmål ender i denne tråd.
Men hvad tid spiser i andre juleaften? Og er jeres selskab med eller uden børn?
Kommodedyret skrev:Skal vi ikke bestille noget mere sne?
Øv den er væk nu, og det var jo lige så hyggeligt.
DetSorteCirkus skrev:Jeg har afleveret min Julehjælpen-pakkekalender i dag. Det var rigtig fint.
På vejen købte jeg ind til en lille julefrokost, som skal serveres for min veninde og hendes kæreste, der kommer til aftensmad og Vild med Dans-finale.
Så nu skal jeg i gang med at kokkerere
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig
Men der er et eller andet forkert ved dem.
De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?
Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.
Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?
Fru Sunshine skrev:Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig
Men der er et eller andet forkert ved dem.
De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?
Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.
Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?
De ser da fine ud. Sådan ser mine også ud og sådan foretrækker jeg dem.
Dem man kan købe er som regel mere krystalliserede i sukkeret. Det stadie når de, før sukkeret bliver flydende igen, så hvis det er det, du gerne vil have, har de fået lidt for lang tid.
Jeg plejer at bruge 300 g. mandler, 200 g. sukker, 1 dl. vand og en klat smør. Mandler, sukker og vand får lov at koge for fuld skrue. Når sukker og vand er smeltet kommes smør i, og så krystalliserer det.
Jeg plejer så at koge videre under omrøring, så mandlerne bliver blanke - ligesom dine er.
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Persnikedy skrev:Fru Sunshine skrev:Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig
Men der er et eller andet forkert ved dem.
De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?
Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.
Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?
De ser da fine ud. Sådan ser mine også ud og sådan foretrækker jeg dem.
Dem man kan købe er som regel mere krystalliserede i sukkeret. Det stadie når de, før sukkeret bliver flydende igen, så hvis det er det, du gerne vil have, har de fået lidt for lang tid.
Jeg plejer at bruge 300 g. mandler, 200 g. sukker, 1 dl. vand og en klat smør. Mandler, sukker og vand får lov at koge for fuld skrue. Når sukker og vand er smeltet kommes smør i, og så krystalliserer det.
Jeg plejer så at koge videre under omrøring, så mandlerne bliver blanke - ligesom dine er.
De smager skam også dejligt, men ja, det må bare være fordi jeg har givet dem for lang tid (ifølge min smag )
Men jeg vil prøve din med at komme mindre sukker i også en klat smør.
Har du et forslag til hvordan man stopepr dem fra at klistre sammen når jeg skal have dem over i en skål?
Fru Sunshine skrev:Persnikedy skrev:Fru Sunshine skrev:Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig
Men der er et eller andet forkert ved dem.
De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?
Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.
Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?
De ser da fine ud. Sådan ser mine også ud og sådan foretrækker jeg dem.
Dem man kan købe er som regel mere krystalliserede i sukkeret. Det stadie når de, før sukkeret bliver flydende igen, så hvis det er det, du gerne vil have, har de fået lidt for lang tid.
Jeg plejer at bruge 300 g. mandler, 200 g. sukker, 1 dl. vand og en klat smør. Mandler, sukker og vand får lov at koge for fuld skrue. Når sukker og vand er smeltet kommes smør i, og så krystalliserer det.
Jeg plejer så at koge videre under omrøring, så mandlerne bliver blanke - ligesom dine er.
De smager skam også dejligt, men ja, det må bare være fordi jeg har givet dem for lang tid (ifølge min smag )
Men jeg vil prøve din med at komme mindre sukker i også en klat smør.
Har du et forslag til hvordan man stopepr dem fra at klistre sammen når jeg skal have dem over i en skål?
Er de helt kolde? De skal skilles helt ad, inden de bliver kolde. Ellers er det noget nær umuligt. Når de er helt kolde, skulle de ikke klistre så meget.
Hvis de "kun" er nået til krystalstadiet, klistrer de ikke, når de er skilt ad.
Santa skrev:Penis.
Altid penis.
Persnikedy skrev:Fru Sunshine skrev:Persnikedy skrev:Okay, her til aften forsøgte jeg mig med at lave brændte mandler efter jeg i onsdags købte nogen fra en gadesælger og drømmen om flere endnu ikke havde forladt mig
Men der er et eller andet forkert ved dem.
De er ikke brændt på, men mere som om jeg måske har ladet dem være for længe i gryden?
Jeg brugte 200g mandler, 200 g sukker og ½dl vand og rørte konstant.
Kan en af jer se hvor/fortælle hvad min fejl er så jeg igen kan spise de små skønheder?
De ser da fine ud. Sådan ser mine også ud og sådan foretrækker jeg dem.
Dem man kan købe er som regel mere krystalliserede i sukkeret. Det stadie når de, før sukkeret bliver flydende igen, så hvis det er det, du gerne vil have, har de fået lidt for lang tid.
Jeg plejer at bruge 300 g. mandler, 200 g. sukker, 1 dl. vand og en klat smør. Mandler, sukker og vand får lov at koge for fuld skrue. Når sukker og vand er smeltet kommes smør i, og så krystalliserer det.
Jeg plejer så at koge videre under omrøring, så mandlerne bliver blanke - ligesom dine er.
De smager skam også dejligt, men ja, det må bare være fordi jeg har givet dem for lang tid (ifølge min smag )
Men jeg vil prøve din med at komme mindre sukker i også en klat smør.
Har du et forslag til hvordan man stopepr dem fra at klistre sammen når jeg skal have dem over i en skål?
Fru Sunshine skrev:Kommodedyret skrev:Er der nogen som har et tip til den bedste dej til udstikskager?
Peberkager, eller hvad nu det hedder.
Dem her er gode
http://www.recept.nu/recept-nu/pepparka ... undrecept/