Jeg fandt en Oksetykstegsfilet på 2,3 kg der var sat kraftigt ned pga snarlig udløbsdato, men hvordan skal jeg tilberede den? Har googlet og fandt ikke rigtigt noget brugbart. Det mest brugbare var at skære den til bøffer eller snøre roastbeef ud af den, men vil egentlig helst bare bruge den som den er.
Jeg har ingen fancy grill, men et alm. Komfur
Oksetykstegsfilet
Re: Oksetykstegsfilet
Når jeg Steger sådan en, ridser jeg fedtet, gnide med salt og peber, bruner i ovnen ved 200 grader og skruer så ned til 150 grader og steger til den er den ønskede temperatur (Med stegetermometer). Du kan jo dele stegen i to inden tilberedning og fryse den ene - eller bruge resterne fra stegen til lækre steak sandwich
1
- Pjeps
- Indlæg: 6324
- Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
- Kort karma: 764
- Geografisk sted: Det skønne København
- Likede indlæg: 14467
Re: Oksetykstegsfilet
Der er ikke en fedtkant på, det er helt stykke reelt kød. Men jeg tænker også at man bare kan krydre og stege i ovn til ønsket temperatur
0
Re: Oksetykstegsfilet
Pjeps skrev:Der er ikke en fedtkant på, det er helt stykke reelt kød. Men jeg tænker også at man bare kan krydre og stege i ovn til ønsket temperatur
Ja det skulle være fint Vil stadig anbefale at du bruner den, og derefter langtidssteger ved lavere temperatur - så er der mindre risiko for, at den bliver tør. Jeg er glad for ret rødt kød, og tager gerne stegen ud ved 53-55 grader.
Mmmm rødt oksekød
1