Afstemning om EU retsforbrholdet

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!

Vil du stemme ja eller nej til at ophæve EU retsforbeholdet?

Ja
28
29%
Nej
62
65%
Blankt
2
2%
Deltager ikke i afstemning (sofavælger)
3
3%
 
Afgivne stemmer: 95
Brugeravatar
Pølsemix
Indlæg: 3059
Tilmeldt: 26. okt 2015, 17:56
Kort karma: 196
Likede indlæg: 5512

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf Pølsemix » 20. nov 2015, 16:35

Granted ja-partiernes kampagner er populistiske og latterlige, men det er da ligeså latterligt at blive Rasmus modsat af det og automatisk stemme nej. Så gør dog selv en indsats for at forstå emnet og opsøg noget information, i stedet for at forvente at det kommer serveret på et sølvfad :rulle:
1
Brugeravatar
A 7
Indlæg: 813
Tilmeldt: 27. aug 2015, 06:35
Kort karma: 35
Likede indlæg: 797

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf A 7 » 24. nov 2015, 13:53

Jeg tog testen på DR's hjemmeside, og det gik op for mig at jeg i virkeligheden er klar ja-siger (selv om jeg ellers er EU-skeptisk). Det virker ret åbenlyst at en del kriminalitet lettere kan forebygges, opklares og straffes, ligesom civilretslige afgørelser i ét medlemsland bliver lettere at få overholdt i de andre lande. Så ja herfra.
0
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 23772
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1202
Likede indlæg: 22015

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf dgd2007 » 24. nov 2015, 14:02

I en meningsmåling offentliggjort i går (tror jeg, det var) var der ét procentpoints forskel til fordel for ja - 38:37 så vidt jeg husker.
Dvs. også stadig mange ubesluttede.
0
Brugeravatar
Moxy-lady
Indlæg: 7462
Tilmeldt: 11. aug 2015, 10:18
Kort karma: 1761
Likede indlæg: 24399

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf Moxy-lady » 24. nov 2015, 14:18

Synes faktisk at denne summerer det hele meget godt op. Jeg var oprindelig en forsigtig ja-siger, men blev, efter at have undersøgt det nærmere, en ret indædt nej-siger. Jeg stoler ikke på vores politikere og deres ensidige skræmme-kampagne hvor de ikke tager nogle af nej-sidens argumenter alvorligt og (så vidt jeg har set) ikke reagerer på at for langt de fleste nej-sigere er det et spørgsmål om at vi ikke vil afgive vores suverænitet eller vores mulighed for at trække os senere. Jeg stoler ikke på dem når de ikke italesætter de reelle bekymringer fremfor at diskutere muligheden for parallelaftaler og muligheden for at bekæmpe grænseoverskridende kriminalitet. Jeg stoler ikke på at "de" vil "os" det bedste når de forsøger at snige en lov igennem hvor de suverænt kan sige til og fra på området fremover - uden at italesætte det eller reagere på kritik. Og især når deres skræmmekampagne klinger hult hvis man husker på den lignende skræmmekampagne der fandt sted da vi skulle stemme om Euroen.

Argumenter for at stemme Ja og Nej 3. december
TORBEN SANGILD·16. NOVEMBER 2015

Jeg tror, at vi er mange, der er i tvivl om, hvad vi bør stemme 3. december, når det skal afgøres om Danmark udskifter retsforbeholdet med en såkaldt 'tilvalgsordning'. Når jeg er i en sådan situation, sætter jeg mig ned og kigger på argumenterne for og imod. Det her jeg også gjort i denne sag, og nu deler jeg dem her.
Jeg er blot en sølle borger, og jeg har sikkert overset nogle argumenter i begge lejre, så bare kom med dem i kommentarer. Men hold en konstruktiv tone, tak.
Først helt OVERORDNET:

Argumenterne for et JA er overvejende pragmatiske: De handler om, at vi får nogle redskaber til at sætte ind over for grænseoverskridende kriminalitet.
Argumenterne for et NEJ er overvejende principielle: De handler om, at vi afgiver suverænitet uden nogensinde at kunne tage den tilbage igen. For nejsigerne trumfer det princip ethvert praktisk gode.
Sat helt på spidsen og urimeligt firkantet kan spørgsmålet koges ned til dette: Er en effektiv bekæmpelse af grænseoverskridende kriminalitet vigtig nok til at vi skal give afkald på suverænitet til EU på retsområdet?
For mange hænger svaret nok sammen med deres generelle holdning til EU. Hvis man er en varm tilhænger eller modstander af EU, er det ikke så afgørende, hvad dette konkrete tiltag går ud på. Således kan JA-sigerne naturligvis have principielle grunde til deres holdning: At de støtter idealet om et udstrakt samarbejde mellem de europæiske stater.
FAKTA/BAGGRUND:

Vi stemmer om en ophævelse af retsforholdet, der trådte i kraft efter afstemningen i 1993. Ved et ja tilslutter vi os umiddelbart 22 af de retsakter, vi ikke er en del af pga. retsforbeholdet.
Der er 10 andre retsakter vi ikke umiddelbart tilslutter os i tilfælde af et ja.
Anledningen er at Europol overgår fra at være mellemstatslig til at blive overstatslig, og det har den konsekvens, at vi ikke længere umiddelbart kan være med, så længe vi opretholder retsforbeholdet.
Den forrige regering med justitsminister Mette Frederiksen stoppede forhandlinger om en Europol-særaftale til fordel for den større såkaldte ‘tilvalgsordning’, vi nu stemmer om.
Ingen kan svare på, præcis hvilke muligheder, vi har i tilfælde af et nej. Ja-siden mener, vi kommer helt ud på sidelinjen i forhold til Europol. Nej-siden mener at Europol har lige så stor interesse i os som vi i dem, så det skal nok gå med en parallelaftale, ligesom Schweiz og Norge har. Ja-siden mener at det som minimum vil tage nogle år at få den aftale, og at vi slet ikke kan være sikre på at få den.
JA-siden har følgende argumenter:

Vi kan blive en del af Europol-samarbejdet uden hver gang møjsommeligt at skulle søge om en parallel-aftale. Norges aftale blev forhandlet på plads inden EU's traktat blev ændret i 2009. Siden da har ingen forhandlet aftaler på plads. Det er ganske enkelt blevet langt sværere.
Vi kan få *indflydelse* på EU-lovgivningen og Europols rolle.
Meget kriminalitet er tværstatslig, og den kan vi kun komme til livs som fuldgyldigt medlem af Europol. Herunder børneporno, cyberkriminalitet og menneskehandel. Et af direktiverne angår direkte en øget mulighed for at retsforfølge bagmændene og beskytte ofrene.
Vi skal være med til at højne niveauet for retsforfølgelse af børnemishandling og trafficking i de andre EU-lande.
Siger vi nej er vi uden for indflydelse i Europol. Vi kommer på B-holdet.
De andre retsakter giver os et væld af fordele, idet retsforhold mellem parter fra to forskellige EU-lande vil kunne behandles langt lettere. Således vil et polititilhold stadig gælde, selv om den beskyttede part befinder sig i udlandet og det vil være lettere at få børn tilbage, der er bortført til et andet EU-land. Finanssnyd og falskmønteri vil man lettere kunne slå ned på, og i grænseoverskridende konkurssager bliver det lettere for danske kuratorer at inddrage midler der befinder sig i udlandet. Det samme gælder arvesager. Og meget mere. Hvert af de 22 retsakter, der træder i kraft ved et JA har klare fordele for Danmark.
Mindre danske virksomheders konkurrencevilkår vil blive forbedret.
Mange af de berørte organisationer støtter et JA, heriblandt Red Barnet, Børnefonden, Børns Vilkår, Reden, Dansk Industri og de fleste fagforeninger. Ingen velgørende organisationer eller brancheorganisationer eller fagforeninger har meldt ud, at de anbefaler et nej.
Bare rolig, vi skal nok udskrive en folkeafstemning, hvis vi ønsker at deltage i en fælles asylpolitik.
NEJ-siden har følgende argumenter:

Suverænitetsafgivelsen er uigenkaldelig. Har folketinget først afgivet suverænitet på et punkt, kan Danmark aldrig få den tilbage, og EUs regler vil fremover gælde i Danmark. Det er mere magt til EU, mindre selvstændighed til Danmark på afgørende områder.
De 10 akter, som ikke er med i den umiddelbare aftale, overgår fra folkeafstemning til folketingsflertal. Ordningen er tilsyneladende i strid med grundlovens §20, ifølge hvilken Danmark ikke kan afgive suverænitet til mellemfolkelige instanser uden at der er et flertal på 5/6 af folketingets medlemmer. Ordningen betyder, at et simpelt folketingsflertal fremover vil kunne ophæve de resterende retsforbehold.
Vi bør i stedet lave parallelaftaler, sådan som Norge og Schweiz gør, selv om de er helt uden for EU.
Vi har været med i Europol indtil nu, og deres resultater i bekæmpelse af fx menneskehandel er ikke superimponerende.
Et ja vil betyde at EU begynder at diktere den danske strafferet.
Selv om ja-siden fokuserer på kriminalitetsbekæmpelse, rummer aftalen konsekvenser for mange andre områder, såsom samværsret, forældremyndighed, ransagninger og aflytninger. Andre landes domstole vil kunne beslutte disse ting uden om en dansk domstol. For eksempel en italiensk eller rumænsk domstol. Med andre ord: Danske statsborgere vil kunne blive overvåget og retsforfulgt for ting, som ikke er ulovlige i Danmark. Og politimyndighederne fra et andet EU-land kan forlange DNA-prøver og boligransagninger uden om det danske politi.
Overvågningen vil samtidig blive mere massiv, idet andre lande får adgang til vores politiregistre.
Danske forbrugere vil af udenlandske firmaer kunne blive hevet i fogedretten uden forudgående rykkere.
Hvis det bare handler om Europol, hvorfor så ikke bare stemme om dén retsakt?
Det er en kreds af ja-partier, der har besluttet hvilke 22 retsakter, der er med i pakken.
Et løfte om fremtidige folkeafstemninger kan man ikke stole på. Der er blevet løjet om EU før. Og ingen kan garantere, hvad fremtidige politikere finder på.
YDERLIGERE BEMÆRKNINGER:

Jeg er i udgangspunktet tilhænger af EU, og mener at det er vigtigt med et udstrakt samarbejde på tværs af nationerne.. Men i denne sag er jeg kommet mere i tvivl.
Det at justitsministeriet og andre myndigheder forsøger at manipulere et ja frem ved at undlade at fremstille nej-sidens vigtigste argumenter er en skændsel, der meget vel kan føre til at folk stemmer nej i trods mod arrogancen. Jeg er ikke utilbøjelig til selv at have den reaktion.
Det at ja-siden kører en voldsom retorik, der anklager nej-siden for fx at holde hånden over pædofile har samme konsekvens. Det kan meget vel komme til at virke mod hensigten.
Det at ingen af os kan overskue konsekvenserne af hverken et ja eller et nej, gør det meget svært at tage stilling til som borger. Og måske endda også som politiker. Det kommer til at handle om værdier, tillid/mistillid til EU og følelser omkring Europols arbejde med enkelte områder.
Det vi skal stemme om er så juridisk komplekst, at almindelige borgere som skal tage beslutningen, ikke kan gennemskue, hvad det går ud på, og da slet ikke, hvad de konkrete konsekvenser bliver. Juraprofessorerne er indbyrdes uenige, hvilket ikke gør det mere troværdigt at dette overhovedet er noget, vi kan tage stilling til på et oplyst grundlag. På den ene side er det principielt rigtigt at spørge befolkningen, på den anden side ved vi ikke rigtig hvad vi gør, når vi sætter vores kryds det ene eller det andet sted.
Jeg kunne have lyst til at stemme blankt. Men det føles også bare lidt som en falliterklæring.
2
My world 12-10-18 :lun:
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 23772
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 1202
Likede indlæg: 22015

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf dgd2007 » 24. nov 2015, 21:10

Hver gang en af Ja-tilhængerne siger "børneporno", så stiger sandsynligheden for, at jeg ender med et nej, med 1 procentpoint ...
De må kunne gøre det bedre! :stoned:
3
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 7067
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 1430
Likede indlæg: 13276

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf Rapfisk » 24. nov 2015, 21:43

Jeg besluttede mig ret tidligt for, at jeg ville holde et åbent sind over for argumenter for hver side. Jeg er normalt det, mange hånligt ville kalde "jubeleuropæer", men der er helt sikkert nogle områder, hvor det ikke har skadet os eller måske har været en fordel at stå udenfor.

Når jeg ser på de retsakter, man vil tiltræde med det samme, ser jeg stort set kun fordele. At der fx er regler for, hvor samværs- og forældremyndighed afgøres, så man ikke ender med ulykkelige sager ala den om Oliver, hvor både Danmark og Østrig tilkendte deres egen statsborger forældremyndigheden, og en lille dreng kom i klemme. Der er barnets tarv vigtigere end et enkelt lands særinteresser.

Jeg vil også gerne fortsætte samarbejdet om Europol uafbrudt, og selv om jeg ikke er i tvivl om, at vi kunne få en parallelaftale, synes jeg, det er unødigt bøvlet.

Jeg har ingen problemer med, at danske statsborgere kan udleveres til andre lande, hvor de har brudt loven. Det manglede bare.

Så er der det overordnede spørgsmål om suverænitetsafgivelsen, og selv om jeg ikke på nogen måde synes, at vores folketing er ufejlbarligt, har jeg mere tiltro til det end til folkeafstemninger. Derfor er det ikke en dealbreaker for mig at overlade ansvaret for at tiltræde kommende retsakter til det samme folketing som har kompetence i forhold til skat, udenrigspolitik, forsvaret, justitslovgivning, økonomisk politik og statsfinanserne, uddannelse osv. osv.

Får Folketinget større indflydelse på europapolitikken, er det mit håb, at den kan få en mere fremtrædende rolle i forbindelse med folketingsvalgkampe, og at der kommer større interesse for, hvad der sker "nede i Bruxelles". På mange måder er dansk og europæisk politik alligevel to sider af samme sag. Der vedtages mange tåbeligheder i EU-systemet, men godt nok også nogle regler, der stiller danskerne bedre, end de danske regler ellers ville gøre.

Derfor bliver det et ja herfra. Onde tunger kan muligvis betvivle åbenheden i forhold til min research, men det må de så gøre.
5
Livslinjen: 70 201 201
Karkluden
Indlæg: 1684
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 256
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2441

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf Karkluden » 29. nov 2015, 12:00

Nå, men vi blev bedt om at diskutere stemmeret/pligt i denne tråd fremfor en anden:
Jeg synes, det er en pligt at stemme, medmindre man er akut/alvorligt forhindret. Såsom at man på dagen bliver uventet meget syg/indlagt/går i fødsel. Det kunne man ikke forudse.
Men kan man forudse, at man ikke kan på dagen (jeg kan fx ikke, fordi jeg flytter lige deromkring, og ikke hører til i nogle af de to kommuner stemmemæssigt), så må man brevstemme.
Jeg synes, det er decideret pinligt, når folk ikke stemmer, især når kvinder ikke gør. Det er altså en ret, der kæmpet hårdt for. Og ja, jeg får på puklen, hver gang jeg siger det, men det er nu en gang min holdning.

Jeg stemte i øvrigt ja, da jeg brevstemte. Men jeg synes, det er ligeså væsentligt at stemme, hvis man hælder til nej. Og hvis man ikke ved det, bør man stemme blankt.
(og ja, jeg efterlever faktisk mine egne krav. Til folketingsvalget blev jeg på dagen udsat for et lægeligt indgreb jeg ikke lige havde forventet ville gøre mig SÅ dårlig og smertepåvirket, men jeg fik alligevel krabbet mig hen for at stemme).

Og jeg er også typen, der mener, at hvis man ikke stemmer, så skal man tie fuldstændig stille om det emne, der har været oppe. Dvs. stemmer man ikke til den her afstemning, så skal man tie fuldkommen stille om emnet bagefter.
3
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Firebird
Indlæg: 869
Tilmeldt: 11. nov 2015, 11:19
Kort karma: 160
Likede indlæg: 1289

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf Firebird » 29. nov 2015, 13:41

Nu stemmer jeg nej, mest af alt fordi jeg ikke stoler på de 179 :cuss: censur :cool2: strøget :evil: forbudt :puke: personer der forvalter vores såkaldte representative demokrati. Og jeg har et ordsprog der lyder : Den der fortaber tilliden, skal ej gives magt.

Jeg stoler ikke på at de vælger til befolkningens bedste, og iøvrigt mener jeg at det strider imod grundlovens paragraf 20.

Jeg vil give karkluden ret i at det er en pligt at stemme, måske især for kvinderne. Det er ikke mere end 100 år siden iår, at kvinder, tyende og fattiglemmer fik stemmeret, men vi er ikke færdige med ligestillingskampen. Alt for mange kvinder, i forhold til mænd, lander i årelange og opslidende resouceforløb, og alt for få af dem i forhold til mænd, opnår et fleksjob eller en førtidspension.

Så er der EU. Det er absolut ikke et kvindevenligt sted. Hoveddelen af landene er katolske eller ortodokse. Irland har sågar indskrevet i deres forfatning at abort er forbudt. Sig farvel til ejerskabet over jeres krop.

Familiepolitikken der bliver udstukket af et borgerligt/katolsk flertal i EU parlamentet som fast tror på kinder, kirche, küche, er ikke i ligestillingen ånd, og der kommer til at bliver rigtigt mange danske mænd der kan kysse deres unge farvel og holde pungen åben.

Retsikkerhed bliver en by i Rusland, når en mafiøs bulgarsk dommer på et dubiøst grundlag kan krave en ransagning af lille Trines hjem UDEN at det skal efterprøves af en dansk dommer og UDEN at dansk politi kan gøre noget ved det.

Jeg hjælper gerne politiet, men ikke ved at udstede en blanco check (og det er det vi gør med et ja) til et folketing der nådesløst forfølger arbejdsløse, syge, kontanthjælpsmodtagere, forskere, skoleelever, ældre og andre befolkningsgrupper der ikke er højproduktive. Man kan kalde deres politik for en prioitet, men det bliver uden mig.
1
Fod. Enhed der finder bord og stoleben i mørke.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf kidkomb » 29. nov 2015, 15:10

Jeg kan i øvrigt slet, slet ikke (så meget slet at jeg dårligt kan magte det) forstå, hvorfor de ikke ændrer i nogle paragraffer så vi kan nøjes med at stemme om retsforbeholdet og ikke om alt muligt andet.
Nej, selvfølgelig skal folketinget da ikke kunne tage vigtige beslutninger hen over hovedet på befolkningen.
Arhmen jeg synes det er tåbeligt og jeg mistænker at en del af ja-partiernes ærinde ved at lyve og manipulere i deres kampagne netop er at pøblen skal afgive magt til politikkerne. Sikkert ud fra devisen om, at befolkningen er for dumme til at beslutte tingene selv.
Om de har ret i det vil jeg lade være usagt, men det er altså ulækkert at snige ind ad bagvejen under dække af noget andet (jeg ved godt det hænger sammen, men det kunne man jo så passende pille ved, så det ikke gjorde)
2
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.
Brugeravatar
FruitFly
Indlæg: 3885
Tilmeldt: 25. okt 2015, 19:01
Kort karma: 95
Likede indlæg: 3548

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf FruitFly » 29. nov 2015, 18:00

Jeg stemmer klart ja.

Det virker så ... ja ... latterligt, at Danmark "alene skulle vide" og skal have alle mulige særforbehold, når resten af Europa står sammen. Vi er en del af EU på godt og på ondt, og jeg synes helt principielt at vi bør tage os sammen og gå all-in. Solidaritet og skæbnefællesskab.

Derudover stoler jeg også mere på et flertal i folketinget end på et flertal i befolkningen, når det kommer til at afgøre hvad der er bedst for Danmark. Vi har et repræsentativt demokrati, og det er jeg klar til at forlade mig på.

Og så gider jeg heller ikke disse fjollede afstemninger om patentdomstol og politi-tilhold og hvad ved jeg. Det er sgu' alligevel umuligt for menigmand at få overblik, og så virker det dumt at lade menigmand bestemme.
0
#Klimatosse
Brugeravatar
Pølsemix
Indlæg: 3059
Tilmeldt: 26. okt 2015, 17:56
Kort karma: 196
Likede indlæg: 5512

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf Pølsemix » 29. nov 2015, 20:57

Et ja er den eneste rigtige valg for Danmark, det er utroligt så lidt tillid nej-sigerne har til de politikere de selv har valgt :rulle:
Tilvalgsordningen giver jo mulighed for at vælge til og fra, hvad mere vil man have?
Nej-sigernes begrundelser bygger ikke på fornuftsbaserede argumenter, men har grund i en urationel følelse af afsky over for EU..

Gennem årene har Danmarks medlemskab af EU været kun været en fordel, det e r trist hvis det bliver et nej så Danmark bliver isoleret i EU...
1
Firebird
Indlæg: 869
Tilmeldt: 11. nov 2015, 11:19
Kort karma: 160
Likede indlæg: 1289

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf Firebird » 29. nov 2015, 21:05

Et nej er den eneste rigtige valg for Danmark, det er utroligt så stor tillid ja-sigerne har til de politikere de selv har valgt :rulle:
Tilvalgsordningen giver jo mulighed for at ja partierne med deres flertal kan vælge de sidste 28 akter til uden at spørge folket.
Ja-sigernes begrundelser bygger ikke på fornuftsbaserede argumenter, men har grund i en urationel følelse af jubeloptimisme over for EU..

Gennem årene har Danmarks medlemskab af EU været ikke kun været en fordel, det er trist hvis det bliver et ja så Danmark mister mere suverænitet..
2
Fod. Enhed der finder bord og stoleben i mørke.
Brugeravatar
Pølsemix
Indlæg: 3059
Tilmeldt: 26. okt 2015, 17:56
Kort karma: 196
Likede indlæg: 5512

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf Pølsemix » 29. nov 2015, 21:08

Firebird skrev:Et nej er den eneste rigtige valg for Danmark, det er utroligt så stor tillid ja-sigerne har til de politikere de selv har valgt :rulle:
Tilvalgsordningen giver jo mulighed for at ja partierne med deres flertal kan vælge de sidste 28 akter til uden at spørge folket.
Ja-sigernes begrundelser bygger ikke på fornuftsbaserede argumenter, men har grund i en urationel følelse af jubeloptimisme over for EU..

Gennem årene har Danmarks medlemskab af EU været ikke kun været en fordel, det er trist hvis det bliver et ja så Danmark mister mere suverænitet..


Og så er det jo også grundlovsstridigt og meget diskriminerende over for kvinder :nej:

Velkommen til ignorer ;)
0
Firebird
Indlæg: 869
Tilmeldt: 11. nov 2015, 11:19
Kort karma: 160
Likede indlæg: 1289

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf Firebird » 29. nov 2015, 21:09

Pølsemix skrev:
Firebird skrev:Et nej er den eneste rigtige valg for Danmark, det er utroligt så stor tillid ja-sigerne har til de politikere de selv har valgt :rulle:
Tilvalgsordningen giver jo mulighed for at ja partierne med deres flertal kan vælge de sidste 28 akter til uden at spørge folket.
Ja-sigernes begrundelser bygger ikke på fornuftsbaserede argumenter, men har grund i en urationel følelse af jubeloptimisme over for EU..

Gennem årene har Danmarks medlemskab af EU været ikke kun været en fordel, det er trist hvis det bliver et ja så Danmark mister mere suverænitet..


Og så er det jo også grundlovsstridigt og meget diskriminerende over for kvinder :nej:

Velkommen til ignorer ;)

TAK :lol:
0
Fod. Enhed der finder bord og stoleben i mørke.
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 16302
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 4454
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 47639

Re: Afstemning om EU retsforbrholdet

Indlægaf kidkomb » 29. nov 2015, 21:42

Well, that escalated quickly! :lol:
4
Vær ligeglad med hvad andre mennesker tænker, men ikke hvad andre mennesker føler.
Man som i jeg.
Man må sige hvad man vil og betale hvad det koster.
Sissie er en chokoladegiraf. Sissie skal ikke på tur.

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"