Vis din mad - billedetråd
Re: Vis din mad - billedetråd
Mmmmrrmmm.... Morgenmad
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
Do as I say!
Re: Vis din mad - billedetråd
Pussikat82 skrev:Min mor lavede verdens bedste karrysalat. Pga. den spiste jeg marinerede sild, fra jeg var helt lille, på trods af at jeg ikke er den store fiskespiser. Desværre har jeg mistet hendes opskrift, og da hun ikke lever mere, kan jeg desværre ikke spørge hende. Derfor var det også en stor glæde for mig at kunne rekonstruere den for et par uger siden, da vi holdt minijulefrokost herhjemme. Jeg har lavet den en gang selv for ca. 10 år siden, og derfor har jeg haft en ide om, hvad der skulle i. Og det lykkedes at få lavet karrysalaten, som hun har gjort gennem så mange år Den er super nem at lave og meget luftig, da der er vendt flødeskum i den. Det lyder måske mærkeligt, men det smager virkelig godt.
Har du lyst til at poste opskriften?
0
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: Vis din mad - billedetråd
RødeMor skrev:Pussikat82 skrev:Min mor lavede verdens bedste karrysalat. Pga. den spiste jeg marinerede sild, fra jeg var helt lille, på trods af at jeg ikke er den store fiskespiser. Desværre har jeg mistet hendes opskrift, og da hun ikke lever mere, kan jeg desværre ikke spørge hende. Derfor var det også en stor glæde for mig at kunne rekonstruere den for et par uger siden, da vi holdt minijulefrokost herhjemme. Jeg har lavet den en gang selv for ca. 10 år siden, og derfor har jeg haft en ide om, hvad der skulle i. Og det lykkedes at få lavet karrysalaten, som hun har gjort gennem så mange år Den er super nem at lave og meget luftig, da der er vendt flødeskum i den. Det lyder måske mærkeligt, men det smager virkelig godt.
Har du lyst til at poste opskriften?
Det kan du tro Opskriften ligger her http://thebigmeowski.blogspot.dk/2015/11/mors-karrysalat-med-fldeskum.html og er ca. verdens nemmeste karrysalat. Jeg lavede den igen i fredags, da jeg havde en rest piskefløde, og vi alligevel skulle have æggemadder til vores juleaftensmadshygge, og det tog virkelig ingen tid. Hold lidt igen med karryen, og smag til med lidt mere til sidst, så du får den styrke, du ønsker.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Re: Vis din mad - billedetråd
Pussikat82 skrev:Har netop færdiggjort denne lækre æblesnaps med vanilje. Den blev sindssygt god og er super nem at lave, så jeg overvejer, om jeg allerede burde starte en ny op
...og også opskrift på den her?
Edit: jeg fandt den på din blog da jeg klikkede ind for at læse karrysalat-opskriften
Er den meget sød i det, snapsen? (og har du evt. en idé til hvordan man kunne gøre den lidt mere syrlig, hvis det er tilfældet?) Og vigtigst af alt: kan jeg nå at lave det så det er klar til at give væk juleaften?
1
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: Vis din mad - billedetråd
RødeMor skrev:Pussikat82 skrev:Har netop færdiggjort denne lækre æblesnaps med vanilje. Den blev sindssygt god og er super nem at lave, så jeg overvejer, om jeg allerede burde starte en ny op
...og også opskrift på den her?
Den ligger også på bloggen Lige her: http://thebigmeowski.blogspot.dk/2015/11/blesnaps-med-vanilje.html
Da jeg kan se, at en på den gamle debat er blevet noget overrasket over, at det ikke er en skarp snaps, må jeg lige tilføje om smagen, at den er mild og sød i det, da den har en masse sødme fra æblerne og rørsukkeret, og den smager dejligt meget af vanilje. Når man smager på den, føles den først lidt skarp i munden, som en snaps nu gør, men det afløses hurtigt af den milde smag, som er kroppen af snapsen. Den er præcis, som den skal være, synes jeg, og alle, jeg har serveret den for, har været vilde med den. Vil man have den mindre sød, kan man holde noget af rørsukkeret tilbage og så vente med at smage til med ekstra, til snapsen har trukket færdig. Smagen udvikler sig i øvrigt gennem trækketiden, så selvom vaniljesmagen kan virke overvældende den første uge, komplementeres og afbalanceres den efter endt trækketid godt af æblesmagen.
1
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: Vis din mad - billedetråd
RødeMor skrev:Pussikat82 skrev:Har netop færdiggjort denne lækre æblesnaps med vanilje. Den blev sindssygt god og er super nem at lave, så jeg overvejer, om jeg allerede burde starte en ny op
...og også opskrift på den her?
Edit: jeg fandt den på din blog da jeg klikkede ind for at læse karrysalat-opskriften
Er den meget sød i det, snapsen? (og har du evt. en idé til hvordan man kunne gøre den lidt mere syrlig, hvis det er tilfældet?) Og vigtigst af alt: kan jeg nå at lave det så det er klar til at give væk juleaften?
Den er til den søde side, ja, men slet ikke hvinende sød. Hvis du vil være helt sikker på, at den ikke er for sød for din smag, kan du vente med at røre sukker i til sidst. Hvilken konsekvens det har for snapsen, at sukkeret ikke trækker med, ved jeg dog ikke. Men det er i hvert fald en mulighed. Som sagt synes jeg, at den er, som den skal være. Mht. trækketiden så trak min i 4 uger. Der er lidt mindre end 4 uger til jul, så den kommer ikke til at trække hele tiden ud, hvis du skal give den væk til jul. Jeg har kun prøvet at lade den trække i 4 uger, men har hørt om andre, der lader æblesnaps trække lidt kortere tid. Du kan da prøve. Det er som sagt ikke noget, jeg har erfaring med.
Den eneste metode, jeg personligt ville bruge, hvis jeg syntes, den færdige snaps var for sød, var at fortynde med mere snaps (eller vodka, hvis det er det, man bruger). Det fortynder dog også smagen af æble og vanilje, men jeg ville ikke begynde at tilføje citron, som en forsøger med på den anden debat. Mit bedste råd, hvis du er i tvivl om det med den søde smag, er at undlade at putte ret meget af sukkeret i fra starten. Så bliver den i hvert fald ikke for sød. Som sagt synes jeg ikke personligt, at den er meget sød. Jeg synes, den er, som den skal være. Det er ikke en skarp snaps. Den har en mild og lidt sød smag med masser af vanilje, og det er sådan, jeg personligt selv kan lide den (ligesom dem, jeg har serveret den til, har været vilde med).
1
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
- Ado
- Indlæg: 12997
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3538
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55892
- Kontakt:
Re: Vis din mad - billedetråd
Pussikat82 skrev:RødeMor skrev:Pussikat82 skrev:Min mor lavede verdens bedste karrysalat. Pga. den spiste jeg marinerede sild, fra jeg var helt lille, på trods af at jeg ikke er den store fiskespiser. Desværre har jeg mistet hendes opskrift, og da hun ikke lever mere, kan jeg desværre ikke spørge hende. Derfor var det også en stor glæde for mig at kunne rekonstruere den for et par uger siden, da vi holdt minijulefrokost herhjemme. Jeg har lavet den en gang selv for ca. 10 år siden, og derfor har jeg haft en ide om, hvad der skulle i. Og det lykkedes at få lavet karrysalaten, som hun har gjort gennem så mange år Den er super nem at lave og meget luftig, da der er vendt flødeskum i den. Det lyder måske mærkeligt, men det smager virkelig godt.
Har du lyst til at poste opskriften?
Det kan du tro Opskriften ligger her http://thebigmeowski.blogspot.dk/2015/11/mors-karrysalat-med-fldeskum.html og er ca. verdens nemmeste karrysalat. Jeg lavede den igen i fredags, da jeg havde en rest piskefløde, og vi alligevel skulle have æggemadder til vores juleaftensmadshygge, og det tog virkelig ingen tid. Hold lidt igen med karryen, og smag til med lidt mere til sidst, så du får den styrke, du ønsker.
Pussi; den der hindbærtærte med marcipan du har liggende på bloggen - er den nem og ligetil?
0
Donna Martin Graduates!
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: Vis din mad - billedetråd
Ado skrev:Pussikat82 skrev:RødeMor skrev:Pussikat82 skrev:Min mor lavede verdens bedste karrysalat. Pga. den spiste jeg marinerede sild, fra jeg var helt lille, på trods af at jeg ikke er den store fiskespiser. Desværre har jeg mistet hendes opskrift, og da hun ikke lever mere, kan jeg desværre ikke spørge hende. Derfor var det også en stor glæde for mig at kunne rekonstruere den for et par uger siden, da vi holdt minijulefrokost herhjemme. Jeg har lavet den en gang selv for ca. 10 år siden, og derfor har jeg haft en ide om, hvad der skulle i. Og det lykkedes at få lavet karrysalaten, som hun har gjort gennem så mange år Den er super nem at lave og meget luftig, da der er vendt flødeskum i den. Det lyder måske mærkeligt, men det smager virkelig godt.
Har du lyst til at poste opskriften?
Det kan du tro Opskriften ligger her http://thebigmeowski.blogspot.dk/2015/11/mors-karrysalat-med-fldeskum.html og er ca. verdens nemmeste karrysalat. Jeg lavede den igen i fredags, da jeg havde en rest piskefløde, og vi alligevel skulle have æggemadder til vores juleaftensmadshygge, og det tog virkelig ingen tid. Hold lidt igen med karryen, og smag til med lidt mere til sidst, så du får den styrke, du ønsker.
Pussi; den der hindbærtærte med marcipan du har liggende på bloggen - er den nem og ligetil?
Den ligger i to varianter: en, som er syrlig i det, som skal serveres med en god klat vaniljeis som en dessert og en kaffebordsversion, som er tilpas sød til at kunne spises, som den er. Jeg synes selv, at det er en ret nem tærte at lave. Det mest besværlige og tidskrævende er at lave og flette låget, men det er jo så avanceret, som man gør det til. Når jeg fletter, lægger jeg først et meget smalt kryds midt på tærten (der er kort mellem "benene" i krydset) og fletter så ud og ind ligesom i et julehjerte med de andre strimler, der lægges på. Synes dog, at fletningen er arbejdet værd, for det giver tærten et rigtig flot udseende
Dessertversion (den syrlige): http://thebigmeowski.blogspot.dk/2013/09/hindbrtrte-med-marcipan.html
Kaffebordsversionen (den søde, som kan spises uden tilbehør): http://thebigmeowski.blogspot.dk/2015/03/hindbrtrte-med-marcipan.html
2
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: Vis din mad - billedetråd
Ado skrev:Tak!
Velbekomme
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Re: Vis din mad - billedetråd
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Re: Vis din mad - billedetråd
Dessert
Man begynder at forstå hvorfor USA har et vægtproblem, når det er billigere at købe 12 end 5
Man begynder at forstå hvorfor USA har et vægtproblem, når det er billigere at købe 12 end 5
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
5
Do as I say!
Re: Vis din mad - billedetråd
^ Nummer 12 er allerede fortæret?
1
"This is my world, and I'm your rock and roll sherpa."
- Francine Smith
- Francine Smith
Re: Vis din mad - billedetråd
Fillie skrev:^ Nummer 12 er allerede fortæret?
Det var en lang tur tilbage til hotellet
3
Do as I say!
Re: Vis din mad - billedetråd
Wizzze skrev:Dessert
Man begynder at forstå hvorfor USA har et vægtproblem, når det er billigere at købe 12 end 5
Altså, jeg vil nødigt virke utaknemmelig, Wizzze, men jeg er lidt skuffet over dine madbilleder fra denne tur. Jeg synes, standarden plejer at være en lidt anden, når I er i USA. Så hvornår kommer de rigtige billeder? Vi vil have noget ægte foodporn.
1
You can't spell awesome without me.