Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
FormerlyKnownAs
Indlæg: 2162
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 413
Likede indlæg: 3020

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. maj 2018, 04:33

Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?
0
/Dullen
Brugeravatar
Movita
Indlæg: 132
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:07
Kort karma: 6
Likede indlæg: 110

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Movita » 18. maj 2018, 05:26

musling skrev:Tog en pakke hakket oksekød ud af fryseren i går omkring middag. Den lå lidt på køkkenbordet for at tø op, men røg efterfølgende i køleskabet, da vi tog ud at spise i stedet.
Kan den holde sig i køleskabet til i morgen?

Jeg ville ikke bruge det, men jeg er også sart når det kommer til fars. Men lugt til det og kig på farven. Lugter det fint og ikke er gråt kan det godt bruges :)
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2415
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 201
Likede indlæg: 4003

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 18. maj 2018, 09:42

FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?

Uh, jamen jeg har haft succes med mange foskellige geléer. Jordbær, blandet bær, citron og rabarber. Jeg har erfaret at ca 2 dl saft, giver et rigtig fint låg, til en form på 20cm, som også er det som bliver anbefalet i opskriften.

Først lader jeg cheesecaken stå på køl 2-3 timer inden jeg hælder geléen på. Dernæst skal du starte med at opbløde 2 ark husblas i koldt vand.

Citrongele er nemmest, der skal du bare have presset 2 dl saft, og varme det op i en lille gryde sammen med 1-1,5 dl sukker (rør lidt rundt hele tiden). Jeg plejer at bruge rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. Ift hvor meget sukker du skal bruge, så handler det om smag og behag, så der skal du bare selv smage til. Når sukkeret er opløst, så tager du gryden af varmen og tilsætter det opblødte husblas (vrid for vand først), og rør det ud i saften. Derefter skal du lade det køle af til det er håndvarmt, inden du hælder det på. Det må også godt være lidt varmere end håndvarmt, det sker der ikke noget ved.

Når jeg laver bærgele, så starter jeg med at koge ca 300 g bær (jeg plejer at bruge frosne bær), sammen med en lille smule vand. Når det har kogt et stykke tid, så sier jeg bærene i en fin si (over et målebæger), og måler af så jeg får 2 dl saft, og så hælder jeg saften tilbage i gryden, og så er det ellers samme fremgangsmåde som med citron. Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst, tag det af varmen, og tilsæt det opblødte husblas. Og så skal det køle af indtil håndvarm, inden du hælder det på.

Rabarbergele, har jeg lige prøvet at lave sidste weekend. Der kogte jeg ca 300g skiveskårne rabarber sammen med ca 150g sukker under låg ca 10 minutter. Derefter skal det sies så du får 2 dl saft og så tilsætter du den opblødte husblas. Og igen, lad det køle, inden du hælder det på cheesecaken.

Hvis der ikke bliver nok saft, så kan du altid bare tilsætte lidt vand. Men lidt mindre end 2 dl, kan også fint gå.

I øvrigt så kan cheesecaken nemt varieres lidt. Jeg bruger af og til lime i stedet for citron, det smager også rigtig godt. Og det smager også rigtig godt, hvis man tilsætter hakket mørk chokolade til ostemassen.
1
FormerlyKnownAs
Indlæg: 2162
Tilmeldt: 6. sep 2017, 07:02
Kort karma: 413
Likede indlæg: 3020

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf FormerlyKnownAs » 18. maj 2018, 09:46

Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?

Uh, jamen jeg har haft succes med mange foskellige geléer. Jordbær, blandet bær, citron og rabarber. Jeg har erfaret at ca 2 dl saft, giver et rigtig fint låg, til en form på 20cm, som også er det som bliver anbefalet i opskriften.

Først lader jeg cheesecaken stå på køl 2-3 timer inden jeg hælder geléen på. Dernæst skal du starte med at opbløde 2 ark husblas i koldt vand.

Citrongele er nemmest, der skal du bare have presset 2 dl saft, og varme det op i en lille gryde sammen med 1-1,5 dl sukker (rør lidt rundt hele tiden). Jeg plejer at bruge rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. Ift hvor meget sukker du skal bruge, så handler det om smag og behag, så der skal du bare selv smage til. Når sukkeret er opløst, så tager du gryden af varmen og tilsætter det opblødte husblas (vrid for vand først), og rør det ud i saften. Derefter skal du lade det køle af til det er håndvarmt, inden du hælder det på. Det må også godt være lidt varmere end håndvarmt, det sker der ikke noget ved.

Når jeg laver bærgele, så starter jeg med at koge ca 300 g bær (jeg plejer at bruge frosne bær), sammen med en lille smule vand. Når det har kogt et stykke tid, så sier jeg bærene i en fin si (over et målebæger), og måler af så jeg får 2 dl saft, og så hælder jeg saften tilbage i gryden, og så er det ellers samme fremgangsmåde som med citron. Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst, tag det af varmen, og tilsæt det opblødte husblas. Og så skal det køle af indtil håndvarm, inden du hælder det på.

Rabarbergele, har jeg lige prøvet at lave sidste weekend. Der kogte jeg ca 300g skiveskårne rabarber sammen med ca 150g sukker under låg ca 10 minutter. Derefter skal det sies så du får 2 dl saft og så tilsætter du den opblødte husblas. Og igen, lad det køle, inden du hælder det på cheesecaken.

Hvis der ikke bliver nok saft, så kan du altid bare tilsætte lidt vand. Men lidt mindre end 2 dl, kan også fint gå.

I øvrigt så kan cheesecaken nemt varieres lidt. Jeg bruger af og til lime i stedet for citron, det smager også rigtig godt. Og det smager også rigtig godt, hvis man tilsætter hakket mørk chokolade til ostemassen.


Fedt, tak.

Jeg prøver da med rabarber. Der skal lige tømmes ud i bedet alligevel ;)
1
/Dullen
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2415
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 201
Likede indlæg: 4003

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 18. maj 2018, 09:59

FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?

Uh, jamen jeg har haft succes med mange foskellige geléer. Jordbær, blandet bær, citron og rabarber. Jeg har erfaret at ca 2 dl saft, giver et rigtig fint låg, til en form på 20cm, som også er det som bliver anbefalet i opskriften.

Først lader jeg cheesecaken stå på køl 2-3 timer inden jeg hælder geléen på. Dernæst skal du starte med at opbløde 2 ark husblas i koldt vand.

Citrongele er nemmest, der skal du bare have presset 2 dl saft, og varme det op i en lille gryde sammen med 1-1,5 dl sukker (rør lidt rundt hele tiden). Jeg plejer at bruge rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. Ift hvor meget sukker du skal bruge, så handler det om smag og behag, så der skal du bare selv smage til. Når sukkeret er opløst, så tager du gryden af varmen og tilsætter det opblødte husblas (vrid for vand først), og rør det ud i saften. Derefter skal du lade det køle af til det er håndvarmt, inden du hælder det på. Det må også godt være lidt varmere end håndvarmt, det sker der ikke noget ved.

Når jeg laver bærgele, så starter jeg med at koge ca 300 g bær (jeg plejer at bruge frosne bær), sammen med en lille smule vand. Når det har kogt et stykke tid, så sier jeg bærene i en fin si (over et målebæger), og måler af så jeg får 2 dl saft, og så hælder jeg saften tilbage i gryden, og så er det ellers samme fremgangsmåde som med citron. Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst, tag det af varmen, og tilsæt det opblødte husblas. Og så skal det køle af indtil håndvarm, inden du hælder det på.

Rabarbergele, har jeg lige prøvet at lave sidste weekend. Der kogte jeg ca 300g skiveskårne rabarber sammen med ca 150g sukker under låg ca 10 minutter. Derefter skal det sies så du får 2 dl saft og så tilsætter du den opblødte husblas. Og igen, lad det køle, inden du hælder det på cheesecaken.

Hvis der ikke bliver nok saft, så kan du altid bare tilsætte lidt vand. Men lidt mindre end 2 dl, kan også fint gå.

I øvrigt så kan cheesecaken nemt varieres lidt. Jeg bruger af og til lime i stedet for citron, det smager også rigtig godt. Og det smager også rigtig godt, hvis man tilsætter hakket mørk chokolade til ostemassen.


Fedt, tak.

Jeg prøver da med rabarber. Der skal lige tømmes ud i bedet alligevel ;)

Det smager også godt med rabarber :) Håber det lykkes for dig.

Forresten så kom der rigtig mange luftbobler i min rabarbersaft, dem fjernede jeg bare lige med en teske, inden jeg hældte saften på kagen.
0
Muspel
Indlæg: 1754
Tilmeldt: 22. nov 2015, 16:38
Kort karma: 269
Likede indlæg: 3967

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Muspel » 18. maj 2018, 11:47

Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Tilly skrev:
FormerlyKnownAs skrev:
Torn skrev:Kan man gode lade en cheesecake (den ubagte slags) stå på køl i 24 timer uden at kiksebunden bliver våd og træls?


Har du en god opskrift? Skal lave en til på søndag nemlig.

Den her opskrift er fantastisk :) http://frkcurting.blogspot.dk/2012/01/c ... FrkCurting)

Jeg laver den dog altid med et gelelåg, og ikke med siruppen.


Jeg vil også have gelelåg. Jeg har kun prøvet det een gang og det fejlede. Hvordan gør du?

Uh, jamen jeg har haft succes med mange foskellige geléer. Jordbær, blandet bær, citron og rabarber. Jeg har erfaret at ca 2 dl saft, giver et rigtig fint låg, til en form på 20cm, som også er det som bliver anbefalet i opskriften.

Først lader jeg cheesecaken stå på køl 2-3 timer inden jeg hælder geléen på. Dernæst skal du starte med at opbløde 2 ark husblas i koldt vand.

Citrongele er nemmest, der skal du bare have presset 2 dl saft, og varme det op i en lille gryde sammen med 1-1,5 dl sukker (rør lidt rundt hele tiden). Jeg plejer at bruge rørsukker, men almindeligt sukker er også fint. Ift hvor meget sukker du skal bruge, så handler det om smag og behag, så der skal du bare selv smage til. Når sukkeret er opløst, så tager du gryden af varmen og tilsætter det opblødte husblas (vrid for vand først), og rør det ud i saften. Derefter skal du lade det køle af til det er håndvarmt, inden du hælder det på. Det må også godt være lidt varmere end håndvarmt, det sker der ikke noget ved.

Når jeg laver bærgele, så starter jeg med at koge ca 300 g bær (jeg plejer at bruge frosne bær), sammen med en lille smule vand. Når det har kogt et stykke tid, så sier jeg bærene i en fin si (over et målebæger), og måler af så jeg får 2 dl saft, og så hælder jeg saften tilbage i gryden, og så er det ellers samme fremgangsmåde som med citron. Tilsæt sukker og rør indtil det er opløst, tag det af varmen, og tilsæt det opblødte husblas. Og så skal det køle af indtil håndvarm, inden du hælder det på.

Rabarbergele, har jeg lige prøvet at lave sidste weekend. Der kogte jeg ca 300g skiveskårne rabarber sammen med ca 150g sukker under låg ca 10 minutter. Derefter skal det sies så du får 2 dl saft og så tilsætter du den opblødte husblas. Og igen, lad det køle, inden du hælder det på cheesecaken.

Hvis der ikke bliver nok saft, så kan du altid bare tilsætte lidt vand. Men lidt mindre end 2 dl, kan også fint gå.

I øvrigt så kan cheesecaken nemt varieres lidt. Jeg bruger af og til lime i stedet for citron, det smager også rigtig godt. Og det smager også rigtig godt, hvis man tilsætter hakket mørk chokolade til ostemassen.


Enig i alle de gode råd her. Og hvis du så hælder det ned på en grydeske, der vender forkert (buen op af) så kommer der ikke en hård stråle på kagen, der kan få det til at se grimt ud og blande sig sammen.
1
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2415
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 201
Likede indlæg: 4003

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 24. maj 2018, 19:23

Nogen der har et bud på hvor jeg kan være heldig at finde pebermyntearoma/pebermynteekstrakt? Har prøvet i Bilka og Føtex, men de havde det ikke... Det er til at lave is, og jeg har prøvet med pebermynteolie, men det fik massen til at skille, så det duer desværre ikke... Nogen der tilfældigvis har spottet det i Meny?
0
Brugeravatar
musling
Indlæg: 1494
Tilmeldt: 10. jan 2017, 18:00
Kort karma: 80
Likede indlæg: 1067

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf musling » 24. maj 2018, 20:52

Tilly skrev:Nogen der har et bud på hvor jeg kan være heldig at finde pebermyntearoma/pebermynteekstrakt? Har prøvet i Bilka og Føtex, men de havde det ikke... Det er til at lave is, og jeg har prøvet med pebermynteolie, men det fik massen til at skille, så det duer desværre ikke... Nogen der tilfældigvis har spottet det i Meny?


Måske i Matas? Ellers skal du nok prøve en helsekostforretning. Hvis ikke de har det hjemme, kan de muligvis skaffe det. :)
1
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2415
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 201
Likede indlæg: 4003

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 29. maj 2018, 09:54

Hvor kan man købe skovsyre? Har mega lyst til at smage det, efter at have set det i billedtråden.
0
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 2477
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 351
Likede indlæg: 4298

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 29. maj 2018, 15:17

Tilly skrev:Hvor kan man købe skovsyre? Har mega lyst til at smage det, efter at have set det i billedtråden.


Velassorterede supermarkedet og grønthandlere blandt de andre krydderurter.
0
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2415
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 201
Likede indlæg: 4003

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 29. maj 2018, 16:56

Æble skrev:
Tilly skrev:Hvor kan man købe skovsyre? Har mega lyst til at smage det, efter at have set det i billedtråden.


Velassorterede supermarkedet og grønthandlere blandt de andre krydderurter.

Jeg har prøvet i Føtex og Bilka uden held :( Må prøve Meny og Kvickly også.
1
Brugeravatar
Æble
Indlæg: 2477
Tilmeldt: 5. jan 2016, 18:26
Kort karma: 351
Likede indlæg: 4298

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Æble » 29. maj 2018, 16:57

Tilly skrev:
Æble skrev:
Tilly skrev:Hvor kan man købe skovsyre? Har mega lyst til at smage det, efter at have set det i billedtråden.


Velassorterede supermarkedet og grønthandlere blandt de andre krydderurter.

Jeg har prøvet i Føtex og Bilka uden held :( Må prøve Meny og Kvickly også.


Tror jeg købte i Irma.
1
Brugeravatar
Tilly
Indlæg: 2415
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:01
Kort karma: 201
Likede indlæg: 4003

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tilly » 29. maj 2018, 16:59

Æble skrev:
Tilly skrev:
Æble skrev:
Tilly skrev:Hvor kan man købe skovsyre? Har mega lyst til at smage det, efter at have set det i billedtråden.


Velassorterede supermarkedet og grønthandlere blandt de andre krydderurter.

Jeg har prøvet i Føtex og Bilka uden held :( Må prøve Meny og Kvickly også.


Tror jeg købte i Irma.

Der er desværre lidt langt til Irma fra Herning Måske det bare ikke er så udbredt her i landsdelen :gruble:
0
Brugeravatar
Guilded_Lily
Indlæg: 5683
Tilmeldt: 12. sep 2015, 09:41
Kort karma: 469
Likede indlæg: 5744

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Guilded_Lily » 29. maj 2018, 17:08

Tilly skrev:Hvor kan man købe skovsyre? Har mega lyst til at smage det, efter at have set det i billedtråden.


Kan man nu købe skovsyre? Det...nå?

Det er vist nemmere bare at tage et smut i skoven :gruble:
1
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6174
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 538
Likede indlæg: 9001

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 29. maj 2018, 17:32

Tilly skrev:
Æble skrev:
Tilly skrev:
Æble skrev:
Tilly skrev:Hvor kan man købe skovsyre? Har mega lyst til at smage det, efter at have set det i billedtråden.


Velassorterede supermarkedet og grønthandlere blandt de andre krydderurter.

Jeg har prøvet i Føtex og Bilka uden held :( Må prøve Meny og Kvickly også.


Tror jeg købte i Irma.

Der er desværre lidt langt til Irma fra Herning Måske det bare ikke er så udbredt her i landsdelen :gruble:


Du må simpelthen på skovtur og finde skovsyre der. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.

Tilbage til "Mad og drikke"