perfekte flødekartofler
perfekte flødekartofler
Hvordan gør man?
Jeg havde fint snittede kartofler, lidt tynde ringe løg, salt og peber og fyldte fløde op så det lige dækkede.
Kartoflerne blev møre nok, men retten var slet ikke cremet, nærmest lidt tør
Jeg havde fint snittede kartofler, lidt tynde ringe løg, salt og peber og fyldte fløde op så det lige dækkede.
Kartoflerne blev møre nok, men retten var slet ikke cremet, nærmest lidt tør
0
Re: perfekte flødekartofler
snowsky skrev:Hvordan gør man?
Jeg havde fint snittede kartofler, lidt tynde ringe løg, salt og peber og fyldte fløde op så det lige dækkede.
Kartoflerne blev møre nok, men retten var slet ikke cremet, nærmest lidt tør
Jeg laver det med revet ost i også.
Et lag kartofler, hakket løg, revet ost, salt og peber. Så kartofler igen osv. Slutter af med ost, og hælder fløde og mælk på til sidst.
Det plejer at smage skønt
0
Re: perfekte flødekartofler
snowsky skrev:bliver det sådan lidt cremet flydende?
Ja, det synes jeg bestemt. Den er i hvertfald ikke tør
0
- Daine
- Indlæg: 24611
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3193
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36731
Re: perfekte flødekartofler
Må jeg spørge, Tibbler. Hvor meget fløde kontra mælk bruger du? Sådan i forhold til hinanden? Jeg har nemlig det problem at når jeg bruger ren fløde, skiller det konsekvent for mig.
(Håber det er i orden, jeg låner tråden? Jeg søger nemlig også de perfekte flødekartofler)
(Håber det er i orden, jeg låner tråden? Jeg søger nemlig også de perfekte flødekartofler)
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Re: perfekte flødekartofler
En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.
Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
2
Gulvaber er også mennesker.
Re: perfekte flødekartofler
Daine skrev:Må jeg spørge, Tibbler. Hvor meget fløde kontra mælk bruger du? Sådan i forhold til hinanden? Jeg har nemlig det problem at når jeg bruger ren fløde, skiller det konsekvent for mig.
(Håber det er i orden, jeg låner tråden? Jeg søger nemlig også de perfekte flødekartofler)
Til sådan et almindeligt ovnfast fad bruger jeg en kvart piske, og så mælk efter gefühl.
1
Re: perfekte flødekartofler
Fuck.exe skrev:En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.
Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
Præcis Når man først har lavet ægte dauphinoise går man aldrig tilbage
2
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: perfekte flødekartofler
Jeg skiver kartofler fint, lægger dem i et ovnfast fad, krydrer med salt og peber og hælder fløde over, så det lige dækker.
Så bliver de bagt i en times tid.
De bliver lækkert cremede.
Jeg kan ikke fordrage løg, så de kommer ikke i nærheden af mine flødekartofler.
Så bliver de bagt i en times tid.
De bliver lækkert cremede.
Jeg kan ikke fordrage løg, så de kommer ikke i nærheden af mine flødekartofler.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: perfekte flødekartofler
Jeg bruger en opskrift på Pommes Dauphinoise jeg har fundet på nettet....Når først man har fået Pommes Dauphinoise så er det det man forbinder med "rigtige" flødekartofler....Min er dog ikke helt den samme som den Fuck.exe har postet...
1
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden
Citat Hella Joof
Re: perfekte flødekartofler
vibbsen skrev:Jeg bruger en opskrift på Pommes Dauphinoise jeg har fundet på nettet....Når først man har fået Pommes Dauphinoise så er det det man forbinder med "rigtige" flødekartofler....Min er dog ikke helt den samme som den Fuck.exe har postet...
Link tak
0
Re: perfekte flødekartofler
Fuck.exe skrev:En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.
Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
Hvis man nu synes timian er den værste smag i verden, hvad kan man så bruge i stedet?
0
- Daine
- Indlæg: 24611
- Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
- Kort karma: 3193
- Geografisk sted: Midtjylland
- Likede indlæg: 36731
Re: perfekte flødekartofler
Dragen skrev:Fuck.exe skrev:En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.
Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
Hvis man nu synes timian er den værste smag i verden, hvad kan man så bruge i stedet?
Kan man ikke bare udelade det? Det regner jeg med jeg gør, når jeg skal prøve at lave retten.
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland
Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: perfekte flødekartofler
Dragen skrev:Fuck.exe skrev:En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.
Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
Hvis man nu synes timian er den værste smag i verden, hvad kan man så bruge i stedet?
Man lader bare være med at putte det i.
Jeg foretrækker også mine uden alt muligt andet end salt og peber.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: perfekte flødekartofler
Jo man kan selvfølgelig sagtens bare undlade at komme andet i, men det kunne jo være der var en anden krydderurt der var god.
1