perfekte flødekartofler

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
snowsky
Indlæg: 9
Tilmeldt: 18. dec 2015, 08:07
Kort karma: 0
Likede indlæg: 2

perfekte flødekartofler

Indlægaf snowsky » 19. dec 2015, 20:14

Hvordan gør man?

Jeg havde fint snittede kartofler, lidt tynde ringe løg, salt og peber og fyldte fløde op så det lige dækkede.
Kartoflerne blev møre nok, men retten var slet ikke cremet, nærmest lidt tør :(
0
Brugeravatar
Tibbler
Indlæg: 4645
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 248
Likede indlæg: 8390

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Tibbler » 19. dec 2015, 20:26

snowsky skrev:Hvordan gør man?

Jeg havde fint snittede kartofler, lidt tynde ringe løg, salt og peber og fyldte fløde op så det lige dækkede.
Kartoflerne blev møre nok, men retten var slet ikke cremet, nærmest lidt tør :(


Jeg laver det med revet ost i også.

Et lag kartofler, hakket løg, revet ost, salt og peber. Så kartofler igen osv. Slutter af med ost, og hælder fløde og mælk på til sidst.

Det plejer at smage skønt :savl:
0
snowsky
Indlæg: 9
Tilmeldt: 18. dec 2015, 08:07
Kort karma: 0
Likede indlæg: 2

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf snowsky » 19. dec 2015, 20:28

bliver det sådan lidt cremet flydende?
0
Brugeravatar
Tibbler
Indlæg: 4645
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 248
Likede indlæg: 8390

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Tibbler » 19. dec 2015, 20:32

snowsky skrev:bliver det sådan lidt cremet flydende?


Ja, det synes jeg bestemt. Den er i hvertfald ikke tør :D
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36730

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Daine » 19. dec 2015, 20:34

Må jeg spørge, Tibbler. Hvor meget fløde kontra mælk bruger du? Sådan i forhold til hinanden? Jeg har nemlig det problem at når jeg bruger ren fløde, skiller det konsekvent for mig.

(Håber det er i orden, jeg låner tråden? Jeg søger nemlig også de perfekte flødekartofler)
0
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Fuck.exe
Indlæg: 579
Tilmeldt: 13. aug 2015, 21:53
Kort karma: 171
Likede indlæg: 2023

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Fuck.exe » 19. dec 2015, 20:43

En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.

Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/
2
Gulvaber er også mennesker.
Brugeravatar
Tibbler
Indlæg: 4645
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 248
Likede indlæg: 8390

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Tibbler » 19. dec 2015, 20:46

Daine skrev:Må jeg spørge, Tibbler. Hvor meget fløde kontra mælk bruger du? Sådan i forhold til hinanden? Jeg har nemlig det problem at når jeg bruger ren fløde, skiller det konsekvent for mig.

(Håber det er i orden, jeg låner tråden? Jeg søger nemlig også de perfekte flødekartofler)


Til sådan et almindeligt ovnfast fad bruger jeg en kvart piske, og så mælk efter gefühl.
1
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf HappyPaww » 19. dec 2015, 21:18

Fuck.exe skrev:En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.

Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/

Præcis :gogo: Når man først har lavet ægte dauphinoise går man aldrig tilbage :)
2
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Fru Sunshine » 20. dec 2015, 00:37

Jeg skiver kartofler fint, lægger dem i et ovnfast fad, krydrer med salt og peber og hælder fløde over, så det lige dækker.
Så bliver de bagt i en times tid.
De bliver lækkert cremede.
Jeg kan ikke fordrage løg, så de kommer ikke i nærheden af mine flødekartofler.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 4137
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 1136
Likede indlæg: 16358

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf vibbsen » 20. dec 2015, 12:03

Jeg bruger en opskrift på Pommes Dauphinoise jeg har fundet på nettet....Når først man har fået Pommes Dauphinoise så er det det man forbinder med "rigtige" flødekartofler....Min er dog ikke helt den samme som den Fuck.exe har postet...
1
Tak.Glimmer på. Op på kaminhylden

Citat Hella Joof
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 5624
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 794
Likede indlæg: 15465

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf HappyPaww » 20. dec 2015, 12:09

vibbsen skrev:Jeg bruger en opskrift på Pommes Dauphinoise jeg har fundet på nettet....Når først man har fået Pommes Dauphinoise så er det det man forbinder med "rigtige" flødekartofler....Min er dog ikke helt den samme som den Fuck.exe har postet...

Link tak :D
0
Dragen
Indlæg: 97
Tilmeldt: 17. aug 2015, 10:38
Kort karma: 19
Likede indlæg: 254

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Dragen » 20. dec 2015, 17:47

Fuck.exe skrev:En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.

Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/


Hvis man nu synes timian er den værste smag i verden, hvad kan man så bruge i stedet? :)
0
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 24611
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 3193
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 36730

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Daine » 20. dec 2015, 17:51

Dragen skrev:
Fuck.exe skrev:En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.

Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/


Hvis man nu synes timian er den værste smag i verden, hvad kan man så bruge i stedet? :)


Kan man ikke bare udelade det? Det regner jeg med jeg gør, når jeg skal prøve at lave retten.
1
"I en tid med så meget ondskab, må vi passe på kærligheden", citat: Hr. Aurland

Jo mere viden man tilegner sig, des mere ved man, at der er ting man ikke ved. Ting man før ikke anede at man ikke vidste, ved man nu, at man ikke ved.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 11519
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1738
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 16695

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Fru Sunshine » 20. dec 2015, 17:55

Dragen skrev:
Fuck.exe skrev:En debattør smed engang et link herinde til de perfekte flødekartofler. Jeg må sige at de faktisk er perfektion. Det kan simpelthen ikke blive smukkere.

Opskriften er her: http://cphfoodie.com/2012/03/11/pommes-dauphinoise/


Hvis man nu synes timian er den værste smag i verden, hvad kan man så bruge i stedet? :)

Man lader bare være med at putte det i.
Jeg foretrækker også mine uden alt muligt andet end salt og peber.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Dragen
Indlæg: 97
Tilmeldt: 17. aug 2015, 10:38
Kort karma: 19
Likede indlæg: 254

Re: perfekte flødekartofler

Indlægaf Dragen » 20. dec 2015, 18:02

Jo man kan selvfølgelig sagtens bare undlade at komme andet i, men det kunne jo være der var en anden krydderurt der var god.
1

Tilbage til "Mad og drikke"