Menu til nytårsaften?
Re: Menu til nytårsaften?
Vi bliver to voksne og en næsten tre årig.
Forret/hapsere: Små ristede flutes med slagterens reje og hønsesalat.
Hovedret: Kalvefilet, pommes Anna, broccolisalat og sovs.
Dessert: Summerbird lækkerier + Chips og dip.
Natmad (hvis vi kan og har lyst): Rejemadder
Barnet har valgt at få burger med ost og spegepølse
Forret/hapsere: Små ristede flutes med slagterens reje og hønsesalat.
Hovedret: Kalvefilet, pommes Anna, broccolisalat og sovs.
Dessert: Summerbird lækkerier + Chips og dip.
Natmad (hvis vi kan og har lyst): Rejemadder
Barnet har valgt at få burger med ost og spegepølse
2
-
- Indlæg: 1684
- Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
- Kort karma: 256
- Geografisk sted: Aarhus
- Likede indlæg: 2441
Re: Menu til nytårsaften?
Nogen (IKKE mig, for jeg ændrer ikke planer et døgn før! ) har ændret menuen..
Tunmousse til forret som vi medbringer.
En god bøf, noget kartoffelhalløj, sovs og grønt.
Chips og dip.
Det er nu fint nok.
Tunmousse til forret som vi medbringer.
En god bøf, noget kartoffelhalløj, sovs og grønt.
Chips og dip.
Det er nu fint nok.
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
- Fru Sunshine
- Indlæg: 11519
- Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
- Kort karma: 1738
- Geografisk sted: Vendsyssel
- Likede indlæg: 16695
Re: Menu til nytårsaften?
Tricolette skrev:Vi er hjemme nytårsaften og vi bliver 10 - måske 12 - heraf 1 på 14 og 2 på 17, resten voksne. Efter maden stikker den 14-årige nok af og de 2 17-årige smutter i garagen til party med deres venner.
Menuen får vi udefra og består af
Lidt hapsere til Dronningens nytårstale
Forret
Jordskokkesuppe med pocheret torsk, flutes samt jordskokkechips
Hovedret
Stegt kalvemørbrad med små stegte kartofler, skysauce, rodfrugter i bacon svøb, saute af løg, svampe og æble
Hertil mix. salat med druer og bladselleri
Dessert
2 lags islagkage af nougat og pistacie
Kransekage og bobler til kl. 24.00 - og ellers chips og lidt chokolade undervejs.
Drikkevarer bliver diverse ud i hvid- og rødvin, bobler, kaffe/te, sodavand og diverse spiritus til at fortynde med.
Nu skal jeg så bare lige have bugt med den megaforkølelse, der lige ramte mig med 120 i time søndag aften
Det her skal jeg også have.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Re: Menu til nytårsaften?
Så blev der handlet ind til nytårsmenuen. Vi endte med:
Forret/hapsere til nytårstalen:
Vandbakkelser med rejer, rødløg og creme fraiche
Hovedret:
Steg af okseinderlår (sousvide)
Pommes Dauphinoise
Grillede grønne asparges med bacon
Bagte tomater
Dessert:
Chokolademousse
Kl.12:
Kransekage
Snacks:
Chips, hjemmelavede løgringe og pistage-is (preggy-cravings)
Forret/hapsere til nytårstalen:
Vandbakkelser med rejer, rødløg og creme fraiche
Hovedret:
Steg af okseinderlår (sousvide)
Pommes Dauphinoise
Grillede grønne asparges med bacon
Bagte tomater
Dessert:
Chokolademousse
Kl.12:
Kransekage
Snacks:
Chips, hjemmelavede løgringe og pistage-is (preggy-cravings)
0
Gulvaber er også mennesker.
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21958
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2515
- Likede indlæg: 59560
Re: Menu til nytårsaften?
Så er der købt ind til i morgen.
En rygsæk og to fyldte indkøbsposer blev det til, og det skulle hjem på gåben og op på tredie sal
Jeg har købt nogle svinedyre jordbær, som skal serveres på fadet med kransekage i morgen.
Hvordan opbevarer jeg dem bedst indtil da? Jeg vil helst ikke pille det grønne af dem.
En rygsæk og to fyldte indkøbsposer blev det til, og det skulle hjem på gåben og op på tredie sal
Jeg har købt nogle svinedyre jordbær, som skal serveres på fadet med kransekage i morgen.
Hvordan opbevarer jeg dem bedst indtil da? Jeg vil helst ikke pille det grønne af dem.
0
Re: Menu til nytårsaften?
DetSorteCirkus skrev:Så er der købt ind til i morgen.
En rygsæk og to fyldte indkøbsposer blev det til, og det skulle hjem på gåben og op på tredie sal
Jeg har købt nogle svinedyre jordbær, som skal serveres på fadet med kransekage i morgen.
Hvordan opbevarer jeg dem bedst indtil da? Jeg vil helst ikke pille det grønne af dem.
I køleskabet. Men tag dem ud i god tid inden de skal spises, for de smager bedst og af mest ved stuetemperatur.
1
Re: Menu til nytårsaften?
Så er vores menu sørme også kommet på plads
Det bliver ret simpelt - vi er begge to forkølede og halvslatne, så det bliver lidt derefter, men det bliver lækkert under alle omstændigheder!
Forret: svamperisotto med persille
Hovedret: boeuf bearnaise (hjemmelavet, självklart)
Dessert: Blomsterbergs chokolademousse med pekankrokant
Selvfølgelig skal vi også have snacks og kransekage i løbet af aftenen, plus champagne og vin.
Det bliver ret simpelt - vi er begge to forkølede og halvslatne, så det bliver lidt derefter, men det bliver lækkert under alle omstændigheder!
Forret: svamperisotto med persille
Hovedret: boeuf bearnaise (hjemmelavet, självklart)
Dessert: Blomsterbergs chokolademousse med pekankrokant
Selvfølgelig skal vi også have snacks og kransekage i løbet af aftenen, plus champagne og vin.
1
- Pussikat82
- Indlæg: 1570
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
- Kort karma: 611
- Likede indlæg: 2922
- Kontakt:
Re: Menu til nytårsaften?
Smiling_Goat skrev:Smiling_Goat skrev:Min kæreste og jeg spiser sammen, før vi tager til fest, og det eneste jeg er kommet frem til, er at jeg vil lave noget lækkert
Ingen af os spiser vildt meget ad gangen, så forretten undværer vi, men da han har lidt af en kærlighedsaffære med bacon, overvejer jeg at servere broccolisalat (eller waldorfsalat måske?) i en skål lavet af bacon til hovedretten - billige points, I know
Vi har både en skinke og noget rødvinsmarineret kamsteg i fryseren, så jeg overvejer at enten lave skinke med sukkerbrunede kartofler og stuvet grønkål (det kan man vel godt?) eller kamstegen med nogle hasselbach kartofler eller sådan noget og en rødvinssauce til. Men jeg ved også, at han snakker om at købe noget kød ved en slagter, så alt er muligt.
Til dessert har jeg overvejet en Oreo-cheese cake, men han lød ret begejstret, da jeg kom til at nævne tiramisu, så måske vi ender på det. Jeg kunne bare godt tænke mig at prøve at lave noget nyt.. Der er også romfromage, som er sådan ca. den bedste dessert i verden. Eller risalamande! Man kunne også lave en frugttærte.. Okay, jeg er vist nødt til at vende tilbage, når jeg ikke er sulten.
Så fik vi også styr på menuen.
Vi endte på kamstegen med hasselbach kartofler, bagte gulerødder og rødvinssauce. Til dessert laver jeg nogle chokoladekager med flydende fyld og indkøber (:() vaniljeis. Jeg ville meget hellere lave isen selv, for den købte smager bare ikke ret meget af vanilje, men jeg tror ikke, jeg kan nå det.. Desuden har ham der jeg bor med, fået den absurde idé, at jeg skal ligge i sofaen, og så hænger dessertfremstillingen på ham - og han vil gerne gøre det så nemt som muligt. Bare fordi lægen siger, jeg skal holde benet i ro pff.. Jeg tager en stol ud i køkkenet, gør jeg . En mand der ytrer ordene: "Der er ingen laurbærblade til flæskestegen, skal jeg lægge nogle appelsinskræller ved den i stedet?" og "man behøver ikke en blender, når man laver suppe, man kan bare bruge en håndmikser" tør jeg ikke overlade desserten
Hansens vanilleis smager rigtig meget af vanilje, så den kan du roligt købe. Den er endda på tilbud flere steder til 35 kr i den her uge bl.a. Føtex
1
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.
Re: Menu til nytårsaften?
Vi kombinerer forret og tale-snacks som bliver hhv blinis med laks, rødløg, creme fraiche og bruschetta med parmaskinke, mozerella og pesto
Hovedret er kalvemørbrad, pommes fondant, grønkålssalat og grønne bønner. Og sovs.
Gateau Marcel m. is og bær til dessert.
Og så diverse vin og snacks
Hovedret er kalvemørbrad, pommes fondant, grønkålssalat og grønne bønner. Og sovs.
Gateau Marcel m. is og bær til dessert.
Og så diverse vin og snacks
0
- Ado
- Indlæg: 13002
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3538
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55901
- Kontakt:
Re: Menu til nytårsaften?
Jeg aner det ikke. Jeg skal være sammen med en veninde og hendes kæreste. Sidstnævnte er kok og sørger for maden.
0
Donna Martin Graduates!
Re: Menu til nytårsaften?
Kører comfort-food all the way i aften og det bliver kørt på rutinen.
Dronning/forret
3 slags bruschetta (svample/fløde, tomat/basilikum, laksemousse)
Østers til dem der har lyst
Hovedret
Har købt en virkelig flot oksefilet som pt. er i sous vide ved 54 grader.
Hestons triple cooked pommes frites med hjemmelavet bearnaise.
Stegte svampe
Dessert
Islagkage
Dronning/forret
3 slags bruschetta (svample/fløde, tomat/basilikum, laksemousse)
Østers til dem der har lyst
Hovedret
Har købt en virkelig flot oksefilet som pt. er i sous vide ved 54 grader.
Hestons triple cooked pommes frites med hjemmelavet bearnaise.
Stegte svampe
Dessert
Islagkage
5
Re: Menu til nytårsaften?
flicka skrev:Vi bliver bare min kæreste og jeg, men det bliver godt alligevel :-)
Forretten springer vi over.
Hovedretten bliver store tykke møre angus-bøffer på 500g stykket
Små ovnkartofler, hjemmelavet bearnaise og salat. Hjemmebagt foccaciabrød.
Dessert: Triple choc brownie, is og bær.
Snacks: Chips, grøntsagsstave m. dip, Summerbird flødeboller og bland-selv-slik.
Og sådan så bøfferne ud, da de blev pakket ud
Ja, det er vores middagstallerkener - ikke de der små frokost-/kagetallerkener...
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
6
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn
A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Re: Menu til nytårsaften?
Hvordan gik det så med jeres mad?
Vores fra Homemate var virkelig overraskende godt. Er altid lidt skeptisk for om sådan noget mad smager opvarmet men det var super snedigt udtænkt:
Brød og kagen til dessert kom som ubagt dej så det blev helt friskbagt
Jordskokkesuppen til forret var super lækker med mange lækre små elementer.
Wellingtonen var virkelig lækker - kødet helt perfekt rødt og med en lækker smag i svampene fra trøfler. Der var også en trøffelsauce til og så nogle små kartofler og rødbeder. Det var den eneste ret jeg fik fotograferet. Super lækkert og smagfuldt og der var mere end rigeligt.
Desserten, en blåbærmazarin med creme og hvis chokolade etc. Var også skøn.
Der var virkelig meget mad, da maden kom i kasser à 2 personer - så der var to hele brød og to hele kager + 2 Wellington s vi ville faktisk godt kunne bespise 1-2 børn fra hver kasse, hvis vi ville, så det er godt at vide til en anden gang.
Så store anbefalinger til Homemate herfra Skal klart prøve deres takeaway færdigretter en anden gang også
Min hjemmelavede kransekage blev i øvrigt også vildt god - og da helt tilforladelig af et førdtegangsforsøg
Vores fra Homemate var virkelig overraskende godt. Er altid lidt skeptisk for om sådan noget mad smager opvarmet men det var super snedigt udtænkt:
Brød og kagen til dessert kom som ubagt dej så det blev helt friskbagt
Jordskokkesuppen til forret var super lækker med mange lækre små elementer.
Wellingtonen var virkelig lækker - kødet helt perfekt rødt og med en lækker smag i svampene fra trøfler. Der var også en trøffelsauce til og så nogle små kartofler og rødbeder. Det var den eneste ret jeg fik fotograferet. Super lækkert og smagfuldt og der var mere end rigeligt.
Desserten, en blåbærmazarin med creme og hvis chokolade etc. Var også skøn.
Der var virkelig meget mad, da maden kom i kasser à 2 personer - så der var to hele brød og to hele kager + 2 Wellington s vi ville faktisk godt kunne bespise 1-2 børn fra hver kasse, hvis vi ville, så det er godt at vide til en anden gang.
Så store anbefalinger til Homemate herfra Skal klart prøve deres takeaway færdigretter en anden gang også
Min hjemmelavede kransekage blev i øvrigt også vildt god - og da helt tilforladelig af et førdtegangsforsøg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
- Ado
- Indlæg: 13002
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3538
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55901
- Kontakt:
Re: Menu til nytårsaften?
HappyPaww skrev:Hvordan gik det så med jeres mad?
Vores fra Homemate var virkelig overraskende godt. Er altid lidt skeptisk for om sådan noget mad smager opvarmet men det var super snedigt udtænkt:
Brød og kagen til dessert kom som ubagt dej så det blev helt friskbagt
Jordskokkesuppen til forret var super lækker med mange lækre små elementer.
Wellingtonen var virkelig lækker - kødet helt perfekt rødt og med en lækker smag i svampene fra trøfler. Der var også en trøffelsauce til og så nogle små kartofler og rødbeder. Det var den eneste ret jeg fik fotograferet. Super lækkert og smagfuldt og der var mere end rigeligt.
Desserten, en blåbærmazarin med creme og hvis chokolade etc. Var også skøn.
Der var virkelig meget mad, da maden kom i kasser à 2 personer - så der var to hele brød og to hele kager + 2 Wellington s vi ville faktisk godt kunne bespise 1-2 børn fra hver kasse, hvis vi ville, så det er godt at vide til en anden gang.
Så store anbefalinger til Homemate herfra Skal klart prøve deres takeaway færdigretter en anden gang også
Min hjemmelavede kransekage blev i øvrigt også vildt god - og da helt tilforladelig af et førdtegangsforsøg
Hvor er det sjovt. Min venindes kæreste er kok og havde mad med til os i aftes - fragtet i termokasse i toget. Han havde lavet nytårsmad og tog fra til os. Så vi fik det samme som jer:
FORRET - Jordskokkebisque
Anrettet med plukket krabbekød, æblepuré, syltede skalotteløg, ristede hasselnødder, friske krydderurter, rugbrødscrumble og hasselnøddeolie. Hertil friskbagt brød
HOVEDRET - Beef Wellington
Oksemørbrad pakket i butterdej med lufttørret skinke, trøffel, marksvampe og foie gras, hertil ristede kartofler, rødbeder, store kapers, balsamicoglace, peberbacon, frisk salvie, trøffelsauce og syltede gule beder
DESSERT - Friskbagt Blåbærmazarin
Lagt på en creme af økologisk cremefraiche og vanilje og anrettet med syltede blåbær, hvid chokolade og rød syre.
1
Donna Martin Graduates!
- Ado
- Indlæg: 13002
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3538
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55901
- Kontakt:
Re: Menu til nytårsaften?
Og her er wellingtonen. For fanden, det smagte godt.
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Donna Martin Graduates!