Tråden til de små spørgsmål

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2157
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 196
Likede indlæg: 2355

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 21. dec 2015, 11:14

Jeg har et spørgsmål vedr. hjemmelavet dressing; hvad kan man putte i i stedet for eddike? Der skal allerede olivenolie i, så det kan jeg ikke bare bruge.
0
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
HappyPaww
Indlæg: 2409
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 315
Likede indlæg: 5577

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. dec 2015, 11:41

Badesandalen skrev:Jeg har et spørgsmål vedr. hjemmelavet dressing; hvad kan man putte i i stedet for eddike? Der skal allerede olivenolie i, så det kan jeg ikke bare bruge.

Det kommer da an på både salaten og dressingen (der findes jo både creme fraiche/yoghurt baserede, olie/edike baserede osv ;) :D

Men går ud fra at det er en vinaigrette-agtig ting du laver? Du skal have en form for syre, hvis du ikke har en eddike - så i det tilfælde ville jeg bruge citronsaft.

2 dele olivenoilie til 1 del citronsaft og så krydre med salt og peber. Du kan også komme lidt sennep og/eller honning i, hvis det passer til salaten.
2
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2157
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 196
Likede indlæg: 2355

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Badesandalen » 21. dec 2015, 11:56

HappyPaww skrev:
Badesandalen skrev:Jeg har et spørgsmål vedr. hjemmelavet dressing; hvad kan man putte i i stedet for eddike? Der skal allerede olivenolie i, så det kan jeg ikke bare bruge.

Det kommer da an på både salaten og dressingen (der findes jo både creme fraiche/yoghurt baserede, olie/edike baserede osv ;) :D

Men går ud fra at det er en vinaigrette-agtig ting du laver? Du skal have en form for syre, hvis du ikke har en eddike - så i det tilfælde ville jeg bruge citronsaft.

2 dele olivenoilie til 1 del citronsaft og så krydre med salt og peber. Du kan også komme lidt sennep og/eller honning i, hvis det passer til salaten.


Ugh, selvfølgelig da. Så er det vist tydeligt hvor meget jeg ved om mad. :blush:
Det er en spidskålsalat med æbler og mandler. Citronsaft er perfekt, jeg elsker citroner. Mange tak! :worship:
2
"One of the pigeons turned out to be a pinecone."

Avatar: Mike Mitchell
HappyPaww
Indlæg: 2409
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 315
Likede indlæg: 5577

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 21. dec 2015, 12:13

Badesandalen skrev:
HappyPaww skrev:
Badesandalen skrev:Jeg har et spørgsmål vedr. hjemmelavet dressing; hvad kan man putte i i stedet for eddike? Der skal allerede olivenolie i, så det kan jeg ikke bare bruge.

Det kommer da an på både salaten og dressingen (der findes jo både creme fraiche/yoghurt baserede, olie/edike baserede osv ;) :D

Men går ud fra at det er en vinaigrette-agtig ting du laver? Du skal have en form for syre, hvis du ikke har en eddike - så i det tilfælde ville jeg bruge citronsaft.

2 dele olivenoilie til 1 del citronsaft og så krydre med salt og peber. Du kan også komme lidt sennep og/eller honning i, hvis det passer til salaten.


Ugh, selvfølgelig da. Så er det vist tydeligt hvor meget jeg ved om mad. :blush:
Det er en spidskålsalat med æbler og mandler. Citronsaft er perfekt, jeg elsker citroner. Mange tak! :worship:


Ja, jeg tror Citronen vil passe godt til spidskålssalaten. Og kom gerne en smule flydende honning i - det giver et godt modspil :)
3
HappyPaww
Indlæg: 2409
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 315
Likede indlæg: 5577

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf HappyPaww » 31. dec 2015, 07:26

Tog en svinemørbrad op ad fryseren tirsdag aften for at tø op til aftensmad til onsdag (vil skære i tynde slices til en Panang karry med kokosmælk). Men vi havde fået stor og sen frokost i går, så fik den aldrig lavet - og i dag skal vi jo have noget andet.

Karryen vil være god tømmermændsmad, men kan jeg lade kødet ligge råt i køleskabet til fredag, eller er det bedre at jeg laver retten her i dag og så lader stå på køl til i morgen i stedet for?
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 9700
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2084
Likede indlæg: 12027

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 31. dec 2015, 07:31

HappyPaww skrev:Tog en svinemørbrad op ad fryseren tirsdag aften for at tø op til aftensmad til onsdag (vil skære i tynde slices til en Panang karry med kokosmælk). Men vi havde fået stor og sen frokost i går, så fik den aldrig lavet - og i dag skal vi jo have noget andet.

Karryen vil være god tømmermændsmad, men kan jeg lade kødet ligge råt i køleskabet til fredag, eller er det bedre at jeg laver retten her i dag og så lader stå på køl til i morgen i stedet for?


Jeg ville lave den, og så sætte på køl, så får karryretten også tid til at trække, det bliver den bare bedre af.
3
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Tricolette
Indlæg: 895
Tilmeldt: 7. sep 2015, 09:58
Kort karma: 155
Geografisk sted: Himmerland
Likede indlæg: 1529

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Tricolette » 4. jan 2016, 12:07

Vi har en større mængde overskydende rød- og hvidvin fra nytårsaften.

Rødvin er der en hel flaske med skrueprop (som jo har været af og sat på igen)
Hvidvin er der lidt over 2 x ½ flaske tilbage (2 forskellige slags, begge også med skruelåg)

Men hvad skal jeg gøre ved det, og hvor længe kan det holde sig? :gruble:
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 4276
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 393
Likede indlæg: 5979

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 4. jan 2016, 13:32

Tricolette skrev:Vi har en større mængde overskydende rød- og hvidvin fra nytårsaften.

Rødvin er der en hel flaske med skrueprop (som jo har været af og sat på igen)
Hvidvin er der lidt over 2 x ½ flaske tilbage (2 forskellige slags, begge også med skruelåg)

Men hvad skal jeg gøre ved det, og hvor længe kan det holde sig? :gruble:


Vin der ikke drikkes med det samme, kan godt holde sig en uges tid i køleskabet. Ved man, at det nok ikke drikkes inden for den uge, kan man fryse den ned i isterningposer og bruge den i saucer.
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 7283
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 399
Likede indlæg: 7652

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Flora » 13. jan 2016, 14:18

Jeg tænker at lave brændende kærlighed i aften og har taget en pakke stegeflæsk ud af fryseren. Problemet er at der er 500 g i og så meget spiser jeg jo ikke. Så hvad gør jeg med resten?

Hvis jeg steger det og fryser det ned, er det så stadig sprødt når jeg tør det op igen? Eller hvis jeg steger det og lægger det på køl, er det så sprødt de næste par dage? Eller er det bedre at lade det ligge råt i køleskabet og så stege det i de kommende dage? Og hvor længe kan det i så fald tåle at ligge i køleren, når først pakken er åbnet?

Nogen erfaringer?
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 3320
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 233
Likede indlæg: 4601

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 13. jan 2016, 14:41

Er der nogen, der kan anbefale en god musserende vin at drikke til Afternoon Tea? Gerne en, der kan købes i et almindeligt supermarked (ikke Irma, da jeg bor i Jylland), og det behøver ikke at være en ægte champagne, da jeg ikke tror, at mine gæster er kendere nok til at sætte pris på det. Jeg drikker ikke selv alkohol og ved derfor intet om det, så det må gerne være en helt konkret anbefaling.

Måske har vores alvidende vin-orakel nogle input?
Wizzze skrev:Tag
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 4276
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 393
Likede indlæg: 5979

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Lemonella » 13. jan 2016, 14:52

sigge skrev:Er der nogen, der kan anbefale en god musserende vin at drikke til Afternoon Tea? Gerne en, der kan købes i et almindeligt supermarked (ikke Irma, da jeg bor i Jylland), og det behøver ikke at være en ægte champagne, da jeg ikke tror, at mine gæster er kendere nok til at sætte pris på det. Jeg drikker ikke selv alkohol og ved derfor intet om det, så det må gerne være en helt konkret anbefaling.

Måske har vores alvidende vin-orakel nogle input?
Wizzze skrev:Tag


Vi kan godt lide Mateus hvid- eller rosé vin. Den er let perlende og kan købes i Fakta. Den er tilpas billig til, at man kan nyde et par flasker eller tre uden, at belaste budgettet. :)
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 9700
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2084
Likede indlæg: 12027

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Wizzze » 13. jan 2016, 16:49

sigge skrev:Er der nogen, der kan anbefale en god musserende vin at drikke til Afternoon Tea? Gerne en, der kan købes i et almindeligt supermarked (ikke Irma, da jeg bor i Jylland), og det behøver ikke at være en ægte champagne, da jeg ikke tror, at mine gæster er kendere nok til at sætte pris på det. Jeg drikker ikke selv alkohol og ved derfor intet om det, så det må gerne være en helt konkret anbefaling.

Måske har vores alvidende vin-orakel nogle input?
Wizzze skrev:Tag


Hvad serverer du til afternoon tea? sandwiches, scones og kage??

En Asti, er udemærket til Afternoon Tea, Rema har en god en til 35-40kr.

Skal det være lidt mere specielt, så en Brachetto, som er en "rød Asti" meget frisk og boblende hindbær/jordbær brus.
Coop havde denne på tilbud til nytår, måske har de stadig nogen tilbage ude i butikkerne :gruble:

Billede

Er asti/brachetto lidt for sødt, så ville jeg gå efter den her: Beringer White Zinfandel
Billede
Der på trods af navnet ikke er hvid, men lyserød, det er meget tæt op af en lyserød Champagne, men koster ca. 1/4del. Kan som regel findes i Meny omkring 70-80kr.
2
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 3320
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 233
Likede indlæg: 4601

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf sigge » 14. jan 2016, 07:47

Wizzze skrev:
sigge skrev:Er der nogen, der kan anbefale en god musserende vin at drikke til Afternoon Tea? Gerne en, der kan købes i et almindeligt supermarked (ikke Irma, da jeg bor i Jylland), og det behøver ikke at være en ægte champagne, da jeg ikke tror, at mine gæster er kendere nok til at sætte pris på det. Jeg drikker ikke selv alkohol og ved derfor intet om det, så det må gerne være en helt konkret anbefaling.

Måske har vores alvidende vin-orakel nogle input?
Wizzze skrev:Tag


Hvad serverer du til afternoon tea? sandwiches, scones og kage??

En Asti, er udemærket til Afternoon Tea, Rema har en god en til 35-40kr.

Skal det være lidt mere specielt, så en Brachetto, som er en "rød Asti" meget frisk og boblende hindbær/jordbær brus.
Coop havde denne på tilbud til nytår, måske har de stadig nogen tilbage ude i butikkerne :gruble:

Billede

Er asti/brachetto lidt for sødt, så ville jeg gå efter den her: Beringer White Zinfandel
Billede
Der på trods af navnet ikke er hvid, men lyserød, det er meget tæt op af en lyserød Champagne, men koster ca. 1/4del. Kan som regel findes i Meny omkring 70-80kr.


Du er en guttermand, Wizzze, jeg vidste bare, man kunne regne med dig. :worship: Og ja, det er en traditionel afternoon tea med finger sandwiches, scones og kage. Lyserøde bobler vil være helt perfekt, da der kun kommer "damer".
0
Brugeravatar
Juki
Indlæg: 3911
Tilmeldt: 9. sep 2015, 20:26
Kort karma: 294
Likede indlæg: 4712

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf Juki » 18. jan 2016, 16:52

Jeg lavede tzatziki i fredags eller lørdags, kan det mon holde sig til i morgen?

Der er græsk yoghurt, drænet agurk og hvidløg i.

Edit: Holdbarheden på det græske yoghurt er ikke overskreddet, så vidt jeg husker.
0
Forarget kan man altid blive

I like big beards and I cannot lie
Billede
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 6804
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 758
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 11247

Re: Tråden til de små spørgsmål

Indlægaf LadyFox » 18. jan 2016, 16:55

Juki skrev:Jeg lavede tzatziki i fredags eller lørdags, kan det mon holde sig til i morgen?

Der er græsk yoghurt, drænet agurk og hvidløg i.

Edit: Holdbarheden på det græske yoghurt er ikke overskreddet, så vidt jeg husker.

Hvis det er opbevaret ordenligt vil jeg mene at det kan det sagtens.
1
We used to play pretend, give each other different names
We would build a rocket ship and then we'd fly it far away
Used to dream of outer space but now they're laughing at our face
Saying, "Wake up, you need to make money."

Tilbage til "Mad og drikke"