And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Jeg skulle egentlig have været til fødselsdag, men nu har jeg fået halsbetændelse - og så er det måske bare en god andledning til at gå i gang med julemaden tidligt.
0
Some men hunt for sport, others hunt for food. The only thing I’m hunting for, is an outfit that looks good…
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.
Hvordan får I plads i ovnen til alt det?
0
Don’t drink the Kool-Aid!
- Ado
- Indlæg: 12997
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3538
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55889
- Kontakt:
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Pandesteg skrev:Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.
Hvordan får I plads i ovnen til alt det?
Det gør vi ikke. Så jeg har taget gastrobakker og varmekasse med hjem fra jobbet. Så vi skal stege hele dagen i morgen og løbende putte det i varmekasse.
1
Donna Martin Graduates!
- DetSorteCirkus
- Indlæg: 21958
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
- Kort karma: 2515
- Likede indlæg: 59559
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Jeg overvejer lidt at købe Taffel-chips til i morgen
Det lå min mor meget på sinde, at man IKKE spiste chips til and (eller andet mad), men nu er der jo kun min far og mig tilbage, sååå...
Så må vi bare krydse fingre for, at det ikke går som i Mozarts "Don Juan", når den afdøde (og rasende) kommandant vender tilbage.
Det lå min mor meget på sinde, at man IKKE spiste chips til and (eller andet mad), men nu er der jo kun min far og mig tilbage, sååå...
Så må vi bare krydse fingre for, at det ikke går som i Mozarts "Don Juan", når den afdøde (og rasende) kommandant vender tilbage.
2
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Ado skrev:Pandesteg skrev:Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.
Hvordan får I plads i ovnen til alt det?
Det gør vi ikke. Så jeg har taget gastrobakker og varmekasse med hjem fra jobbet. Så vi skal stege hele dagen i morgen og løbende putte det i varmekasse.
Vi steger i dag, lader dem blive kolde over natten, så de er nemme at dele i stykker, og så i bradepander i ovnen penslet med andefedet, og med æble/svedske indmaden i hullerne mellem stykkerne, så får man et afslappet måltid, og alle får varm and/gås på samme tid, og eneste bekymring er om der er sovs nok (hint man kan aldrig få for meget sovs!)
0
Do as I say!
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Wizzze skrev:Ado skrev:Pandesteg skrev:Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.
Hvordan får I plads i ovnen til alt det?
Det gør vi ikke. Så jeg har taget gastrobakker og varmekasse med hjem fra jobbet. Så vi skal stege hele dagen i morgen og løbende putte det i varmekasse.
Vi steger i dag, lader dem blive kolde over natten, så de er nemme at dele i stykker, og så i bradepander i ovnen penslet med andefedet, og med æble/svedske indmaden i hullerne mellem stykkerne, så får man et afslappet måltid, og alle får varm and/gås på samme tid, og eneste bekymring er om der er sovs nok (hint man kan aldrig få for meget sovs!)
Fy opvarmet mad
Kan vitterlig ikke ret godt med fast kød der ikke er nystegt eller som det mindste så spises koldt
2
Tryk på *
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Spjaerten skrev:Wizzze skrev:Ado skrev:Pandesteg skrev:Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.
Hvordan får I plads i ovnen til alt det?
Det gør vi ikke. Så jeg har taget gastrobakker og varmekasse med hjem fra jobbet. Så vi skal stege hele dagen i morgen og løbende putte det i varmekasse.
Vi steger i dag, lader dem blive kolde over natten, så de er nemme at dele i stykker, og så i bradepander i ovnen penslet med andefedet, og med æble/svedske indmaden i hullerne mellem stykkerne, så får man et afslappet måltid, og alle får varm and/gås på samme tid, og eneste bekymring er om der er sovs nok (hint man kan aldrig få for meget sovs!)
Fy opvarmet mad
Kan vitterlig ikke ret godt med fast kød der ikke er nystegt eller som det mindste så spises koldt
Jeg har heller ikke haft held med genopvarmet and, synes det blev tørt og kedeligt. Men jeg kan jo have gjort det forkert.
0
Don’t drink the Kool-Aid!
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Tilly skrev:oOxXxOo skrev:Nej nej nej nej!!!!!!!!
Det er på ingen måde stuvet kål
Det er mere en tyk grødkonsistens. Det er kål der har fast struktur mættet i fløde og smør
Jeg er opvokset med at få det du beskriver ofte, det er en ret min Sønderjyske far er opvokset med og har bragt med sig ind i ægteskabet med min mor Min far kalder det "flødestuvet" hvidkål, så det er også det jeg kalder det.
Vi har oftest spist det til kålpølser og kartofler. Men jeg har også været til familiefester i Sønderjylland hvor det er blevet serveret som tilbehør til fx oksesteg.
Jeg kan i øvrigt ikke lide traditionel stuvet hvidkål, men jeg elsker den flødestuvede hvidkål Jeg havde nogle hårde år da jeg boede i Aalborg, for deroppe var det meget svært at finde supermarkeder der solgte hakket hvidkål på frost. Her i Herning er det heldigvis nemmere at opdrive
Det er lidt pudsigt hvordan man er vant til at kalde det noget forskelligt. Ved flødestuvet vil jeg forstå en sovs med fløde hvori der lår hvidkål.
Jeg kommer fra Sønderjylland og vi får det til juleaften eller som tilbehør til enten gldags oksesteg eller flæskesteg. Til nytår er det så grønlangkål som er præcis samme princip bare med grønkål nu får vi det bare 1 januar da alle andre vi holder nytår med hellere vil have et fint stykke kød m sovs og lækre kartofler til.
0
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Pandesteg skrev:Spjaerten skrev:Wizzze skrev:Ado skrev:Pandesteg skrev:Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.
Hvordan får I plads i ovnen til alt det?
Det gør vi ikke. Så jeg har taget gastrobakker og varmekasse med hjem fra jobbet. Så vi skal stege hele dagen i morgen og løbende putte det i varmekasse.
Vi steger i dag, lader dem blive kolde over natten, så de er nemme at dele i stykker, og så i bradepander i ovnen penslet med andefedet, og med æble/svedske indmaden i hullerne mellem stykkerne, så får man et afslappet måltid, og alle får varm and/gås på samme tid, og eneste bekymring er om der er sovs nok (hint man kan aldrig få for meget sovs!)
Fy opvarmet mad
Kan vitterlig ikke ret godt med fast kød der ikke er nystegt eller som det mindste så spises koldt
Jeg har heller ikke haft held med genopvarmet and, synes det blev tørt og kedeligt. Men jeg kan jo have gjort det forkert.
Der er nogle kloge hoveder der siger man skal langtidsstegt hvis man vil opvarme and igen. Det prøver vi i morgen (har købt en hel and til kæresten og mig så der er både til i dag og i morgen +rester måske
0
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Pandesteg skrev:Spjaerten skrev:Wizzze skrev:Ado skrev:Pandesteg skrev:Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.
Hvordan får I plads i ovnen til alt det?
Det gør vi ikke. Så jeg har taget gastrobakker og varmekasse med hjem fra jobbet. Så vi skal stege hele dagen i morgen og løbende putte det i varmekasse.
Vi steger i dag, lader dem blive kolde over natten, så de er nemme at dele i stykker, og så i bradepander i ovnen penslet med andefedet, og med æble/svedske indmaden i hullerne mellem stykkerne, så får man et afslappet måltid, og alle får varm and/gås på samme tid, og eneste bekymring er om der er sovs nok (hint man kan aldrig få for meget sovs!)
Fy opvarmet mad
Kan vitterlig ikke ret godt med fast kød der ikke er nystegt eller som det mindste så spises koldt
Jeg har heller ikke haft held med genopvarmet and, synes det blev tørt og kedeligt. Men jeg kan jo have gjort det forkert.
Anden skal ikke steges helt færdig, sådan 75-80% og så er det vigtigt at den får lov at stå og køle ned, og så aller vigtigst at den bliver smurt godt med andefedtet fra stegningen, efter deling i stykker, inden den varmes i ovnen igen, så tørrer den ikke ud, med forbliver fed og saftig. Og så skal den jo steges proppet med æbler og svesker, det holder jo også på fugt og smag.
4
Do as I say!
- Ado
- Indlæg: 12997
- Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
- Kort karma: 3538
- Geografisk sted: Korsbæk
- Likede indlæg: 55889
- Kontakt:
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Altså, alle restauranter, der serverer andesteg, har også stegt dem på forhånd. Det er meget normalt. Det er klart, at hvis man gennemsteger dyret og giver det et ekstra ordentligt varmedrøn dagen efter, så bliver det tørt og træls. Men så lader man jo bare være med at gøre det på den måde.
1
Donna Martin Graduates!
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
Vi kom til at tale om det over frokosten, er der stadig bagere tilbage, der tilbyder at stege folks ænder?
Eller er det fortid efter alle fik moderne køkkener?
Eller er det fortid efter alle fik moderne køkkener?
0
Do as I say!
- Anlewi
- Indlæg: 2611
- Tilmeldt: 21. maj 2016, 12:13
- Kort karma: 178
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Likede indlæg: 3908
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
I skal have and men først i morgen søndag.
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.
Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.
Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips
0
selvom man er tyk kan man godt have tynd mave
- Anlewi
- Indlæg: 2611
- Tilmeldt: 21. maj 2016, 12:13
- Kort karma: 178
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Likede indlæg: 3908
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
I skal have and men først i morgen søndag.
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.
Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.
Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips
0
selvom man er tyk kan man godt have tynd mave
- Anlewi
- Indlæg: 2611
- Tilmeldt: 21. maj 2016, 12:13
- Kort karma: 178
- Geografisk sted: Storkøbenhavn
- Likede indlæg: 3908
Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?
AstaPasta skrev:Anlewi skrev:I skal have and men først i morgen søndag.
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.
Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips
Hvad er en falsk and?
Det er denne opskrift fra klidmoster
http://klidmoster.dk/2010/12/den-falske ... d.html?m=1
0
selvom man er tyk kan man godt have tynd mave