Er du jaloux?

Her kan du snage løs i dine meddebattørers parforhold eller singleliv, og alt hvad der følger med.
Brugeravatar
Vixen
Indlæg: 1125
Tilmeldt: 16. aug 2015, 08:53
Kort karma: 306
Likede indlæg: 2468

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Vixen » 13. jan 2016, 19:21

Ja, en smule. Det er bestemt ikke noget, jeg er stolt af, og jeg er heldigvis i et meget kærligt parforhold, hvor jeg bestemt ikke mangler hverken bekræftelse, kærlighed eller omsorg. På dét punkt er jeg ekstremt forkælet.

Men jeg mærker stikket, hvis en flot pige er ude efter min kæreste. Jeg har kun en enkelt gang været ude for, at det var overlagt, og i det tilfælde var hendes opførsel var så ekstrem, at det var lidt svært at håndtere. Jeg oprettede en tråd på den gamle debat om det, fordi jeg kunne mærke, at det gik mig på, selvom min kæreste ikke gav mig nogen grund til det.

Men nej, jeg mener bestemt ikke, at kærlighed forudsætter ægte kærlighed; altså hvis man virkelig elsker nogen, så er man jaloux. De to har ikke noget med hinanden at gøre. Jeg er bare usikker på visse punkter. Og min kæreste elsker mig, men er slet ikke jaloux.

Problemet er, når man havner i en situation, hvor man bliver i tvivl om ens partners handlemønstre. Er han måske lidt på vej væk? Synes han virkelig, hun er spændende, eller ser jeg spøgelser? Er der risiko for, at jeg mister ham? Og den slags. Jeg er simpelthen så glad for, at det aldrig er aktuelt i mit parforhold. Det ville slide mig op. Jeg har slet ikke psyke til sådan noget.
2
What ain't no country I ever heard of. They speak English in What?
Brugeravatar
Selskabsdrankeren
Indlæg: 27
Tilmeldt: 30. dec 2015, 15:25
Kort karma: 18
Likede indlæg: 63

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Selskabsdrankeren » 13. jan 2016, 19:28

Nope. Det har aldrig ligget til mig.
0
Brugeravatar
Joe
Indlæg: 2202
Tilmeldt: 4. sep 2015, 19:03
Kort karma: 489
Likede indlæg: 7169

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Joe » 13. jan 2016, 19:57

Jeg kender seriøst ikke følelsen. Jeg tror helt klart det ville klæde mig, hvis jeg på et tidspunkt i mit liv havde prøvet at være jaloux, for det ville måske gøre mig mere tolerant overfor når andre er det.
Heldigvis har jeg i mit forhold ikke brug for at være mere tolerant. Min kæreste er nemlig heller ikke jaloux. Jeg kan så hilse og sige, han heller ikke har grund til at være det.
Det giver sgu også bare nogle sjovere samtaler, når man ikke behøver at holde detaljer om ens liv før hinanden hemmeligt. Eller at vi kan tale om, hvem I vores omgangskreds, der er lækre. Han har for øvrigt mange jokes, der handler om min slutty fortid. Det er helt okay.
1. Januar i år havde vi faktisk en samtale, der meget fint illustrerer det:
Mig: Jeg tror *indsæt navn på kærestens ven* prøvede at kysse mig.
Ham: Hahaha, stive stodder.
Vi har dog ikke noget i nærheden af et åbent forhold, og jeg tror at vores tillid også består i, at vi ved den anden kender grænsen. Vi kan danse med det modsatte køn, jeg kan sidde på skødet af en kollega til julefrokosten, han kan smide bukserne sammen med vennerne m/k (hvilket er ret relevant: I hans vennegruppe har de kraftedme aldrig bukser på, når de er fulde, og jeg har set flere af hans venners penisser) men vi kender grænsen, og overskrider den ikke.

Men ja, som sagt, jeg er virkelig lidt tolerant overfor jalousi, og det ville helt sikkert have gjort mig mere empatisk på det punkt, hvis jeg havde oplevet det. Ikke fordi jeg ikke kan sætte mig ind i, at det er opslidende, men samtidig kan den måde at være irrationel på gøre mig så vred, at mine tanker helt sikkert ville få 20 røde kort, hvis jeg skrev dem herinde. Forudsat at der selvfølgelig er tale om irrationelle handlinger, og ikke usikre tanker eller begrundet tvivl.
Men jeg har selv haft en kæreste, som jeg mistænker for at have tjekket mine beskeder mere, end jeg selv gjorde, og jeg kæmper i dag stadig med paranoia over at uvedkommende læser mine samtaler. Den eks vil så for øvrigt kunne fortælle en helt anden version af historien, hvor jeg er skurken, og sådan er der mange sider af samme sag.
1
... og simpelthen det bedste, der ku’ ske.
Brugeravatar
Badesandalen
Indlæg: 2388
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 206
Likede indlæg: 2692

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Badesandalen » 14. jan 2016, 06:08

LadyFox skrev:
Zombie skrev:
LadyFox skrev:
Zombie skrev:
LadyFox skrev:
Badesandalen skrev:Jeg er temmelig jaloux anlagt, men ikke romantisk. Forstået på den måde at det ikke rører mig hvis min mand bruger tid med andre kvinder eller noget i den dur, for det kan ikke undgås.


Hvis han derimod er ude og spise en stor, saftig steak uden mig... :genert:

Er det ikke mere misundelse, frem for jalousi? :)


Jalousi handler om mennesker. At være bange for, at nogen skal TAGE ens kæreste FRA én, eksempelvis.
Misundelse handler om ting. At andre FÅR noget, man selv gerne ville have.

Præcis?


Ja og nej.

Hvis du er jaloux på din kærestes bøf, er det fordi du er bange for at han har sex med bøffen.
Er du misundelig på din kærestes bøf, er det fordi du gerne selv vil spise bøffen.

Giver det mening? :D

Ja, og jeg håber da at det er sidst nævne der gør sig gældene i det her tilfælde :P


Det er det! :8:
0
"When you talk, it's so beautiful, it's like you're puking rainbows."
Brugeravatar
Q-beben
Indlæg: 668
Tilmeldt: 23. dec 2015, 11:23
Kort karma: 136
Likede indlæg: 2131

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Q-beben » 14. jan 2016, 09:49

Nej, slet ikke. Og jeg ved ikke hvorfor - men jeg tænker slet ikke i den retning.

Min kæreste er heller ikke jaloux. Og heldigvis - for jeg har engang været i et forhold med en, der var meget jaloux. Det var enormt belastende... og energidrænende :(
1
Mocca
Indlæg: 558
Tilmeldt: 23. sep 2015, 08:37
Kort karma: 31
Likede indlæg: 844

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Mocca » 14. jan 2016, 15:02

Nej, det er jeg ikke.
Mange mente, at jeg burde være det jævnligt, da jeg var gift.
Min mand var nemlig sådan en, der var enorm god til at snakke med en kvinde på en måde, så hun gik rundt med følelsen af 'Hold da op, Moccas mand er forelsket i mig'.
Og han elskede at snakke med kvinder, og søgte det altid, når vi var i forsamlinger, hvor der var både kvinder og mænd. Desuden har han altid været flink til at give en hjælpende hånd til noget praktisk, når det var en kvinde, der spurgte.
Noget, jeg blot drillede ham med og grinede lidt af.
Få gange stak jalousien sit grønne hoved kortvarigt frem. Det dunkede jeg mig selv lidt oven i hovedet med. Jeg vil IKKE bruge tid på den slags negative irrationelle følelser.

Desværre viste det sig så, at jeg skulle have lyttet til de gange, det grønne monster var der. Mit instinkt var nemlig bedre end jeg troede.

Så fremover ved jeg, at jeg er et meget lidt jaloux menneske. Så jeg skal lytte til, når følelsen sniger sig ind over mig.
Så er det tid for, at jeg skal revurdere mit forhold af den ene eller den anden grund...
0
Brugeravatar
Viskelæder
Indlæg: 4138
Tilmeldt: 26. dec 2015, 21:22
Kort karma: 1291
Likede indlæg: 9821

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Viskelæder » 14. jan 2016, 15:23

Jeg har det på samme måde, som Zombie og Anilara beskriver.

Jeg har været meget jaloux med en ekskæreste, som ikke var omsorgsfuld, ikke nærværende og også var mig utro. Jeg havde hele tiden en ubehagelig følelse i maven, og jeg var opmærksom på hans interaktion med det andet køn, og jeg var usikker konstant. Men det var der også en grund til. Jeg tror, det "bare" var det, jeg kunne mærke.
Med min kæreste efter ham, der var jeg aldrig jaloux. Og han var endda sindssygt lækker og et dejligt og godt menneske, så han var eftertragtet. Jeg følte mig ikke jaloux en eneste gang i 2 år, fordi vi havde et godt og sundt forhold med tillid.

Så jeg kan ikke svare ja eller nej. Det afhænger af forholdet og af tillid.
2
Grissebassen
Indlæg: 1285
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:42
Kort karma: 120
Likede indlæg: 1780

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Grissebassen » 14. jan 2016, 15:40

Jeg var slet ikke jaloux i mit forhold med min ekskæreste. Det mener jeg selv skyldtes, at jeg var helt sikker på, at han ville mig 100%, jeg følte mig værdsat, og jeg var slet ikke i tvivl om, hvor jeg havde ham. Hvis ikke disse tre kriterier gør sig gældende, kan jeg sagtens forestille mig, at jeg kunne blive jaloux. Så nej, jeg mener ikke, at man altid vil føle en eller anden form for jalousi.
0
Brugeravatar
achillaxedprune
Indlæg: 1847
Tilmeldt: 4. jan 2016, 18:38
Kort karma: 641
Likede indlæg: 4928

Re: Er du jaloux?

Indlægaf achillaxedprune » 14. jan 2016, 16:27

Ja, jeg kan godt blive det... Jeg begrænser dog ikke min mand pga. det.

Tidligere var jeg ikke, men i begge mine "længerevarende" forhold, har mine eks'er været mig utro. Det ødelagde temmelig meget, også selvom de forhold slet ikke kan sammenlignes med det forhold, jeg har nu. Men jeg kan da godt frygte, at han skulle dumme sig og ødelægge alt. Jeg er egentlig ikke så nervøs for, at min mand ikke vil være sammen med mig resten af hans liv... Men jeg kan godt være nervøs for, af han laver noget som gør, at jeg ikke vil være sammen med ham. Og det er dét jeg frygter....egentlig ikke at han vil forlade mig for en anden.

Anyway... Ja, jeg kan godt være nervøs, usikker og jaloux. Og det er egentlig noget pjat, jeg håber går over på et tidspunkt.
2
Hvis man vil behandle folk ens, skal man behandle dem forskelligt.
Citat: Ukendt morfar.
Brugeravatar
Moxy-lady
Indlæg: 3104
Tilmeldt: 11. aug 2015, 10:18
Kort karma: 676
Likede indlæg: 9359

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Moxy-lady » 14. jan 2016, 18:09

Jeg har været meget jaloux, som selvfølgelig har bundet i usikkerhed - og dårlige erfaringer med ekser der foretrak mig usikker (og godt kunne lide andre damer. Min eks har en gang givet sit nummer til en pige vi var til fest med, mens jeg var der og sad lige på den anden side af bordet!)

Men min kæreste havde, især da jeg lærte ham at kende, rigtig mange veninder. Bla. hans sidste eks. Han arbejder på en bar og stod absolut ikke bagerst i køen da der blev uddelt good looks (siger andre også - det er altså ikke kun mig :p ) Og han har aldrig nogen sinde været utro, så det var rigtig meget op af bakke at snakke om de her ting, især fordi nogle af hans veninder (*host* eksen *host*) i dén grad overskred grænser for hvad der imo var acceptabelt. Men vi snakkede meget om de her ting, og fandt til sidst fælles fodfæste ift. acceptabel opførsel. Og desuden så viste/viser han mig hver dag at han elsker mig og ikke vil være sammen med andre.

Så nu er jeg for det meste aldrig jaloux. Sender ham glad til hygge hos hans nuværende gode veninde, eller til sommerfest med overnatning sammen med den bar hvor han arbejder. Jeg véd at han vil mig og os, og det er nok, for han tricker ikke min usikkerhed, tværtimod opbygger han min selvtillid.

Med en anden kæreste ved jeg ikke om de her ting ville dukke op igen. Det ville nok komme an på forholdet og manden.
0
:dåne: baby Z 12.10.18 :dåne:
Brugeravatar
BlindfullyCool
Indlæg: 124
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:38
Kort karma: 41
Likede indlæg: 263

Re: Er du jaloux?

Indlægaf BlindfullyCool » 16. jan 2016, 10:40

Jeg har aldrig været jaloux anlagt og har faktisk engang fået påpeget dette "mærkværdige" fænomen af en ex, som mente, at mangel på jalousi måtte være lig med ligegyldighed :rulle: Jeg er nok mere typen, der stoler på folk indtil de giver mig en årsag til ikke at stole på dem længere og så lukker jeg bare døren efter mig. Og det er ikke fordi jeg ikke har været sammen med mænd, der svigtede eller var mig utro - det har jeg. Men det ligger bare ikke rigtig til mig at holde en ny mand op på andre mænds idiotier.

Jeg kan faktisk kun huske en enkelt periode i mit nuværende forhold på 10 år, hvor jeg blev usikker på, om min mand var lidt for interesseret i en af sine (dengang) veninder. Om det var tilfældet eller ej, fandt jeg aldrig ud af og jeg er ikke typen, der konfronterer med dette og hint uden at have en reel årsag til det. Det kan man jo så udlede en masse af, men eftersom vi stadig er sammen i dag og han slet ikke snakker med vedkommende mere, så er den lukket i min bog.
1
Brugeravatar
BlindfullyCool
Indlæg: 124
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:38
Kort karma: 41
Likede indlæg: 263

Re: Er du jaloux?

Indlægaf BlindfullyCool » 16. jan 2016, 10:46

Lemonella skrev:Jeg er ikke jaloux og har aldrig været det.
Min sidste eksmand mente jeg måske var følelseskold, for "alle kvinder var da jaloux".
Han testede mig ind imellem. Bl.a. ved, at fortælle om alle de kvinder han havde haft. Det sagde mig intet. De fleste over en vis alder har vel haft kærester.
Da han var mig utro, var det ikke jalousi jeg følte. Jeg havde mere ondt af hende han havde været sammen med, for hun var vist ret forelsket i ham. Jeg havde også ondt af hendes kæreste. Hans verden brød fuldstændig sammen.
Jeg havde det mest sådan lidt a la, sket er sket og lad os så komme videre.


Det kan jeg totalt genkende. Jeg har også været ude for, at nogle mænd mente, at de lige skulle fortælle mig om et eller andet med en anden kvinde for at se, om jeg reagerede. Og det gjorde jeg ikke - indsæt her noget om sten og glashuse :genert: - og det kunne virkelig gøre dem usikre :gruble:

Min mand talte især i starten nogle gange om hans ekser eller tidligere one-night-stands og der var faktisk flere gange, hvor jeg næsten fik ondt af den stakkels kvinde, som så gerne ville have været kærester med ham eller noget. Min mand bryder sig så til gengæld ikke om at høre om mit tidligere kærlighedsliv og det respekterer jeg så - næsten, i hvert fald. Jeg synes faktisk det er sundt for ham at vide, at bare fordi jeg har en historie, betyder det ikke, at jeg elsker ham mindre.
3
Brugeravatar
Santopia
Indlæg: 982
Tilmeldt: 3. jan 2016, 19:32
Kort karma: 102
Geografisk sted: Nørrebro
Likede indlæg: 954

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Santopia » 16. jan 2016, 22:29

Jeg kan satens blive jaloux, når jeg er i en usikker relation.
Jeg bliver meget, meget sjældent jaloux, når jeg er i en sikker relation.

Fx dater jeg en fyr nu, som jeg ikke helt ved, hvor jeg har, og der har jeg da indimellem været ret jaloux over nogle småting. Fx hvis en pige liker alle hans ting på fb, eller da han gentagende gange gik ud med en veninde, selvom han ikke havde tid til mig.

Da jeg sidst var i et forhold skrev min daværende sine fleste opgaver sammen med en pige, som han havde datet, og hvor de nåede at blive ret seriøse, og hvor hun vist i længere tid havde noget for ham. Det generede mig overhovedet ikke. Jeg vidste, det var mig han ville have, og desuden synes jeg hun virkede sød og som en god indflydelse på hans studie, så det skulle han endelig bare fortsætte med.

Så min jalousi bliver trigget af usikre relationer, og så kan jeg godt være ret meget på vagt overfor, om en fyr jeg har noget kørende med, kunne blive interesseret i andre. Det handler vist mest om, at jeg gerne vil beskytte mig selv. Ligeså snart jeg er tryg, så er jalousi så godt som ikke-eksisterende.
0
Brugeravatar
Panton
Indlæg: 1756
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:50
Kort karma: 270
Likede indlæg: 1569

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Panton » 17. jan 2016, 07:56

Det er et emne som kan bringe en ambivalent følelse frem i mig. For på den ene side er jeg ikke jaloux og på den anden side kan det komme ud af ingenting. Det handler for mig om hvordan jeg har det med mig selv, hvis jeg i perioder kan have isssues og deraf føle et mindreværd så har jalousien også tilbøjelighed til at vise sig.

For mig er det en følelse der helt klart har forbindelse til mit selvværd, for er det nede forstærkes det andet og omvendt. Det er en forfærdelig følelse og jeg hader den, heldigvis er det længe siden jeg sidst har haft den eftersom jeg er single :)
1
Winners never quit
Quitters never win
#Highdrinkingnofood#
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 10280
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1529
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 13922

Re: Er du jaloux?

Indlægaf Fru Sunshine » 17. jan 2016, 09:23

Panton skrev:Det er et emne som kan bringe en ambivalent følelse frem i mig. For på den ene side er jeg ikke jaloux og på den anden side kan det komme ud af ingenting. Det handler for mig om hvordan jeg har det med mig selv, hvis jeg i perioder kan have isssues og deraf føle et mindreværd så har jalousien også tilbøjelighed til at vise sig.

For mig er det en følelse der helt klart har forbindelse til mit selvværd, for er det nede forstærkes det andet og omvendt. Det er en forfærdelig følelse og jeg hader den, heldigvis er det længe siden jeg sidst har haft den eftersom jeg er single :)

Lige præcis.
Jeg stoler på min mand. Han giver mig tryghed og jeg er aldrig i tvivl om, hvor jeg har ham.
Jeg ved, at han vil mig og aldrig vil såre mig med vilje.

Men jeg kan ikke altid få ind i mit hoved, hvad den skønne, dejlige, søde, pæne mand dog vil med en som mig, og så bliver jeg lidt besidderisk, når hans beundrerinder kommer for tæt på.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.

Tilbage til "Forhold og sex"