Fyrst Eberhard skrev:Jeg har en kollega fra det mørke Nordjylland.
Her er han vokset op med forældre (og et helt samfund), der drak stærk "aftenkaffe". Altså en opkvikkende jyde-espresso lige inden dynen blev trukket op til hagen.
Udover det, er der åbenbart tale om folk der spiser "middag" som i aftensmad omkring kl. 15, får en bid brød lidt senere og så "espressoen" omkring sengetid.
Hvad går det ud på?
Bare for god ordens skyld og inden det begynder at regne med skældsord fra bla. Fru Sunshine, slår jeg lige den paraply op der hedder; oprigtig undren.
Ih tusind tak. Sådan en der bliver man da SLET ikke ked af at få i hovedet. (Ironi ikke bare kan være, men er anvendt.)
Jeg plejer faktisk at være ganske omgængelig, men gider ikke, når visse forsøger at proppe alle jyder ned i en kasse. I gider vel heller ikke, at man kalder hele Sjælland for København?
Jeg kan så forklare, at det måske var sådan en gang.
Middag er varm mad, og så er det egentlig lidt ligegyldigt om den bliver serveret midt på dagen eller som aftensmad (sidstnævnte er så det udtryk vi som regel anvender heroppe).
Det der kl. 15 måltid lyder ret norsk i mine ører, og er ikke noget, der sædvanligvis praktiseres rundt omkring. Måske var det sådan for mange år siden - og især på landet, hvor man mest kom ind til måltiderne.
Og vi fik gerne aftenskaffe i mit barndomshjem. Det var hyggeligt og kun derfor.
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.