ManicNinja skrev:Uuh, Wizzze - lyder sindssygt lækkert! Hvor køber man det dérsens Saar henne? Aldrig hørt om det ...
Den kan fåes hos flere online butikker, og i København kan den bl.a. findes i Torvehallerne.
Fandt lige denne online beskrivelse, utroligt den ikke allerede har erstattet peber, med alle de kvaliteter
"I kålretter dæmper den kållugten. Den letter fordøjelsen af tunge retter, og modvirker luft i maven. Den kan bruges til kødretter, fisk, salater, suppe, pølser, postejer, syltning, eddike og meget mere. Den er meget anvendelig som pebererstatning. Desuden bruges den i the m.m. Den fortjener at blive dyrket mere end den gør.
Medicinsk bliver den brugt mod fordøjelsebesvær, kolik, luft i maven, ved hoste og bronkitis, orm og som bakterie og svampehæmmende middel. Bladene lindrer ved bi og andre insektstik. Den har ry for at virke slankende.
Den æteriske olie af sar bruges i parfume. Den virker konserverende. Bier og andre insekter elsker blomsterne, og planten skulle efter sigende afskrække skadedyr hvis den dyrkes nær bla. bønner. Frøene har ry for at forhindre nærliggende frø i at spire.
Den hører til planten Merkur, øger potensen og giver psykisk kraft."
http://www.urtegartneriet.dk/Portraetter/Sar.htm