Hvorfor er slutshaming så vigtigt for kvinder?

Her kan du snage løs i dine meddebattørers parforhold eller singleliv, og alt hvad der følger med.
Slettet bruger
Likede indlæg: 6795

Re: Hvorfor er slutshaming så vigtigt for kvinder?

Indlægaf Slettet bruger » 26. jan 2016, 20:23

Joe skrev:
eks-Maupassant skrev:
Joe skrev:
eks-Maupassant skrev:Altså, man bliver jo bare trukket ind i en masse lort, der alligevel aldrig bliver bedre i din egen levetid.


Jeg er mægtigt glad for at ikke alle gennem verdenshistorien har tænkt som du, egentlig.


Det er jo mere indviklet end at "fuld fart frem, angreb" altid er det der virker bedst. Napoleon har jo nok erkendt det da han stod i metertykke snedriver i Rusland og var ved at fryse røven af.

Man kan jo se på det på mange måder.

Nogen gange er det vigtigt at bekæmpe ting, det er f.eks. når man ikke har andre valg, eller hvis man kan se man kan vinde hurtigt.

Andre gange må man sande man bare bliver trukket ind i en uendelig konflikt der ikke bliver vundet så lagt øjet rækker.


Jeg synes at den er en helt ufatteligt egoistisk (og doven) holdning, at man ikke skal kæmpe en kamp, bare fordi man ikke kan se, at man kan vinde den hurtigt.
Personligt tror jeg så heller ikke at det er en tabt kamp på forhånd.

Personligt render jeg sådan set heller ikke rundt med bannere på strøget eller lignende. Jeg tager blot diskussionen, når jeg møder det.
Er det ikke også det, det billede du lagde ind siger? At vrede som man holder inde, er som at drikke gift og vente på modstanderen dør? Derfor holder jeg det jo ikke inde, men giver udtryk for det, og fortæller folk, når de overskrider grænsen.


Tjow, et eksempel.

Var en gang med til en fejring af en begivenhed i vennekredsen, hvor der var taget en masse EU-flag med til den fejrede person, fordi hun var meget glad for EU. Der kommer så en fyr hen og vil snakke, og begynder at hate på EU, sådan på en konspirationsagtig måde. Det ødelagde ganske den festlige stemning, fordi han sad og bralrede om om dit og dat med EU.

Så hvis man havde taget en diskussion med ham havde vi skullet bruge en masse tid på det, og så ville festen pretty much gå med det. I stedet for sagde jeg bare til ham at vi ikke gad ham og gå venligst. Så det var fixet på 10 sekunder og festen var reddet, og han var glemt på 2 minutter, og det synes jeg var bedre end at tage en dialog med ham. Især fordi dialog med konspirationsmennesker som sådan er en umulig ting :) Jeg ændrede jo intet på hans synspunkter, men det var nu vigtigere for mig at flytte ham og hans synspunkter et andet sted hen end vores fest.
0
Brugeravatar
Novella
Indlæg: 1949
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:21
Kort karma: 487
Likede indlæg: 5502

Re: Hvorfor er slutshaming så vigtigt for kvinder?

Indlægaf Novella » 26. jan 2016, 22:37

Jeg må ærligt talt også indrømme, at det rager mig utroligt lidt, hvad andre mennesker mener om mit sexliv. Hvis en eller anden mener, at jeg ikke er konemateriale fordi jeg har knaldet over 20 (og dét har jeg...), er det virkelig hans tab. Jeg skænker ikke en tanke, om jeg er mere eller mindre i spil til et forhold, for jeg er ganske uinteresseret i at være i forhold med mænd, der vil have pæne piger. Gud hvor må de være kedelige i sengen. Og spise bønnepostej og drikke danskvand.

Men - if you tolerate this, then your children will be next. Ingen halvhjerne skal fortælle mine piger, at de er klamme og frastødende sædcontainere. Eller mine veninder. Eller andre vidunderlige kvinder. Hvad fanden bilder man sig egentlig ind overhovedet at tænke sådan. Det svarer sgu til at tænke klamme niggersvin om et sort menneske.

Jeg kan love jer for, at jeg er blevet fyldt med sæd de sidste 20 år. Litervis. Det har løbet ned ad lårene på mig, klistret på mine lagner og i mine trusser og alle mulige andre steder. Men det har sjovt nok været mine kæresters. De der 3-4 stykker, jeg har været kærester med i tidens løb. Det er vel totalt 1000-1500 samlejer hen over årene, hvor de øvrige har brillieret med 1-10 bidrag hver (med gummi). Spermcontainer? Ikke mens jeg var single, da.
4
Brugeravatar
Precaseptica
Indlæg: 827
Tilmeldt: 27. aug 2015, 10:07
Kort karma: 195
Likede indlæg: 1815

Re: Hvorfor er slutshaming så vigtigt for kvinder?

Indlægaf Precaseptica » 31. jan 2016, 09:03

Vi trænger gevaldigt til at hæve os over den her liberale ideal-kultur i samtaler om bløde værdier. Medmindre vi taler om en specifikt case, så tror folk faktisk, at deres egne anekdoter kan modvise gigantiske emner indenfor sociodynamik. Det er ligegyldigt, at nogen få kan være helt ligeglade med hvad andre tænker om dem. Det er i høj grad asocialt, at de stemmer, der taler for at man bare lader det være og tænker på noget andet, tror at verden rent faktisk er sådan. Det er ikke meget kløgtigere argumentation, end når jeg hører ældre mennesker råbe op om at stress er et påfund fordi unge mennesker i dag ikke gider lave noget. "Den der følelse du har i maven? Den kan du ignorere. Det gjorde jeg og det virkede fint."

Den attitude at man kan være ligeglad med hvad andre synes om én er dybt uanvendelig for langt de fleste mennesker verden over. For det kan man ikke. Måske kan man i storbyerne i højere grad end andre steder. Måske kan man i Danmark i højere grad end andre steder. Måske i Europa i højere grad osv. Men faktum er, at for LANGT de fleste mennesker på kloden, så er social status en ikke-uvæsentlig ting at gå op i.

Så tilbage til spørgsmålet om slutshaming...

Personligt håber jeg at vi ser det dø. Helst ved at kvinder bare stopper med at deltage i det. Den der hakkeorden og sparken nedad er enormt handicappende for den sidste del af kvindefrigørelsen, som vi i det store hele mangler. Slutshaming generelt kobler sig på ideen om at man kan være en ærbar kvinde. Der findes et ideal et sted i fantasien, og hvis bare man ærer sin far og sin mand nok, så kan man nå dertil og blive hele verdens prinsesse.

En ting der dog besværliggører oprydningen i det her, er dog at mange kvinder stadig efterspørger de mænd, som deltager i at motivere det her kulturelle fænomen. Alle burde være ved at kløjs over at høre sætningen: "Jamen jeg skal nok bare bruge en mand, der kan sætte mig på plads ind imellem". Det hele drejer sig om et syn på kvinder, som værende delt op i første- og andenrangs mennesker.

Og hvis ikke jeg har været kontroversiel nok på nuværende tidspunkt, så vil jeg tilføje, at på mange måder ser jeg også tørklædet som tilføjende til denne myte om "ordentlige kvinder". Det er direkte skiltning med, at her kan man forvente sig en ordentlig ærbar kvinde - til forskel for de andre.
3
Brugeravatar
BlueBunny
Indlæg: 2143
Tilmeldt: 17. aug 2015, 16:54
Kort karma: 232
Likede indlæg: 4495

Re: Hvorfor er slutshaming så vigtigt for kvinder?

Indlægaf BlueBunny » 31. jan 2016, 11:04

Slutshaming er ikke et ord jeg har hørt ført. Men det er da rigtigt at fænomenet eksisterer. Jeg har svært ved at forstå nogen kan se så let på sex at de kan dyrke det med hvem som helst, hvor som helst og når som helst. Det gælder for begge køn. Jeg shamer dem ikke, og opfatter dem ikke som "sluts". Jeg er bare anderledes.

Her på debatten synes jeg nærmest folk falder over hinanden for at fortælle hvor loose de er. At sex er sex og naturlige behov. Så hvis noget er slutshaming, så eksisterer "frigidshaming" også. At hvis du har været "sent" ude, og ikke dyrket sex med mange, så er man kedelig leverpostej der ikke får det fulde ud af livet.

Shaming er grimt. Ofte mangel på indsigt. Manglende selvværd. Et behov for at undertrykke andre for at bekræfte man selv gør det rette. Skidt.

(Indlægget er ikke rettet til nogen specifikt, bare en hurtig reflektion)
2
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 10423
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 2653
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 26041

Re: Hvorfor er slutshaming så vigtigt for kvinder?

Indlægaf kidkomb » 31. jan 2016, 11:38

BlueBunny skrev:Slutshaming er ikke et ord jeg har hørt ført. Men det er da rigtigt at fænomenet eksisterer. Jeg har svært ved at forstå nogen kan se så let på sex at de kan dyrke det med hvem som helst, hvor som helst og når som helst. Det gælder for begge køn. Jeg shamer dem ikke, og opfatter dem ikke som "sluts". Jeg er bare anderledes.

Her på debatten synes jeg nærmest folk falder over hinanden for at fortælle hvor loose de er. At sex er sex og naturlige behov. Så hvis noget er slutshaming, så eksisterer "frigidshaming" også. At hvis du har været "sent" ude, og ikke dyrket sex med mange, så er man kedelig leverpostej der ikke får det fulde ud af livet.

Shaming er grimt. Ofte mangel på indsigt. Manglende selvværd. Et behov for at undertrykke andre for at bekræfte man selv gør det rette. Skidt.

(Indlægget er ikke rettet til nogen specifikt, bare en hurtig reflektion)

Rigtig god pointe. Jeg forsøgte at forme et indlæg i mit morgenhovede og det blev bare rod.
Dét her var een af de ting jeg gerne ville sige, så tak :banan:
2
Min yndlingsstilling er søstjernen.

Tilbage til "Forhold og sex"