Salt og Peber - er det bare, eller ?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Danseprinsesse
Indlæg: 1270
Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
Kort karma: 286
Likede indlæg: 2124

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Danseprinsesse » 8. nov 2015, 18:51

Til madlavning bruger vi noget meget groft havsalt, som vi plejer at købe i Frankrig, hvor det koster noget mindre. Samme type salt har vi også i saltkværnen, alm. groft salt er for fint til kværnen, synes jeg.

På bordet bruger vi flagesalt, oftest fra Maldon. Jeg elsker både konsistensen og smagen.

Peber er primært sorte peberkværn, som kværnes, nogle gange også de røde eller en blanding.

Jeg kunne ikke drømme om at købe stødt peber, og jeg køber heller aldrig almindeligt fint salt. Jeg tager faktisk gerne mine egne kværne med, hvis jeg skal lave mad et sted, hvor jeg ved, de kun har stødt peber/fint salt.
0
Brugeravatar
kidkomb
Indlæg: 4594
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:31
Kort karma: 1152
Geografisk sted: Ude med riven
Likede indlæg: 9743

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf kidkomb » 8. nov 2015, 19:05

Jeg kan ikke med fint salt. Det er som om saltsmagen bliver sær og der er 2 små saltkorn mellem smagsløs og oversaltet. Kan ikke arbejde med det.
Jeg bruger groft havsalt eller himalaya. Jeg bilder mig ind, at jeg kan smage forskel.
Jeg bruger kun sorte peberkorn, jeg kan ikke lide de hvide og røde. For meget stærk, for lidt smag.
Vi ejer ikke malet peber.
0
Walk tall and cry with dignity.
Jeg gider ikke engang.
Give free love.
Brugeravatar
Animi
Indlæg: 2660
Tilmeldt: 24. okt 2015, 14:47
Kort karma: 313
Likede indlæg: 5789

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Animi » 8. nov 2015, 20:48

Jeg køber bare det billige grove salt og billigt stødt peber. Kan ikke lide peberkorn som man selv skal kværne.
0
You know what the issue is with this world? Everyone wants a magical solution to their problem, and everyone refuses to believe in magic.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7855
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9265

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Fru Sunshine » 8. nov 2015, 22:22

Sustentaculum skrev:Nu er i mange der bruger Maldon salt, kan jeg se :) - Hvorfor? Er det mig der er tosset når jeg ikke kan smage forskellen? Eller betaler man for flagerne? Jeg tror ikke rigtig jeg forstår det. :P

Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage forskel.
Det er i hvert fald mere drøjt i brug end fint salt, som jeg har yderst svært ved at dosere.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
lillebjoern
Indlæg: 1414
Tilmeldt: 13. aug 2015, 15:39
Kort karma: 197
Likede indlæg: 1986

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf lillebjoern » 8. nov 2015, 22:28

Hvordan er det, I kan smage forskel på salt? Salt er vel bare... salt? :genert: Peber kan jeg sådan set godt forstå, for der er rent markant forskel i styrken, men er der også det i salt?
0
If you love something, set it free. Unless it’s a tiger.
:danse:
Brugeravatar
egernunge
Indlæg: 392
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:01
Kort karma: 58
Likede indlæg: 410

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf egernunge » 9. nov 2015, 01:14

Fru Sunshine skrev:Peber kan jeg bedst lide friskkværnet, men da vores kværn er død, bliver det færdigmalet for tiden.


I Kiwi kan man få hel peber i et alm. krydderiglas, der har en indbygget kværn. Det koster 6 kr, eller noget i den retning. Bare et tip :)

---

Det er også det peber, jeg selv bruger, men faktisk bruger jeg ikke ret meget peber i min madlavning. Jeg krydrer som oftest med spidskommen i stedet.

Salt er bare helt amindeligt, fint salt af den billigste slags.
1
Brugeravatar
FruDulle
Indlæg: 2704
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:48
Kort karma: 618
Likede indlæg: 3486

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf FruDulle » 9. nov 2015, 02:24

Vi bruger maldon til fingersalt, rock salt - ved ikke hvad det hedder i dk egentlig, til kværnen både den på bordet og til madlavning. Men jeg hader fingersalt med mindre at det bare lige er os selv. Flere folk der skal røre ved noget jeg skal have i min mad...nej tak. Jeg har nogle bittesmå salt kar jeg sætter ved hver anden tallerken når vi har gæster.

Peber bruger vi sort hel peber i kværn og har også en kværn med hvid. Vi har 5 kværne i alt her i i huset :D 2 til bordet med rock salt og peber og 3 i køkkenet med hhv. sort og hvid peber og rock salt.
1
Whatever
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 1720
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 240
Likede indlæg: 2524
Kontakt:

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Annione » 9. nov 2015, 02:36

Maldon salt og hele peberkorn i kværnen. Gerne røde peberkorn blandet mellem de sorte.
Det andet gider jeg ikke :-D
0
At rejse er at leve :love2:
Brugeravatar
Sustentaculum
Indlæg: 54
Tilmeldt: 27. aug 2015, 16:53
Kort karma: 1
Likede indlæg: 68

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Sustentaculum » 9. nov 2015, 04:57

Fru Sunshine skrev:
Sustentaculum skrev:Nu er i mange der bruger Maldon salt, kan jeg se :) - Hvorfor? Er det mig der er tosset når jeg ikke kan smage forskellen? Eller betaler man for flagerne? Jeg tror ikke rigtig jeg forstår det. :P

Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage forskel.
Det er i hvert fald mere drøjt i brug end fint salt, som jeg har yderst svært ved at dosere.


Som i at det smager kraftigere af salt? Eller hvordan?
Jeg kan heller ikke finde ud af at bruge fint salt, jeg synes der skal helt vildt meget i før det batter! Nej, i min optil er det eneste det duer til, popcorn!
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7855
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9265

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Fru Sunshine » 9. nov 2015, 09:55

Sustentaculum skrev:
Fru Sunshine skrev:
Sustentaculum skrev:Nu er i mange der bruger Maldon salt, kan jeg se :) - Hvorfor? Er det mig der er tosset når jeg ikke kan smage forskellen? Eller betaler man for flagerne? Jeg tror ikke rigtig jeg forstår det. :P

Jeg bilder mig i hvert fald ind, at jeg kan smage forskel.
Det er i hvert fald mere drøjt i brug end fint salt, som jeg har yderst svært ved at dosere.


Som i at det smager kraftigere af salt? Eller hvordan?
Jeg kan heller ikke finde ud af at bruge fint salt, jeg synes der skal helt vildt meget i før det batter! Nej, i min optil er det eneste det duer til, popcorn!

Det smager af mere, så der skal ikke bruges så meget.
Smagen er så lidt anderledes end almindeligt salt. Mere hav-agtig.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7855
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9265

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Fru Sunshine » 9. nov 2015, 10:00

egernunge skrev:
Fru Sunshine skrev:Peber kan jeg bedst lide friskkværnet, men da vores kværn er død, bliver det færdigmalet for tiden.


I Kiwi kan man få hel peber i et alm. krydderiglas, der har en indbygget kværn. Det koster 6 kr, eller noget i den retning. Bare et tip :)

---

Det er også det peber, jeg selv bruger, men faktisk bruger jeg ikke ret meget peber i min madlavning. Jeg krydrer som oftest med spidskommen i stedet.

Salt er bare helt amindeligt, fint salt af den billigste slags.

Sådan en har vi også med blandede peberkorn. Den er bare lidt dyr - og vi har ingen Kiwi i nærheden, så jeg må på jagt.

Og så har jeg skrevet peberkværne på fællesjuleønskesedlen. Der var da noget at ønske sig ud over kogebøger :lol:
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
DD_81
Indlæg: 2021
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 328
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 3278

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf DD_81 » 9. nov 2015, 10:07

jeg er på det alm. billige køkkensalt, - i den grove version, og ditto det billige peber, - det skal dog være peberkorn så det er frisk kværnet.
0
- tid til nyt debatnavn, - tidligere Dirtydancing, voksede fra det for læææænge siden ;)
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 2501
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 251
Likede indlæg: 3586

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Lemonella » 9. nov 2015, 10:27

Jeg bruger ikke ret meget salt, men skal der salt i en ret, bliver det flagesalt. Det er også det der er i min saltkværn.
Peber er jeg ret glad for. Det skal bare være friskkværnet. Jeg bruger en del hvidløgs- og citronpeber. Det smager fint i mange retter.
Jeg hsr en peberkværn med almindelig grov peber i og en med en blanding af sort, hvid, rosen og madagaskarpeber. En god blanding der bliver brugt til mange ting. Smager dejligt på en æggemad.
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Vaginetta
Indlæg: 109
Tilmeldt: 23. sep 2015, 21:28
Kort karma: 4
Likede indlæg: 165

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Vaginetta » 10. nov 2015, 15:23

Præ-kværnet peber fra pose smager af gammel skuffe og dårlig kantine, så der bruger jeg udelukkende friskkværnet.

Salt er bare salt for mig, så der bruger jeg det billigste jeg kan komme i nærheden af. Jeg synes det er noget krukkeri at give 400 kr/kg. for et eller andet fimset sydesalt som nogle marketingsfolk har designet en smuk etiket til og givet en historie. Det gør ingen forskel for mine smagsløg. Så hellere bruge pengene på krydderier af høj kvalitet. Det eneste der gør en forskel for mig er udformningen (groft salt er lækkert på pomfritter, flagesalt er lækkert på en rugbrødsmad osv.).
1
Rakel
Indlæg: 3009
Tilmeldt: 13. aug 2015, 20:27
Kort karma: 424
Likede indlæg: 3130

Re: Salt og Peber - er det bare, eller ?

Indlægaf Rakel » 10. nov 2015, 18:28

Vi bruger ikke meget salt, men vi har Læsø salt, Maldon salt, bjergsalt og fint/groft køkkensalt. Overdrivelse fremmer forståelsen.

Peber har vi hvid/sort at kværne.
0

Tilbage til "Mad og drikke"