Risalamande-gate

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2950
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 948
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 10189
Kontakt:

Risalamande-gate

Indlægaf Ado » 8. nov 2015, 17:54

Hvad så...hvordan laver I den?

Er det helt traditionelt eller er der nogle afstikkere i blandt os, som ikke putter mandler i? Som tilsætter mandelessens? Husblas? Portvin? Eller som dropper kirsebærsovsen og erstatter den med karamelsovs?

Kom frit frem. :slem:
0
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
icelady
Moderator
Indlæg: 7297
Tilmeldt: 12. aug 2015, 06:56
Kort karma: 661
Geografisk sted: Randers
Likede indlæg: 12776

Re: Risalamande-gate

Indlægaf icelady » 8. nov 2015, 18:02

Lavet på hjemmelavet risengrød, med hakkede mandler, vanillesukker og en rætti god portion flødeskum. :love:

Og uden kirsebærsovs...eller anden sovs, for den sags skyld.
1
....

“I do not see why man should not be as cruel as nature” -A. Hitler
Brugeravatar
Tibbler
Indlæg: 1974
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 101
Likede indlæg: 2732

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Tibbler » 8. nov 2015, 18:02

Den skal bare være fuldstændig traditionel.

Jeg foretrækker i øvrigt kirsebærsovsen uden de hele kirsebær - så jeg er en af de slemme mennesker der "fisker" :genert:

Vi har også altid disse dessertkirsebær på bordet, men dem bryder jeg mig absolut ikke om :tie:

Billede
0
Brugeravatar
Sustentaculum
Indlæg: 165
Tilmeldt: 27. aug 2015, 16:53
Kort karma: 12
Likede indlæg: 163

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Sustentaculum » 8. nov 2015, 18:03

Risengrød tilberedes under dynen dagen før, koges med vaniliestang og sødmælk. Røres op med flødeskum og tonsvis af hakkede mandler. Ellers bare helt almindelig kirsebærsovs. Vi er splittede i familien, så vi har både kold og varm på bordet. Jeg foretrækker varm :D Min datters oldemor kører karamelsovs stilen, det virker egentlig også fint - det er bare lidt.. forkert :D
2
Brugeravatar
Whoosh
Indlæg: 2159
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2956

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Whoosh » 8. nov 2015, 18:09

I mit køkken fucker man ikke med risalamande. :D

Grøden bliver kogt med grødris, jeg kan ikke lide minutris.
Jeg bruger sødmælk, salt, sukker og vaniljestang.

Flødeskum, og rigeligt med hakkede mandler.
Og kirsebærsauce til.
Det vildeste var vist det år, hvor jeg kom til at købe et glas kirsebærsauce, hvor det der var lidt rom i. Det var okay.

Der skal hverken citronskal eller andet halløj i min risalamande.

Jeg vil vædde med der kommer en opskrift i et dameblad på risalamande "med et tvist af lakrids".
Du kan få et tvist i dine patter.... :D
14
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2950
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 948
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 10189
Kontakt:

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Ado » 8. nov 2015, 18:09

Tibbler skrev:Den skal bare være fuldstændig traditionel.

Jeg foretrækker i øvrigt kirsebærsovsen uden de hele kirsebær - så jeg er en af de slemme mennesker der "fisker" :genert:

Vi har også altid disse dessertkirsebær på bordet, men dem bryder jeg mig absolut ikke om :tie:

Billede

Uhm! Amarena kirsebær. :love:
2
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 8294
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1738
Likede indlæg: 9918

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Wizzze » 8. nov 2015, 18:11

Helt traditionelt, risengrød, flødeskum, hakkede mandler (plus en hel :D), udskrabet vaniljestang.
Og så kirsebær sovs, vi har også prøvet jordbærsovs, det var ok, men kun noget der skal bruges for variation, ligeså med revet chokolade.
Portvinen skal kun nydes som tilbehør ikke som del af retten.
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2950
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 948
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 10189
Kontakt:

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Ado » 8. nov 2015, 18:12

Lakrids i risalamande burde udløse en udvisning af Danmark!

Her koger jeg også bare grøden med alm. grødris, sødmælk og en flækket vanillestang. (Død over minutris! :sur: ) Masser af hakkede mandler, lidt sukker blandet med vanillekorn og fløde, der er pisket luftigt og ikke stiv-træls. Og kirsebærsauce.
3
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 6332
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 347
Likede indlæg: 6164

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Flora » 8. nov 2015, 18:14

Jeg har en helt særlig måde at lave den på :fløjt: .

Jeg går ned i Netto og tager sådan en her ned fra hylden:
Billede
Så betaler jeg for den og går hjem :genert:
9
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2950
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 948
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 10189
Kontakt:

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Ado » 8. nov 2015, 18:17

Flora skrev:Jeg har en helt særlig måde at lave den på :fløjt: .

Jeg går ned i Netto og tager sådan en her ned fra hylden:
Billede
Så betaler jeg for den og går hjem :genert:




Billede
8
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1867
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 295
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2472

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Pjeps » 8. nov 2015, 18:19

Risengrød kogt i kogepose med vanilliestang. Afkøles og tilsætter flødeskum, mere vanille og masser af hakkede mandler.

Serveres med kirsebærsovs, men det vil jeg ikke selv have på, den skal spise plain.
0
:ninja:
Brugeravatar
Madam Pomfrey
Indlæg: 2333
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 439
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 4295

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Madam Pomfrey » 8. nov 2015, 18:25

Koger grød, på sødmælk naturligvis, dagen før. Hvis vi spiser den til aften, sker oftest - for så er det RIGTIG jul! Så koges den almindeligt.

Ellers koger jeg den med vanillie stang i!

Og så skal den blandes op ned fløde, godt stift, og en god del fint hakket mandel.
Den serveres med lun kirsebær sauce til de der kan lide dette, ellers jordbær sauce eller en rød frugtsaft kogt op og tyknet. ( det har min mor med sig fra Norge, der er kirsebær sauce vist ikke helt normen )

Har smagt med karamelsauce og det var bestemt også godt, meeeen det duer ikke juleaften der skal det være traditionelt!
Senest rettet af Madam Pomfrey 8. nov 2015, 18:40, rettet i alt 1 gang.
1
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
HappyHippo
Indlæg: 710
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 58
Likede indlæg: 873

Re: Risalamande-gate

Indlægaf HappyHippo » 8. nov 2015, 18:26

Har prøver en version med græsk yoghurt ... Eller mandelessens. Hvad sker der for folk?

Jeg laver den klassiske version. Det vigtigste er faktisk at flødeskummen er pisket perfekt, alt for mange overpisker så desserten bliver grynet og skilt, ad.
1
HappyHippo
Indlæg: 710
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 58
Likede indlæg: 873

Re: Risalamande-gate

Indlægaf HappyHippo » 8. nov 2015, 18:27

Flora skrev:Jeg har en helt særlig måde at lave den på :fløjt: .

Jeg går ned i Netto og tager sådan en her ned fra hylden:
Billede
Så betaler jeg for den og går hjem :genert:


Hvis det absolut skal være er steff Houlbergs langt bedre (den i pølsen)
0
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1501
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 302
Likede indlæg: 1997

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Filipai » 8. nov 2015, 18:28

Altså jeg kan jo faktisk hverken lide mandler eller kirsebærsovs. Som det forkælede enebarn jeg er, så er der altid blevet serveret hakkede mandler ved siden af.
Idag er jeg blevet så voksen at jeg godt kan spise med mandler, hvis de er tilpas finthakkede. "Heldigvis" er der en mandelallergiger i min svigerfamilie, så der bliver alligevel taget fra.

Men altså ellers er den lavet på traditionel vis, med risengrød lavet på sødmælk, masser af fuldfed flødeskum og vanilie fra stang.
0

Tilbage til "Mad og drikke"