Risalamande-gate

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5733
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10270

Re: Risalamande-gate

Indlægaf DetSorteCirkus » 11. nov 2015, 07:02

JEG ER I CHOK!

Min veninde lavede i går risalamande for første gang i sit liv og fulgte derfor troligt opskriften bag på pakken med Pama grødris. Mere autoriseret bliver det næppe. Og så står der gudhjælpemig, at der evt. skal reven citronskal i! I en helt almindelig risalamande.
Tak for *beep*, Pama :sur:
1
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
Lull
Indlæg: 653
Tilmeldt: 1. sep 2015, 18:18
Kort karma: 68
Likede indlæg: 893

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Lull » 11. nov 2015, 08:54

I min familie kommer der et skud snaps i for lige at tage toppen af det fede - og kirsebærsaucen er smagt til med lidt sherry.

I min familie får man den hyggeligste juleaften, hvis alle er lidt halvsnaldrede! :deer:
0
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1697
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 117
Likede indlæg: 2145

Re: Risalamande-gate

Indlægaf sigge » 11. nov 2015, 09:30

DetSorteCirkus skrev:JEG ER I CHOK!

Min veninde lavede i går risalamande for første gang i sit liv og fulgte derfor troligt opskriften bag på pakken med Pama grødris. Mere autoriseret bliver det næppe. Og så står der gudhjælpemig, at der evt. skal reven citronskal i! I en helt almindelig risalamande.
Tak for *beep*, Pama :sur:


Nooooo! :ad!: Citronskal har da intet at gøre i en risalamande. Anbefal hende at bruge Karolines opskrift næste gang. Den er dejligt traditionel og holder hele vejen.
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5733
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10270

Re: Risalamande-gate

Indlægaf DetSorteCirkus » 11. nov 2015, 09:42

sigge skrev:
DetSorteCirkus skrev:JEG ER I CHOK!

Min veninde lavede i går risalamande for første gang i sit liv og fulgte derfor troligt opskriften bag på pakken med Pama grødris. Mere autoriseret bliver det næppe. Og så står der gudhjælpemig, at der evt. skal reven citronskal i! I en helt almindelig risalamande.
Tak for *beep*, Pama :sur:


Nooooo! :ad!: Citronskal har da intet at gøre i en risalamande. Anbefal hende at bruge Karolines opskrift næste gang. Den er dejligt traditionel og holder hele vejen.


Vi fik kirsebærsovs fra Isis til, fordi hendes kæreste er diabetiker. Sovsen smagte udmærket, men i selskab med citronskallen dannedes der en slags kemisk reaktion, som gav halsbrand.
Til sidst blev det ufrivilligt morsomt, at det hele gik så galt :D
1
Je suis un tableau noir.
Karkluden
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 247
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2394

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Karkluden » 11. nov 2015, 16:10

... Snaps i Risalamande? :lol:
Jeg er ikke særligt vild med risalamande. I dag tvang jeg 1,5 dl ned, fordi det kl 14 var det ENESTE min skoles kantine havde, og jeg skulle have noget mad til min antibiotika. ikke engang en bolle kunne man få.

Nå, men altså. Det kan da spises, men det er absolut ikke noget, jeg spiser. Heller ikke til julefrokoster og sådan.
Min mormor laver en version, der altid er blevet lavet sådan i både hendes og min morfars familier, hvor det er 2/3 flødeskum og 1/3 råcreme og så vendt med risengrød og megamange mandler. Den smager bedre end alle de der ækle ren-flødeskumsversioner, men det er stadig noget med 3 spskfulde juleaften for at glæde hende.
Men jeg forventer ikke andre desserter, jeg lader bare være.

Men jeg synes godt nok, at snap i lyder.. alternativt.
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2187
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 232
Likede indlæg: 2481

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Pandesteg » 11. nov 2015, 19:33

DetSorteCirkus skrev:
sigge skrev:
DetSorteCirkus skrev:JEG ER I CHOK!

Min veninde lavede i går risalamande for første gang i sit liv og fulgte derfor troligt opskriften bag på pakken med Pama grødris. Mere autoriseret bliver det næppe. Og så står der gudhjælpemig, at der evt. skal reven citronskal i! I en helt almindelig risalamande.
Tak for *beep*, Pama :sur:


Nooooo! :ad!: Citronskal har da intet at gøre i en risalamande. Anbefal hende at bruge Karolines opskrift næste gang. Den er dejligt traditionel og holder hele vejen.


Vi fik kirsebærsovs fra Isis til, fordi hendes kæreste er diabetiker. Sovsen smagte udmærket, men i selskab med citronskallen dannedes der en slags kemisk reaktion, som gav halsbrand.
Til sidst blev det ufrivilligt morsomt, at det hele gik så galt :D


Ved du hvor hun havde købt sovsen? Den leder jeg nemlig efter men har ikke set den i nogle af mine dagligvarebutikker.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
Lone
Indlæg: 260
Tilmeldt: 12. aug 2015, 14:25
Kort karma: 11
Likede indlæg: 199

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Lone » 11. nov 2015, 22:37

Pandesteg skrev:
DetSorteCirkus skrev:
sigge skrev:
DetSorteCirkus skrev:JEG ER I CHOK!

Min veninde lavede i går risalamande for første gang i sit liv og fulgte derfor troligt opskriften bag på pakken med Pama grødris. Mere autoriseret bliver det næppe. Og så står der gudhjælpemig, at der evt. skal reven citronskal i! I en helt almindelig risalamande.
Tak for *beep*, Pama :sur:


Nooooo! :ad!: Citronskal har da intet at gøre i en risalamande. Anbefal hende at bruge Karolines opskrift næste gang. Den er dejligt traditionel og holder hele vejen.


Vi fik kirsebærsovs fra Isis til, fordi hendes kæreste er diabetiker. Sovsen smagte udmærket, men i selskab med citronskallen dannedes der en slags kemisk reaktion, som gav halsbrand.
Til sidst blev det ufrivilligt morsomt, at det hele gik så galt :D


Ved du hvor hun havde købt sovsen? Den leder jeg nemlig efter men har ikke set den i nogle af mine dagligvarebutikker.



Isis kirsebærsovs har jeg set i Rema1000 i dag :-)
1
ninjabolette
Indlæg: 10
Tilmeldt: 13. sep 2015, 11:39
Kort karma: 1
Likede indlæg: 32

Re: Risalamande-gate

Indlægaf ninjabolette » 12. nov 2015, 04:39

Jeg elsker min mors risalamande og laver den på samme måde som hende: risengrød koges dagen før af letmælk og grødris og intet andet. Næste dag røres den rundt, så den er til at arbejde med, så skal der en masse grofthakkede mandler i, 1 tsk vanillesukker (ja, det smager bedre end med rigtig vanille i dette tilfælde) og flødeskum ( som skal piskes lige tilpas, meget vigtigt!) vendes forsigtigt i. Til sidst smager man til med sukker ( jeg har aldrig kommet mere end 1 spsk i). Der skal være omkring 70% risengrød og 30% flødeskum og det giver en dejlig fast konsistens.
Jeg får ofte risalamande, som er for sød, for splattet, for fed, indeholder for lidt mandler eller for meget vanille, og jeg kan ikke helt forstå, at det er sådan, andre kan lide gudespisen.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1566
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3439

Re: Risalamande-gate

Indlægaf HappyPaww » 15. nov 2015, 20:19

I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!



Det er jo afskyeligt :badr: Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler :tie: Blasfemi!!
2
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6085
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1156
Likede indlæg: 6803

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Wizzze » 15. nov 2015, 20:32

HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!



Det er jo afskyeligt :badr: Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler :tie: Blasfemi!!


Uden mandler, hvor er amande delen så henne, der er jo falsk varebetegnelsen! :evil:
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1566
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3439

Re: Risalamande-gate

Indlægaf HappyPaww » 15. nov 2015, 20:43

Måske er det risalamandens svar på rejeost :gruble:
0
Brugeravatar
Kyle
Indlæg: 151
Tilmeldt: 29. aug 2015, 18:30
Kort karma: 20
Likede indlæg: 148

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Kyle » 15. nov 2015, 20:46

HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!



Det er jo afskyeligt :badr: Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler :tie: Blasfemi!!

Jeg gjorde det samme i går. Efter et ordentlig læs mandler, lidt vanilie og et skvæt portvin var tilsat samgte den hæderligt.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1566
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3439

Re: Risalamande-gate

Indlægaf HappyPaww » 15. nov 2015, 21:12

Kyle skrev:
HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!



Det er jo afskyeligt :badr: Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler :tie: Blasfemi!!

Jeg gjorde det samme i går. Efter et ordentlig læs mandler, lidt vanilie og et skvæt portvin var tilsat samgte den hæderligt.


Der er også hele 10% ris og 1% mandler i skidtet :savl:
1
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6085
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1156
Likede indlæg: 6803

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Wizzze » 15. nov 2015, 22:24

HappyPaww skrev:
Kyle skrev:
HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!



Det er jo afskyeligt :badr: Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler :tie: Blasfemi!!

Jeg gjorde det samme i går. Efter et ordentlig læs mandler, lidt vanilie og et skvæt portvin var tilsat samgte den hæderligt.


Der er også hele 10% ris og 1% mandler i skidtet :savl:


Fandt den her :tie:

http://livsstil.tv2.dk/articlemad/id-46 ... mande.html
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Kyle
Indlæg: 151
Tilmeldt: 29. aug 2015, 18:30
Kort karma: 20
Likede indlæg: 148

Re: Risalamande-gate

Indlægaf Kyle » 16. nov 2015, 08:35

HappyPaww skrev:
Kyle skrev:
HappyPaww skrev:I mine søndagscravings har jeg købt Kløver risalamande efter den her tråd. OMG!!!



Det er jo afskyeligt :badr: Mærkeligt nærmest fromageagtigt i konsistensen, med alt for lidt ris og ingen mandler :tie: Blasfemi!!

Jeg gjorde det samme i går. Efter et ordentlig læs mandler, lidt vanilie og et skvæt portvin var tilsat samgte den hæderligt.


Der er også hele 10% ris og 1% mandler i skidtet :savl:

Jeg tænker heller ikke den ryger med hjem her igen. Hvis vi alligevel skal til at smutte og hakke mandler og tilsætte andre ting er der ikke megen fidus i det :tie:

Bortset fra det: var der virkelig mandler i :forvirret2:
1

Tilbage til "Mad og drikke"