Brunede kartofler-gate

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 3396
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1110
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 12693
Kontakt:

Brunede kartofler-gate

Indlægaf Ado » 10. nov 2015, 15:40

Ja ja, overskriften er vel vældig optimistisk. Men jeg fik bare flashback til en tråd engang på Jubii, hvor der var ret mange delte meninger om kunsten i at lave brunede kartofler.


Så hvad gør I? Eller, hvordan - burde jeg vel skrive.

Giver I kartoflerne en gang spray-tan med sovsekulør. (Det råd læste jeg engang i Ugebladet Hjemmet). Bruger I honning i stedet for sukker? Glaskartofler eller købekartofler?


Selv gør jeg det bare ret almindeligt: Sukker smeltes, smør tilsættes og kogte kolde kartofler tilsættes - og så får de lov til at stå og småhygge sig i lang tid ved svag varme, så smagen kan trænge ordentligt ind.
Hvis jeg er doven og hvis vi ikke skal have gæster, kan jeg godt finde på at købe et glas skodkartofler. Ingen af mine børn gider brunede, så derfor er det noget mere tidssparende.
1
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Danseprinsesse
Indlæg: 1650
Tilmeldt: 18. aug 2015, 09:57
Kort karma: 339
Likede indlæg: 2679

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Danseprinsesse » 10. nov 2015, 15:44

Jeg får min far til at lave dem, det er virkelig nemt!

Brunede kartofler er ikke min favorit, så jeg er ikke ret passioneret omkring dem. Dog nok til at jeg aldrig kommer til at lave dem fra kartofler på glas.
0
Brugeravatar
Spjaerten
Indlæg: 3635
Tilmeldt: 11. aug 2015, 18:58
Kort karma: 999
Likede indlæg: 3252

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Spjaerten » 10. nov 2015, 15:44

Jeg er faldt af på den - 3. Gang jeg idag serverer glas kartofler. Fy

Men den hedder smør/olie becel lign noget og sukker.

Og så skal de stege længe på panden så det rigtig hænger fast.
0
Tryk på * :slem:
Brugeravatar
Urtekussen
Indlæg: 1328
Tilmeldt: 11. aug 2015, 06:12
Kort karma: 385
Likede indlæg: 2859

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Urtekussen » 10. nov 2015, 15:45

Præcis som dig, ado, bortset fra at jeg plejer at lave dem i en gryde, for så kan jeg undgå sprøjt (rart med småbørn i køkkenet)
1
200 kg i bænkpres?
Prøv med 4,8 kg i kussepres :deer:
Brugeravatar
Sophaya
Indlæg: 2427
Tilmeldt: 22. aug 2015, 11:26
Kort karma: 481
Likede indlæg: 4598

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Sophaya » 10. nov 2015, 15:47

På samme måde som dig Ado, men med skodkartofler fra glas. Ren dovenskab, og jeg synes de smager himmelsk alligevel!
1
cat has nine lives babe
nine lives to itself
but you only got one

x
Brugeravatar
Sophaya
Indlæg: 2427
Tilmeldt: 22. aug 2015, 11:26
Kort karma: 481
Likede indlæg: 4598

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Sophaya » 10. nov 2015, 15:49

Ps - det med soveskuløren lyder da for klamt :puke:
0
cat has nine lives babe
nine lives to itself
but you only got one

x
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 2157
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 546
Likede indlæg: 4389

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Kommodedyret » 10. nov 2015, 16:01

Jeg synes ikke at glaskartofler er klamme eller skod. De er anderledes end friske kartofler, da de har en anderledes tekstur og smag. Jeg kan godt lide denne tekstur og smag. Den lidt bløde og svampede konsistens som kartoflerne har efter at have ligget i lage, gør at kartoflerne suger karamelvæsken rigtig godt til sig. Og den lidt syrlige smag efter konserveringen i glasset, synes jeg spiller godt op mod sødmen i karamelmassen.

Almindelige kartofler er også rigtig gode, men egentlig bryder jeg mig ikke om at sammenligne, da jeg kan lide begge versioner, de er gode på hver sin måde.
Jeg er dog vokset op med glaskartofler, og jul og traditioner hænger jo som bekendt sammen, så jeg må klart indrømme, at min præference ligger hos glaskartoflerne.

Uhm...brunede kartofler. :lun: Hvis jeg kunne slippe afsted med det, så ville jeg helt skrotte de hvide og bare nøjes med de brune. Faktisk skrotter jeg ofte de hvide, når altså bordskikken ikke byder mig andet :D
4
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Fru Sunshine
Indlæg: 8394
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1114
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10261

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Fru Sunshine » 10. nov 2015, 16:02

Sukker, smør og hvis nogen gider skrælle dem, så kogte kolde kartofler. Ellers glaskartofler.

Jeg spiser dem ikke selv, så jeg er lidt ligeglad med, hvilken kartoffeltype der bruges. Jeg synes så at glaskartofler både smager og lugter fælt.

(Min mor er slem: hun kan finde på at bruge stegemargarine.)
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
hotlips
Indlæg: 1265
Tilmeldt: 13. aug 2015, 11:01
Kort karma: 161
Likede indlæg: 2540

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf hotlips » 10. nov 2015, 16:04

bruger helst nogen af de små sorter,der er lidt mere faste efter kogning,jeg prøvede dem med glas en gang og synes de er sværere at få sukkermassen fordelt jævnt på.
0
Brugeravatar
SonataA
Indlæg: 191
Tilmeldt: 1. sep 2015, 05:20
Kort karma: 19
Likede indlæg: 231

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf SonataA » 10. nov 2015, 16:18

Jeg er vokset op med glaskartoflerne, så synes næsten det er blasfemi at bruge andet.
Men bruner dem i smør og sukker - kulør bliver kun brugt til sovs og bløde løg.
2
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1967
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 320
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2829

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Pjeps » 10. nov 2015, 16:22

Sukker smeltes på pande, en klat smør i og lader det bruse op, og så glas kartofler!



Og så et side spørgsmål - gate ? Er det et nyt udtryk? Og hvordan skal det forstås?
( og jeg undrede mig også i risalamande tråden)
0
:ninja:
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 3396
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1110
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 12693
Kontakt:

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Ado » 10. nov 2015, 16:46

Gate er vist bare, når der rettes ekstremt fokus omkring en enkelt ting. Fokus som i hysteri. Ikke at jeg mener folk er det herinde, men fordi tradiotinel mad ofte kan få skilt vandene. :D
1
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Kyle
Indlæg: 149
Tilmeldt: 29. aug 2015, 18:30
Kort karma: 20
Likede indlæg: 148

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Kyle » 10. nov 2015, 17:13

Ado skrev:Ja ja, overskriften er vel vældig optimistisk. Men jeg fik bare flashback til en tråd engang på Jubii, hvor der var ret mange delte meninger om kunsten i at lave brunede kartofler.


Så hvad gør I? Eller, hvordan - burde jeg vel skrive.

Giver I kartoflerne en gang spray-tan med sovsekulør. (Det råd læste jeg engang i Ugebladet Hjemmet). Bruger I honning i stedet for sukker? Glaskartofler eller købekartofler?


Selv gør jeg det bare ret almindeligt: Sukker smeltes, smør tilsættes og kogte kolde kartofler tilsættes - og så får de lov til at stå og småhygge sig i lang tid ved svag varme, så smagen kan trænge ordentligt ind.
Hvis jeg er doven og hvis vi ikke skal have gæster, kan jeg godt finde på at købe et glas skodkartofler. Ingen af mine børn gider brunede, så derfor er det noget mere tidssparende.

Vi gør som dig. Min kone har så købt sådan en larmende kartoffelskræller, og siden den kom til har vi ikke brugt glaskartofler.

Det nærmeste vi kommer brune kartofler-gate var det første år vi skulle holde jul for mine forældre. Det var før kartoffelskrælleren flyttede ind og min mor insisterer på at det skal være små, kogte og pillede kartofler. Min kone sagde selvfølgelig, hældte kartoflerne fra et glas og i en skål mens min mor var ude af køkkenet og serverede dem så siden som hjemmekogte og pillede. Om min mor fattede mistanke aner jeg ikke, men hun plejer ikke at holde kæft, hvis hun ikke får det som hun vil have det :blush:
1
Karkluden
Indlæg: 1745
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 255
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2494

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Karkluden » 10. nov 2015, 17:21

Jeg er ligeglad. Jeg synes, de smager grimt uanset hvordan, de er lavet.

Men jeg undrer mig HVERT år, når resten af familien falder i svime over, at min mormor laver dem med stegemargarine og sukker. Så bliver der brugt gode, relativt dyre aspargeskartofler, håndpillede und alles til det - og så stegemargarine.
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 537
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 956
Kontakt:

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Pussikat82 » 10. nov 2015, 17:36

Bruger glaskartofler. Har fået med "rigtige" kartofler, og det er bare ikke lige så godt. Smelter sukker, rører smør/margarine i og på med kartoflerne. Skruer ned for varmen og vender dem jævnligt, til de har en flot farve.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

Tilbage til "Mad og drikke"