Brunede kartofler-gate

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
HappyHippo
Indlæg: 656
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 51
Likede indlæg: 773

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf HappyHippo » 10. nov 2015, 18:04

Sukker, smør og kartofler. Helst aspargeskartofler, men det vigtigste er de ikke er fra glas, det kan jeg slet ikke med
1
Brugeravatar
Brutus
Indlæg: 94
Tilmeldt: 20. sep 2015, 16:03
Kort karma: 6
Likede indlæg: 107

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Brutus » 10. nov 2015, 18:04

Karkluden skrev:Jeg er ligeglad. Jeg synes, de smager grimt uanset hvordan, de er lavet.

Men jeg undrer mig HVERT år, når resten af familien falder i svime over, at min mormor laver dem med stegemargarine og sukker. Så bliver der brugt gode, relativt dyre aspargeskartofler, håndpillede und alles til det - og så stegemargarine.



Samme her, dejlige faste aspargeskartofler, sukker og smør.
Som regel springer vi de hvide kartofler over, alle i familien vil helst have de brunede. :savl:
0
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5517
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 303
Likede indlæg: 5120

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Flora » 10. nov 2015, 18:24

Det har jeg vist kun jeg har lavet en enkelt gang og der brugte jeg sukker, smør og glaskartofler.
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Daine
Indlæg: 5946
Tilmeldt: 19. aug 2015, 18:57
Kort karma: 856
Geografisk sted: Midtjylland
Likede indlæg: 8020

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Daine » 10. nov 2015, 22:09

Jeg er vokset op med at lavede brunede kartofler på sukker, stegemargarine og glaskartofler. Sådan laver jeg dem også selv og elsker dem. Ikke om jeg gider selv koge/pille kartofler og at lave sukkermassen med smør synes jeg giver en underlig smag. Nok fordi jeg er vant til prolle-udgaven :D
0
Der er to mænd i verden, der bestandig krydser min vej, den ene er ham jeg elsker, den anden elsker mig.
Den ene er i en natlig drøm, der bor i mit mørke sind, den anden står ved mit hjertes dør, jeg lukker ham aldrig ind.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6922
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1457
Likede indlæg: 8026

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Wizzze » 10. nov 2015, 22:24

Koge kartofler, pille kartofler, lade kartofler blive kolde, skylle kartofler, dryp kartofler af, sukker i pande, lade sukker smelte under middel varme (ikke røre!!), når sukker smeltet kommes smør i, rør smeltet smør og sukker til ensartet masse, kartofler i, vende kartofler rundt, så de bliver godt fedtet ind, riste/brase ved middel varme, er færdige når stivelse får smør/sukker til at tykne blive karamelagtig på kartoflerne.

Glas kartofler er no no og fy fy!
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Delfin
Indlæg: 3205
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:05
Kort karma: 440
Geografisk sted: ..... Casa del Fino
Likede indlæg: 4586

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Delfin » 10. nov 2015, 23:16

Små kogte og pillede kartofler. Smelte sukker i pande og en klat makkedulle.

Jeg kan ikke døje konsistensen af glaskartofler, så da mor ville introducere dem, fik hun strenge ordrer om, at jeg overtog den del af madlavningen, selvom hun stadig helst vil lave julemaden selv. Stædige gamle kone :lun:
0
14 11 14 :banan:
Brugeravatar
Kommodedyret
Indlæg: 1820
Tilmeldt: 28. aug 2015, 13:23
Kort karma: 489
Likede indlæg: 3586

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Kommodedyret » 11. nov 2015, 00:19

Det store spørgsmål er vel: hvorfor overhovedet besvære sig med hvide kartofler? De ligger bare der på tallerkenen og fylder, fuldstændig holdningsløse og uden gejst.

Næ, de små brune sprællerter, DEM er der gang i! De pirrer smagsløgene og komplimenterer virkelig sauce og rødkål på fineste vis. Brune kartofler har en holdning til livet, de har prøvet ting og sager. De ved at man ikke bliver bemærket hvis man ikke har en spændende profil.
6
Stop hoarding nuts, budgies! You don't even like them!
Brugeravatar
Pixie88
Indlæg: 617
Tilmeldt: 26. aug 2015, 10:39
Kort karma: 132
Geografisk sted: Nordpolen
Likede indlæg: 1269

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Pixie88 » 11. nov 2015, 02:18

Brune kartofler er min favorit :love:

Jeg bruger kun glaskartofler, og de skal helst være små. Er der for mange store kartofler i glasset, så køber jeg dem ikke. Jeg er meget konservativ på det område.
Smelter sukker på en pande, tilsætter smør og lader det bruse af. Derefter tilsætter jeg kartoflerne og de får lov til at stå og boble ved lav varme i et godt stykke tid.

Laver dem aldrig med hjemmekogte kartofler. Er stadig dybt traumatiseret fra en enkelt gang i min barndom, hvor min mor lavede det med aspargeskartofler :trist:
Det gode ved glaskartofler er, at de smager af ca ingenting = mere karamelsmag til mig. Det er jo ikke meningen man skal smage kartoflerne, de skal bare gøre det nemmere at spise karamellen.
1
I'm headin' out to South Park, gonna see if I can't unwind. Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, Timmy, livin' a lie TIMMY!
GoGetter
Indlæg: 95
Tilmeldt: 19. sep 2015, 12:32
Kort karma: 24
Likede indlæg: 143

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf GoGetter » 11. nov 2015, 06:00

Min far laver dem. Det er noget med glaskartofler, sukker og smør.

Ang. de hvide kartofler - de skal jo være der til at skære i små bitte stykker (eller mose med gaflen, hvis der ikke er gæster med ved bordet), så de kan suge maksimalt af den gode sovs!
2
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3380
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 284
Likede indlæg: 4735

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Persnikedy » 11. nov 2015, 09:32

Kommodedyret skrev:Det store spørgsmål er vel: hvorfor overhovedet besvære sig med hvide kartofler? De ligger bare der på tallerkenen og fylder, fuldstændig holdningsløse og uden gejst.

Næ, de små brune sprællerter, DEM er der gang i! De pirrer smagsløgene og komplimenterer virkelig sauce og rødkål på fineste vis. Brune kartofler har en holdning til livet, de har prøvet ting og sager. De ved at man ikke bliver bemærket hvis man ikke har en spændende profil.


Ifølge min lillesøster er det fordi de brune er umulige at mose. Det er jo det gode ved hvide kartofler. De kan moses også blive til en skøn blanding af 2/3 sovs 1/3 kartoffel.
2
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3380
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 284
Likede indlæg: 4735

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Persnikedy » 11. nov 2015, 09:35

Hos mig laves brunede kartofler med glaskartofler. Sukker på panden, når det er smeltet så kommes en god klump smør i også de afdryppede og godt skyllede kartofler. Også sakl de stå der og hygge sig ved middel-lav varme så de ikke eksplodere.
Det er faktisk sket flere gange at jeg i længsel efter brunede kartofler har skruget for højt op og endt med vabler fordi sådan en er eksploderede. Sidst fik jeg karamel i håret, på brillerne og en vabel på kinden.
1
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8405
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1092
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10109

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Fru Sunshine » 11. nov 2015, 09:50

Kommodedyret skrev:Det store spørgsmål er vel: hvorfor overhovedet besvære sig med hvide kartofler? De ligger bare der på tallerkenen og fylder, fuldstændig holdningsløse og uden gejst.

Næ, de små brune sprællerter, DEM er der gang i! De pirrer smagsløgene og komplimenterer virkelig sauce og rødkål på fineste vis. Brune kartofler har en holdning til livet, de har prøvet ting og sager. De ved at man ikke bliver bemærket hvis man ikke har en spændende profil.

Men de brune smager jo rædsomt.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 6194
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 813
Likede indlæg: 11247

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf DetSorteCirkus » 11. nov 2015, 09:52

Glaskartofler ftw! Så bliver de brune også så porøse, at de kan moses og overfløddiggør de hvide.
0
Je suis un tableau noir.
I know when that hotline bling/That can only mean one thing
Brugeravatar
sigge
Indlæg: 1881
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:38
Kort karma: 140
Likede indlæg: 2413

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf sigge » 11. nov 2015, 10:01

Jeg spiser ikke brunede kartofler, og derfor laver jeg dem heller ikke. Hvilket gør det ekstra superduper uretfærdigt, at jeg sidste år fik en karameldråbeforbrænding på hånden, fordi kartoflerne sprøjtede helt vildt på panden, mens jeg stod ved siden af og lavede sovs. Vi kan ikke blive enige om, om det ekstreme spruttteri skyldtes panden eller glaskartoflerne, for vi har ikke før været ude for, at karamellen sprøjtede på den måde. Men i hvert fald er det besluttet at udelukke begge variable i år og bruge kogte, pillede kartofler og en anden pande.

Er der nogen, der har oplevet det med sprutteri og har en teori om en årsag?

Og så tilslutter jeg mig i øvrigt, at de hvide, kogte kartofler er eminente til at søbe noget sovs.
0
Kender du en VVS-ingeniør, der leder efter nye udfordringer, så vil jeg gerne have en ny kollega på en fantastisk arbejdsplads. Send PB for mere information.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8405
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1092
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10109

Re: Brunede kartofler-gate

Indlægaf Fru Sunshine » 11. nov 2015, 10:23

sigge skrev:Jeg spiser ikke brunede kartofler, og derfor laver jeg dem heller ikke. Hvilket gør det ekstra superduper uretfærdigt, at jeg sidste år fik en karameldråbeforbrænding på hånden, fordi kartoflerne sprøjtede helt vildt på panden, mens jeg stod ved siden af og lavede sovs. Vi kan ikke blive enige om, om det ekstreme spruttteri skyldtes panden eller glaskartoflerne, for vi har ikke før været ude for, at karamellen sprøjtede på den måde. Men i hvert fald er det besluttet at udelukke begge variable i år og bruge kogte, pillede kartofler og en anden pande.

Er der nogen, der har oplevet det med sprutteri og har en teori om en årsag?

Og så tilslutter jeg mig i øvrigt, at de hvide, kogte kartofler er eminente til at søbe noget sovs.

Jeg har kun oplevet sprutteri, hvis kartoflerne ikke er tørret nok.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.

Tilbage til "Mad og drikke"