Rusland - Tyrkiet

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Brugeravatar
Dikus
Moderator
Indlæg: 7654
Tilmeldt: 10. aug 2015, 20:39
Kort karma: 1029
Geografisk sted: Nuuk
Likede indlæg: 11047

Rusland - Tyrkiet

Indlægaf Dikus » 24. nov 2015, 13:22

jeg er strandet med virkeligt dårligt net... Mon der er nogen, der vil opdatere mig?
0
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 9978
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1138
Likede indlæg: 21561

Re: Rusland - Tyrkiet

Indlægaf DetSorteCirkus » 24. nov 2015, 13:25

Fra Politiken.

"Et russisk kampfly af typen SU-24 er her til morgen blevet skudt ned på grænsen til Syrien. Det bekræfter både russiske og tyrkiske myndigheder.

En talsmand fra det tyrkiske militær siger ifølge Reuters, at to tyrkiske F-16-fly skød det russiske fly ned, kort efter det krydsede grænsen til tyrkisk luftrum.

Ifølge de tyrkiske myndigheder blev to kampfly advaret, inden det ene blev skudt ned. De blev angiveligt advaret 10 gange på fem minutter, før det ene blev beskudt og styrtede ned.

Forsvarsminister: Flyet var i syrisk luftrum

Det er i øjeblikket forskellige forlydender om, hvor flyet er styrtet ned. Nogle nyhedsbureauer skriver, at det er faldet på den tyrkiske side, mens andre skriver, at det er faldet på den syriske.

Den russiske forsvarsminister Sergey Shoigu nægter, at kampflyet fløj ind over tyrkisk luftrum. Ifølge ham kan russiske myndigheder bevise, at flyet var i syrisk luftrum under hele flyvningen.

En talsmand fra den russiske regering kalder nedskydningen en »meget alvorlig hændelse«, men mener, det er for tidligt at drage konklusioner.

Flere medier skriver, at flyet er faldet ned i landsbyen Yamadi, men dette er dog endnu ikke bekræftet. Byen ligger lige på grænsen mellem Syrien og Tyrkiet."
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 9978
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1138
Likede indlæg: 21561

Re: Rusland - Tyrkiet

Indlægaf DetSorteCirkus » 24. nov 2015, 13:28

Mere Politiken:

Et russisk kampfly blev tidligt i dag skudt ned på grænsen mellem Tyrkiet og Syrien. Det er begge parter enige om, men herefter bliver forklaringerne modsatrettede.

Ifølge russerne fløj kampflyet af typen SU-24 på den syriske side af grænsen, da det blev skudt ned fra jorden. De russiske myndigheder hævder at kunne bevise, at flyet aldrig fløj ind over tyrkisk luftrum. Det er ellers det, tyrkerne hævder.

Ifølge dem blev det russiske fly advaret hele 10 gange, inden to tyrkiske F-16-fly skød det ned i tyrkisk luftrum.

Det vides endnu ikke, hvilken forklaring, der er den rigtige.

NATO samles klokken 17

Præsident Vladimir Putins talsmand Dmitry Peskov kalder nedskydningen en »meget alvorlig hændelse«, men mener, det er for tidligt at drage konklusioner.

På Tyrkiets forespørgsel samles NATO til et ekstraordinært møde klokken 17 for at diskutere nedskydningen. Det skriver nyhedsbureauet AFP. Det er de 28 medlemslandes ambassadører, der samles.

Flyet er ifølge BBC faldet ned i det syriske bjergområde Jabal al-Akrad, der ligger tæt på havnebyen Latakia og grænsen til Tyrkiet. I området er der tidligere i dag meldt om luftangreb og kamp mellem oprørsgrupper og syriske militære styrker.

Nyhedsbureauet Reuters har modtaget en video fra en syrisk oprørsgruppe, der viser en hårdt såret russisk pilot liggende på jorden. En stemme siger »en russisk pilot« og »Gud er stor« på optagelsen. Oprørsgruppen skulle angiveligt have åbnet ild mod piloterne, mens de dalede ned i faldskærm.

En talsmand fra gruppen har sagt til Reuters, at piloten i videoen er død.

Den anden pilot er endnu ikke fundet, og russiske militærhelikoptere søger efter piloten i området.

Tyrkiet reagerer på alt, der nærmer sig fra Syrien

Det er ikke mere end en måned siden tyrkiske kampfly skød en drone ned, der angiveligt var fløjet ind over tyrkisk luftrum. Og i marts sidste år skød tyrkerne et syrisk fly ned med samme begrundelse.

For et par år siden ændrede Tyrkiet reglerne for, hvornår de sender kampfly på vingerne. I tyrkiske øjne bliver alt, der nærmer sig fra Syrien, set som en trussel, og ifølge de nye regler skal det tyrkiske luftvåben handle derefter.

Tyrkiet har tidligere anklaget Rusland for at krænke tyrkisk luftrum, og det har fået det amerikanske luftvåben til at sende seks kampfly til Tyrkiet for at hjælpe. De har dog ikke deltaget i dagens hændelse. I oktober blev Rusland advaret af Nato om at sende fly ind i tyrkisk luftrum.

Den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov skal efter planen besøge Anakara i morgen. Kilder i det tyrkiske udenrigsministerium udtaler, at mødet stadig vil blive gennemført.
1
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 9978
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 1138
Likede indlæg: 21561

Re: Rusland - Tyrkiet

Indlægaf DetSorteCirkus » 24. nov 2015, 13:33

Og lidt analyse, også fra Politiken:

Analyse: Nedskydningen, der ikke måtte ske
Både Syrien, Tyrkiet og Rusland har store interesser der, hvor flyet blev skudt ned - og det handler ikke om IS.

De to piloter reddede sig ud med katapult og faldskærm, før det russiske jagerfly tirsdag morgen styrtede til jorden ved de såkaldte 'Turkmenske bjerge'.

Rusland har jagerfly i Syrien for at forsvare den syriske diktator, især mod IS-bevægelsen.

Men i dette område handler krigen ikke - eller slet ikke kun - om IS-bevægelsen, der har sit såkaldte 'kalifat' længere mod øst.

Både Syrien, Tyrkiet og Rusland har andre interesser, hvor flyet blev skudt ned.

For den syriske diktator, Bashar al-Assad, er Latakia strategisk afgørende. Det er Assad-klanens hjemsted og anses for Assad’s retrætemulighed, hvis han presses til at opgive sin magt over den syriske hovedstad, Damaskus.

For Tyrkiet har grænseområdet været historisk omstridt siden etableringen af den moderne tyrkiske republik i 1922. Og det er kun nogle dage siden, at Tyrkiet advarede Rusland mod at lade dets jagerfly komme for tæt på tyrkisk luftrum. Det turkmenske mindretal på Syriens side af grænsen anses af Tyrkiet for slægtninge – som syrere af tyrkisk oprindelse.

Tyrkiet havde bedt FN drøfte angreb
Men også for Rusland er området strategisk afgørende. Den russiske flåde har sin eneste Middelhavs-base ved byen Tartous, hvor russerne har udbygget en lufthavn tæt på basen og posteret mindst to tusinde russiske militærfolk. Herfra har russiske bombefly i snart to måneder ydet massiv støtte til det syriske militær, som kæmper for at sikre sin kontrol med Latakia og en fri passage fra hovedstaden op til Latakia.

Det nedskudte jagerfly landede med en hale af tyk sort røg efter sig ved landsbyen Yamadi. Og én af piloterne, som kort efter landede i faldskærm, er ifølge den tyrkiske avis, Hürriet, nu tilbageholdt af turkmenske styrker, som kæmper imod Assad-styrets militær og andre militser om kontrollen.

Tyrkiet havde — før nedskydningen af det russiske fly – bedt FN’s sikkerhedsråd om et møde for at drøfte angreb på det turkmenske mindretal i det nordlige Syrien. Og i sidste uge blev den russiske ambassadør i Ankara kaldt til møde i det tyrkiske udenrigsministerium for at modtage en klage over russiske bombardementer af turkmenske landsbyer.

Omkring 1.700 syriske turkmenere er ifølge myndighederne i den tyrkiske Hatay-provins flygtet fra Syrien til Tyrkiet alene de seneste tre dage. Den lokale Røde Halvmåne angiver, at titusinder af syriske turkmenere er tvunget på flugt.

Ifølge Hürriet har man i flere dage fra Tyrkiet kunnet høre de voldsomme kampe på den syriske side af grænsen. Russiske fly har bombet oprøreres stillinger, og angiveligt har russiske flådefartøjer også beskudt flere oprørsstillinger.

Når nu et Nato-land - Tyrkiet - har nedskudt et russisk jagerfly, er det den ulykke, der ikke måtte ske.
1
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 12452
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 695
Likede indlæg: 9905

Re: Rusland - Tyrkiet

Indlægaf dgd2007 » 24. nov 2015, 14:04

Jeg hader at være konspirationsteoretisk ... men Tyrkiet er jo interesseret i at sabotere en evt. alliance mellem Frankrig, USA og Rusland, som præsident Hollande ellers er i fuld gang med at prøve at skabe i disse dage, og som kunne indebære, at Assads styre fortsatte en tid endnu :genert:
0
Brugeravatar
Dikus
Moderator
Indlæg: 7654
Tilmeldt: 10. aug 2015, 20:39
Kort karma: 1029
Geografisk sted: Nuuk
Likede indlæg: 11047

Re: Rusland - Tyrkiet

Indlægaf Dikus » 24. nov 2015, 14:13

Tak!!!

Det er virkelig en vildsom begivenhed.
0
Firebird
Indlæg: 873
Tilmeldt: 11. nov 2015, 11:19
Kort karma: 159
Geografisk sted: Pladderpaddelandsby
Likede indlæg: 1275

Re: Rusland - Tyrkiet

Indlægaf Firebird » 24. nov 2015, 15:35

dgd2007 skrev:Jeg hader at være konspirationsteoretisk ... men Tyrkiet er jo interesseret i at sabotere en evt. alliance mellem Frankrig, USA og Rusland, som præsident Hollande ellers er i fuld gang med at prøve at skabe i disse dage, og som kunne indebære, at Assads styre fortsatte en tid endnu :genert:


Det kan vel være at tyrkerne umådeligt gerne vil drive en tommetyk pæl ind imellem vestmagterne og Rusland, men fokus for tyrkerne, er jo nok at der ikke opstår et autonomt eller selvstændigt Rojava, som følge af de tilnærmelser der finder sted mellem Rusland og vestmagterne.
0
Fod. Enhed der finder bord og stoleben i mørke.
Brugeravatar
dgd2007
Indlæg: 12452
Tilmeldt: 26. aug 2015, 20:59
Kort karma: 695
Likede indlæg: 9905

Re: Rusland - Tyrkiet

Indlægaf dgd2007 » 24. nov 2015, 15:56

Firebird skrev:Det kan vel være at tyrkerne umådeligt gerne vil drive en tommetyk pæl ind imellem vestmagterne og Rusland, men fokus for tyrkerne, er jo nok at der ikke opstår et autonomt eller selvstændigt Rojava, som følge af de tilnærmelser der finder sted mellem Rusland og vestmagterne.

Ja, det er der ingen tvivl om, de altid har været helt maniske med hensyn til kurderne.
Og de arbejdede også utrætteligt for, at Bush senior ikke skulle "gå hele vejen" i den første Irak-krig, og at Bush junior ikke skulle starte den anden. Netop fordi de forudså, at disse træk ville føre til den endelige opløsning af de eksisterende grænser i området.
1

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"