Menu til nytårsaften?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
HappyHippo
Indlæg: 618
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 48
Likede indlæg: 717

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf HappyHippo » 29. dec 2015, 23:42

Wizzze skrev:Hvad serverer I mellem maden og så kl. 12 og også efter kl. 12 ?

Jeg tænker noget med et ostebord, med forskellige kiks og knækbrød, også chips, slik og chokolade :gruble:


Før børn plejede jeg at have travlt med at drikke mig i hegnet. Henad morgenen blev det så til noger grillsnask :D

Nu er jeg kedelig og spiser lidt chips og dip...
0
Brugeravatar
Puffi
Indlæg: 1098
Tilmeldt: 16. sep 2015, 18:06
Kort karma: 309
Geografisk sted: Esbjerg-ish
Likede indlæg: 2233

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Puffi » 30. dec 2015, 07:41

Min veninde står for hovedretten, som bliver noget tunmousse (det er så prollet, men hun laver den mest fantastiske tunmousse!) med hjemmepoppede æg og rejer. Anden veninde står for hovedretten, som bliver nogle gode bøffer med noget kartoffel, sovs og et eller andet grønt. Jeg står for desserten, som bliver en blåbær-clafoutis med is og måske noget frisk frugt, kommer an på hvad de har når jeg skal handle det sidste senere. Dertil en masse vin og noget at snacke på i løbet af aftenen.

Deres mænd kommer til at passe barn, mens vi tuller rundt i køkkenet og hygger med hovedretten - og smager vin til. Forret og dessert laver vi hjemmefra.
0
You had me from the start, won’t let this end
First you wanna go to the left then you wanna turn right
Wanna argue all day, make love all night
First you up then you’re down and then between
Ohh! I really want to know…
avdotja
Indlæg: 565
Tilmeldt: 11. okt 2015, 18:31
Kort karma: 64
Likede indlæg: 1060

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf avdotja » 30. dec 2015, 11:59

Ballademager skrev:
avdotja skrev:
Ballademager skrev:Tror det ender med det her:

Forret: Kold avocadosuppe med chili og korriander. Dertil friskbagt brød

Hovedret: Mørbradbøffer med hjemmelavet bearnaise, ovnkartofler og salat

Dessert: Hjemmelavet cheesecake med friske hindbær

Orv, forretten lyder lækker- vil du dele opskriften?


Ja da, den er her:
http://www.femina.dk/mad/forretter/kold-avocadosuppe

tak :blomst:
0
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 544
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 612

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf flicka » 30. dec 2015, 12:05

Vi bliver bare min kæreste og jeg, men det bliver godt alligevel :-)

Forretten springer vi over.
Hovedretten bliver store tykke møre angus-bøffer på 500g stykket :savl:
Små ovnkartofler, hjemmelavet bearnaise og salat. Hjemmebagt foccaciabrød.

Dessert: Triple choc brownie, is og bær.

Snacks: Chips, grøntsagsstave m. dip, Summerbird flødeboller og bland-selv-slik.
6
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 1045
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 231
Likede indlæg: 1406

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Filipai » 30. dec 2015, 12:07

Menuen bliver i år følgende. Vi har en enkelt med der ikke spiser kød eller æg.

Dronningerhapsere: Minitoast med tunmousse og minitoast med mozellla og tomat
Forret: Jordskokkesuppe med æble og jordskokkechips
Hovedret: Saltindbagt oksemørbrad, foccacia spinatsalat, rødvinssauce og så enten kartoffelfondant eller pommes anna, til vegetaren bliver det fyldte portobello svampe og en svampesauce.
Dessert: Oreo-lime cheesecake med hvidchokolade
Klokken 12: Champagne og kransekage- og så laver jeg kransekagestænger uden æg til vegetaren.

(og så bliver der kærestens hjemmegjorte pizza til natmad, hvis vi ikke har begivet os videre til fest)


Og nu burde jeg virkeligt snart stå op og komme igang med nogle af tingene
4
Lykke
Indlæg: 1091
Tilmeldt: 8. okt 2015, 19:10
Kort karma: 45
Likede indlæg: 721

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Lykke » 30. dec 2015, 16:17

Dronningen: Overvejer stadig at få manden ud at købe østers. Ellers intet.
Forret: Hummerbisque med øko flute fra Rema til.
Hovedret: oksemørbrad, pommes anna, glaserede gulerødder og rødvinssovs.
Dessert: citrontallerken med citronfromage og hvid chokolade citronmousse. Evt med en chokoladefondant til.

Til kl 12: kransekage med nougat og pistaciemasse.

Til den første del af maden har vi købt en brut som fik gode anmeldelser i Politiken. Og til den sidste del har vi en bohemian sekt vi købte med hjem fra Prag.

Til derpå har vi planlagt hotdogs til alle dagens måltider.
En med æg og bacon.
Og til de næste ristede løg, friterede løg, Stokes ketchup, pesto med peberfrugt, persillepesto, sennep og Mayo. Måske ikke alt på een gang ;)
0
Brugeravatar
LadyFox
Indlæg: 4150
Tilmeldt: 27. dec 2015, 19:02
Kort karma: 427
Geografisk sted: Kbh
Likede indlæg: 6084

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf LadyFox » 30. dec 2015, 16:48

Vi bliver to, og vi skal have lækre røde bøffer af noget inderlår (tror jeg nok) med kartoffelbåde bagt med en masse grønsager og endnu flere friste urter og bearnaise sovs.

Til dessert skal vi have hjemmelavet vaniljeis med friske eksotiske frugter og bær sovs.

Og hjemmebagt kransekage klokken 00.00.
0
I don't mean to be a diva, but some days you wake up and you're Barbara Streisand.
Brugeravatar
Anilara
Indlæg: 1347
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:43
Kort karma: 162
Likede indlæg: 1836

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Anilara » 30. dec 2015, 17:05

Vi er to.
Har været ude og købe en oksemørbrad hos slagteren i dag, og regner med at marinere den med noget hvidløg og rødvin om lidt. :)
Dertil skal vi have hasselbach kartofler og svampesovs.
Til dessert skal vi have frugtsalat (fuck, det slår mig lige at vi har glemt at købe chokolade til krymmel :whine:)
Vi har også købt lidt chips til før/efter mad.
Af drikkelse har vi købt 3l. rødvin, 6 kleiner feigling og 1 champagne af en art.
^Det bliver en god aften.
1
primle
Indlæg: 550
Tilmeldt: 16. aug 2015, 13:51
Kort karma: 74
Likede indlæg: 380

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf primle » 30. dec 2015, 17:23

Vi bliver to voksne og en næsten tre årig.

Forret/hapsere: Små ristede flutes med slagterens reje og hønsesalat.

Hovedret: Kalvefilet, pommes Anna, broccolisalat og sovs.

Dessert: Summerbird lækkerier + Chips og dip.

Natmad (hvis vi kan og har lyst): Rejemadder

Barnet har valgt at få burger med ost og spegepølse :-D
2
Karkluden
Indlæg: 1704
Tilmeldt: 14. aug 2015, 15:30
Kort karma: 247
Geografisk sted: Aarhus
Likede indlæg: 2394

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Karkluden » 30. dec 2015, 18:06

Nogen (IKKE mig, for jeg ændrer ikke planer et døgn før! :lol:) har ændret menuen..
Tunmousse til forret som vi medbringer.
En god bøf, noget kartoffelhalløj, sovs og grønt.
Chips og dip.
Det er nu fint nok.
0
Some days I amaze myself. Other days I put the laundry in the oven.
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7848
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1019
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9242

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Fru Sunshine » 30. dec 2015, 18:14

Tricolette skrev:Vi er hjemme nytårsaften og vi bliver 10 - måske 12 - heraf 1 på 14 og 2 på 17, resten voksne. Efter maden stikker den 14-årige nok af og de 2 17-årige smutter i garagen til party med deres venner.

Menuen får vi udefra og består af

Lidt hapsere til Dronningens nytårstale

Forret
Jordskokkesuppe med pocheret torsk, flutes samt jordskokkechips
Hovedret
Stegt kalvemørbrad med små stegte kartofler, skysauce, rodfrugter i bacon svøb, saute af løg, svampe og æble
Hertil mix. salat med druer og bladselleri
Dessert
2 lags islagkage af nougat og pistacie

Kransekage og bobler til kl. 24.00 - og ellers chips og lidt chokolade undervejs.
Drikkevarer bliver diverse ud i hvid- og rødvin, bobler, kaffe/te, sodavand og diverse spiritus til at fortynde med.

Nu skal jeg så bare lige have bugt med den megaforkølelse, der lige ramte mig med 120 i time søndag aften :(

Det her skal jeg også have.
1
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Fuck.exe
Indlæg: 554
Tilmeldt: 13. aug 2015, 21:53
Kort karma: 120
Likede indlæg: 1499

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Fuck.exe » 30. dec 2015, 18:28

Så blev der handlet ind til nytårsmenuen. Vi endte med:

Forret/hapsere til nytårstalen:
Vandbakkelser med rejer, rødløg og creme fraiche

Hovedret:
Steg af okseinderlår (sousvide)
Pommes Dauphinoise
Grillede grønne asparges med bacon
Bagte tomater

Dessert:
Chokolademousse

Kl.12:
Kransekage

Snacks:
Chips, hjemmelavede løgringe og pistage-is (preggy-cravings)
0
Gulvaber er også mennesker.
Brugeravatar
DetSorteCirkus
Indlæg: 5739
Tilmeldt: 12. aug 2015, 18:07
Kort karma: 772
Likede indlæg: 10280

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf DetSorteCirkus » 30. dec 2015, 19:10

Så er der købt ind til i morgen.
En rygsæk og to fyldte indkøbsposer blev det til, og det skulle hjem på gåben og op på tredie sal :gisp:

Jeg har købt nogle svinedyre jordbær, som skal serveres på fadet med kransekage i morgen.
Hvordan opbevarer jeg dem bedst indtil da? Jeg vil helst ikke pille det grønne af dem.
0
Je suis un tableau noir.
Brugeravatar
Anilara
Indlæg: 1347
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:43
Kort karma: 162
Likede indlæg: 1836

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Anilara » 30. dec 2015, 19:45

DetSorteCirkus skrev:Så er der købt ind til i morgen.
En rygsæk og to fyldte indkøbsposer blev det til, og det skulle hjem på gåben og op på tredie sal :gisp:

Jeg har købt nogle svinedyre jordbær, som skal serveres på fadet med kransekage i morgen.
Hvordan opbevarer jeg dem bedst indtil da? Jeg vil helst ikke pille det grønne af dem.

I køleskabet. Men tag dem ud i god tid inden de skal spises, for de smager bedst og af mest ved stuetemperatur. :)
1
Brugeravatar
RødeMor
Indlæg: 25
Tilmeldt: 16. aug 2015, 18:45
Kort karma: 9
Likede indlæg: 58

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf RødeMor » 30. dec 2015, 20:09

Så er vores menu sørme også kommet på plads :D
Det bliver ret simpelt - vi er begge to forkølede og halvslatne, så det bliver lidt derefter, men det bliver lækkert under alle omstændigheder!

Forret: svamperisotto med persille
Hovedret: boeuf bearnaise (hjemmelavet, självklart)
Dessert: Blomsterbergs chokolademousse med pekankrokant

Selvfølgelig skal vi også have snacks og kransekage i løbet af aftenen, plus champagne og vin.
2

Tilbage til "Mad og drikke"