Menu til nytårsaften?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Smiling_Goat
Indlæg: 2052
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:29
Kort karma: 468
Likede indlæg: 5917

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Smiling_Goat » 30. dec 2015, 22:11

Smiling_Goat skrev:Min kæreste og jeg spiser sammen, før vi tager til fest, og det eneste jeg er kommet frem til, er at jeg vil lave noget lækkert :D

Ingen af os spiser vildt meget ad gangen, så forretten undværer vi, men da han har lidt af en kærlighedsaffære med bacon, overvejer jeg at servere broccolisalat (eller waldorfsalat måske?) i en skål lavet af bacon til hovedretten - billige points, I know :D

Vi har både en skinke og noget rødvinsmarineret kamsteg i fryseren, så jeg overvejer at enten lave skinke med sukkerbrunede kartofler og stuvet grønkål (det kan man vel godt?) eller kamstegen med nogle hasselbach kartofler eller sådan noget og en rødvinssauce til. Men jeg ved også, at han snakker om at købe noget kød ved en slagter, så alt er muligt.

Til dessert har jeg overvejet en Oreo-cheese cake, men han lød ret begejstret, da jeg kom til at nævne tiramisu, så måske vi ender på det. Jeg kunne bare godt tænke mig at prøve at lave noget nyt.. Der er også romfromage, som er sådan ca. den bedste dessert i verden. Eller risalamande! Man kunne også lave en frugttærte.. Okay, jeg er vist nødt til at vende tilbage, når jeg ikke er sulten.


Så fik vi også styr på menuen.

Vi endte på kamstegen med hasselbach kartofler, bagte gulerødder og rødvinssauce. Til dessert laver jeg nogle chokoladekager med flydende fyld og indkøber (:() vaniljeis. Jeg ville meget hellere lave isen selv, for den købte smager bare ikke ret meget af vanilje, men jeg tror ikke, jeg kan nå det.. Desuden har ham der jeg bor med, fået den absurde idé, at jeg skal ligge i sofaen, og så hænger dessertfremstillingen på ham - og han vil gerne gøre det så nemt som muligt. Bare fordi lægen siger, jeg skal holde benet i ro pff.. Jeg tager en stol ud i køkkenet, gør jeg :D. En mand der ytrer ordene: "Der er ingen laurbærblade til flæskestegen, skal jeg lægge nogle appelsinskræller ved den i stedet?" og "man behøver ikke en blender, når man laver suppe, man kan bare bruge en håndmikser" tør jeg ikke overlade desserten :D
0
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 548
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 975
Kontakt:

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Pussikat82 » 30. dec 2015, 23:15

Smiling_Goat skrev:
Smiling_Goat skrev:Min kæreste og jeg spiser sammen, før vi tager til fest, og det eneste jeg er kommet frem til, er at jeg vil lave noget lækkert :D

Ingen af os spiser vildt meget ad gangen, så forretten undværer vi, men da han har lidt af en kærlighedsaffære med bacon, overvejer jeg at servere broccolisalat (eller waldorfsalat måske?) i en skål lavet af bacon til hovedretten - billige points, I know :D

Vi har både en skinke og noget rødvinsmarineret kamsteg i fryseren, så jeg overvejer at enten lave skinke med sukkerbrunede kartofler og stuvet grønkål (det kan man vel godt?) eller kamstegen med nogle hasselbach kartofler eller sådan noget og en rødvinssauce til. Men jeg ved også, at han snakker om at købe noget kød ved en slagter, så alt er muligt.

Til dessert har jeg overvejet en Oreo-cheese cake, men han lød ret begejstret, da jeg kom til at nævne tiramisu, så måske vi ender på det. Jeg kunne bare godt tænke mig at prøve at lave noget nyt.. Der er også romfromage, som er sådan ca. den bedste dessert i verden. Eller risalamande! Man kunne også lave en frugttærte.. Okay, jeg er vist nødt til at vende tilbage, når jeg ikke er sulten.


Så fik vi også styr på menuen.

Vi endte på kamstegen med hasselbach kartofler, bagte gulerødder og rødvinssauce. Til dessert laver jeg nogle chokoladekager med flydende fyld og indkøber (:() vaniljeis. Jeg ville meget hellere lave isen selv, for den købte smager bare ikke ret meget af vanilje, men jeg tror ikke, jeg kan nå det.. Desuden har ham der jeg bor med, fået den absurde idé, at jeg skal ligge i sofaen, og så hænger dessertfremstillingen på ham - og han vil gerne gøre det så nemt som muligt. Bare fordi lægen siger, jeg skal holde benet i ro pff.. Jeg tager en stol ud i køkkenet, gør jeg :D. En mand der ytrer ordene: "Der er ingen laurbærblade til flæskestegen, skal jeg lægge nogle appelsinskræller ved den i stedet?" og "man behøver ikke en blender, når man laver suppe, man kan bare bruge en håndmikser" tør jeg ikke overlade desserten :D


Hansens vanilleis smager rigtig meget af vanilje, så den kan du roligt købe. Den er endda på tilbud flere steder til 35 kr i den her uge bl.a. Føtex :)
2
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

Billede
Smiling_Goat
Indlæg: 2052
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:29
Kort karma: 468
Likede indlæg: 5917

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Smiling_Goat » 30. dec 2015, 23:20

Pussikat82 skrev:
Smiling_Goat skrev:
Smiling_Goat skrev:Min kæreste og jeg spiser sammen, før vi tager til fest, og det eneste jeg er kommet frem til, er at jeg vil lave noget lækkert :D

Ingen af os spiser vildt meget ad gangen, så forretten undværer vi, men da han har lidt af en kærlighedsaffære med bacon, overvejer jeg at servere broccolisalat (eller waldorfsalat måske?) i en skål lavet af bacon til hovedretten - billige points, I know :D

Vi har både en skinke og noget rødvinsmarineret kamsteg i fryseren, så jeg overvejer at enten lave skinke med sukkerbrunede kartofler og stuvet grønkål (det kan man vel godt?) eller kamstegen med nogle hasselbach kartofler eller sådan noget og en rødvinssauce til. Men jeg ved også, at han snakker om at købe noget kød ved en slagter, så alt er muligt.

Til dessert har jeg overvejet en Oreo-cheese cake, men han lød ret begejstret, da jeg kom til at nævne tiramisu, så måske vi ender på det. Jeg kunne bare godt tænke mig at prøve at lave noget nyt.. Der er også romfromage, som er sådan ca. den bedste dessert i verden. Eller risalamande! Man kunne også lave en frugttærte.. Okay, jeg er vist nødt til at vende tilbage, når jeg ikke er sulten.


Så fik vi også styr på menuen.

Vi endte på kamstegen med hasselbach kartofler, bagte gulerødder og rødvinssauce. Til dessert laver jeg nogle chokoladekager med flydende fyld og indkøber (:() vaniljeis. Jeg ville meget hellere lave isen selv, for den købte smager bare ikke ret meget af vanilje, men jeg tror ikke, jeg kan nå det.. Desuden har ham der jeg bor med, fået den absurde idé, at jeg skal ligge i sofaen, og så hænger dessertfremstillingen på ham - og han vil gerne gøre det så nemt som muligt. Bare fordi lægen siger, jeg skal holde benet i ro pff.. Jeg tager en stol ud i køkkenet, gør jeg :D. En mand der ytrer ordene: "Der er ingen laurbærblade til flæskestegen, skal jeg lægge nogle appelsinskræller ved den i stedet?" og "man behøver ikke en blender, når man laver suppe, man kan bare bruge en håndmikser" tør jeg ikke overlade desserten :D


Hansens vanilleis smager rigtig meget af vanilje, så den kan du roligt købe. Den er endda på tilbud flere steder til 35 kr i den her uge bl.a. Føtex :)


Ja, jeg har hørt godt om den, så jeg havde overvejet det, men tak :)
1
Brugeravatar
Vira
Indlæg: 1616
Tilmeldt: 12. aug 2015, 08:45
Kort karma: 498
Likede indlæg: 1911

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Vira » 31. dec 2015, 12:14

Dime har købt rib eye bøffer, bagekartofler og ting til homemade bearnaise så det bliver det. Og 4 flasker verdi :slem: :gisp:
6
I'm not limited edition, I'm weird.
Brugeravatar
Alphilia
Indlæg: 340
Tilmeldt: 22. dec 2015, 15:22
Kort karma: 15
Likede indlæg: 249

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Alphilia » 31. dec 2015, 12:22

Vi kombinerer forret og tale-snacks som bliver hhv blinis med laks, rødløg, creme fraiche og bruschetta med parmaskinke, mozerella og pesto
Hovedret er kalvemørbrad, pommes fondant, grønkålssalat og grønne bønner. Og sovs.
Gateau Marcel m. is og bær til dessert.

Og så diverse vin og snacks
0
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2533
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 815
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 8429
Kontakt:

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Ado » 31. dec 2015, 12:23

Jeg aner det ikke. Jeg skal være sammen med en veninde og hendes kæreste. Sidstnævnte er kok og sørger for maden.
0
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Tobywan
Indlæg: 297
Tilmeldt: 1. sep 2015, 18:12
Kort karma: 29
Likede indlæg: 461

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Tobywan » 31. dec 2015, 13:35

Kører comfort-food all the way i aften :D og det bliver kørt på rutinen.

Dronning/forret
3 slags bruschetta (svample/fløde, tomat/basilikum, laksemousse)
Østers til dem der har lyst

Hovedret
Har købt en virkelig flot oksefilet som pt. er i sous vide ved 54 grader.
Hestons triple cooked pommes frites med hjemmelavet bearnaise.
Stegte svampe

Dessert
Islagkage
5
Brugeravatar
Ballademager
Indlæg: 2739
Tilmeldt: 4. sep 2015, 20:17
Kort karma: 355
Likede indlæg: 3526

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Ballademager » 31. dec 2015, 18:56

avdotja skrev:
Ballademager skrev:
avdotja skrev:
Ballademager skrev:Tror det ender med det her:

Forret: Kold avocadosuppe med chili og korriander. Dertil friskbagt brød

Hovedret: Mørbradbøffer med hjemmelavet bearnaise, ovnkartofler og salat

Dessert: Hjemmelavet cheesecake med friske hindbær

Orv, forretten lyder lækker- vil du dele opskriften?


Ja da, den er her:
http://www.femina.dk/mad/forretter/kold-avocadosuppe

tak :blomst:


Har prøvet suppen af, og den var rigtig god. Meget frisk og let pga lime og koriander og lidt stærk pga chilierne. Det er ikke sidste gang, jeg laver den :P
1
Forstadskedelig :love:

I'll never know what I'm capable of, if I don't go where I'm scared to be lost...
Brugeravatar
flicka
Indlæg: 544
Tilmeldt: 8. sep 2015, 18:08
Kort karma: 70
Likede indlæg: 612

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf flicka » 1. jan 2016, 12:19

flicka skrev:Vi bliver bare min kæreste og jeg, men det bliver godt alligevel :-)

Forretten springer vi over.
Hovedretten bliver store tykke møre angus-bøffer på 500g stykket :savl:
Små ovnkartofler, hjemmelavet bearnaise og salat. Hjemmebagt foccaciabrød.

Dessert: Triple choc brownie, is og bær.

Snacks: Chips, grøntsagsstave m. dip, Summerbird flødeboller og bland-selv-slik.


Og sådan så bøfferne ud, da de blev pakket ud :slem:
Ja, det er vores middagstallerkener - ikke de der små frokost-/kagetallerkener...
10606595_10153478592403318_1019557307697439294_n.jpg
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
6
Always be yourself
unless you can be a unicorn
then always be a unicorn


A pony is a childhood dream. A horse is an adulthood treasure.
- Rebecca Carroll
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3446

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf HappyPaww » 1. jan 2016, 16:35

Hvordan gik det så med jeres mad?

Vores fra Homemate var virkelig overraskende godt. Er altid lidt skeptisk for om sådan noget mad smager opvarmet men det var super snedigt udtænkt:

Brød og kagen til dessert kom som ubagt dej så det blev helt friskbagt :gogo:

Jordskokkesuppen til forret var super lækker med mange lækre små elementer.

Wellingtonen var virkelig lækker - kødet helt perfekt rødt og med en lækker smag i svampene fra trøfler. Der var også en trøffelsauce til og så nogle små kartofler og rødbeder. Det var den eneste ret jeg fik fotograferet. Super lækkert og smagfuldt og der var mere end rigeligt.

Desserten, en blåbærmazarin med creme og hvis chokolade etc. Var også skøn.

Der var virkelig meget mad, da maden kom i kasser à 2 personer - så der var to hele brød og to hele kager + 2 Wellington s :D vi ville faktisk godt kunne bespise 1-2 børn fra hver kasse, hvis vi ville, så det er godt at vide til en anden gang.

Så store anbefalinger til Homemate herfra :gogo: Skal klart prøve deres takeaway færdigretter en anden gang også :)

Min hjemmelavede kransekage blev i øvrigt også vildt god - og da helt tilforladelig af et førdtegangsforsøg :D
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2533
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 815
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 8429
Kontakt:

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Ado » 1. jan 2016, 16:52

HappyPaww skrev:Hvordan gik det så med jeres mad?

Vores fra Homemate var virkelig overraskende godt. Er altid lidt skeptisk for om sådan noget mad smager opvarmet men det var super snedigt udtænkt:

Brød og kagen til dessert kom som ubagt dej så det blev helt friskbagt :gogo:

Jordskokkesuppen til forret var super lækker med mange lækre små elementer.

Wellingtonen var virkelig lækker - kødet helt perfekt rødt og med en lækker smag i svampene fra trøfler. Der var også en trøffelsauce til og så nogle små kartofler og rødbeder. Det var den eneste ret jeg fik fotograferet. Super lækkert og smagfuldt og der var mere end rigeligt.

Desserten, en blåbærmazarin med creme og hvis chokolade etc. Var også skøn.

Der var virkelig meget mad, da maden kom i kasser à 2 personer - så der var to hele brød og to hele kager + 2 Wellington s :D vi ville faktisk godt kunne bespise 1-2 børn fra hver kasse, hvis vi ville, så det er godt at vide til en anden gang.

Så store anbefalinger til Homemate herfra :gogo: Skal klart prøve deres takeaway færdigretter en anden gang også :)

Min hjemmelavede kransekage blev i øvrigt også vildt god - og da helt tilforladelig af et førdtegangsforsøg :D




Hvor er det sjovt. :D Min venindes kæreste er kok og havde mad med til os i aftes - fragtet i termokasse i toget. Han havde lavet nytårsmad og tog fra til os. Så vi fik det samme som jer:


FORRET - Jordskokkebisque
Anrettet med plukket krabbekød, æblepuré, syltede skalotteløg, ristede hasselnødder, friske krydderurter, rugbrødscrumble og hasselnøddeolie. Hertil friskbagt brød

HOVEDRET - Beef Wellington
Oksemørbrad pakket i butterdej med lufttørret skinke, trøffel, marksvampe og foie gras, hertil ristede kartofler, rødbeder, store kapers, balsamicoglace, peberbacon, frisk salvie, trøffelsauce og syltede gule beder

DESSERT - Friskbagt Blåbærmazarin
Lagt på en creme af økologisk cremefraiche og vanilje og anrettet med syltede blåbær, hvid chokolade og rød syre.
2
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2533
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 815
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 8429
Kontakt:

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Ado » 1. jan 2016, 16:55

Og her er wellingtonen. For fanden, det smagte godt. :savl:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
1
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1570
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3446

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf HappyPaww » 1. jan 2016, 16:57

Ado skrev:
HappyPaww skrev:Hvordan gik det så med jeres mad?

Vores fra Homemate var virkelig overraskende godt. Er altid lidt skeptisk for om sådan noget mad smager opvarmet men det var super snedigt udtænkt:

Brød og kagen til dessert kom som ubagt dej så det blev helt friskbagt :gogo:

Jordskokkesuppen til forret var super lækker med mange lækre små elementer.

Wellingtonen var virkelig lækker - kødet helt perfekt rødt og med en lækker smag i svampene fra trøfler. Der var også en trøffelsauce til og så nogle små kartofler og rødbeder. Det var den eneste ret jeg fik fotograferet. Super lækkert og smagfuldt og der var mere end rigeligt.

Desserten, en blåbærmazarin med creme og hvis chokolade etc. Var også skøn.

Der var virkelig meget mad, da maden kom i kasser à 2 personer - så der var to hele brød og to hele kager + 2 Wellington s :D vi ville faktisk godt kunne bespise 1-2 børn fra hver kasse, hvis vi ville, så det er godt at vide til en anden gang.

Så store anbefalinger til Homemate herfra :gogo: Skal klart prøve deres takeaway færdigretter en anden gang også :)

Min hjemmelavede kransekage blev i øvrigt også vildt god - og da helt tilforladelig af et førdtegangsforsøg :D




Hvor er det sjovt. :D Min venindes kæreste er kok og havde mad med til os i aftes - fragtet i termokasse i toget. Han havde lavet nytårsmad og tog fra til os. Så vi fik det samme som jer:


FORRET - Jordskokkebisque
Anrettet med plukket krabbekød, æblepuré, syltede skalotteløg, ristede hasselnødder, friske krydderurter, rugbrødscrumble og hasselnøddeolie. Hertil friskbagt brød

HOVEDRET - Beef Wellington
Oksemørbrad pakket i butterdej med lufttørret skinke, trøffel, marksvampe og foie gras, hertil ristede kartofler, rødbeder, store kapers, balsamicoglace, peberbacon, frisk salvie, trøffelsauce og syltede gule beder

DESSERT - Friskbagt Blåbærmazarin
Lagt på en creme af økologisk cremefraiche og vanilje og anrettet med syltede blåbær, hvid chokolade og rød syre.



Hvor skægt :D Men så giv vores kompliment videre til kokken! Mmmmm oksemørbrad :savl:
0
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 2533
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 815
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 8429
Kontakt:

Re: Menu til nytårsaften?

Indlægaf Ado » 1. jan 2016, 17:17

HappyPaww skrev:
Ado skrev:
HappyPaww skrev:Hvordan gik det så med jeres mad?

Vores fra Homemate var virkelig overraskende godt. Er altid lidt skeptisk for om sådan noget mad smager opvarmet men det var super snedigt udtænkt:

Brød og kagen til dessert kom som ubagt dej så det blev helt friskbagt :gogo:

Jordskokkesuppen til forret var super lækker med mange lækre små elementer.

Wellingtonen var virkelig lækker - kødet helt perfekt rødt og med en lækker smag i svampene fra trøfler. Der var også en trøffelsauce til og så nogle små kartofler og rødbeder. Det var den eneste ret jeg fik fotograferet. Super lækkert og smagfuldt og der var mere end rigeligt.

Desserten, en blåbærmazarin med creme og hvis chokolade etc. Var også skøn.

Der var virkelig meget mad, da maden kom i kasser à 2 personer - så der var to hele brød og to hele kager + 2 Wellington s :D vi ville faktisk godt kunne bespise 1-2 børn fra hver kasse, hvis vi ville, så det er godt at vide til en anden gang.

Så store anbefalinger til Homemate herfra :gogo: Skal klart prøve deres takeaway færdigretter en anden gang også :)

Min hjemmelavede kransekage blev i øvrigt også vildt god - og da helt tilforladelig af et førdtegangsforsøg :D




Hvor er det sjovt. :D Min venindes kæreste er kok og havde mad med til os i aftes - fragtet i termokasse i toget. Han havde lavet nytårsmad og tog fra til os. Så vi fik det samme som jer:


FORRET - Jordskokkebisque
Anrettet med plukket krabbekød, æblepuré, syltede skalotteløg, ristede hasselnødder, friske krydderurter, rugbrødscrumble og hasselnøddeolie. Hertil friskbagt brød

HOVEDRET - Beef Wellington
Oksemørbrad pakket i butterdej med lufttørret skinke, trøffel, marksvampe og foie gras, hertil ristede kartofler, rødbeder, store kapers, balsamicoglace, peberbacon, frisk salvie, trøffelsauce og syltede gule beder

DESSERT - Friskbagt Blåbærmazarin
Lagt på en creme af økologisk cremefraiche og vanilje og anrettet med syltede blåbær, hvid chokolade og rød syre.



Hvor skægt :D Men så giv vores kompliment videre til kokken! Mmmmm oksemørbrad :savl:[/quote

Det skal jeg gøre. :D Oh åh gud ja, den mørbrad altså. :savl:
0
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".

Tilbage til "Mad og drikke"