Julebage tråden.

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Whoosh
Moderator
Indlæg: 2167
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2954

Re: Julebage tråden.

Indlægaf Whoosh » 8. dec 2015, 12:20

Nogen der har en god opskrift til en småkagedej, der egner sig til stempling?
0
Smiling_Goat
Indlæg: 2042
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:29
Kort karma: 460
Likede indlæg: 5868

Re: Julebage tråden.

Indlægaf Smiling_Goat » 12. dec 2015, 22:30

Guilded_Lily skrev:
Fru Sunshine skrev:Jeg har bagt pebernødder, honningkager og vaniljekranse indtil videre.

Udover det har jeg planer om at bage fedtebrød og flere af de der gingernuts, jeg fik en opskrift på herinde.
Jeg kommer nok heller ikke udenom flere pebernødder og vaniljekranse. De forsvinder pænt hurtigt.


Uh, er det en opskrift, du vil dele??

I, der bager vaniliekranse, har I brugt en kødhakker? Min mand skulle bage i går, men vi blev enige om, at sprøjtepose MÅ kunne bruges - eller hvad?
(Min mor brugte altid kødhakkeren, men vi har ingen) Jeg gider egentlig ikke spise dem, ligesom jeg ikke gider finskbrød, men manden insisterer.

Ellers blev der lavet havregrynskugler i går, og jeg skal have bikset nogle svenske chokoladekager sammen.


Jeg bruger sprøjtepose. Eller faktisk bruger jeg den hårde del af sprøjteposen :D .. Den del hvor tyllen skrues fast. Jeg lægger en klump dej deri og trykker den ud med tomlen. Det lyder vildt åndssvagt og omstændeligt, men kransene blive virkelig flotte og SÅ besværligt er det altså heller ikke - det er i hvert fald bestemt nemmere at rengøre bagefter :-P

Man skal bare lige lade dejen "tø" lidt først, så er den nem nok at få igennem.
1
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 373
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 22
Likede indlæg: 312

Re: Julebage tråden.

Indlægaf mulledit » 15. dec 2015, 09:26

Pandesteg skrev:Jeg synes, at vanillekranse bliver for bastante og slet ikke luftige, hvis ikke de køres gennem kødhakker. Det er alt alt for hårdt med sprøjtepose og dejen bliver varmet for meget op under processen, så kransene flyder sammen og bliver uden hul. Så jeg bruger kødhakker.


Det kommer an på opskriften og teknikken :D

http://strawberryonion.blogspot.dk/2012 ... ranse.html

Jeg bruger sprøjtepose og ovenstående opskrift.
0
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2162
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 230
Likede indlæg: 2470

Re: Julebage tråden.

Indlægaf Pandesteg » 15. dec 2015, 09:50

mulledit skrev:
Pandesteg skrev:Jeg synes, at vanillekranse bliver for bastante og slet ikke luftige, hvis ikke de køres gennem kødhakker. Det er alt alt for hårdt med sprøjtepose og dejen bliver varmet for meget op under processen, så kransene flyder sammen og bliver uden hul. Så jeg bruger kødhakker.


Det kommer an på opskriften og teknikken :D

http://strawberryonion.blogspot.dk/2012 ... ranse.html

Jeg bruger sprøjtepose og ovenstående opskrift.


Jeg har nu prøvet mange forskellige opskrifter og teknikker og ovenstående er min erfaring. :)

Kan forresten også se i din opskrift, at du har svært ved at få hullet i kransene, som jeg også skrev at jeg har haft med sprøjtepose, men hvis man er ligeglad med hullet er det selvfølgelig fint. Men de ser lækre ud alligevel.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 373
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 22
Likede indlæg: 312

Re: Julebage tråden.

Indlægaf mulledit » 15. dec 2015, 10:21

Pandesteg skrev:
mulledit skrev:
Pandesteg skrev:Jeg synes, at vanillekranse bliver for bastante og slet ikke luftige, hvis ikke de køres gennem kødhakker. Det er alt alt for hårdt med sprøjtepose og dejen bliver varmet for meget op under processen, så kransene flyder sammen og bliver uden hul. Så jeg bruger kødhakker.


Det kommer an på opskriften og teknikken :D

http://strawberryonion.blogspot.dk/2012 ... ranse.html

Jeg bruger sprøjtepose og ovenstående opskrift.


Jeg har nu prøvet mange forskellige opskrifter og teknikker og ovenstående er min erfaring. :)

Kan forresten også se i din opskrift, at du har svært ved at få hullet i kransene, som jeg også skrev at jeg har haft med sprøjtepose, men hvis man er ligeglad med hullet er det selvfølgelig fint. Men de ser lækre ud alligevel.


Det handler vist mest om vinklen på billedet. Men nogen flyder ud, det handler om at holde dejen kølig.
0
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2162
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 230
Likede indlæg: 2470

Re: Julebage tråden.

Indlægaf Pandesteg » 15. dec 2015, 10:27

mulledit skrev:
Pandesteg skrev:
mulledit skrev:
Pandesteg skrev:Jeg synes, at vanillekranse bliver for bastante og slet ikke luftige, hvis ikke de køres gennem kødhakker. Det er alt alt for hårdt med sprøjtepose og dejen bliver varmet for meget op under processen, så kransene flyder sammen og bliver uden hul. Så jeg bruger kødhakker.


Det kommer an på opskriften og teknikken :D

http://strawberryonion.blogspot.dk/2012 ... ranse.html

Jeg bruger sprøjtepose og ovenstående opskrift.


Jeg har nu prøvet mange forskellige opskrifter og teknikker og ovenstående er min erfaring. :)

Kan forresten også se i din opskrift, at du har svært ved at få hullet i kransene, som jeg også skrev at jeg har haft med sprøjtepose, men hvis man er ligeglad med hullet er det selvfølgelig fint. Men de ser lækre ud alligevel.


Det handler vist mest om vinklen på billedet. Men nogen flyder ud, det handler om at holde dejen kølig.


Jep, som jeg skrev i mit første indlæg- dejen bliver for varm, når bruger sprøjtepose fordi man står og varmer dejen op i hænderne.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
mulledit
Indlæg: 373
Tilmeldt: 15. sep 2015, 08:08
Kort karma: 22
Likede indlæg: 312

Re: Julebage tråden.

Indlægaf mulledit » 15. dec 2015, 10:38

Pandesteg skrev:
mulledit skrev:
Pandesteg skrev:
mulledit skrev:
Pandesteg skrev:Jeg synes, at vanillekranse bliver for bastante og slet ikke luftige, hvis ikke de køres gennem kødhakker. Det er alt alt for hårdt med sprøjtepose og dejen bliver varmet for meget op under processen, så kransene flyder sammen og bliver uden hul. Så jeg bruger kødhakker.


Det kommer an på opskriften og teknikken :D

http://strawberryonion.blogspot.dk/2012 ... ranse.html

Jeg bruger sprøjtepose og ovenstående opskrift.


Jeg har nu prøvet mange forskellige opskrifter og teknikker og ovenstående er min erfaring. :)

Kan forresten også se i din opskrift, at du har svært ved at få hullet i kransene, som jeg også skrev at jeg har haft med sprøjtepose, men hvis man er ligeglad med hullet er det selvfølgelig fint. Men de ser lækre ud alligevel.


Det handler vist mest om vinklen på billedet. Men nogen flyder ud, det handler om at holde dejen kølig.


Jep, som jeg skrev i mit første indlæg- dejen bliver for varm, når bruger sprøjtepose fordi man står og varmer dejen op i hænderne.


Nemlig, så handler det om at køle dem ned, efter man har sprøjtet dem ud og så hurtigt i ovnen. Så bevarer de takkerne... og hullet :D
0
Bøllen 08.06.2010 :love:

Billen 22.07.2014 :love:

Tilbage til "Mad og drikke"