Oksetykstegsfilet

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1718
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 260
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2088

Oksetykstegsfilet

Indlægaf Pjeps » 29. nov 2015, 16:34

Jeg fandt en Oksetykstegsfilet på 2,3 kg der var sat kraftigt ned pga snarlig udløbsdato, men hvordan skal jeg tilberede den? Har googlet og fandt ikke rigtigt noget brugbart. Det mest brugbare var at skære den til bøffer eller snøre roastbeef ud af den, men vil egentlig helst bare bruge den som den er.

Jeg har ingen fancy grill, men et alm. Komfur :)
0
:ninja:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1558
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3422

Re: Oksetykstegsfilet

Indlægaf HappyPaww » 29. nov 2015, 17:06

Når jeg Steger sådan en, ridser jeg fedtet, gnide med salt og peber, bruner i ovnen ved 200 grader og skruer så ned til 150 grader og steger til den er den ønskede temperatur (Med stegetermometer). Du kan jo dele stegen i to inden tilberedning og fryse den ene - eller bruge resterne fra stegen til lækre steak sandwich :)
1
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1718
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 260
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2088

Re: Oksetykstegsfilet

Indlægaf Pjeps » 30. nov 2015, 10:53

Der er ikke en fedtkant på, det er helt stykke reelt kød. Men jeg tænker også at man bare kan krydre og stege i ovn til ønsket temperatur :gruble:
0
:ninja:
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1558
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 192
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3422

Re: Oksetykstegsfilet

Indlægaf HappyPaww » 30. nov 2015, 12:01

Pjeps skrev:Der er ikke en fedtkant på, det er helt stykke reelt kød. Men jeg tænker også at man bare kan krydre og stege i ovn til ønsket temperatur :gruble:


Ja det skulle være fint :) Vil stadig anbefale at du bruner den, og derefter langtidssteger ved lavere temperatur - så er der mindre risiko for, at den bliver tør. Jeg er glad for ret rødt kød, og tager gerne stegen ud ved 53-55 grader.

Mmmm rødt oksekød :savl:
1

Tilbage til "Mad og drikke"