And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
HappyHippo
Indlæg: 640
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 49
Likede indlæg: 738

And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf HappyHippo » 15. dec 2015, 19:21

Hvordan gør man lige?

Min mor siger hun plejer at stege anden først, så parterer hun den og lader den hvile, mens stegen er i ovnen. Før servering luner hun anden i ovnen. Men så bliver anden da kedelig og tør?

Nogle gode råd?
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1666
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3728

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf HappyPaww » 15. dec 2015, 19:29

HappyHippo skrev:Hvordan gør man lige?

Min mor siger hun plejer at stege anden først, så parterer hun den og lader den hvile, mens stegen er i ovnen. Før servering luner hun anden i ovnen. Men så bliver anden da kedelig og tør?

Nogle gode råd?

Sådan gør min mor også - hun Steger den endda ofte dagen før. Den bliver rigtig god - man skal bare passe på ikke at give den for meget. Hun pensler med andefedt inden den sættes ind for at varme og få skindet gjort sprødt.
3
Brugeravatar
Flora
Indlæg: 5220
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:21
Kort karma: 277
Likede indlæg: 4766

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf Flora » 15. dec 2015, 19:32

Min mor steger også anden først og parterer den og så luner hun den bare når flæskestegen er færdig. Den plejer ikke at blive tør.
0
Debattens sødeste :engel:
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 6511
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 1295
Likede indlæg: 7394

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf Wizzze » 15. dec 2015, 19:35

HappyPaww skrev:
HappyHippo skrev:Hvordan gør man lige?

Min mor siger hun plejer at stege anden først, så parterer hun den og lader den hvile, mens stegen er i ovnen. Før servering luner hun anden i ovnen. Men så bliver anden da kedelig og tør?

Nogle gode råd?

Sådan gør min mor også - hun Steger den endda ofte dagen før. Den bliver rigtig god - man skal bare passe på ikke at give den for meget. Hun pensler med andefedt inden den sættes ind for at varme og få skindet gjort sprødt.


Præcist :gogo:
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 1880
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 146
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 3744

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf Hunkat » 15. dec 2015, 20:06

Jeg har også med succes gjort det omvendt. Stegt grisen (lidt i underkanten), ladet den hvile mens anden blev stegt og så ind og få gjort sværene sprøde.

Jeg tror at ligegyldig hvad så handler det om at underspille stegningen i første omgang så man i anden omgang kan skrue op og få gjort den sprød. For mig handlede det også om hvordan/hvor meget de hver især skulle forberedes og jeg lægger alligevel anden på en tør pande for at gøre skindet sprødt efter udskæring, så det var hip som hap.
3
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Brugeravatar
sansera
Indlæg: 81
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:30
Kort karma: 6
Likede indlæg: 141

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf sansera » 15. dec 2015, 20:24

HappyPaww skrev:
HappyHippo skrev:Hvordan gør man lige?

Min mor siger hun plejer at stege anden først, så parterer hun den og lader den hvile, mens stegen er i ovnen. Før servering luner hun anden i ovnen. Men så bliver anden da kedelig og tør?

Nogle gode råd?

Sådan gør min mor også - hun Steger den endda ofte dagen før. Den bliver rigtig god - man skal bare passe på ikke at give den for meget. Hun pensler med andefedt inden den sættes ind for at varme og få skindet gjort sprødt.


Sådan gør min mor også.
0
Brugeravatar
HappyPaww
Indlæg: 1666
Tilmeldt: 12. aug 2015, 19:08
Kort karma: 206
Geografisk sted: København
Likede indlæg: 3728

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf HappyPaww » 15. dec 2015, 20:35

Og alle ved at mor laver den bedste julemad :D
3
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8148
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1065
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9742

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf Fru Sunshine » 15. dec 2015, 21:03

Min mor er også på steg-anden-dagen-før-og-parter-den-så-den-kan-lunes-lige-inden-den-serveres-holdet.

Jeg kan ikke stege en and, for jeg spiser det ikke selv.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 543
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 962
Kontakt:

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf Pussikat82 » 16. dec 2015, 19:45

Jeg laver altid andesteg dagen før. Steger dem næsten færdige, pakker dem godt ind i sølvpapir og så i køleskabet til næste dag. På selve dagen parterer jeg den (den holder bedst på saften, når man venter), pensler den godt med andefedt og luner den i ovnen lige før servering. Det er også nemmere at lave sovsen dagen efter. Man hælder væsken fra anden i en bøtte og sætter i køleskabet. Dagen efter kan man nemt lige skrabe fedtet af og på den måde skille fedt og sky, til når sovsen skal laves.
1
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

Billede
Brugeravatar
Tobywan
Indlæg: 299
Tilmeldt: 1. sep 2015, 18:12
Kort karma: 29
Likede indlæg: 465

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf Tobywan » 16. dec 2015, 20:56

Livet er meget nemmere med 2 ovne :)

Jeg synes anden er bedst når man steger den på dagen. Opvarment and = rester.
Anderester smager godt, men juleaften skal det være bedste huset formår, så vi steger selvfølgelig anden på dagen og nyder duften af jul.

Du kan god lave stegen når anden kommer ud. Anden kan fint hvile i rigtig lang tid og stadig holde sig varm, du skal bare ikke partere den før den skal bruges. Lige før servering kan du kort give den et skud under grillen, så den lige får lidt varme, men pas på den ikke får for meget. Alternativt så steger du dem på samme tid, men sætter stegen ind lidt senere end anden, da den skal have kortere tid. Husk at den skal have høj varme til sidst, så du får sprøde svær.
1
HappyHippo
Indlæg: 640
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 49
Likede indlæg: 738

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf HappyHippo » 16. dec 2015, 21:06

Jeg har læst man kan stege begge 2 samtidig, så det vil jeg prøve. Hvis jeg stiller ovnen på 160grader, hvor meget skal anden så have (på ca 3 kg)? Har læst alt fra 2-4 timer...

Flæskestegen har jeg styr på, men and har jeg aldrig lavet før.
0
Brugeravatar
milisa
Indlæg: 657
Tilmeldt: 13. aug 2015, 19:43
Kort karma: 103
Likede indlæg: 1024

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf milisa » 16. dec 2015, 23:35

^Hvis du vil lave begge dele samtidig, så SKAL du stege anden i stegepose - ellers kommer flæskested til at smage af and......

I min familie er vi vant til at anden steges om formiddagen, parteres, og varmes om aftenen, efter flæskestegen er stegt. Har aldrig tænkt det som rester, men selvfølgelig har toby en pointe - men hey, hvis man er vant til rester juleaften, så synes man jo, at det er fantastisk! :-D
2
Tally-ho
Brugeravatar
Thestral
Indlæg: 1583
Tilmeldt: 11. aug 2015, 07:15
Kort karma: 264
Likede indlæg: 1311

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf Thestral » 17. dec 2015, 05:40

Gør som din mor. Anden bliver ikke tør af det.
0
Jeg har nået den alder,
hvor jeg ved, hvad der er værd at vide
og på en god dag kan jeg også huske noget af det..
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 1732
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 215
Likede indlæg: 1436

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf Sophies-mor » 17. dec 2015, 08:54

HappyHippo skrev:Jeg har læst man kan stege begge 2 samtidig, så det vil jeg prøve. Hvis jeg stiller ovnen på 160grader, hvor meget skal anden så have (på ca 3 kg)? Har læst alt fra 2-4 timer...

Flæskestegen har jeg styr på, men and har jeg aldrig lavet før.

Vi giver en and 6 timer ved lav varme.
Og så til sidst tager vi anden ud og flæskestegen får et skud grill, så sværen også bliver sprød.
Sprød svær og sprødt skind :lun:

Vi bruger så Mik Schacks opskrift - som jeg ikke lige p.t. kan finde.
0
Billede SÅ kom bananen!

:sur: Hævnrødbede :-D
Brugeravatar
Sophies-mor
Indlæg: 1732
Tilmeldt: 16. okt 2015, 12:30
Kort karma: 215
Likede indlæg: 1436

Re: And og flæskesteg, men kun 1 ovn

Indlægaf Sophies-mor » 17. dec 2015, 10:13

Sophies-mor skrev:
HappyHippo skrev:Jeg har læst man kan stege begge 2 samtidig, så det vil jeg prøve. Hvis jeg stiller ovnen på 160grader, hvor meget skal anden så have (på ca 3 kg)? Har læst alt fra 2-4 timer...

Flæskestegen har jeg styr på, men and har jeg aldrig lavet før.

Vi giver en and 6 timer ved lav varme.
Og så til sidst tager vi anden ud og flæskestegen får et skud grill, så sværen også bliver sprød.
Sprød svær og sprødt skind :lun:

Vi bruger så Mik Schacks opskrift - som jeg ikke lige p.t. kan finde.

Den er så her:
Du har ikke de nødvendige tilladelser til at se vedhæftede filer i dette indlæg.
0
Billede SÅ kom bananen!

:sur: Hævnrødbede :-D

Tilbage til "Mad og drikke"