At have tillid til læger..

Hvis din krop gør ting den ikke burde, er dette stedet du kan snakke om det.
Brugeravatar
billiebean
Indlæg: 1501
Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
Kort karma: 90
Likede indlæg: 1651

At have tillid til læger..

Indlægaf billiebean » 15. dec 2015, 20:17

Jeg har den her knude på mit ene inderlår - flad, let pigmenteret, under hudlaget, haft den i ca. 4 måneder. I går var jeg hos min nye læge og fik kigget på den. Hun spurgte om den gjorde ondt og det gør den ikke, hvorefter hun så nev i knuden og så sagde jeg selvfølgelig "av!" og så gjorde det jo ondt alligevel. Hun konkluderede, at hun ikke syntes, det lignede noget "ondt", men at det lignede en uskadelig bindevævs- eller fedtknude. Og jeg fik ikke rigtig protesteret over det med smerten, og gik afsted med en klam følelse i maven. Jeg kan mærke, at jeg bliver nødt til at være 100% sikker på det her. Måske også fordi en bekendt lige har fået konstateret galopperende brystkræft i en alder af 30 - noget hun måtte til to læger for at få undersøgt ordentligt.

Så altså. Kender I det med, at I går fra lægen og bare slet ikke er beroliget/overbevist om, at det lægen siger er rigtigt?
Og hvad gør man så?
0
Brugeravatar
sansera
Indlæg: 326
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:30
Kort karma: 31
Likede indlæg: 814

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf sansera » 15. dec 2015, 20:22

Ikke rigtig for min læge sender mig konstant til speciallæge "for en sikkerhedsskyld "
Men jeg synes du skal kontakte lægen og fortælle det du skriver her, at du føler dig utryg og gerne vil have den tjekket.
Jeg kan ikke forestille mig at lægen ikke skulle være lydhør over for det :ae:
Senest rettet af sansera 17. dec 2015, 08:43, rettet i alt 1 gang.
2
Firebird
Indlæg: 873
Tilmeldt: 11. nov 2015, 11:19
Kort karma: 159
Geografisk sted: Pladderpaddelandsby
Likede indlæg: 1275

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf Firebird » 15. dec 2015, 20:34

Åh jo. Den kender jeg godt. Blev sat på Simvestatin, og oplevede smertefulde jag over brystkassen. Spurgte min læge om det kunne være en indikation på hjerteproblemer, men fik beskeden at det var det ikke. Bom basta ikke flere forklaringer.

Måtte så selv google bivirkniger ved Simvestatin, og fandt ud af at midlet netop giver jag af smerte over brystkassen. Hvorfor fortalte han mig ikke det? Hvorfor skal jeg selv google sådan noget? Hvorfor er min tillid til alment praktiserende læger i bund? I wonder!
0
Fod. Enhed der finder bord og stoleben i mørke.
Brugeravatar
MissDitte
Indlæg: 280
Tilmeldt: 7. sep 2015, 10:07
Kort karma: 83
Likede indlæg: 533

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf MissDitte » 16. dec 2015, 08:06

Min tillid til alment praktiserende læger er også meget meget lav. Så lav, at jeg er begyndt at undersøge alt på forhånd, så jeg kan stille de rigtige spørgsmål så de - om ikke andet - kan erkende, at de ikke ved, og derfor sende mig videre til speciallæger.
Jeg har for ofte mødt læger, der har haft mangelfuld eller direkte forkerte råd/diagnoser, hvor jeg er endt med selv at finde de rigtige svar. Og det har jeg heldigvis kunnet fordi der intet rigtigt alvorligt har været!
1
Brugeravatar
Thestral
Indlæg: 2151
Tilmeldt: 11. aug 2015, 07:15
Kort karma: 349
Likede indlæg: 2166

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf Thestral » 16. dec 2015, 09:55

Bed om at komme til en hudspecialist. Du har altid ret til at få en anden mening
0
Jeg har nået den alder,
hvor jeg ved, hvad der er værd at vide
og på en god dag kan jeg også huske noget af det..
Brugeravatar
Annione
Indlæg: 2968
Tilmeldt: 11. aug 2015, 21:23
Kort karma: 622
Likede indlæg: 5480
Kontakt:

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf Annione » 28. dec 2015, 07:36

Jeg har ganske stor tillid til læger, men nu er jeg også kæreste med én af slagsen.
Nogle gange tror folk, at en alm. praktiserende læge ved ALT, men det er der vitterligt ingen mennesker der gør. Ingen! Heller ikke en læge.
Derfor er det altid en god idé at undersøge ting selv.
6
Brugeravatar
Goldie
Indlæg: 105
Tilmeldt: 11. aug 2015, 07:41
Kort karma: 23
Likede indlæg: 201

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf Goldie » 28. dec 2015, 09:24

Jeg ville bede om at få en henvisning til en hudlæge, således at der kan laves en vævsprøve. Det bør praktiserende læge også sagtens kunne lave. Mere hvis han/hun ikke mener der er grund til det
0
"Hello from the other side!..." :ninja:
Brugeravatar
JessicaD
Indlæg: 596
Tilmeldt: 12. sep 2015, 16:00
Kort karma: 103
Likede indlæg: 1866

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf JessicaD » 12. jan 2016, 20:30

Firebird skrev:Åh jo. Den kender jeg godt. Blev sat på Simvestatin, og oplevede smertefulde jag over brystkassen. Spurgte min læge om det kunne være en indikation på hjerteproblemer, men fik beskeden at det var det ikke. Bom basta ikke flere forklaringer.

Måtte så selv google bivirkniger ved Simvestatin, og fandt ud af at midlet netop giver jag af smerte over brystkassen. Hvorfor fortalte han mig ikke det? Hvorfor skal jeg selv google sådan noget? Hvorfor er min tillid til alment praktiserende læger i bund? I wonder!


Husk at læse indlægssedlen, før du starter på præparatet. Det er altså ikke uden grund, at der står, at man skal gøre det.

Der er en hel mængde bivirkninger på al medicin, så lægen skulle arbejde 24 timer i døgnet, hvis han skulle remse samtlige bivirkninger op. Oftest får man kun de mest normale at vide - og ellers må man jo som sagt tage ansvar for sit eget helbred og altid selv læse sedlen grundigt, før man overhovedet putter den første pille i munden.

Sorry for surt opstød, men det skader aldrig at have lidt egenomsorg og indsigt i egen medicin.
3
Brugeravatar
Krølle
Indlæg: 2529
Tilmeldt: 16. aug 2015, 02:48
Kort karma: 1179
Likede indlæg: 8593

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf Krølle » 12. jan 2016, 20:36

adagio skrev:Jeg har ikke ret meget tillid til alment praktiserende læger, det er bare en barriere man skal igennem for at komme til en speciallæge. Der er sikkert mange gode af dem, men der er altså også mange mindre gode. Jeg er slet ikke i tvivl om at man er bedst tjent med at undersøge tingene selv, stille de rigtige spørgsmål og være insisterende.


Hvis man har det sådan med sin prakiserende læge, synes jeg virkelig, man skal skifte :genert:

Der er gode og dårlige i alle fag. Ingen grund til at nøjes.
0
Brugeravatar
Madam Pomfrey
Indlæg: 2917
Tilmeldt: 11. aug 2015, 19:29
Kort karma: 579
Geografisk sted: Stæævns
Likede indlæg: 6804

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf Madam Pomfrey » 12. jan 2016, 21:14

For mit eget vedkommende.
Ja jeg har tillid til den alment praktiserende læge.

Men nu har jeg heller ikke haft nogle større bekymringspunkter at drøfte med lægen, så det har jo også sin indflydelse. Jeg var ganske tryg som gravid, og i forbindelse med de normale efterundersøgelser. Jeg har oplevet grundig og kompetent behandling af mine børn de gange vi har haft behov herfor.
Generelt var vores gamle læge meget lydhør overfor det vi havde at sige, og spurgte meget ind.
Og i de tilfælde det blev skønnet var hun bestemt ikke bleg for at henvise os til speciallæger.


Der hvor jeg har oplevet størst skepsis omkring både den alment praktiserende læge, og speciallæger, er i mit job. Hvor jeg som pædagog skal formidle en problematik for et menneske med et psykisk udviklingshandicap. Dét er ikke altid nemt skal jeg hilse og sige.
Men heldigvis har vi fundet en læge som er vanvittig dygtig, og hellere tager hele pakken, fremfor at overse noget. Hun er enormt lydhør overfor hvad vi som personale omkring de her mennesker kan fortæller, og hun går helt i dybden. Det er godt, og det er trygt.
Men jeg har også siddet ved læger der ikke aner hvad fanden de skal gøre, og som springer over hvor gærdet er lavest, dét er frustrerende.

Der oplever jeg igen og igen at denne gruppe af mennesker er ukendt land for lægerne, og at det også indimellem er en manglende forståelse og samarbejdsvilje. f.x. den spastisk handicappede kvinde der faktisk meget gerne ville have en mamografi, men erfaringen var at dét ikke lod sig gøre. Det tog 4 timers ringen rundt her der og alle vegne for at finde en løsning på det, nemlig at blive ultralydsscannet på et privathospital.
Og heldigvis hos ovenstående dygtige læge! - der var dog nogle hævede øjenbryn ved selve privathospitalet da vi nåede så langt, en manglende forståelse for behovet men altså pyt.

Så rent fagligt, der har jeg lært at være skepstisk, og insisterende... Men det er nu nok også sundt nok :D
0
"Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light."
Smiling_Goat
Indlæg: 3283
Tilmeldt: 25. aug 2015, 16:29
Kort karma: 687
Likede indlæg: 11245

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf Smiling_Goat » 12. jan 2016, 22:06

Nej, jeg har ikke ret meget tillid til dem..

Jeg var ude for en ulykke, da jeg var 17 og blev ved med at have et hævet, ømt knæ i et år. Jeg var ved min læge et utal af gange, men hver gang sagde han, at det var lige meget. Da jeg skiftede læge sendte hun mig direkte på skadestuen som konstaterede, at jeg skulle opereres.

Nu bakser jeg med noget hormonelt, som er startet efter jeg begyndte på p-piller, og som altid opstår med faste intervaller - der er både fysiske og psykiske symptomer - men fordi jeg teknisk set har en tung psykiatrisk diagnose (som jeg er afsluttet for i behandlingssystemet, fordi jeg er en af de 20% der bliver symptomfri) bliver han ved med at fokusere på den. Han bliver ved med at spørge mig, om jeg nu er sikker på, at det ikke bare er den gamle diagnose, om jeg ikke bare vil tilbage på medicinen og bla bla.. Selvom jeg bliver ved med at sige til ham, at det slet ikke er de samme symptomer, jeg oplever. Jeg har s** aldrig fået ømme bryster pga. psyken før..
Jeg beder bare om at få nogle andre p-piller, that's it, jeg ved ikke, hvorfor pokker han stritter sådan imod. Men det er ikke ret fordrende for min tillid til lægestanden.

Det er i samme lægehus, som den første læge, der ignorerede mit knæ i øvrigt, men jeg tænkte, at det jo trods alt er to forskellige mennesker - og det ligger centralt.

(Ja, jeg finder en anden)
0
Brugeravatar
billiebean
Indlæg: 1501
Tilmeldt: 11. dec 2015, 11:29
Kort karma: 90
Likede indlæg: 1651

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf billiebean » 26. jan 2016, 18:07

Det endte i øvrigt helt godt. Jeg skiftede læge til én, som jeg oplever som mere saglig, metodisk og lydhør, og han undersøgte dimsen grundigt og forklarede mig derefter, hvorfor konklusionen var, at den var uskadelig.
3
GoGetter
Indlæg: 96
Tilmeldt: 19. sep 2015, 12:32
Kort karma: 25
Likede indlæg: 171

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf GoGetter » 29. jan 2016, 07:37

Jeg har tillid. Min læge gennem de sidste 10 år er virkelig dygtig, rammer som regel rigtigt i første forsøg og henviser til specialist, når det er noget mere specielt.
0
Brugeravatar
Mi55y
Indlæg: 3091
Tilmeldt: 14. aug 2015, 07:16
Kort karma: 341
Geografisk sted: Århus med bolleÅ
Likede indlæg: 5591

Re: At have tillid til læger..

Indlægaf Mi55y » 29. jan 2016, 07:50

Det er ikke fordi, jeg ikke har tillid til min læge, hun er bare altid så kort for hovedet. Så jeg elsker, når jeg kommer ind til de lægestuderende, for de er jo vitterligt lige så nysgerrige som mig på at finde ud af, hvad der er galt, og spørger langt hellere for meget end for lidt. Er endda blevet ringet op bagefter af en studerende, fordi der var noget, hun havde glemt at spørge ind til.
0
Frisk på brætspil i Midtjylland? viewtopic.php?f=50&t=7064

Frisk på at prøve en sjov og anderledes holdsport i Århus? Tjek Kin-Ball ud - gratis 4 første træninger :)

Tilbage til "Helbred"