Danske millioner skal bekæmpe korruption i afghansk politi

Hvad sker der lige for verden?! Diskutér det her!
Brugeravatar
annellaII
Indlæg: 888
Tilmeldt: 17. nov 2017, 13:17
Kort karma: 24
Geografisk sted: Europa
Likede indlæg: 485

Danske millioner skal bekæmpe korruption i afghansk politi

Indlægaf annellaII » 30. okt 2018, 09:22

https://politiken.dk/indland/politik/art6804006/Danske-millioner-skal-bek%C3%A6mpe-korruption-i-afghansk-politi

Regeringen er klar med 308 millioner kroner over tre år til det afghanske politi og militær.

Pengene skal blandt andet bruges til lønninger til det afghanske politi, der er stærkt plaget af korruption.

Det oplyser Udenrigsministeriet i en pressemeddelelse.

»Det er i dansk interesse, at vi fortsætter arbejdet mod et fredeligere Afghanistan. Derfor udmønter vi nu ekstramidler frem til 2020 til træning og andre omkostninger forbundet med politiet og militæret. Et fredeligere Afghanistan med mere stabilitet er en forudsætning for at imødegå migration og terrortruslen mod Vesten, Europa og Danmark«, siger udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) i meddelelsen.

Danmark har gennem ti år støttet det afghanske politi, og indsatsen gør ifølge udenrigsministeren en forskel.

»Korruptionsbekæmpelse er et af de danske fokusområder, og her kan vi konkret se, at det med dansk medfinansiering er lykkedes at mindske korruptionen i politistyrken. Det betyder ikke, at politiet er fri for korruption, men det tyder på, at korruptionsbekæmpelsen bevæger sig i den rigtige retning«, siger Anders Samuelsen.

En del af støtten går til det afghanske officersakademi i Kabul.Hvad er din mening om, at Danmark vil give 308 mio. kr. til Afghanistan til bekæmpelse af korruption i det afghanske politi?


For mig er det fuldstændig vanvittig, og jeg er ikke overbevist om, at de 308 mio. kr. gør den mindste forskel til at mindske korruptionen i politiet, tværtimod, der skal som nok være dem, der glæder sig over de mange mio. kr. fra Danmark, der efter min mening fremmer korruptionen og ikke mindsker den.

De 308 mio. kr. ville helt sikkert gøre mere gavn i Danmark, de kunne f.eks. bruges til bedre forholdt for samfundets svageste, samfundets ældre, sundhedssektoren, skoler m.m.
1
Bergen
Indlæg: 1246
Tilmeldt: 23. jun 2018, 05:25
Kort karma: 32
Likede indlæg: 1565

Re: Danske millioner skal bekæmpe korruption i afghansk politi

Indlægaf Bergen » 30. okt 2018, 10:05

Jeg forstår pointen men tænker at det nemt går som det plejer med de projekter. Desværre.
0
Brugeravatar
Pax Romana
Indlæg: 1088
Tilmeldt: 5. sep 2017, 10:15
Kort karma: 132
Likede indlæg: 2335

Re: Danske millioner skal bekæmpe korruption i afghansk politi

Indlægaf Pax Romana » 30. okt 2018, 11:18

De afghanske borgers liv vil blive eksponentielt forbedret, hvis de ikke er nødt til at møde korruption for hver offentlig tjeneste de har kontakt med. For at være effektiv skal ethvert antikorruptions agentur være uafhængigt og have ressourcer til at undersøge og retsforfølge helt fri for politisk indblanding. Dette forudsætter et stærkt og uafhængigt retsvæsen.

I Afghanistan og andre lande med tribalsystemer og forankrede etniske opdelinger interagerer strukturelle svagheder på komplekse måder med traditionelle ideer om beskyttelse og slægtskab - især med forventning om, at de, der har indflydelse, gør det til gavn for medlemmerne af deres udvidede netværk.

Måske mest foruroligende har været den vedvarende korruption, der har plaget de regeringsorganer, der er direkte ansvarlige for lov og orden. Det afghanske politi er særlig berygtet. Korruption mindsker det afghanske politi og militærets evne til at opretholde lov og orden og beskytte det afghanske folk.

Uden politisk vilje og udenlandsk bistand kan intet land effektivt bekæmpe korruption, eller endda vinde kampen for at binde korruption på kort sigt. I Afghanistan manglede en sådan politisk vilje under Hamid Karzai. Hvis der er en silver lining til den afghanske regerings ellers dårlige rekord om bekæmpelse af korruption, er det, at den nye administration har meddelt, at bekæmpelsen af korruption er blandt dens øverste prioriteter.

Korruption er en alvorlig trussel for den afghanske stats levedygtighed og de danske politiske mål i Afghanistan. Korruption fratager det afghanske folk fordelene ved en retfærdig og effektiv regeringsførelse på det mest grundlæggende niveau, hvilket igen mindsker statens legitimitet og den loyalitet, den pålægger den almindelige befolkning. Tiden, til at vende tidevandet og sætte Afghanistan på en bedre vej til god regeringsførelse er nu. Hvis denne afghanske administration ikke løser problemet med korruption, så er toget måske kørt.
0
Those are my principles, and if you don't like them... well, I have others.
Life begins at the end of your comfort zone.
I don't know where I'm going, but I sure know where I've been.
Brugeravatar
Nicolait
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 31. aug 2015, 22:26
Kort karma: 73
Likede indlæg: 2415

Re: Danske millioner skal bekæmpe korruption i afghansk politi

Indlægaf Nicolait » 30. okt 2018, 12:00

Danmark kan sikkert bryste med, at de gør noget ud af til.

Men pengene er sikkert spildt. De mindsker næppe korruption.

Gad vide hvor længe vi skal smide efter fejlslågne projekter som Irak og Afghanistan?

jeg så flere steder i Danmark, hvor man istedet kunne have brugt pengene.
1
"If you immediatley know the candle light is fire then the meal was cooked along time ago"

Tilbage til "Politik, kultur og samfund"