Nytårsmenuen 2018

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 3102
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 666
Likede indlæg: 5061

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Filipai » 7. dec 2018, 13:00

Jeg kunne virkeligt godt tænke mig at lave en eller anden trio af skaldyr til forret. Tænker selv noget kammuslinger, tigerriger og så evt en eller anden ting i en butterdejsskal. Vi skal dog (som altid) have tunmousse hapsere til forret, så vil helst ikke over i en mousse.
Ideer er velkomne :D
0
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 4847
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 1026
Likede indlæg: 8881

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Rapfisk » 7. dec 2018, 14:23

Kæresten og jeg skal være kærestekedelige, og jeg regner med, det bliver noget med en hummer, rødt kød og til mig en form for dessert.
0
#TeamFrederiksberg

Livslinjen: 70 201 201
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6736
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 588
Likede indlæg: 9982

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Lemonella » 7. dec 2018, 15:50

Vi skal bare hygge os alene. Vi smuttet nok til vores hummerpusher og køber den sædvanlige hummer. Den skal flækkes og smøres med krydreurtehvidløgssmør og grilles i ovnen.
Forret og dessert er ikke helt på plads. Tilbehøret til hummeren, har jeg vist heller ikke rigtigt styr på, men det kommer nok. :)
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Honningprut
Indlæg: 470
Tilmeldt: 7. sep 2015, 10:17
Kort karma: 80
Geografisk sted: Indre Udkantsdanmark
Likede indlæg: 974

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Honningprut » 7. dec 2018, 15:54

Min kæreste og jeg skal være alene i år - det er selvvalgt.

Vi har snakket lidt om at bestille noget, men jeg tænker at vi ender med at lave det selv. Forret, hovedret og dessert.

Hovedretten: Lakseroulade med dild dressing og noget flutes.
Hovedret: ???
Dessert: Hjemmelavet hindbær is med et eller andet gøjl.

Kransekage til midnat.
0
I'm little My, and i bite because I like it :blomst: :lun:
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 1141
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 142
Likede indlæg: 2289

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf RavenClaw » 7. dec 2018, 16:11

Jeg er alene i år, og jeg tænker, at menuen skal bestå af:
- Lammefilet med noget udefineret tilbehør
- Gammeldags æblekage

Og så har jeg lidt overvejet at lave nogle små hapsere, som jeg kan småspise i løbet af aftenen. Jeg er på arbejde til kl. 14.30, så det skal også være nemt at lave.
0
Ja, det er en slem Dreng, den Amor.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 15076
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2931
Likede indlæg: 18953

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Wizzze » 7. dec 2018, 17:00

Lige nu består menuen mest af Champagne, må nok lægge de små grå i blød, hø hø
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
achillaxedprune
Indlæg: 1771
Tilmeldt: 4. jan 2016, 18:38
Kort karma: 628
Likede indlæg: 4719

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf achillaxedprune » 9. dec 2018, 19:34

Vi skal være hjemme, så vi bestiller mad udefra. :) Vi regner med at tage forbi naboerne til dronningens nytårstale og få lidt hapsere der. Herudover vil der være snacks, kransekage, bobler, rødvin og et par gode øl.

Menuen består af:
Forret:
Honning bagt laks, luksus rejer, frisk grøn asparges, salat, citron, bredbladet persille, krydder urte dressing, kuvert bolle, kuvert smør. Lige klar til at anrette på egne tallerkener.

Hovedret:
Kalve ribeye 250 gr. steak.
Kartoffelsoufflé rørt med creme fraiche, Dijon sennep, krydderurter.
Franske ærter med friske ærter fra torvet, fine ærter, sauterede løg, ristet bacon, persille, smør.
Sauce bearnaise med frisk estragon, lige klar til at lune.

Dessert symfoni bestående af:
Creme brulee med lakrids, toppet med knas.
Jyttes lækre dobbelt chokolademousse (hvid og mørk) toppet med frysetørret hindbær.
Lækker vanille/stikkelsbær Pana Cotta af vanille creme med syltede stikkelsbær.
Flot mango sauce.
0
Hvis man vil behandle folk ens, skal man behandle dem forskelligt.
Citat: Ukendt morfar.
Brugeravatar
didas
Indlæg: 1637
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 346
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 4294

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf didas » 9. dec 2018, 19:46

Forret/dronningehapsere bliver minitoast med tunmousse, blinis med creme fraiche, rødløg og kaviar og emmentalertern med vindruer.

Hovedret bliver hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler.

Dessert tror jeg bliver noget is, kage og frugt, helt klassisk.

Der er 4 børn i forskellige aldre med, så det skal ikke være alt for eksperimenterende :lol:
1
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 1412
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 70
Likede indlæg: 1518

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Stars » 10. dec 2018, 06:53

Wizzze skrev:Lige nu består menuen mest af Champagne, må nok lægge de små grå i blød, hø hø


Så noget i retning af:

- Champagnesuppe
- Stenbiderrogn med majspandekager og champagneskum
- Oksemørbrad og fasansoufflée m/birkesbagt rodfrugtegratin og champagnesirup
- Champagnengranite

:-D
4
(Eks)svigersøn sælges billigt som boksebold.
Brugeravatar
Ladysparrow
Indlæg: 1313
Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
Kort karma: 147
Geografisk sted: Skåne, Sverige
Likede indlæg: 2592

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Ladysparrow » 10. dec 2018, 07:10

Vi bliver "bare" min kæreste og jeg - det er selvvalgt og vi glæder os. Vores nytårsmenu bliver en utraditionel da vi har vælgt at udforme det som en konkurrence... Vi skal lave sliders med tilbehør - hvor alle komponenter er hjemmelavede. Vi hopper over dessert og får et ostebord til senere. Forret bliver nok hjemmelavede jalapenopoppers og kettlechips med gräddfil og löjrom (som vist svarer til cremefraiche og stenbiderrogn.)

Drikkevarer bliver: En flaske Bollinger, G&T's ad libitum og så lidt øl.
0
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 4833
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 341
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 11260

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Hunkat » 10. dec 2018, 07:17

Vi er værter i år fordi vi har en kat som er skudræd. Vi har besluttet at lave en moderne 90 års fødselsdagsmenu.

Dronningehapser: Karryhummus med forskellige stænger til at dippe og spicy linser/kikærter
Forret: Chevice på kuller (og tartar til en som ikke kan lide fisk)
Hovedret: Kylling cordon blue med en god ost og skinke og frisk krydderurtepure
Dessert: Blondie/browniekage med frugt og forskellige slags sorbet

Til nytår bliver det ostebord fordi ingen af os bryder os om kransekage.

Natmad: pølser og brød :fløjt:
1
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Brugeravatar
Skorstenen
Indlæg: 2028
Tilmeldt: 23. maj 2016, 15:58
Kort karma: 208
Likede indlæg: 3186

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Skorstenen » 11. dec 2018, 09:46

Vi bliver 8 omkring bordet i år, og jeg er ved at være færdig med menuen:

Hapsere:
Crostini med svampe i fløde, persilledrys og høvlet parmasan (svampene er i fryseren, og består af kantarel, Karl Johan og lidt pigsvamp)
Tortillaruller med flødeost og god skinke
Baconløgringe med sød chilisovs
Drikke: Bobler af en art

Forret:
Varmrøget laks på cremet porrebund, med friteret porre på toppen, citronskum og langtidsbagte cherrytomaer. Grillet brød til
Drikke: Hvidvin, vand

Hovedret:
Jeg har bestilt T-bone af Limousine, de bliver "sous videt" på 2 timer på 54 grader og herefter vendt på en varm grill, herefter en tur med en hvidløgsspray og islandsk sort salt (og nok noget krydderurt for synets skyld), hjemmelavede grove fritter, hjemmelavet bearnaise og endnu ikke fastlagt grønt. (jeg holder lige øje med hvad I andre kommer op med for inspiration :D)
Jeg har også fået fat i nogen blå chips som måske kommer på tallerkenen.
Drikke: Rødvin, vand

Dessert:
Søllerøds Kæmpe Eskimo. (har solbær fra haven i fryseren, har købt halvkugle-forme, guldstøv og frysetørret solbærpulver)
Drikke: Kaffe, Bailey

Herefter øl ad lib. Rødvin. Gin Hass. Bailey. Morgan/Cola. Strawberry Daiquiri.

Bobler til kl. 00.00

Natmad, hvis det da når på bordet, jeg plejer at glemme det, og gæsterne er fulde og glemmer det også: Men ellers tror jeg vi skal have et fadfuld pølsehorn, nogen med ketchup og nogen med cheddar/tacosovs
Senest rettet af Skorstenen 19. dec 2018, 14:18, rettet i alt 1 gang.
1
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 5695
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 695
Likede indlæg: 7560

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Pandesteg » 19. dec 2018, 09:02

Pandesteg skrev:
PaleSeptember skrev:Nå, men nu er det bestemt, at forretten bliver noget med røgede rejer, og hovedretten bliver det helt store tapas og ostebord med diverse tilbehør.


Jeg regner også med vi skal have tapas, så håber du vil dele din menu når vi kommer lidt tættere på :) forret tror jeg ikke vi skal have, det bliver nok erstattet af nogle dronningehapsere. Desserten tænker jeg ar uddelegere til min far og hans kone, som vi skal fejre nytår med.


Jeg overvejer faktisk at konvertere vores middag til raclette. Det har vi ikke lavet i 100 år og det kunne være vildt hyggeligt. Og egentlig lidt nemmere end tapas. Alternativt kunne vi lave fondue, men jeg gider ikke stanken og brandfaren :lol:
0
I don't follow rules. I follow dogs. On Instagram.
Brugeravatar
PaleSeptember
Indlæg: 2397
Tilmeldt: 16. dec 2015, 17:28
Kort karma: 194
Likede indlæg: 3704

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf PaleSeptember » 19. dec 2018, 09:11

Pandesteg skrev:
Pandesteg skrev:
PaleSeptember skrev:Nå, men nu er det bestemt, at forretten bliver noget med røgede rejer, og hovedretten bliver det helt store tapas og ostebord med diverse tilbehør.


Jeg regner også med vi skal have tapas, så håber du vil dele din menu når vi kommer lidt tættere på :) forret tror jeg ikke vi skal have, det bliver nok erstattet af nogle dronningehapsere. Desserten tænker jeg ar uddelegere til min far og hans kone, som vi skal fejre nytår med.


Jeg overvejer faktisk at konvertere vores middag til raclette. Det har vi ikke lavet i 100 år og det kunne være vildt hyggeligt. Og egentlig lidt nemmere end tapas. Alternativt kunne vi lave fondue, men jeg gider ikke stanken og brandfaren :lol:


Vi fik fondue (elektrisk fonduegryde) og raclette sidste år, og ja, det er også meget hyggeligt :)
0
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6736
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 588
Likede indlæg: 9982

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Lemonella » 19. dec 2018, 09:33

Lemonella skrev:Vi skal bare hygge os alene. Vi smuttet nok til vores hummerpusher og køber den sædvanlige hummer. Den skal flækkes og smøres med krydreurtehvidløgssmør og grilles i ovnen.
Forret og dessert er ikke helt på plads. Tilbehøret til hummeren, har jeg vist heller ikke rigtigt styr på, men det kommer nok. :)


Vi kan måske ikke få hummer, men skidt pyt, vi snupper en gang store Grønlandske pil-selv-rejer og lidt krabbeklør i stedet for.
Serveret med letdampede asparges, hvidløgsbrød, aioli og citronsmør.
Forretten bliver capaccio med alt, hvad der hører til.
Desserten, bliver kærestens valg. Pandekager med hjemmelavet vanilieis og hjemmelavet hindbærcoulis.
Til hoved- og forret, serveres Viña Esmeralda rosé. Til desserten nok Baileys.
1
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.

Tilbage til "Mad og drikke"