Nytårsmenuen 2018

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Filipai
Indlæg: 3019
Tilmeldt: 4. sep 2015, 06:04
Kort karma: 643
Likede indlæg: 4826

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Filipai » 7. dec 2018, 13:00

Jeg kunne virkeligt godt tænke mig at lave en eller anden trio af skaldyr til forret. Tænker selv noget kammuslinger, tigerriger og så evt en eller anden ting i en butterdejsskal. Vi skal dog (som altid) have tunmousse hapsere til forret, så vil helst ikke over i en mousse.
Ideer er velkomne :D
0
Brugeravatar
Rapfisk
Indlæg: 4755
Tilmeldt: 20. aug 2015, 16:27
Kort karma: 1003
Likede indlæg: 8688

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Rapfisk » 7. dec 2018, 14:23

Kæresten og jeg skal være kærestekedelige, og jeg regner med, det bliver noget med en hummer, rødt kød og til mig en form for dessert.
0
#TeamFrederiksberg

Livslinjen: 70 201 201
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6419
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 554
Likede indlæg: 9413

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Lemonella » 7. dec 2018, 15:50

Vi skal bare hygge os alene. Vi smuttet nok til vores hummerpusher og køber den sædvanlige hummer. Den skal flækkes og smøres med krydreurtehvidløgssmør og grilles i ovnen.
Forret og dessert er ikke helt på plads. Tilbehøret til hummeren, har jeg vist heller ikke rigtigt styr på, men det kommer nok. :)
0
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
Honningprut
Indlæg: 365
Tilmeldt: 7. sep 2015, 10:17
Kort karma: 70
Geografisk sted: Indre Udkantsdanmark
Likede indlæg: 720

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Honningprut » 7. dec 2018, 15:54

Min kæreste og jeg skal være alene i år - det er selvvalgt.

Vi har snakket lidt om at bestille noget, men jeg tænker at vi ender med at lave det selv. Forret, hovedret og dessert.

Hovedretten: Lakseroulade med dild dressing og noget flutes.
Hovedret: ???
Dessert: Hjemmelavet hindbær is med et eller andet gøjl.

Kransekage til midnat.
0
I'm little My, and i bite because I like it :blomst: :lun:
Brugeravatar
RavenClaw
Indlæg: 878
Tilmeldt: 15. maj 2016, 17:27
Kort karma: 73
Likede indlæg: 1631

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf RavenClaw » 7. dec 2018, 16:11

Jeg er alene i år, og jeg tænker, at menuen skal bestå af:
- Lammefilet med noget udefineret tilbehør
- Gammeldags æblekage

Og så har jeg lidt overvejet at lave nogle små hapsere, som jeg kan småspise i løbet af aftenen. Jeg er på arbejde til kl. 14.30, så det skal også være nemt at lave.
0
Ja, det er en slem Dreng, den Amor.
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 14556
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2873
Likede indlæg: 18349

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Wizzze » 7. dec 2018, 17:00

Lige nu består menuen mest af Champagne, må nok lægge de små grå i blød, hø hø
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
achillaxedprune
Indlæg: 1712
Tilmeldt: 4. jan 2016, 18:38
Kort karma: 613
Likede indlæg: 4518

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf achillaxedprune » 9. dec 2018, 19:34

Vi skal være hjemme, så vi bestiller mad udefra. :) Vi regner med at tage forbi naboerne til dronningens nytårstale og få lidt hapsere der. Herudover vil der være snacks, kransekage, bobler, rødvin og et par gode øl.

Menuen består af:
Forret:
Honning bagt laks, luksus rejer, frisk grøn asparges, salat, citron, bredbladet persille, krydder urte dressing, kuvert bolle, kuvert smør. Lige klar til at anrette på egne tallerkener.

Hovedret:
Kalve ribeye 250 gr. steak.
Kartoffelsoufflé rørt med creme fraiche, Dijon sennep, krydderurter.
Franske ærter med friske ærter fra torvet, fine ærter, sauterede løg, ristet bacon, persille, smør.
Sauce bearnaise med frisk estragon, lige klar til at lune.

Dessert symfoni bestående af:
Creme brulee med lakrids, toppet med knas.
Jyttes lækre dobbelt chokolademousse (hvid og mørk) toppet med frysetørret hindbær.
Lækker vanille/stikkelsbær Pana Cotta af vanille creme med syltede stikkelsbær.
Flot mango sauce.
0
Hvis man vil behandle folk ens, skal man behandle dem forskelligt.
Citat: Ukendt morfar.
Brugeravatar
didas
Indlæg: 1593
Tilmeldt: 19. aug 2015, 09:28
Kort karma: 340
Geografisk sted: Amager
Likede indlæg: 4171

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf didas » 9. dec 2018, 19:46

Forret/dronningehapsere bliver minitoast med tunmousse, blinis med creme fraiche, rødløg og kaviar og emmentalertern med vindruer.

Hovedret bliver hamburgerryg med grønlangkål og brunede kartofler.

Dessert tror jeg bliver noget is, kage og frugt, helt klassisk.

Der er 4 børn i forskellige aldre med, så det skal ikke være alt for eksperimenterende :lol:
1
I was dropped as a baby into a pool of awesomeness and glitter :dance:
Brugeravatar
Stars
Indlæg: 1355
Tilmeldt: 15. aug 2015, 06:11
Kort karma: 62
Likede indlæg: 1441

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Stars » 10. dec 2018, 06:53

Wizzze skrev:Lige nu består menuen mest af Champagne, må nok lægge de små grå i blød, hø hø


Så noget i retning af:

- Champagnesuppe
- Stenbiderrogn med majspandekager og champagneskum
- Oksemørbrad og fasansoufflée m/birkesbagt rodfrugtegratin og champagnesirup
- Champagnengranite

:-D
1
Eks-svigersøn sælges billigt som boksebold.
Brugeravatar
Ladysparrow
Indlæg: 1020
Tilmeldt: 14. aug 2015, 11:50
Kort karma: 119
Geografisk sted: Skåne, Sverige
Likede indlæg: 1926

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Ladysparrow » 10. dec 2018, 07:10

Vi bliver "bare" min kæreste og jeg - det er selvvalgt og vi glæder os. Vores nytårsmenu bliver en utraditionel da vi har vælgt at udforme det som en konkurrence... Vi skal lave sliders med tilbehør - hvor alle komponenter er hjemmelavede. Vi hopper over dessert og får et ostebord til senere. Forret bliver nok hjemmelavede jalapenopoppers og kettlechips med gräddfil og löjrom (som vist svarer til cremefraiche og stenbiderrogn.)

Drikkevarer bliver: En flaske Bollinger, G&T's ad libitum og så lidt øl.
0
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 4759
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 339
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 11147

Re: Nytårsmenuen 2018

Indlægaf Hunkat » 10. dec 2018, 07:17

Vi er værter i år fordi vi har en kat som er skudræd. Vi har besluttet at lave en moderne 90 års fødselsdagsmenu.

Dronningehapser: Karryhummus med forskellige stænger til at dippe og spicy linser/kikærter
Forret: Chevice på kuller (og tartar til en som ikke kan lide fisk)
Hovedret: Kylling cordon blue med en god ost og skinke og frisk krydderurtepure
Dessert: Blondie/browniekage med frugt og forskellige slags sorbet

Til nytår bliver det ostebord fordi ingen af os bryder os om kransekage.

Natmad: pølser og brød :fløjt:
1
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast

Tilbage til "Mad og drikke"