And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Lemonella
Indlæg: 6272
Tilmeldt: 5. sep 2015, 06:04
Kort karma: 548
Likede indlæg: 9162

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf Lemonella » 9. nov 2018, 13:24

Pandesteg skrev:
Spjaerten skrev:
Wizzze skrev:
Ado skrev:
Pandesteg skrev:
Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.


Hvordan får I plads i ovnen til alt det? :lol:

Det gør vi ikke. :D Så jeg har taget gastrobakker og varmekasse med hjem fra jobbet. Så vi skal stege hele dagen i morgen og løbende putte det i varmekasse. :D


Vi steger i dag, lader dem blive kolde over natten, så de er nemme at dele i stykker, og så i bradepander i ovnen penslet med andefedet, og med æble/svedske indmaden i hullerne mellem stykkerne, så får man et afslappet måltid, og alle får varm and/gås på samme tid, og eneste bekymring er om der er sovs nok (hint man kan aldrig få for meget sovs!)


Fy opvarmet mad :/

Kan vitterlig ikke ret godt med fast kød der ikke er nystegt eller som det mindste så spises koldt


Jeg har heller ikke haft held med genopvarmet and, synes det blev tørt og kedeligt. Men jeg kan jo have gjort det forkert.


Sådan har jeg gjort i mange år til jul og jeg har endnu ikke fået klager over tør and.
2
I'm not supposed to be normal.
I'm supposed to be me.
Brugeravatar
oOxXxOo
Indlæg: 209
Tilmeldt: 8. feb 2016, 18:56
Kort karma: 16
Likede indlæg: 143

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf oOxXxOo » 9. nov 2018, 13:34

Tilly skrev:
oOxXxOo skrev:Nej nej nej nej!!!!!!!!
Det er på ingen måde stuvet kål :naughty:
:blush2:
Det er mere en tyk grødkonsistens. Det er kål der har fast struktur mættet i fløde og smør :dåne:

Jeg er opvokset med at få det du beskriver ofte, det er en ret min Sønderjyske far er opvokset med og har bragt med sig ind i ægteskabet med min mor :D Min far kalder det "flødestuvet" hvidkål, så det er også det jeg kalder det.

Vi har oftest spist det til kålpølser og kartofler. Men jeg har også været til familiefester i Sønderjylland hvor det er blevet serveret som tilbehør til fx oksesteg.

Jeg kan i øvrigt ikke lide traditionel stuvet hvidkål, men jeg elsker den flødestuvede hvidkål :love2: Jeg havde nogle hårde år da jeg boede i Aalborg, for deroppe var det meget svært at finde supermarkeder der solgte hakket hvidkål på frost. Her i Herning er det heldigvis nemmere at opdrive :)


Det er lidt pudsigt hvordan man er vant til at kalde det noget forskelligt. Ved flødestuvet vil jeg forstå en sovs med fløde hvori der lår hvidkål.
Jeg kommer fra Sønderjylland og vi får det til juleaften eller som tilbehør til enten gldags oksesteg eller flæskesteg. Til nytår er det så grønlangkål som er præcis samme princip bare med grønkål :lun: nu får vi det bare 1 januar da alle andre vi holder nytår med hellere vil have et fint stykke kød m sovs og lækre kartofler til.
0
Brugeravatar
oOxXxOo
Indlæg: 209
Tilmeldt: 8. feb 2016, 18:56
Kort karma: 16
Likede indlæg: 143

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf oOxXxOo » 9. nov 2018, 13:37

Pandesteg skrev:
Spjaerten skrev:
Wizzze skrev:
Ado skrev:
Pandesteg skrev:
Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.


Hvordan får I plads i ovnen til alt det? :lol:

Det gør vi ikke. :D Så jeg har taget gastrobakker og varmekasse med hjem fra jobbet. Så vi skal stege hele dagen i morgen og løbende putte det i varmekasse. :D



Vi steger i dag, lader dem blive kolde over natten, så de er nemme at dele i stykker, og så i bradepander i ovnen penslet med andefedet, og med æble/svedske indmaden i hullerne mellem stykkerne, så får man et afslappet måltid, og alle får varm and/gås på samme tid, og eneste bekymring er om der er sovs nok (hint man kan aldrig få for meget sovs!)


Fy opvarmet mad :/

Kan vitterlig ikke ret godt med fast kød der ikke er nystegt eller som det mindste så spises koldt


Jeg har heller ikke haft held med genopvarmet and, synes det blev tørt og kedeligt. Men jeg kan jo have gjort det forkert.

Der er nogle kloge hoveder der siger man skal langtidsstegt hvis man vil opvarme and igen. Det prøver vi i morgen (har købt en hel and til kæresten og mig så der er både til i dag og i morgen +rester måske :genert:
0
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 14346
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2845
Likede indlæg: 18128

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf Wizzze » 9. nov 2018, 14:13

Pandesteg skrev:
Spjaerten skrev:
Wizzze skrev:
Ado skrev:
Pandesteg skrev:
Ado skrev:Det stikker helt af med i morgen. Vi bliver 12 i alt. Mine forældre, kærestens mor, alle vores børn og 2 stk. svigerbørn. Min søn, kærestens søn og kærestens svigersøn kan spise så store mængder, at man skulle tro det var løgn. Helt seriøst. Så vi har købt 2 ænder -> 3 kg. stykket og 2 gæs ->4½ kg. stykket. Og så selvfølgelig risalamande.


Hvordan får I plads i ovnen til alt det? :lol:

Det gør vi ikke. :D Så jeg har taget gastrobakker og varmekasse med hjem fra jobbet. Så vi skal stege hele dagen i morgen og løbende putte det i varmekasse. :D


Vi steger i dag, lader dem blive kolde over natten, så de er nemme at dele i stykker, og så i bradepander i ovnen penslet med andefedet, og med æble/svedske indmaden i hullerne mellem stykkerne, så får man et afslappet måltid, og alle får varm and/gås på samme tid, og eneste bekymring er om der er sovs nok (hint man kan aldrig få for meget sovs!)


Fy opvarmet mad :/

Kan vitterlig ikke ret godt med fast kød der ikke er nystegt eller som det mindste så spises koldt


Jeg har heller ikke haft held med genopvarmet and, synes det blev tørt og kedeligt. Men jeg kan jo have gjort det forkert.


Anden skal ikke steges helt færdig, sådan 75-80% og så er det vigtigt at den får lov at stå og køle ned, og så aller vigtigst at den bliver smurt godt med andefedtet fra stegningen, efter deling i stykker, inden den varmes i ovnen igen, så tørrer den ikke ud, med forbliver fed og saftig. Og så skal den jo steges proppet med æbler og svesker, det holder jo også på fugt og smag.
5
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Ado
Indlæg: 4113
Tilmeldt: 12. aug 2015, 11:28
Kort karma: 1385
Geografisk sted: Korsbæk
Likede indlæg: 16473
Kontakt:

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf Ado » 10. nov 2018, 08:48

Altså, alle restauranter, der serverer andesteg, har også stegt dem på forhånd. Det er meget normalt. Det er klart, at hvis man gennemsteger dyret og giver det et ekstra ordentligt varmedrøn dagen efter, så bliver det tørt og træls. Men så lader man jo bare være med at gøre det på den måde. :D
2
That awkward moment when you leave a store without buying anything and all you can think is "act natural, you're innocent".
Brugeravatar
Wizzze
Indlæg: 14346
Tilmeldt: 11. aug 2015, 13:16
Kort karma: 2845
Likede indlæg: 18128

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf Wizzze » 10. nov 2018, 13:43

Vi kom til at tale om det over frokosten, er der stadig bagere tilbage, der tilbyder at stege folks ænder? :gruble:
Eller er det fortid efter alle fik moderne køkkener?
0
Do as I say! :whip:
Brugeravatar
Anlewi
Indlæg: 789
Tilmeldt: 21. maj 2016, 12:13
Kort karma: 44
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 720

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf Anlewi » 10. nov 2018, 14:01

I skal have and men først i morgen søndag.
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.

Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips
0
:love: lige børn leger godt - skæve børn har det sjovere :love:
Brugeravatar
Anlewi
Indlæg: 789
Tilmeldt: 21. maj 2016, 12:13
Kort karma: 44
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 720

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf Anlewi » 10. nov 2018, 14:57

I skal have and men først i morgen søndag.
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.

Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips
0
:love: lige børn leger godt - skæve børn har det sjovere :love:
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 5055
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 560
Likede indlæg: 2984

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf Falstria » 10. nov 2018, 15:29

Wizzze skrev:Vi kom til at tale om det over frokosten, er der stadig bagere tilbage, der tilbyder at stege folks ænder? :gruble:
Eller er det fortid efter alle fik moderne køkkener?


Nok ikke bagere, det er nok noget med kontaminering og den slags...

Men en del slagtere tilbyder at levere anden både stegt og parteret.

Dertil findes der jo i dag en hel del catering virksomheder, i alle størrelser.
Det gjorde der jo ikke dengang bageren stegte anden, der havde man selv køkkenpiger.
0
AstaPasta
Indlæg: 394
Tilmeldt: 16. aug 2017, 17:46
Kort karma: 20
Likede indlæg: 1018

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf AstaPasta » 10. nov 2018, 16:04

Anlewi skrev:I skal have and men først i morgen søndag.
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.

Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips


Hvad er en falsk and?
0
Brugeravatar
Anlewi
Indlæg: 789
Tilmeldt: 21. maj 2016, 12:13
Kort karma: 44
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 720

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf Anlewi » 10. nov 2018, 18:16

AstaPasta skrev:
Anlewi skrev:I skal have and men først i morgen søndag.
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.

Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips


Hvad er en falsk and?


Det er denne opskrift fra klidmoster
http://klidmoster.dk/2010/12/den-falske ... d.html?m=1
0
:love: lige børn leger godt - skæve børn har det sjovere :love:
AstaPasta
Indlæg: 394
Tilmeldt: 16. aug 2017, 17:46
Kort karma: 20
Likede indlæg: 1018

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf AstaPasta » 10. nov 2018, 22:08

Anlewi skrev:
AstaPasta skrev:
Anlewi skrev:I skal have and men først i morgen søndag.
Vi bliver 13 mennesker til and 12 kødspisende og 1 vegetar, så jeg har i dag stegt 2 store ænder og har nu en falske and i ovnen. I morgen skal jeg stege to store andebryststege.

Vi serverer det med brune sukkerkartofler, hvide kartofler, hjemmelavet rødkål, sovs og taffelchips


Hvad er en falsk and?


Det er denne opskrift fra klidmoster
http://klidmoster.dk/2010/12/den-falske ... d.html?m=1


Det ser lækkert ud :)
0
LaMariposa
Indlæg: 2774
Tilmeldt: 29. jul 2017, 16:49
Kort karma: 354
Likede indlæg: 5897

Re: And, gås eller kalkun til Mortens aften?

Indlægaf LaMariposa » 11. nov 2018, 07:09

twinkle skrev:And! Har aldrig overvejet, om det skulle være ANDet (høhø)


Den måtte jo komme før eller siden. Synes dog godt, at du kunne have fyret den af i mANDags.

(Jeg finder selv ud)
0
:lun: Be brave...

When it all goes wrong, I'll pull myself together, keep on holding on...

Tilbage til "Mad og drikke"