Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 1196
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 298
Likede indlæg: 2998

Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf vibbsen » 20. dec 2015, 11:48

Til hr.vibbsens store fornøjelse er det IKKE Svigermor Vibbsen der skal lave ris ala mande i år...Men derimod Vibbsen.

Jeg har styr på teknikken, men der er lige et par uafklarede spørgsmål omkring vaniljen :

1)Hvilken vanilje skal benyttes ? Tahiti eller Bourbon....Jeg er i tvivl og min ven google har ikke kunne hjælpe.

2)Koge vaniljen med risengrøden eller ej ? Jeg er i tvivl og en spørg publikum på google kommer tilbage med en 50/50

Jeg benytter mig derfor at min sidste ledetråd : Spørg Debatten :lol: :lol: :lol:
0
JEG TÆLLER TIL 3...OG JEG TÆLLER ENNNNN...OG JEG TÆLLER TOOOOO
Brugeravatar
Tiger
Indlæg: 356
Tilmeldt: 12. aug 2015, 15:31
Kort karma: 18
Likede indlæg: 177

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Tiger » 20. dec 2015, 12:05

Jeg bruger bourbonvanilje og vaniljen kommer først i, når grøden er kold og der også kommer flødeskum i. Den står så altid og trækker i køleskabet efterfølgende inden den skal spises :D
0
“Den største ære i livet ligger ikke i aldrig at falde, men i at rejse os hver gang vi falder” (Nelson Mandela)
Brugeravatar
Whoosh
Moderator
Indlæg: 2167
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2954

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Whoosh » 20. dec 2015, 13:01

Jeg koger stangen med.
Stor hjælp, hva? :D
0
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1716
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 259
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2083

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Pjeps » 20. dec 2015, 13:19

Jeg koger stangen med og tilføjer ekstra bagefter hvis jeg synes der mangler lidt :santa2:

Og jeg bruger en tilfældig type vanilliestang :lol:
0
:ninja:
OsCoccygis
Indlæg: 216
Tilmeldt: 1. okt 2015, 11:31
Kort karma: 15
Likede indlæg: 345

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf OsCoccygis » 20. dec 2015, 14:33

Bourbon, fordi det er den jeg plejer at have liggende :lol:
Og den skal gerne kogges med, hvis man alligevel ikke har tænkt sig at spise en portion af risengrøden :D
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 7802
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1012
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 9158

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Fru Sunshine » 21. dec 2015, 15:02

Bourbon, fordi det er sådan nogen, jeg har.

Og jeg koger stangen med, selv om vi spiser hver sin portion til frokost juleaftensdag.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
HappyHippo
Indlæg: 615
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 48
Likede indlæg: 716

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf HappyHippo » 21. dec 2015, 22:41

Jeg koger også stangen med og så bruger jeg altid lidt mere vanille fordi jeg elsker smagen
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2162
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 230
Likede indlæg: 2470

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Pandesteg » 22. dec 2015, 07:52

Jge bruger madagascar bourbon. Det er min yndlingsvanille. Har også nogle indonesiske vanillestænger liggende, de er også gode, men parfumerede på en anden måde. Og tør ikke rigtig gamble med vanillesmagen juleaften.

Jeg regner også med at koge stangen med for maks. smag.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 1196
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 298
Likede indlæg: 2998

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf vibbsen » 22. dec 2015, 08:02

OK...bourbon it is....Og stangen skal vist koges med.

Jeg vidste at man kunne regne med debatten.
0
JEG TÆLLER TIL 3...OG JEG TÆLLER ENNNNN...OG JEG TÆLLER TOOOOO

Tilbage til "Mad og drikke"