Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 1511
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 381
Likede indlæg: 4221

Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf vibbsen » 20. dec 2015, 11:48

Til hr.vibbsens store fornøjelse er det IKKE Svigermor Vibbsen der skal lave ris ala mande i år...Men derimod Vibbsen.

Jeg har styr på teknikken, men der er lige et par uafklarede spørgsmål omkring vaniljen :

1)Hvilken vanilje skal benyttes ? Tahiti eller Bourbon....Jeg er i tvivl og min ven google har ikke kunne hjælpe.

2)Koge vaniljen med risengrøden eller ej ? Jeg er i tvivl og en spørg publikum på google kommer tilbage med en 50/50

Jeg benytter mig derfor at min sidste ledetråd : Spørg Debatten :lol: :lol: :lol:
0
JEG TÆLLER TIL 3...OG JEG TÆLLER ENNNNN...OG JEG TÆLLER TOOOOO
Brugeravatar
Tiger
Indlæg: 360
Tilmeldt: 12. aug 2015, 15:31
Kort karma: 18
Likede indlæg: 179

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Tiger » 20. dec 2015, 12:05

Jeg bruger bourbonvanilje og vaniljen kommer først i, når grøden er kold og der også kommer flødeskum i. Den står så altid og trækker i køleskabet efterfølgende inden den skal spises :D
0
“Den største ære i livet ligger ikke i aldrig at falde, men i at rejse os hver gang vi falder” (Nelson Mandela)
Brugeravatar
Whoosh
Indlæg: 2160
Tilmeldt: 11. aug 2015, 11:54
Kort karma: 333
Likede indlæg: 2954

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Whoosh » 20. dec 2015, 13:01

Jeg koger stangen med.
Stor hjælp, hva? :D
0
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1761
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 280
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2275

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Pjeps » 20. dec 2015, 13:19

Jeg koger stangen med og tilføjer ekstra bagefter hvis jeg synes der mangler lidt :santa2:

Og jeg bruger en tilfældig type vanilliestang :lol:
0
:ninja:
OsCoccygis
Indlæg: 217
Tilmeldt: 1. okt 2015, 11:31
Kort karma: 15
Likede indlæg: 350

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf OsCoccygis » 20. dec 2015, 14:33

Bourbon, fordi det er den jeg plejer at have liggende :lol:
Og den skal gerne kogges med, hvis man alligevel ikke har tænkt sig at spise en portion af risengrøden :D
0
Brugeravatar
Fru Sunshine
Moderator
Indlæg: 8657
Tilmeldt: 13. aug 2015, 12:31
Kort karma: 1108
Geografisk sted: Vendsyssel
Likede indlæg: 10483

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Fru Sunshine » 21. dec 2015, 15:02

Bourbon, fordi det er sådan nogen, jeg har.

Og jeg koger stangen med, selv om vi spiser hver sin portion til frokost juleaftensdag.
0
"Jeg elsker alle farver i verden. Især brun. Det er derfor jeg er det."
Kalenderlågeåbnerbjørnen Bruno.
HappyHippo
Indlæg: 661
Tilmeldt: 13. aug 2015, 13:16
Kort karma: 51
Likede indlæg: 778

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf HappyHippo » 21. dec 2015, 22:41

Jeg koger også stangen med og så bruger jeg altid lidt mere vanille fordi jeg elsker smagen
0
Brugeravatar
Pandesteg
Indlæg: 2806
Tilmeldt: 19. sep 2015, 16:43
Kort karma: 316
Likede indlæg: 3264

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf Pandesteg » 22. dec 2015, 07:52

Jge bruger madagascar bourbon. Det er min yndlingsvanille. Har også nogle indonesiske vanillestænger liggende, de er også gode, men parfumerede på en anden måde. Og tør ikke rigtig gamble med vanillesmagen juleaften.

Jeg regner også med at koge stangen med for maks. smag.
0
Heaven is a place on earth :jule:
Brugeravatar
vibbsen
Indlæg: 1511
Tilmeldt: 17. sep 2015, 17:26
Kort karma: 381
Likede indlæg: 4221

Re: Hvilken vanilje og hvilken opskrift

Indlægaf vibbsen » 22. dec 2015, 08:02

OK...bourbon it is....Og stangen skal vist koges med.

Jeg vidste at man kunne regne med debatten.
0
JEG TÆLLER TIL 3...OG JEG TÆLLER ENNNNN...OG JEG TÆLLER TOOOOO

Tilbage til "Mad og drikke"