Kan teknologi reducere virkning af naturkatastrofer?

MichaelGinnerskov
Indlæg: 1
Tilmeldt: 10. dec 2018, 12:32
Kort karma: 0

Kan teknologi reducere virkning af naturkatastrofer?

Indlægaf MichaelGinnerskov » 10. dec 2018, 12:56

Her undersøger jeg hvordan IT-løsninger kan forebygge naturkatastrofer

Det er sådan set ligemeget om det er en naturkatastrofer som Orkanen Harvey eller en menneskeskabt katastrofe som Deepwater Horizon-olieudslippet, så spiller supercomputer- og supercomputingcentre i krisetider en vigtigere og vigtigere rolle i beredskabs-forberedelser, katastrofeinddrivelse og forebyggelse.
I mere end et årti har Texas Advanced Computing Center ved Texas universitet tjent som et knudepunkt for naturprognoser og respons. Centret hjælper forskere, beslutningstagere og første respondenter med at få de oplysninger, de har brug for måder, der ikke kan opnås uden magtfulde computere og computer-kunstige eksperter.

"Det er nu vigtigere end nogensinde før at benytte de teknologiske muligheder der er tilgængelige, især når det handler om at redde menneskeliv samt reducere den virkning en eventuel katastrofe kan have på et område og dets befolkning" - Michael Ginnerskov Jensen

Denne ide om at bruge matematik og fysik til at prognose storme, bedre kendt som numerisk vejrudsigt – blev først foreslået i begyndelsen af det 20. århundrede, men det var først i 1950’erne, at den første succesfulde numeriske storm forudsigelse blev udført ved hjælp af ENIAC digital computer.

Geografiske informationssystemer (GIS) omfatter en række teknologier, der kan indfange, manipulere, analysere og præsentere alle typer geografiske data. Siden 1960’erne har forskere anvendt GIS til problemer inden for miljøvidenskab, forsvar / efterretninger og – vigtigere – offentlig sikkerhed og katastroferisikoreduktion.

"De teknologier vi har mulighed for at benytte nu, er blevet effektiviseret gennem bedre computer kræfter samt bedre forståelse for computerens processer, dette gør altså at vi hurtigt udvikler flere løsninger og bedre løsninger." - Michael Ginnerskov Jensen

Iværksætteren og grundlægger af firmaet Webstina Global, et internet firma baseret på AI-teknologi, Michael Ginnerskov Jensen udtaler til infoNews.dk: “Teknologien har, gennem de seneste få år, haft fænomenal udvikling. Dette gælder også i mit firma, hvor vores teknologi bygger på kunstig intelligens. Flere lande verdenen over rammes af naturkatastrofer, og menneskeskabte katastrofer, derfor har vi gennem det seneste halve år, undersøgt muligheder for at bruge vores teknologi på at forebygge naturkatastrofer ”
Læs hele artiklen samt mine kommentarer her
0
Brugeravatar
PerXX
Indlæg: 450
Tilmeldt: 25. maj 2016, 13:53
Kort karma: 46
Likede indlæg: 1375

Re: Kan teknologi reducere virkning af naturkatastrofer?

Indlægaf PerXX » 10. dec 2018, 13:26

1
Brugeravatar
Falstria
Indlæg: 6101
Tilmeldt: 18. aug 2016, 02:07
Kort karma: 637
Likede indlæg: 3670

Re: Kan teknologi reducere virkning af naturkatastrofer?

Indlægaf Falstria » 10. dec 2018, 23:52

Ja teknologi kan godt.

Om en webbasseret ting kan noget... Ja, den kan alarmere folk med smartphones, baseret på hvor de befinder sig og den slags.

Lidt i stil med de apps der advarer bilister om hvor fotofælderne står gemt måske.

Tror ikke på det kan drage særlig nytte af kunstig intelligens, der skal vist benyttes rigtig intelligens (troværdige efterretninger) istedet.
0

Tilbage til "Videnskab og teknologi"