Langtidsstegt gås.

Vi elsker alle kage, men man kan også spise andet. Hvis du kigger herind, kan du måske få inspiration til aftensmaden eller lære glæden ved cognac.
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2098

Langtidsstegt gås.

Indlægaf Pjeps » 27. dec 2015, 19:16

Om et par dage skal jeg stege en gås. Den vejer 4,6 kg.

Er det ligesom en en and, 1 time pr 1/2 kg ved 130 grader?
Er tilbehør og fyld det samme som en and? Det må gerne være julet, ingen af os har fået rigtig hjemmelavet julemad i år, da vi var på job.

Og så jeg tror jeg sgu ikke den kan være i min lille bradepande, men skal have ovnbradepanden i brug, skal den ligge på risten eller direkte i bradepanden?
0
:ninja:
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2098

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Pjeps » 28. dec 2015, 09:10

Er der slet ikke nogen der ved noget om gåsestegning ?
0
:ninja:
Brugeravatar
Sophaya
Indlæg: 2237
Tilmeldt: 22. aug 2015, 11:26
Kort karma: 395
Likede indlæg: 3777

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Sophaya » 28. dec 2015, 09:12

Det her så super lækkert ud i fjernsynet: http://www.jamieoliver.com/recipes/goos ... UAb5fuT.97
Men jeg har aldrig selv været i nærheden af en gås. :)
1
x
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2098

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Pjeps » 28. dec 2015, 13:37

Sophaya skrev:Det her så super lækkert ud i fjernsynet: http://www.jamieoliver.com/recipes/goos ... UAb5fuT.97
Men jeg har aldrig selv været i nærheden af en gås. :)

Det ser lækkert ud, men den er lidt for langt fra jul, men der var nogle gode teknikker som jeg kan bruge. Bla at prikke den så fedtet bedre kan løbe fra :gogo:
0
:ninja:
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3008
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4154

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Persnikedy » 28. dec 2015, 15:31

Jeg ville selv hvis jeg skulle stege en gås komme på på risten oven en bradepande. Jeg tror ikke at noget fugl har godt at sådan at stå og småkoge på den måde.
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 132
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 3314

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Hunkat » 28. dec 2015, 15:34

Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.
0
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2098

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Pjeps » 28. dec 2015, 15:45

Hunkat skrev:Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.

Hvor længe steger du så en and på 100 grader?

Alle de gåse opskrifter jeg har fundet ligger graderne på minimum 150 grader. And bliver fin mør og saftig på 130', så det er jeg ikke så nervøs for.
0
:ninja:
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 132
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 3314

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Hunkat » 28. dec 2015, 15:47

Pjeps skrev:
Hunkat skrev:Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.

Hvor længe steger du så en and på 100 grader?

Alle de gåse opskrifter jeg har fundet ligger graderne på minimum 150 grader. And bliver fin mør og saftig på 130', så det er jeg ikke så nervøs for.


Længe :lol2:

I år havde vi and stegt på 75 eller 80 grader mener jeg det er. Så skulle den havde omkring 12 timer. Så hvis jeg skruede ned til 100 for en gås ville jeg nok sige måske 14-16 timer. Så bliver det selvfølgelig sådan et natten-over projekt.
1
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2098

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Pjeps » 28. dec 2015, 16:45

Hunkat skrev:
Pjeps skrev:
Hunkat skrev:Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.

Hvor længe steger du så en and på 100 grader?

Alle de gåse opskrifter jeg har fundet ligger graderne på minimum 150 grader. And bliver fin mør og saftig på 130', så det er jeg ikke så nervøs for.


Længe :lol2:

I år havde vi and stegt på 75 eller 80 grader mener jeg det er. Så skulle den havde omkring 12 timer. Så hvis jeg skruede ned til 100 for en gås ville jeg nok sige måske 14-16 timer. Så bliver det selvfølgelig sådan et natten-over projekt.


Det kan jeg vist ikke nå :ad!: jeg købte den først igår og den skal laves i morgen , så den er ikke helt tøet op endnu :lol:
0
:ninja:
Brugeravatar
Hunkat
Indlæg: 1705
Tilmeldt: 20. aug 2015, 03:20
Kort karma: 132
Geografisk sted: Mellem månen og en drøm
Likede indlæg: 3314

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Hunkat » 28. dec 2015, 16:49

Pjeps skrev:
Hunkat skrev:
Pjeps skrev:
Hunkat skrev:Jeg har heller ikke frygtelig meget erfaring med gås men jeg ville sænke temperaturen og sætte tiden op i stedet. Jeg steger f.eks. aldrig hel and eller kylling over 100 grader (før til allersidst), så 130 virker lidt voldsomt.

Hvor længe steger du så en and på 100 grader?

Alle de gåse opskrifter jeg har fundet ligger graderne på minimum 150 grader. And bliver fin mør og saftig på 130', så det er jeg ikke så nervøs for.


Længe :lol2:

I år havde vi and stegt på 75 eller 80 grader mener jeg det er. Så skulle den havde omkring 12 timer. Så hvis jeg skruede ned til 100 for en gås ville jeg nok sige måske 14-16 timer. Så bliver det selvfølgelig sådan et natten-over projekt.


Det kan jeg vist ikke nå :ad!: jeg købte den først igår og den skal laves i morgen , så den er ikke helt tøet op endnu :lol:


:lol:
Ja pas nu på den ikke falder ned fra bordet, det kan slå små børn ihjel ifl. Mythbuster :lol2:

Men ja, så er det bare op med temperaturen :syg:
0
I'm Richard, Chief Warlock of the Brothers of Darkness, Lord of the Thirteen Hells, Master of the Bones, Emporer of the Black, Lord of the Undead Mistress of Fire, and Mayor of a little village up the coast
Brugeravatar
Pussikat82
Indlæg: 548
Tilmeldt: 12. aug 2015, 16:05
Kort karma: 238
Likede indlæg: 975
Kontakt:

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Pussikat82 » 28. dec 2015, 22:27

Har heller ingen erfaring, men har kigget opskrifter på nettet, siden du spurgte (man vil jo gerne vide lidt :genert: ), og jeg kunne da se, at nogle putter æbler og svesker i som med ænder. Det er vist mest normalt at stege den på 125-160 grader, ud fra de opskrifter, jeg har set. Stegetiden varierer dog meget i opskrifterne, så det har jeg ikke kunnet lure. Men ifølge den her slagters side, skal gåsen have 50 min. pr kg ved 160 grader http://www.slagterfrimann.dk/media/221091/stegevejledning.pdf Det stemmer overens med den her side, som beregner samme stegetid for samme temperatur http://www.tvisgaardbutik.dk/julefjerkrae/stegetider-opskrifter.aspx (opskriften i linket siger dog 45 min. pr kg, men det er næsten det samme). Dvs. at med en gås på 4,6 kg skal have omkring 3 timer og 50 minutter ved 160 grader (ved 50 min. pr. kg.).

Ved ikke, om du kan bruge det til noget :genert:
Senest rettet af Pussikat82 30. dec 2015, 20:05, rettet i alt 1 gang.
0
Homer: Kids. From now on there are three ways of doing things:
the right way, the wrong way, and the Max Power way.
Bart: Isn't that just the wrong way?
Homer: Yes, but faster.

Billede
Brugeravatar
Venus222
Indlæg: 291
Tilmeldt: 4. sep 2015, 18:32
Kort karma: 21
Geografisk sted: Storkøbenhavn
Likede indlæg: 333

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Venus222 » 30. dec 2015, 18:58

Jeg tror jeg ville putte sådan en i en stegepose, hvis man kan få en der er stor nok. :)
0
Brugeravatar
Persnikedy
Indlæg: 3008
Tilmeldt: 1. sep 2015, 11:31
Kort karma: 253
Likede indlæg: 4154

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Persnikedy » 30. dec 2015, 22:37

Hvordan blev den ?
0
Fab-Yule-Ous
Brugeravatar
Pjeps
Indlæg: 1719
Tilmeldt: 11. aug 2015, 20:12
Kort karma: 261
Geografisk sted: Det skønne København
Likede indlæg: 2098

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf Pjeps » 30. dec 2015, 22:50

Persnikedy skrev:Hvordan blev den ?


Den blev helt fantastisk mør og saftig. Jeg gav den 130 grader i ca 5,5-6 timer :gogo:
3
:ninja:
Brugeravatar
eks-Maupassant
Indlæg: 3199
Tilmeldt: 28. dec 2015, 18:52
Kort karma: 141
Likede indlæg: 2108

Re: Langtidsstegt gås.

Indlægaf eks-Maupassant » 1. jan 2016, 14:17

Hvor fik du en gås fra?
0

Tilbage til "Mad og drikke"